Socrul lui Ponta, numit în conducerea Romsilva. Marele dosar în care a fost implicat
- Mădălina Sfrijan
- 9 ianuarie 2024, 13:43
Ilie Sârbu a fost numit în Consiliul de Administrație al Romsilva. În trecut, socrul lui Victor Ponta a fost urmărit penal pentru retrocedări ilegale.
Ilie Sârbu a fost ministru al Agriculturii în perioada în care Executivul era condus de Năstase. De asemenea, acesta a fost vicepreședinte al Curții de Conturi. Mai nou, socrul lui Victor Ponta a fost numit în Consiliul de Administrație Romsilva, cu toate că a fost urmărit penal pentru retrocedări ilegale de păduri.
Ilie Sârbu, în fruntea Romsilva
Socrul lui Victor Ponta, tatăl Dacianei Sârbu, a primit o nouă funcție. Acesta ocupă un loc fruntaș în Consiliul de Administrație Romsilva. Pentru acest post, fostul ministru va primi aproximativ 7.300 de lei lunar.
Ilie Sârbu a fost vicepreședinte al Curții de Conturi până aproape de finalul anului 2023. Socrul lui Ponta a fost numit în fruntea Romsilva prin ordinul de ministru publicat pe site-ul instituției.
Socrul lui Ponta, încă o funcție importantă în stat
Ordinul de numire în funcție a fost semnat la finalul lunii noiembrie de ministrul Mircea Fechet. Cei care fac parte din Consiliul de Administrație a Regiei Naționale a Pădurilor primesc lunar 7.292 de lei net.
În trecut, Ilie Sârbu a fost vicepreședinte la Curtea de Conturi, funcție ocupată în perioada 2020 - octombrie 2023.
De asemenea, acesta a ocupat și scaunul de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi între 2015 și 2020.Numele socrului lui Victor Ponta apare într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție.
Ilie Sârbu, dosar DNA, înainte de funcția în cadrul Romsilva
Socrul lui Ponta a avut probleme cu legea din octombrie 2014. În perioada respectivă, procurorii DNA anunțau că acesta este urmărit penal în dosarul fraudării Romsilva. În dosar apărea și numele lui Viorel Hrebenciuc, precum și al fostului deputat Ioan Adam. De asemenea, fostul director al Regiei, Adam Crăciunescu era vizat de anchetă.
Conform datelor din anchetă, aceștia au format în 2012 un grup infracțional organizat, prin prisma căruia care au trucat un proces de retrocedare a pădurilor. Astfel, aceștia au contribuit la dispariția a peste 40.000 de hectare de pădure din patrimoniul Romsilva.