Ilie Năstase, senator în locul lui Dan Voiculescu

Ilie Năstase, senator în locul lui Dan Voiculescu

Candidaţii PSD-UNPR-PC câştigă, potrivit datelor de la ora transmiterii acestei ştiri, aproape toate mandatele pentru care au concurat la alegerile parţiale parlamentare şi locale, potrivit unor surse din PSD, singurul sub semnul întrebării fiind mandatul de deputat în Ilfov pentru Gabriela Szabo, transmite mediafax.ro, citând surse din PSD.

Ilie Năstase a câştigat mandatul de senator în Colegiul 8 din Sectorul 4, lăsat liber de Dan Voiculescu, în timp ce pesedistul Florin Tecău a obţinut funcţia de preşedinte al CJ Argeş, cu 51% din voturi, el succedându-i astfel fostului preşedinte Constantin Nicolescu.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a obţinut mandatul de senator în colegiul uninominal 2 din Gorj, eliberat prin plecarea pesedistului Toni Greblă la CCR. Costoiu a fost votat de 51,8% din alegători, fiind urmat de candidatul PNL Mihai Mazilu, care a luat 17,81%.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Candidatul PSD la alegerile parlamentare parţiale pentru mandatul de deputat în Colegiul electoral 3 Hunedoara, Petru-Sorin Marica, a câştigat scrutinul la o diferenţă de 1.107 de voturi faţă de următorul clasat, candidatul PNL Sorin Ştefoni, potrivit numărătorii paralele a PSD Hunedoara. În 2012, în acest colegiu a fost ales liberalul Dan-Radu Ruşanu, care a demisionat însă la scurt timp pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. În prezent, Dan Radu Ruşanu este arestat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie.