Ilie Năstase a câştigat mandatul de senator în Colegiul 8 din Sectorul 4, lăsat liber de Dan Voiculescu, în timp ce pesedistul Florin Tecău a obţinut funcţia de preşedinte al CJ Argeş, cu 51% din voturi, el succedându-i astfel fostului preşedinte Constantin Nicolescu.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a obţinut mandatul de senator în colegiul uninominal 2 din Gorj, eliberat prin plecarea pesedistului Toni Greblă la CCR. Costoiu a fost votat de 51,8% din alegători, fiind urmat de candidatul PNL Mihai Mazilu, care a luat 17,81%.

 

Candidatul PSD la alegerile parlamentare parţiale pentru mandatul de deputat în Colegiul electoral 3 Hunedoara, Petru-Sorin Marica, a câştigat scrutinul la o diferenţă de 1.107 de voturi faţă de următorul clasat, candidatul PNL Sorin Ştefoni, potrivit numărătorii paralele a PSD Hunedoara. În 2012, în acest colegiu a fost ales liberalul Dan-Radu Ruşanu, care a demisionat însă la scurt timp pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. În prezent, Dan Radu Ruşanu este arestat într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi alte fapte de corupţie.