Evenimentul Zilei > Politica > Ilan Laufer și Alex. Coita au intrat în Parlament. Cum au fentat alegerile
Ilan Laufer și Alex. Coita au intrat în Parlament. Cum au fentat alegerile

Ilan Laufer și Alex. Coita au intrat în Parlament. Cum au fentat alegerile

Platforma Social-Liberală, partidul înființat de fostul ministru PSD Ilan Laufer și analistul Alexandru Coiță a intrat în Parlament. Acest lucru a fost posibil datoriută deputatului Sorin Bota, care a semnat adeziunea pentru formațiunea înființată de cei doi.

Anunțul a fost făcut de Ilan Laufer, într-o postare pe Facebook.
„Domnul deputat Marius Sorin Bota a decis să se alăture, începând de astăzi, Platformei Social Liberale. Din acest moment, proiectul de țară România 10 în 10 are o voce în Parlament. Sorin este unul dintre cei mai importanți experți în domeniul transporturilor din România și a luptat din Parlament pentru a promova interesele businessului românesc. Cu o experiență de 19 ani în mediul decizional și 12 ani ca parlamentar, noul nostru coleg a elaborat singura formă funcțională a legii parteneriatului public privat din România, a jucat un rol major în negocierile de aderare a României la Uniunea Europeană și a modernizat piața de capital din țara noastră”, a scris Ilan Laufer în postarea sa.

El a precizat că platforma sa este deschisă către toți parlamentarii care doresc să se unească „în jurul primului proiect de țară al ultimilor 15 ani”.

Sorin-Ovidiu Bota este fost membru al PSD, aflat la al treilea mandat în Parlamentul României, find ales pe listele PSD Maramureș. În 2018, el a fost ales de Parlament în funcția de vicepreședinte al ASF, dar n-a ajuns să-și ia în primire mandatul deoarece a fost nevoit să se retragă. El a fost unul dintre „trădătorii” care au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, alături de PNL