Anunțul a fost făcut de Ilan Laufer, într-o postare pe Facebook.
„Domnul deputat Marius Sorin Bota a decis să se alăture, începând de astăzi, Platformei Social Liberale. Din acest moment, proiectul de țară România 10 în 10 are o voce în Parlament. Sorin este unul dintre cei mai importanți experți în domeniul transporturilor din România și a luptat din Parlament pentru a promova interesele businessului românesc. Cu o experiență de 19 ani în mediul decizional și 12 ani ca parlamentar, noul nostru coleg a elaborat singura formă funcțională a legii parteneriatului public privat din România, a jucat un rol major în negocierile de aderare a României la Uniunea Europeană și a modernizat piața de capital din țara noastră”, a scris Ilan Laufer în postarea sa.

El a precizat că platforma sa este deschisă către toți parlamentarii care doresc să se unească „în jurul primului proiect de țară al ultimilor 15 ani”.

Sorin-Ovidiu Bota este fost membru al PSD, aflat la al treilea mandat în Parlamentul României, find ales pe listele PSD Maramureș. În 2018, el a fost ales de Parlament în funcția de vicepreședinte al ASF, dar n-a ajuns să-și ia în primire mandatul deoarece a fost nevoit să se retragă. El a fost unul dintre „trădătorii” care au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, alături de PNL