„Dirty Cleaning” este operațiune delanșată în Italia, lovită din plin de al doilea val al pandemiei, împotriva celor care vor să profite de pe urma acestui virus.
Agenţii de finanţe ai Comandamentului provincial Rimini, angajați în operațiunea „Dirty Cleaning”, în executarea unui decret de sechestru preventiv, emis de judecătorul de instrucție al Judecătoriei Rimini pentru infracțiunea de înregistrare fictivă (care vede cercetate 4 persoane), au efectuat percheziții în provinciile Pesaro, Rimini și Trento și au confiscat o companie care operează între Rimini și Pesaro în sectorul de igienizare anticovid.
Din anchetă a rezultat că societatea, chiar dacă era înregistrată pe numele altei persoane, era de fapt administrată de S.E., originar din Napoli, implicat deja în 2014 în operațiunea antidrog „Drugstore”. Bărbatul, care în anul 2016 a fost supus unei supravegheri speciale, este fratele unui alt infractor, considerat a fi afiliat clanului Di Lauro Camorra, condamnat în 2010 pentru asociere criminală de tip mafiot și în 2017 pentru că a participat la un raid punitiv al Camorrei.
Potrivit anchetatorilor, H.E. - cu scopul de a ocoli legea, în aprilie 2020, în mijlocul urgenței „Covid-19”, acesta devenit partenerul din umbră al unei companii care activează în sectorul igienizării autovehiculelor, afacerilor comerciale și hotelurilor situate în provincia Rimini și în provinciile apropiate Pesaro și Urbino, încasând profiturile companiei și folosind autorizațiile eliberate de aceasta. (Rador)
Italia. Tragedii în pandemie
Al doilea val al pandemiei de coronavirus în Italia a scos la lumină noi povestiri dramatice ale unor victime, precum cuplul format din Olga şi Vincenzo, în vârstă de 82 şi 83 de ani, care au murit la acelaşi spital la diferenţă o oră răpuşi de COVID-19, relatează miercuri EFE.
Cuplul de bătrâni din Sesto San Giovanni (nordul Italiei), erau împreună de 63 de ani. S-au cunoscut când aveau 18 de an şi se căsătoriseră un an mai târziu.
După ce au stat zece zile bolnavi în casa lor, ei au fost spitalizaţi pentru probleme de saturaţie de oxigen. Patru zile mai târziu, duminică, a murit Olga iar o oră mai târziu i-a urmat şi Vincenzo.
"Nu ieşeau din casă, aveau mare grijă, numai bunicul mergea la cumpărături şi la farmacie, din nefericire s-au îmbolnăvit", a povestit una dintre cele şase nepoate, care a reamintit că cei doi bătrânei sărbătoriseră 63 de ani de căsătorie pe 26 septembrie.
Vincenzo a fost primul care a prezentat simptome şi în scurt timp s-a îmbolnăvit şi Olga. Cei doi vârstnici au stat bolnavi zece zile în casă cu febră foarte mare.
"Timp de peste o săptămână medicul nu a fost niciodată să-i viziteze", a explicat nepoata lor, Katia. "Le-a prescris un antibiotic şi a spus că este vorba de gripă, dar în schimb era COVID-19", a precizat ea.
Până în data de 11 noiembrie, când au fost nevoiţi să sune la numărul de urgenţă deoarece aveau probleme respiratorii şi au fost duşi la un spital din localitatea vecină unde au fost internaţi în saloane separate. Olga a dorit să-l simtă pe soţul ei aproape şi i s-a permis să păstreze haina lui în cameră.
Familia a mulţumit echipei de medici şi asistente pentru că le-a permis să se despartă de bunici cu ajutorul telefonului şi mai ales infirmierei care l-a ţinut pe bunic de mână pentru a nu fi singur. (Agerpres)