Igor Grosu, la Forumul internațional de securitate de la București

Igor Grosu, la Forumul internațional de securitate de la București Igor Grosu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va susține un discurs la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor, care începe mâine la București. Șeful legislativului, Igor Grosu, împreună cu Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, și Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, vor fi vorbitorii principali în cadrul panelului referitor la integrarea europeană a Republicii Moldova și Ucrainei în actualul context european.

La conferința internațională de la București sunt așteptați experți renumiți din mai multe țări și oficiali care vor discuta cu privire la amenințările de securitate emergente, progresele tehnologice și asigurarea securității naționale și internaționale. Evenimentul oferă o platformă pentru discuții, analize și schimburi de idei referitoare la războiul din Ucraina, implicațiile acestuia pentru securitatea regională și globală, procesul de reconstrucție a Ucrainei, securitatea energetică și relația transatlantică.

Forumul internațional de securitate de la București

În perioada 23-24 mai, la București are loc cea de-a opta ediție a Forumului de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum” – o conferință internațională de securitate, în format regional, care reunește invitați cu vastă experiență profesională din diferite țări, pentru a dezbate riscurile, amenințările și vulnerabilitățile din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor. Evenimentul este organizat de „New Strategy Centre”, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării Naționale din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ediția din acest an are drept invitați experți de renume mondial, precum economistul Nouriel Roubini , Generalul (rez) David Petraues, fostul șef la CIA sau fostul Comandant al Forțelor NATO în Europa, Generalul (rez) Phillip Breedlove. Din Republica Moldova va participa și ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, care se va întâlni și cu omologul său din România, Luminița Odobescu.

Lista completă a vorbitorilor și moderatorilor evenimentului poate fi consultată aici.

Pentru programul integral al conferinței, aici:  https://2bsecurityforum.ro/.