Evenimentul Zilei > International > Medicul şi prietenul apropiat al premierului NETANYAHU, despre cum se vede la IERUSALIM adminstraţia TRUMP
Medicul şi prietenul apropiat al premierului NETANYAHU, despre cum se vede la IERUSALIM adminstraţia TRUMP

Medicul şi prietenul apropiat al premierului NETANYAHU, despre cum se vede la IERUSALIM adminstraţia TRUMP

Consulul onorific al României la Ierusalim şi medic personal al familiei premierului israelian Benjamin Netanyahu şi unul dintre cei mai buni prieteni ai acestuia, doctor Zvika Herman Bercovici, a vorbit despre legătura dintre premierul israelian şi preşedintele Donald Trump.

Israelienii au apreciat că în discursul inaugural al preşedintelui american, Donald Trump, rostit de pe colina Capitoliului din Washington, a fost evocată combaterea islamului radical şi a terorismului.

“Eu, care sunt aşa de apropiat de primul ministru israelian ştiu că victoria domnului Trump a fost o surpriză şi în Israel, nu numai în România şi în toată lumea, şi se pare că această poziţie a domnului Trump faţă de Israel este o poziţie foarte pozitivă.

Domnul Trump, cum spune în toate interviurile, vrea să treacă această ambasadă a Americii în Ierusalim.

Pentru noi este foarte important. Am văzut ceremonia şi desigur pe noi ne-a bucurat foarte mult că a vorbit foarte puternic împotriva islamismului radical, care este un pericol nu numai pentru Israel, dar şi pentru toată lumea.

Eu ştiu că relaţiile între primul ministru israelian şi domnul Trump sunt relaţii apropiate, se cunosc de mult timp şi sunt sigur că aceste relaţii se vor întări.

Cred că este important şi pentru Israel.

Sper ca aceste relaţii între cele două ţări, Israelul şi America, să fie şi mai pozitive anul acesta. Anul trecut a fost un an mai puţin bun pentru Israel”, a declarat Zvika Herman Bercovici pentru Radio România Actualităţi.

Doctorul Bercovici, născut acum 69 de ani la Târgu Lăpuş, a contribuit de-a lungul timpului la organizarea vizitelor mai tuturor demnitarilor şi politicienilor de vârf de la Bucureşti în Ţara Sfântă.

Emigrat cu peste 40 de ani în urmă, după absolvirea studiilor de medicină şi un scurt stagiu de medic, dr. Bercovici a păstrat legătura cu ţara în care a văzut lumina zilei, lucrând pentru întărirea relațiilor româno-israeliene. Comunitatea română din Israel i-a acordat în două rânduri titlul de Omul Anului.