Potrivit unui clasament prezentat de Global Drug Survey, Australia a fost țara cu cei mai mulți oameni beți în 2021. Pe următoarele două locuri se situează Danemarca și Finlanda. România se află în partea de jos a clasamentului.
Astfel, frecvența medie cu care australienii au raportat că sunt beți – până la punctul în care facultățile lor mentale și fizice au fost afectate până la a-și pierde echilibrul, vorbirea lor a fost afectată și nu se puteau concentra asupra lucrurilor – este de 27,7 ori pe an. Sau puțin mai mult de două ori pe lună.
Media mondială a beției este de 14,6 ori pe an
Trebuie spus că, media mondială este de 14,6 ori pe an. Danemarca și Finlanda sunt cele două țări care urmăresc Australia îndeaproape. Locuitorii lor au raportat că s-au îmbătat în medie de 23,8 ori pe an. În partea de jos a clasamentului se află Mexic, Noua Zeelandă și România.
Sondajul a stabilit o listă a celor mai mari băutori de băuturi alcoolice din Australia. Persoanele trans, non-binare și intersexuale sunt principalii consumatori, îmbătându-se în medie de peste 35 de ori pe an.
În timp ce Australia are cea mai mare populație de băutori excesivi din lume, ea ocupă locul nouă în ceea ce privește remuşcările exprimate. La întrebarea „regreți?” sau „ai vrut să bei mai puțin sau să nu bei deloc?”, irlandezii, polonezii și neozeelandezii au răspuns cel mai mult „da”. În Danemarca, în schimb, locuitorii nu au nici o remuşcare pe această temă, scrie Slate.
În 2021 s-a băut mai mult din cauza pandemiei de coronavirus
În general, cel mai frecvent regret exprimat a fost că s-a băut „prea repede”. Aproximativ 6% dintre respondenți au mărturisit că au băut anul acesta din cauza anxietății generate de Covid-19, 4% spun că au fost în stare de ebrietate pentru că nu au mai băut de ceva vreme și în cele din urmă 2% au spus că s-au îmbătat la o petrecere online.
Autorii raportului explică că anul acesta a fost „neobișnuit” și că au vrut să „se concentreze pe modul în care Covid-19 a schimbat comportamentele de consum de droguri, în special în cee ace privesc alcoolul, canabisul și cocaina”.
Însă acest studiu nu este reprezentativ pentru întreaga populație mondială, eșantioanele provenind de la persoane cu obiceiuri de consum „semnificativ mai mari” decât media, se notează în raport.