Bremmer este specialist în ştiinţe politice, expert în politica externă a Statelor Unute şi face o analiză ''G-Zero'', despre inutilităţile neconcludentelor întâlniri internaţionale la vârf într-o lume din ce în ce mai fragmentată. Dar de data aceasta G20 de la Hamburg, potrivit părerii sale, are totuşi o utilitate: ''Accelerarea dezvoltării noii ordini mondiale fără hegemonia geopolitică a SUA''. Fiindcă destinul este deja semnat de Trump.
''Obiectivul lui Putin este de a dezbina mapamondul, de a produce o sciziune pe axa occidentală, adică SUA şi Europa. În acest sens The Donald este omul prefect pentru Putin''. Trump s-a declarat onorat de lunga discuţie, care ar fi mers foarte bine. Nu s-a mai văzut vreodată ca doi lideri de stat să fie atât de prietenoşi, cu toate că interesele lor sunt opuse. ''Relaţiile lor bune se vor ofili curând. E imposibil să se suţină, să dureze. Mulţi din administraţia lui Trump sunt sceptici în privinţa Moscovei, unul dintre ei fiind generalul James Mattis, seful Pentagonului''.
''Trebuie să fim atenţi la Pekin şi Berlin. Au o prietenie strategiccă de ani de zile, începând cu dezvoltarea tehnologică, până la sectorul manufacturier. Germanii privesc mai întâi latura comercială cu China şi abia apoi la drepturile omului. Relaţia SUA-China se va deteriora, fiindcă punctul vulnerabil, Coreea de Nord va influenţa decisiv. Trump va urma o linie mai dură cu Pekinul, iar situaţia ar putea deveni explozivă. Făcând o paranteză, acordul de la Paris nu este atât de stringent, iar multe ţări nu vor fi atât de naive să coboare din trenul aflat în mers. Chiar în SUA, multe guverne locale îi vor pune piedici lui Trump. E posibil ca şi alte ţări ale lumii să-l urmeze în politica sa antiambientalistă, dar vor fi puţin influenţabile. Singura chestiune care va rămâne este enorma jenă pe care Trump a provocat-o tuturor statelor SUA''.