Evenimentul Zilei > International > HÜRRIYET: Aliyev: Avioanele F-16 turcești nu au luat parte la conflictul din Nagorno-Karabah
HÜRRIYET: Aliyev: Avioanele F-16 turcești nu au luat parte la conflictul din Nagorno-Karabah

HÜRRIYET: Aliyev: Avioanele F-16 turcești nu au luat parte la conflictul din Nagorno-Karabah

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a spus că avioanele F-16 aparținând Turciei nu au luat parte la luptele din Nagorno-Karabah și că nu se ia în calcul o asemenea variantă.

Într-o declarație acordată unui post de televiziune din Germania, președintele azer Ilham Aliyev a răspuns unei întrebări dacă avioanele turcești F-16 sunt utilizate în cursul luptelor cu Armenia din regiunea Nagorno-Karabah.

Aliyev a spus că avioanele F-16 aparținând Turciei nu au luat parte la luptele din Nagorno-Karabah și că nu se ia în calcul o asemenea variantă. Președintele Azerbaidjanului a adăugat că nu se așteaptă ca o altă țară să se implice în criză.

Aliyev a declarat pentru postul de televiziune ARD din Germania că „Avioanele F-16 turcești au fost aduse aici pentru exerciții militare și au rămas aici din cauza atacurilor lansate de armeni împotriva noastră. Avioanele sunt aici dintr-un sentiment de solidaritate. Nu iau parte la confruntări și nici nu este prevăzut să o facă”.

Într-una dintre declarațiile făcute săptămâna trecută, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a arătat că „Au fost distruse 252 tancuri ale Armeniei și au fost capturate 53. Au fost distruse șase sisteme S-300. Mă întreb, de unde vin banii pentru acestea?”.

Referitor la participarea la operațiuni a avioanelor F-16 aparținând TSK (Forțele Armate Turcești – n.red.), Aliyev a afirmat că „Avioanele F-16 turcești care se află la noi au venit pentru exerciții militare. Însă dacă vor exista intervenții din exterior, veți vedea pe cer avioanele F-16 turcești”.

Sursa

Traducere Florin Matei, RADOR

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News