Evenimentul Zilei > Actualitate > HOŢUL de la Mănăstirea Pasărea A FOST PRINS. Infractorul este SUSPECTAT de FURT şi din alt LĂCAŞ DE CULT
HOŢUL de la Mănăstirea Pasărea A FOST PRINS. Infractorul este SUSPECTAT de FURT şi din alt LĂCAŞ DE CULT

HOŢUL de la Mănăstirea Pasărea A FOST PRINS. Infractorul este SUSPECTAT de FURT şi din alt LĂCAŞ DE CULT

Un flagrant organizat, azi noapte, de poliţişti a condus la prinderea unuia dintre cei mai căutaţi hoţi din România. Este vorba despre autorul furtului celebru de la Mănăstirea Pasărea în care se vehicula suma de 100.000 de euro, sustrasă din chilia unui călugăr.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov au prins, în noaptea de marţi spre miercuri, trei tineri şi o fată care tocmai dăduseră o spargere la o casă de amanet, din Bucureşti. Oficiali din Poliţia Română au declarat, pentru Evenimentul zilei, că, printre aceştia se numără şi un tânăr de 19 ani, din localitatea Afumaţi, pe care oamenii legii îl aveau în vizor, ca principal suspect al furtului de la Mănăstirea Pasărea, comis pe 29 octombrie 2016.

Cei trei tineri, doi de 18 ani, din Bucureşti, şi cel de 19 ani din Afumaţi, însoţiţi de o fată de 17 ani, din Capitală, au sustras de la casa de amanet, un laptop, un aparat DVR, bijuterii din argint dar şi camera de supraveghere aflată în interior.

Prinşi cu bunurile furate, cei patru au fost conduşi la sediul IPJ Ilfov unde sunt audiaţi şi la această oră.

Poliţiştii îi susăectează pe tineri şi de furtul unor bunuri dintr-o mănăstire din judeţul Prahova.

Conform informaţiilor furnizate de poliţişti, pe 29 octombrie, anul trecut, tânărul din Afumaţi a pătruns, între orele 9.00 şi 10.00, în chilia unui duhovnic, în timp ce acesta se afla la slujbă. De acolo a sustras 19.000 de euro şi alte sume de bani în dolari USA şi lei, în valoare de circa 344.000 de lei, precum şi cinci cruci pectorale şi documente personale.

Ieromonahul Calinic Slabu, victima furtului

Aşa cum preciza într-un articol, din noiembrie anul trecut, colega noastră Camelia Tabacu, furtul a avut loc în chilia ieromonahului Calinc Slabu, cel care slujeşte la mănăstirea de maici. Banii, susţineau reprezentanţii bisericii, erau, în bună parte, moşteniţi de călugăr de la tatăl lui.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: