Evenimentul Zilei > Justitie > Hoții care au spart o bancă fără să fure, prinși
Hoții care au spart o bancă fără să fure, prinși

Hoții care au spart o bancă fără să fure, prinși

De șapte luni au avut nevoie polițiștii timișoreni ca să îi prindă pe hoții care au încercat să jefuiască una din băncile importante din Timișoara. Trei tineri, cu vârste între 24 şi 29 de ani au fost reţinuţi de poliţişti, și vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Asistați de încă un bărbat, cei trei tineri au încercat să jefuiască agenția bănbcii Raiffeisen din Piața Nicolae Bălcescu din Timișoara. Ei au reușit să pătrundă în incintă, distrugând senzorii sistemului de alarmă. În mod curios, nu au furat nici măcar un pix.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări faţă de ei, bănuind că ar fi încercat să sustragă valori respectiva agenţie bancară. ”În fapt, în cursul lunii iunie 2014, cei patru ar fi pătruns prin efracţie într-o agenţie bancară din Timişoara şi ar fi distrus mai mulţi senzori de la sistemul de alarmă, însă nu au reuşit să sustragă bunuri sau valori. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat, în cursul zilei de ieri, fiind dispusă reţinerea pentru 24 de ore a trei dintre bănuiţi”, a declarat ofițerul de presă al Poliției Timiș.
Bărbatul de 37 de ani, în prezent, este încarcerat în penitenciar, fiind condamnat într-o altă cauză.

În cursul zilei de azi, cei trei tineri vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Poliția continuă cercetprile. Reamintim că la nici două luni distanță de la acest jaf, în Timișoara, tot la o agenâie Raiffeisen, pe strada Simion Bărnuțiu, a fost operată o altă spargere, după aproximativ același tipar. Hoții, care până acum nu au fost prinși, au pătruns în interior după ce au eliminat senzorii alarmei, însă nu au furat nimic.