Hotelul-cazarmă, locul de iubit pe tunuri

Hotelul-cazarmă, locul de iubit pe tunuri

Primul hotel în care clienţii vor dormi în vehicule militare şi vor mânca din gamelă.

Fosta fabrică de armament Rompiro Orăştie a fost transformată într-un hotel de patru stele de către Bega Grup. Atmosfera este una militară, însă instrucţia este înlocuită cu distracţia.

Unitatea militară de vacanţă are, deocamdată, 150 de locuri de cazare în hotel şi în vile. Este de aşteptat ca mai solicitate să fie cele amenajate în tunelurile subterane militare, în TAB-uri. Vehiculele militare au fost tăiate în două, băgate în zidurile camerelor şi folosite ca paturi, cu acces direct din cameră. Altele au patul amenajat pe afeturi de tun - ţeava tunului fiind scoasă în afara camerei, prin fereastră.

Chelneri în haine militare

Ne puteți urmări și pe Google News

Complexul hotelier Arsenal Park se întinde pe 80 de hectare. Aleile sunt străjuite de tunuri, transportoare blindate, tractoare şenilate, lansatoare de rachete, iar intrarea este dominată de un IAR 83 - aparat botezat „Aurel Vlaicu”, vestitul aviator român care s-a născut lângă Orăştie. La restaurant se mănâncă din gamelă, iar chelnerii poartă uniforme asemănătoare cu cele militare.

Fabrica de armament a fost înfiinţată în 1940 şi a funcţionat până în 2003, când s-a decis închiderea ei pentru că nu producea muniţie conformă cu standardele NATO. Vicepreşedintele Bega Grup, Emil Cristescu, spune că investiţia se ridică la 10 milioane de euro.