Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. Israelul şi SUA se coordonează cu Rusia
Horoscopul lui Dom’ Profesor. Israelul şi SUA se coordonează cu Rusia

Horoscopul lui Dom’ Profesor. Israelul şi SUA se coordonează cu Rusia

Pe 22 septembrie s-au născut Michael Faraday, Erich von Stroheim, Anna Karina, Augustin Buzura, Alice Botez, Dumitru Ghiaţă, Grigore Cobălcescu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Teodosie, mitropolitul Moldovei, Foca, Isaac şi Martin.

Tradiţional, în „kalendar” sunt sărbători, uitate astăzi, ale elementului foc. „Măcinca Foca”. Peste sărbătorile ţărăneşti „păgâne” episcopii creştini au suprapus doi sfinţi, mucenici, făcători de minuni, episcopi unul „grădinarul”, celălalt „făcătorul de minuni”, tot cu numele Foca!

La sfârşitul verii astrologice, o ultimă sărbătoare a focului, elementul verii!

„Nu se lucră în această zi, temându-se de foc!” (Olteanu, CPR, 2001, pagina 414; Pamfile, 1997, pagina 176)

Mai mulţi dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobiţi îmi scrieţi că sunteţi neliniştiţi şi îngrijoraţi. Aşteptarea vă face depresivi. Sfatul meu este să citiţi „Deşertul tătarilor”, de Dino Buzzati.

„Ambiţia de a avea un destin eroic, aşteptarea duşmanului timp de o viaţă, în speranţa unei lupte glorioase, este ridicolă şi inutilă. Bătălia finală a omului cu moartea (adevăratul său inamic) demonstrează că orice viaţă mediocră poate avea un sfârşit eroic – să mori cu demnitate, curaj, chiar cu eleganţă.” – Octavian Paler, despre “Deşertul tătarilor”.

Sigur, vă fac părtaşi la o ştire care va fi peste tot, pe toată multimedia şi întoarsă pe toate părţile. Mulţi analişti politici o să aibă dificultăţi în a pune batista pe ţambal şi să schimbe tonul. Dar nu toţi au dat, sau or să dea atenţie amănuntelor. Aşa că, vă fac părtaşi la ceea ce ştiu, dragi lupi, padawani şi hobbiţi:

Benjamin Netaniahu, primul ministru al Israelului, a făcut o vizită fulger şi neanunţată diplomatic la Moscova, pe 21 septembrie, lui Vladimir Vladimirovici Putin. Am văzut un clip de treizeci de secunde. Din poziţia corpurilor, limbajul nonverbal, rezultă că cei doi mari bărbaţi de stat s-au înţeles. 

Barak Ravid, corespondentul din Moscova, spune că cei doi au vorbit două ore şi jumătate între patru ochi, la reşedinţa lui Putin din Novo Ogariovo, în afara Moscovei. Jurnalistul israelit relatează că acel loc a fost cel mai sigur de pe Pământ, în timpul discuţiilor. Trupe superspeciale şi echipament luat parcă din “Star Wars”. 

Ravid a spus la prieteni că a vrut să se ducă cu maşina până aproape de barajul poliţiei, ca să “miroasă atmosfera”. Şi să facă poze, dacă putea. La circa un kilometru de baraj maşina i s-a oprit brusc şi tableta s-a descărcat instantaneu. Niciun aparat electronic sau electromecanic, nici măcar aparatul de fotografiat prfesional, nu mai funcţionau. Pe lângă el mai erau câteva maşini de jurnalişti străini în aceleaşi condiţii. A venit un ofiţer rus îmbrăcat într-o uniformă pe care nu o mai văzuse şi i-a rugat, într-o engleză perfectă, să se întoarcă la Moscova pentru că se va organiza o conferinţă de presă. După ce jurnaliştii au fost de acord, motorul maşinilor s-a trezit, ca din senin. Jurnaliştii nu au scos o vorbă, s-au uitat unul la altul şi s-au întors la Moscova. 

La conferinţa de presă Netaniahu a spus, că, cele două părţi, cea rusă şi cea israelită, au convenit anumite protocoale care să evite confruntările dintre trupele ruseşti şi cele israelite aflate în teatrul de operaţiuni, în Siria. Şi a subliniat deosebita importanţă a discuţiilor şi a vizitei sale, concluzionate printr-un acord preţios. A mai menţionat că SUA a fost informată de demersul lui şi că există deja un fel de înţelegere tripartită între SUA, Israel şi Rusia pentru evitarea confruntărilor inutile. Putin a declarat că este încântat de vizita “prietenului lui Netaniahu” şi că nu uită niciodată că în Israel trăiesc mulţi, foarte mulţi, foşti cetăţeni sovietici sau ruşi şi că este foarte interesat de stabilirea unei păci durabile în zonă, cu respectarea intereselor statului Israel.

Bun, pe româneşte înseamnă că cei trei mari s-au înţeles pe seama Siriei, stat creat de englezi şi francezi cu rigla şi compasul, fără a ţine seama de locuitori care aparţin a cel puţin patru ramuri distincte aflate în confruntare permanentă. Israelul o să-şi adjudece încă ceva teritorii, probabil se va crea o zonă, poate chiar un stat kurd controlat de americani, ca tampon pentru Califat, Turcia va netezi frontierele, Rusia va instala la Damasc un guvern marionetă – toată lumea va fi mulţumită! Mai puţin Bashar al-Assad, pe care nu-l văd bine. Îl vor sacrifica ruşii, ca pe un ţap ispăşitor? E drept, nu prea s-a priceput… Va sfârşi în faţa unui tribunal revoluţionar popular, sau va fi eliminat cu o dronă? Sau va cădea şi el la pace, dar nu prea mai are ce să ofere! 

Haideţi să trăim şi să vedem ce se va întâmpla. Aşteptând invazia tătarilor. Am uitat să vă spun că există şi un film, “Deşertul tătarilor” destul de bine făcut, meşteşugăreşte, nu foarte bine, de prin 1965, parcă. Mă duc să-l revăd, îl am pe undeva!

 

BERBEC  Astăzi trebuie să fii mai disponibil şi gata mereu de muncă. Este o zi ceva mai densă, cu probleme care aşteaptă rezolvarea numai de la tine. Deci, la serviciu şi acasă, eşti de neînlocuit!  Dacă ai probleme acasă lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Primesti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Evita cafeaua, tutunul, piperul, orice te-ar irita si mai mult.

TAUR    Poţi renunţa la un obicei prost. Poate fumezi foarte mult, sau mănânci cu două guri. Ce-i mult strică, ce-i puţin n-ajunge, se spune. Echilibrul, calea de mijloc, cumpătarea, sunt soluţiile! Ce-i mult strică, ce-i puţin n-ajunge, se spune. Echilibrul, calea de mijloc, cumpătarea sunt soluţiile bune. Fă-ţi ordine în lucrurile tale. Vezi ce-ţi mai trebuie. Vezi ce nu-ţi mai trebuie. Fă-ţi puţină ordine şi în sufletul tău. Vezi ce te doare, ce te nelinişteşte… 

GEMENI    Vezi de obiectivele tale, chiar dacă nu sunt importante. Ai dificultăţi de acomodare. La vreme şi la vremuri. Te simţiţi singur şi ameninţat. Sunt cu tine, o să trecem şi peste asta! O dimineaţă aproape relaxantă, fără prea mult de lucru şi fără complicaţii. La prânz, posibilă şi neaşteptată schimbare de program. Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude. O veste bună de departe, poate de la rude sau prieteni din străinătate!
  
RAC   Poţi să progresezi şi să rezolvi eficient problemele, dacă încetezi să te mai compari cu alţii. Fiecare este unic şi nimeni nu este perfect! Azi vorbeşte la subiect, fără să faci comparaţii. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei să obţii ceva important. Evită deplasările, la grabă, în cursul dimineţii. Seara este mai bine potrivită pentru concluzionarea unor afaceri-relaţii. O veste, o informaţie îţi oferă o oportunitate neaşteptată, dar deosebit de plăcută/profitabilă.

LEU   Ambianţa pare plăcută şi liniştită, atât la serviciu cât şi acasă. Atenţie, este o capcană – când în jungla de beton este linişte, înseamnă că cineva stă la pândă. Chiar şi Leii sunt vânaţi! Astăzi trebuie să alegi cu grijă modul de abordare a problemelor tale sentimentale. Este bine să fii convingător dar şi rabdător. Nu toate noutăţile trebuie spuse in gura mare, trebuie sa dai dovadă de mai multa diplomaţie şi tact in relaţiile cu colegii tăi. Dacă ai hotărât ceva, porneşte cu încredere şi speranţă, sorţii iţi sunt favorabili, chiar dacă soluţia pare riscantă!
 
FECIOARĂ  Ai nevoie de o vedere în perspectivă, obiectivă, ca să analizezi cum trebuie sentimentele tale. Ai impresia, cu satisfacţie, că ai lăsat în urmă o perioadă şi începi un nou segment de viaţă. Astăzi eşti, din punct de vedere emoţional, mai sensibil. Fii atent la promisiunile care le faci, mai ales nu exagera. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Ca să fie o zi bună, fără decepţii, nu aştepta foarte mult de la ea, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic!

BALANŢĂ   Cu puţină atenţie poţi face descoperiri interesente în ceea ce priveşte legăturile stabilite între colegii tăi, sau în anturaj, în general.  Nu că ai fi mare psiholog, dar astăzi ai noroc! Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, conjunctura nu te avantajează. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de glorie cu orice preţ. Nu te enerva, oare sunt lucruri aşa de importante ca să-ţi tulbure echilibrul interior? Furia este primul semn al insuccesului. Nu dori lucruri imposibil de obţinut, aşa doar îţi amărăşti sufletul şi vezi cât de mic eşti!

SCORPION    Astăzi ai un simţ al umorului mai ascuţit, în coadă! Nu trebuie să ironizezi colegii mai săraci cu duhul, pentru că, nu-i frumos! Bine, poţi face câteva glume, că nu este interzis de lege! O idee interesantă îţi lumineză sufletul. Sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, mici călătorii, reuniunile de familie. După o periodă mohorâtă, ai o zi mai bună. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te simţi bine şi faci planuri de viitor!  

SĂGETĂTOR    Nu te lăsa zdrobit de activitatea densă cotidiană. Ia o pauză, relaxează-te! Nu trebuie să faci o obsesie din problemele tale, greu de rezolvat. Toate la timpul lor, spune înţeleptul! Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci, după prânz. Dacă ai luat o hotărâre, apăi ţină-te de ea. Dragostea e bine aspectată. Astăzi evita schimbările bruşte de program şi mai ales nu lasa colegii de la serviciu sau rudele apropiate să aibă iniţiative păguboase. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea.

CAPRICORN   Ţi se pare că viaţa dansează pe o melodie îndepărtată, plăcută. Totul pare favorabil! Pluton, mica planeta a plutocraţilor, a celor avuţi şi puternici, te favorizează încă mult timp! Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. După prânz, nu vorbi fără să-ţi faci un plan. Foloseşte intuiţia, dar nu te lăsa purtat de ea. Disimulează-ţi cu iscusinţă intenţiile printre imagini frumoase, poetice şi pline de culoare. Apoi exprimă direct şi hotărât ce ai de spus!
  
VĂRSĂTOR    Nu te înverşuna pe detalii mărunte, că nu eşti din zodia Fecioarei! Trebuie să te preocupe numai problemele importante, lăsând nimicurile urgente să se rezolve singure, sau lasă pe mâine! Zâmbeşte larg, spune o vorba bună şi mai câştigi un prieten. Nu trebuie neapărat sa călătoresti, iar dacă totuşi eşti obligat să pleci undeva astăzi trebuie sa fii foarte atent, in special la bagaje. Ai o propunere să câştigi mai mulţi bani. Toate felurile de a câştiga bani sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit.

PEŞTI    Foarte mult entuziasm şi bună dispoziţie, azi!   Eşti plin de energie şi gata pentru fapte mari! Foseşte cu abilitate favorurile stelelor, ocupându-te astăzi de pregătirile de toamnă-iarnă! Astăzi – calm şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi, cu anturajul, cu partenerii şi colegii de la serviciu.  Poţi lăsa lucrurile să se aşeze singure şi să nu acţionezi în nici un fel. Este şi asta o soluţie, dacă este verificată! Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu fii leneş, dar nici nu insista, pentru că eşti într-o perioadă favorabilă.