Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscopul lui Dom’ Profesor. De ce Donald Trump poate să câștige alegerile
Horoscopul lui Dom’ Profesor. De ce Donald Trump poate să câștige alegerile

Horoscopul lui Dom’ Profesor. De ce Donald Trump poate să câștige alegerile

Pe 23 martie s-au născut: Akira Kurosawa, Pierre Simon Laplace, Werner von Braun, Joan Crawford, Geo Barton, Mircea Vintilă, Radu Lupan.

În calendarul creştin ortodox sunt două sute de Sfinţi: Nicon şi cei 199 de ucenici ai lui. Nimic în ”Kalendarul” de la geto-daci.

„Evenimentul Zilei” din 23 martie 1925 – În Statele Unite, într-un stat din sud, statul Tennessee, se interzice prin lege predarea în şcoli a teoriei evoluţiei a lui Darwin. Protestul şi nesupunera profesorilor și a oamenilor de știință a dus la ceea ce a fost un bizar, dar extrem de interesant „Proces al maimuţelor”. Procesul a fost câştigat, în timp, evident, de maimuţe!

„Procesul maimuţelor” este un film excepţional, vechi, cred că din anul 1960, ca toate filmele bune. Cu Spencer Tracy. Undeva îl am, pe un DVD. După ce termin dialogul cu domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, o să mă duc să-l caut. Merită!

O întrebare, ba două, au revenit de mai multe ori în corespondenţa, în dialogul pe care îl port permanent cu domniile voastre: „De ce anul 2016 este anul 7524 de la facerea lumii? Și ce înseamnă că este guvernat de Mercur”

Există o măsurătoare arbitrară a timpului, proprie spaţiului iudeo-creştin. Sursa este Biblia, Geneza 5 şi 11 şi Regi. Nicăieri în Biblie nu este pomenită o dată, o vârstă a lumii, a Pământului, a Universului.

Un episcop, de fapt arhiepiscop, pe nume James Ussher, un britanic, a calculat, în secolul XVII, pe baza indiciilor biblice şi a vârstei personajelor enunţate în capitolele menţionate, numărul de ani de la Facerea Lumii până la Naşterea lui Iisus. Calculul lui a dat că Adam a fost creat cu 4004 ani îninte de naşterea lui Iisus. În Bizanţ s-au luat alte baze de calcul, în special vârsta personajelor biblice diferă foarte mult, în sursele septuaginte, masoretice sau samariane şi s-a ajuns la cifra de 5508 ani.

În general există părerea că Adam nu a fost plămădit mai departe decât acum circa 8000, minim 6000 de ani şi că toată umanitatea este urmaşă lui Adam şi Eva. Pe aproape, nu este chiar aşa! Toată umanitatea este urmaşa lui Noah, cel puţin aşa afirmă Biblia. Potopul universal nu l-a cruţat decât pe el şi familia lui, se pare că unsprezece persoane, trei femei şi opt bărbaţi. Cât s-a stabilt că provin markerii originari ai ADN-ului întregii populaţii a lumii: de la trei femei şi opt bărbaţi. Cât erau numărul zeilor în multe mitologii antice! Un echipaj de navă spațială, sau supraviețuitorii unui cataclism planetar?

Sunt multe discuţii aprinse, treburi neterminate, între cei care au o singură carte şi cei care au o bibliotecă. Este deşărtăciunea deşărtăciunilor şi numai deşărtăciune! Bigoţii vor doar să aibă dreptate, nu să stabilească adevărul. Poate că nici nu poate fi stabilit, dar trebuie căutat. Uneori drumul este mai important decât scopul!

În decursul istoriei umane aproape nimic nu a fost stabilit, ca fiind adevărat, ca să nu fie corectat, sau chiar contrazis mai târziu, pentru că întotdeauna, mâine este o nouă zi care poate aduce ceva nou!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi sunt mai multe ameninţări colective, dar nu se face niciun efort în direcţia rezolvării problemelor într-adevăr importante pentru întreaga omenire.

Aş enunţa cinci: intoleranţa religioasă, uscăciunea informatizării, ameninţarea războiului mondial, suspiciunea organismelor mutate genetic, bomba cu ceas a suprapopulării.

Sunt ameninţări evidente, vizibile ca un elefant într-un magazin de porţelanuri, dar nimeni nu face nimic, nimic, nimic! Sau există o conspiraţie mondială, cineva, cumva, ceva, undeva…

Despre preponderența planetară, despre cum Mercur sau altă planetă ”guvernează” un an, o să vă spun altădată teoria.

Acum, o aplicație practică. Ieri spunem că am ceva important de care să vă fac părtași. În weekend am primit, cum altfel, prin curier, un horoscop făcut de un american foarte priceput, la nici cei treizeci de ani pe care îi are. A fost în public, la festivitatea de la ”Astor” când am primit premiul ”The Best Astrologer” de la Academia Sirius.

Am păstrat legătura, Derek Parker m-a recomandat să-i fiu tutore în ale astrologiei. Americanul este un matematician fantastic, are o teorie nouă în informatică și este la a treia generație de indieni americani. Dar practică o astrologie științifică, (nu vedică), adică zodiac tropic, case egale, cheile lui Urban. Hai să-i spunem John Chandra.

John este în echipa de campanie a lui Donald Trump. Cu informatica lui. Dar, i-a făcut horoscopul nativ și o secvență, tranzitele, pentru luna alegerilor și mi l-a trimis pentru corectură și observații.

De ce poate să câștige Donald Trump alegerile? Simplu, anul acesta este guvernat de Mercur, planeta lui protectoare, el fiind Geamăn de 14 iunie. Anul acesta împlinește 70 de ani. Fiind un Câine de Foc, este avantajat în anul Maimuței de Foc. Dublă compatibilitate!

Horoscopul lui Donald Trump întocmit de John Chandra are 21 de pagini. După ce l-am citit am simțit multă mândrie și puțină invidie. ”E unul care cântă mai bine decât mine…” Bravo lui! Am contribuit și eu, câte puțin, ca el să atingă nivelul acesta de măiestrie.

Alegerea unui republican la Casa Albă este vitală pentru omenire. Acum se joacă carte cea mare: Pământul va fi condus de oameni, sau de maimuțe?

Acest lucru îmi amintește de seria de filme ”Planeta maimuțelor”. Pe undeva le am pe toate. O să mă uit și la unle din ele, dacă mai am timp. Nu îmi mai amintesc, în film câștigau maimuțele, sau oamenii? Dar, după cum știți, dragi lupi, padawani și hobbiți, viața bate filmul și aceasta mereu, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Atenție la persoanele din jurul tău, la cei care te lingușesc. Ascund ceva. Ai nevoie de linişte ca să poţi lua o decizie importantă, dar eşti distras de bruiajul cotidian. Concentrează-te! Posibile mici dureri de cap, la propriu şi la figurat pe fondul unui Marte, protectorul zodiei, slab aspectat şi cu permanentul Uranus din zodie. Ţine-ţi aspirina la îndemână, asta dacă nu ai ulcer, sau gastrită, unele dintre bolile „profesionale” ale zodiei Berbecilor. Banii şi veniturile, în general, sunt bine aspectate, încasările pe care le aştepţi  vor fi puţin întîrziate, dar vor veni, totuşi.

TAUR    Poţi folosi ziua aceasta incertă, capricioasă, pentru ca să-ţi faci o listă a lucrurilor pe care le ai de făcut, planuri pentru primăvară, sezonul cald! Astăzi să nu faci nicio cheltuială! Lasă lucrurile aşa cum sunt şi poți vedea că nu ai greşit. Spre sfârşitul zilei, mai pe seară, poţi finaliza afacerile din domeniul social ce trenau de mult timp şi care te obsedau.  Taurii artişti sau creatori sunt cei mai avantajaţi în aceasată  perioadă. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Un semn de foc, Berbec, Leu sau Săgetător îţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură.

GEMENI   Conjunctura este bună, mai ales în domeniul sentimental. Dar, nu te lăsa purtat de capriciile celor din jurul tău, mai ales ale copiilor. Copiii nu au discernământ, dar se presupune că tu ai! Veşti bune de la rude şi prieteni.  Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent. Prietenii îţi sunt aproape, ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, purtătorul de cuvânt al conştiinţei lor. Pentru că la vorbe te pricepi, nu?! La sfârşitul zilei, astrele te favorizează la puțină distracție, sau un proiect, o activitate nouă, o pasiune, un hobby!

RAC    Nu tot ce este mai nou este şi mai bun. Astăzi nu trebuie să începi nimic nou, chiar dacă stelele spun că, în general, ai noroc. Cineva din jurul tău are o zi proastă, spune-i o vorbă bună! Totul se aranjează, mai ales în a doua parte a perioadei, după prânz. Trebuie, din nou, să alegi cu grijă modul de rezolvare a problemelor sentimentale, atât în familie cât şi cu prietenii. Câştiguri mici dar suficiente – împărţite cu alţii, cel puţi aşa spun stelele!  Ziua de astăzi, este favorabilă în special nativilor din Rac cu activităţi legate de artă, creaţie, activităţi cu copii. Nu uitaţi că nativii din zodia Racului au o componentă puternică de dragoste faţă de familie şi patrie. Aşa că, fără frică şi false probleme, dă curs acelor sentimente. Pentru ca aceste sentimente ne fac oameni.

LEU Încearcă să discuţi mai mult cu cei din jurul tău, să afli interesele, motivările și pasiunile lor.  O zi favorabilă, pentru că eşti în stare să te descurci în toate situațiile întâlnite. Perioada este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale, aceasta în cursul dimineţii. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine. Leii au în general o mare putere de focalizare, pe termen scurt, însă. Se spune că leii dacă nu prind „prada” în trei salturi, renunţă! Tu trebuie să faci mai multe „salturi”.  Ai câteva prilejuri  bune de afirmare  – mai ales în cercul de prieteni, sau între rude. Totuşi nu te repezi ca leul, mai multa diplomaţie şi prudenţă nu strică!

FECIOARA Astăzi nu tăia firul în patru, mai ales nu te pierde în detalii, spune scurt, competent şi concis despre ce este vorba. În mod special dacă este o convorbire, o comunicare la distanță. Dar, totuși, perioada zilei de astăzi îţi este favorabilă atît sub aspect economic cât şi sub aspect sentimental. Pentru un foarte mic procent dintre nativii din zodia Fecioarei: consolează-te cu gândul că nu singurul singurii care are probleme la serviciu. Acest segment de timp este o perioadă când calităţile personale îţi sunt avantajate. Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală cotidiană te face să cheltuieşti prea mult. Atenţie, deci, nu arunca cu banii!

BALANŢA   O zi favorabilă în domeniul relaţiilor sentimentale, a cuplului, a familiei. Potenţialul tău de răbdare şi armonie poate fi folosit pentru rezolvarea unei probleme de suflet, sentimentale. O perioadă bună şi foarte bună pentru visătoarele şi chiar utopicele Balanţe. Banii sunt pe cale de a lua drumul spre buzunarele tale. Nu sunt foarte mulţi, dar mulţi ai, mulţi cheltuieşti. Este mai importatnt, şi tu ştii foarte bine acest lucru, de felul cum se cheltuiesc banii şi de raportul preţ/calitate. Prietenii sunt evazivi şi oarecum plictisiţi, dar se văd ceva petreceri, la orizont. Sănătatea este bună, de fapt cine se poate lăuda, astăzi, că este perfect sănătos? Iar, banii, după cum am mai spus, se pare că au găsit drumul spre portofelul unora din zodia Balanţei.

SCORPION   Aspectele favorizează, astăzi, în special domeniile legate de viitorul tău profesional, de carieră, dar şi de relaţiile sociale, umane. Nu promite nimic până nu ai toate informațiile. Mici sau mai mari proble cu sănătatea în special din cauza schimbării anotimpului – atenţie la zonele guvernate de zodie.  O veste bună urmată de o mică pierdere, generic vorbind.  Atenţie la cumpărături, nu numai la ce cumperi ci şi lîngă cine te aşezi la cumpărături, poate la coadă. Mai bine pierzi ceva timp decît portofelul. Limitează cheltuielile la strictul necesar, nu te implica în „jocuri” sau alte minciunele piramidale, gen asigurări, pentru că sigur, garantat, pierzi toţi banii.

SĂGETĂTOR   Dimineaţa tragi de tine, iar vremea de astenie de promăvară parcă te anesteziază. Dar, o veste și o cafea te fac să te trezeşti brusc pentru că este ceea ce te interesează. Comunică clar! Încearcă, astăzi, să eviţi orice decizie importantă luată în stare emotivă, stres, sau enervare. Suntem rezultatul deciziilor noastre, stelele arată, nu obligă. Şi sfătuiesc de bine! Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur. Prietenii te caută să ieşiţi în oraş împreună.  Inamicii te caută să-ţi facă farse şi să-ţi dea informaţii greşite. Pe total, ziua de 23 martie este o perioadă în care nu se poate spune că te plictiseşti, dar nici că faci paşi importanţi în domeniile strategice care te interesează.

CAPRICORN   Aspecte favorabile legate de domeniul muncii. O posibilă surpriză plăcută, poate o întâlnire neaşteptată cu o persoană din trecutul tău. Zi de realizări profesionale, legate de cariera ta. Perioada îţi este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase. Finanţele îţi sunt revigorate  începând de la mijlocul zilei, într-un mod, s-ar  putea spune salvator. Adică s-ar putea să primeşti un telefon cu o promisiune de bani.  Acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi,  te vei simţi foarte bine.  Nu încerca să-ţi depăşeşti condiţia cu orice preţ, nu cheltui mai mult decat îţi poţi permite. Nu uita că zodia Capricornului este în mod convenţional cea a lui Iisus şi a lui Ioan Botezătorul – o atitudine morală, cumpătată şi fermă faţă de viaţă te avantajeză pe termen lung.

VĂRSĂTOR   Azi te-ai decis să faci lucrurile să se mişte. Norocul e de partea ta. Poţi să rezolvi în mod convenabil câte ceva din grijile tale. Dar grijile tale, nu corespund cu sarcinile de serviciu! Primeşti cu plăcere nişte vizite sau veşti de departe.  Nu uita că vorba dulce mult aduce şi că o rugăminte este acum mai uşor ascultată – asta mai ales la locul tău de muncă, sau unde îţi desfăşori activitatea. Perioada favorizează nativii care activează în comerţ sau studiază. Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: aş îndrăzni să afirm că primeşti nişte bani inapoi. Poate că este vorba de o datorie, în sfârşit onorată. Poate astăzi, sau poate, în zilele următoare, că nu au intrat zilele în sac, din fericire.

PEŞTI   Eşti suprins favorabil de atitudinea persoanelor din jurul tău. Este chiar o surpriză climatul politicos şi cordial, profesionist şi competent. Apoi îţi dai seamă că au mare nevoie de tine! Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  Un Leu, sau Leoiacă, sau alt semn de foc, îţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură, mai mult o situaţie hilară, comică. În a doua parte a zilei ai o oportunitate şi o mică decepţie. Nu sunt legate între ele, dar le ratezi pe amândouă. Prietenii se ţin la distanţă, adică sunt un pic cam mult ocupaţi şi confiscaţi de mizeriile zilnice, iar duşmanii sunt inexistenţi – foarte bine!