Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 7 septembrie 2022. Lovitura de sabie a Sfântului Mihail 
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 7 septembrie 2022. Lovitura de sabie a Sfântului Mihail 

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 7 septembrie 2022. Lovitura de sabie a Sfântului Mihail 

Astăzi nu se întâmplă nimic important, nimic negativ, nimic interesant, dar lucrurile, oamenii şi evenimentele nu sunt la înălţimea standardelor tale! Ce vrei, calitate chinezească!

7 septembrie

 

 

 

Pe 7 septembrie s-au născut regina Elisabeta I, Elia Kazan, Buddy Holly, James Van Allen, J.P. Morgan, Angela Gheorghiu, Ion Pacea, Nae Caranfil, Şerban Cioculescu.

 

În calendarul creştin ortodox este Înainteprăznuirea Naşterii Maicii Domnului. Sf. Sozont şi Simeon şi Amfilohie de la Pângăraţi.

 

Pe 7 septembrie, tradiţional,  în ”Kalendar”, sunt Cercurile Sfintei Marii celei Mici. Se ţine şi pe 9 septembrie. Nu se găteşte mâncare fierbinte, pentru că, spune poporul, „se varsă oala peste copii”. Se evită orice are forma rotundă, sau, din nou, orice mişcare circulară. (Speranţia).

V-am promis, ieri, că o să vă spun taina loviturii de sabie a Arhanghelului Mihail. Eu mă țin întotdeauna de cuvânt, când pot și am decizia.

Dragi lupi, padawani și hobbiți în toate religiile istorice există episodul luptei dintre zei. De la indieni la egipteni, la greci și chiar la maya, inca și azteci. Este un episod nelipsit, ca și potopul. Nu insist, aș putea discuta o săptămână pe subiect și tot nu ar fi suficient.

În creștinism, eroul, campionul militar, conducătorul armatelor celeste este Arhistrategul Mihail. Dotat cu o sabie de foc. Cu acea sabie minunată a lovit pe diavol și l-a aruncat în străfundul pământului, spune legenda. Lovitura de sabie a Arhanghelului Mihail a despicat Pământul din Irlanda până în Israel, vezi fotografia din titlu. Diavolul a căzut în adâncul infernal și apoi, ca prin minune pământul s-a închis la loc, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Ceea ce este întra-adevăr de mirare este că, sfidând relieful local, pe direcția menționată apare mereu câte o vale, o adâncitură, ca dovdă materială a unei minuni greu de explicat.

Lovitura de sabie a Arhistrategului este o linie dreaptă, pe hartă, descrisă de șapte locașuri religioase importante, purtând numele său, adică având hramul Sf. Arhanghel Mihail, linie trasată din Irlanda până în Israel. Linia artă cu o exactitate impresionantă răsăritul Soarelui în ziua Solstițiului de Vară.

Iată care sunt aceste mânăstiri, locașuri istorice, descrise de Arthur Herlin, care este mereu între inițiere și sacru. În prezent jurnalistul francez este directorul agenției de știri ”I.Media”, la Roma, specializată în Vatican.

SKELLING MICHAEL. Linia începe în Irlanda, pe o insulă, acolo unde Arhanghelul Mihail a apărut Sfântului Patrick, ca să-l îmbărbăteze și să-l ajute să elibereze Irlanda de păgâni și diavol. Acolo este Mânăstirea Skelling Michael, Stânca Arhanghelului Mihail.

MUNTELE SAINT MICHEL  Al doilea punct al liniei este o mânăstire din Anglia, din Cornouailles, accesibilă doar la reflux. În acel loc Arhanghelul Mihail a vorbit cu niște pescari, povestind cum l-a pecetluit pe diavol în infern.

MUNTELE SAINT MICHEL  Cu toate că poartă același nume cu modesta mânăstire britanică, Le Mont Saint-Michel, mânăstirea franceză, este celebră în toată lumea. Aflată pe litoralul normand, pe o insulă, în Franța, mânăstirea este un obiectiv turistic de marcă, înscrisă în patrimoniul UNESCO din anul 1979. Dintotdeauna locul a fost misterios, galii spuneau că este sediul unui Merlin, un mare șef druidic. În anul 709 Arhanghelul Mihail a apărut episcopului de Avranches, Sfântului Aubert, și i-a poruncit să ridice în acel loc o mânăstire. Lucrările au început, dar au fost terminate abia în anul 901 de către călugării benedictini.

SACRA di SAN MICHELE  La o mie de kilometri distanță, pe aceiași linie, fără nicio abatere, la intrarea în Val de Suze, în Piemont se ridică a patra mânăstire, dedicată Arhistrategului Mihail. Construită acum o mie de ani, în jurul anului 1.000. În decursul timpului călugării benedictini i-au alipit alte construcții, unele să găzduiască pe mulții pelerini care veneau pe calea numită Francigena.

SANCTUARUL SFÂNTULUI MIHAIL  O mie de kilometri mai departe linia dreaptă ajunge în Gargan. Acolo este o peșteră, unde a apărut în anul 490 Arhanghelul Mihail, Sf. Laurent Maiorano. Multe și de mirare au fost spusele Arhanghelului!

MÂNĂSTIREA MIXALIS   Din Italia, linia dreaptă a sabiei Arhistrategului Mihail ajunge în Grecia. Tot într-o insulă, în insula Symi. Mânăstirea ortodoxă a Arhanghelului Michail, Mixalis, în greacă, adăpostește o efigie uriașă a Sfântului mai înaltă de trei metri, una dintre cele mai mari din lume.

MÂNĂSTIREA DE PE MUNTELE CARMEL   Aici Arthur Herlin, prea tânăr și prea puțin inițiat, când a scris despre Arhanghelul Mihail, face o confuzie. El pomenește de Mânăstirea de la Mont Carmel în Haifa. Construită în anul 1882 de niște călugărițe franțuzoiace, carmelite, și relocată în anul 1936, mânăstirea are ca hram pe Maica Domnului de pe Muntele Carmel nu pe Sf. Mihail. Mânăstirea de pe Muntele Carmel dedicată Arhanghelului Mihail a fost construită de bizantini în secolul VIII și distrusă de musulmani. Redescoperită recent, se aliniază perfect cu celelalte șase mânăstiri.

Am mai spus și altădată că mânăstirile, catedralele, bisericile sunt cuiele care țin harta Europei pe fața lumii.

Nu-i lăsați pe musulmani să scoată aceste cuie și să le înlocuiască cu obiceiurile lor primitive, discriminatorii și violente. Pentru că nu este vorba numai despre religie, ci de un întreg mod de viață, un mod de producție inferior și păgubos.

Cu toate că omenirea, biblic vorbind, se trage dintr-un asasin, din Cain, există o mare disponibilitate către bine, către lumină, către pace. Reacția publicului, când valorile binelui sunt compromise și înlocuite cu concepte infernale, este nepăsarea și nesimțirea. Nepăsarea și nesimțirea care s-au instalat în România, de ceva timp. Similare cu nepăsarea și nesimțirea instalate înainte de 1989. Poporul, rasa umană, are un simț al prevederii evenimentelor, infailibil și perfect. Știați că înainte de războaie se nasc mai mulți băieți, cu un procent semnificativ de 34%? Că întotdeauna, în caz de epidemii, sau pandemii, persoane imune se găsesc exact în locul și timpul potrivit ca să oprească lanțul transmiterii agentului patogen? Știați că în vehiculele care au avut accidente, de exemplu, trenuri, se găseau cu 27% mai puțin pasageri decât media obișnuită? Poate nu știați, acum știți!

 

Omenirea nu dorește să o ducă rău, să fie bolnavă, să primească vești proaste, negative. Acest lucru ține de condiția umană, de speranțele permanente care ne țin în viață și ne dau optimism, dintre care cea mai comună, obișnuită, este că, așa spunem cu toții, mâine este o altă zi!

 

 

 

HOROSCOP       7 septembrie 2022

 

 

BERBEC    În această zi de miercuri fiecare îşi dă cu părerea, tu mizezi pe acţiune. Trebuie să găseşti un echilibru corect între muncă şi distracţie, poate ieși la plimbare cu tot tribul, după program. Climatul astrologic general este favorabil. Dacă reuşeşti să-ţi stăpâneşti nerăbdarea şi elanul, dinamica ta prodigioasă, ei bine, în acest caz ai numai de câştigat. După cum bine ştii „graba strică treaba”!

TAUR    Astăzi, la serviciu, trebuie să respecţi o disciplină impusă şi să îți faci unii aliați.  Nu te lua după bârfe şi intrigi. Vezi în ce măsură te afecteză personal şi… distrează-te! Pe plan profesional este bine să navighezi un pic pe axa timpului, să iei în considerare ultimele luni, sigur dacă nu au fost de vacanţă, şi să decelezi oportunităţile pe care nu le-ai văzut atunci, sau le-ai desconsiderat. După cum spunea un economist, laureat al Premiului Nobel: „…în vremuri de criză, luăm şi de pe jos”!

GEMENI   Un timp echilibrat, îţi faci planuri de viitor, pentru toamnă şi ai chef şi de distracţie. O convorbire la mobil poate să-ţi facă probleme dar nu te enerva degeaba: „vreme trece, vreme vine!” Pe plan mental dai dovadă de o curiozitate de nestăpânit, care, bine direcţionată poate avea valenţe pozitive. „Cunoaşterea este putere!”

RAC    Solo, îţi plângi de milă că nu găseşti pe nimeni care să te înţeleagă, iar duo protestezi la fel de tare că eşti doar o remorcă şi că nu iei tu deciziile. Treburi de socializare ale Racului! Pe plan financiar ai câteva prilejuri  bune de afirmare şi de rotunjire a buzunarelor  – nu trebuie să le scapi pentru că se apropie sezonul rece, cheltuielile de toamnă şi ai nevoie de mai mulţi bani.

LEU    Păstrează-ţi secretele cu grijă şi gelozie. Dar, cei dragi merită încrederea ta. Poţi să le spui o variantă care te avntajează, așa poți să le trezești admirația, de care ai atâta nevoie. Nu sta pe gânduri, lucrează zi-lumină! Evită orice decizie luată  în stare emotivă. Nu începe proiecte noi, noi acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece, aproape cu siguranţă, poți fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul.

FECIOARĂ   Astăzi nu se întâmplă nimic important, nimic negativ, nimic interesant, dar lucrurile, oamenii şi evenimentele nu sunt la înălţimea standardelor tale! Ce vrei, calitate chinezească!  Dar, poţi dedica ziua studiului şi perfecţionării tale profesionale şi fizice. Te poţi duce, de asemenea, la o sală sau şi mai bine îţi poţi cumpăra propria bicicletă, sau dacă nu ai bani, ceea ce este de aşteptat, poţi închiria una.  Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili.

BALANŢĂ    Dimineaţa ai ceva de împărţit, de pus la punct, cu cineva apropiat, din familie sau din anturaj. Nu te repezi, aşteaptă să se clarifice lucrurile, nu transforma incidentul într-un scandal! Pe plan profesional ziua de astăzi te gaseşte, poate, construind ceva, în orice caz muncind din greu la un proiect. Sănătatea este mediocru aspectată, atenţie la capriciile vremii şi la inccidente!

SCORPION   În această zi de miercuri, ziua lui Mercur, ai vrea să faci o mulţime de lucruri. Dar trebuie să te limitezi doar la cele mai urgente! Școala a început, dar cheltuielile nu s-au terminat, alte cheltuieli şi/sau de toamnă sunt în capul listei de priorităţi!  Se prefigurează o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la inccidente şi accidente ! Atenţie la regimul alimentar şi la băuturile reci.

SĂGETĂTOR   Ritmul zilnic este posibil să se accelereze şi mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Combină farmecul personal cu tact şi calm şi așa poţi obţine armonia de care ai atâta nevoie. Este o perioadă propice pentru implicare sentimentală şi socială. Trebuie să-ţi îndreptaţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit. Perioada este de asemenea favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică, tehnologie sau de educaţie.

CAPRICORN  Te gândești cum să te aprovizionezi pentru toamnă. Dulcețuri și murături. Te simţi motivat, cei apropiaţi îţi spun că au încredere în tine şi că poţi să faci faţă aprope oricărei situaţii! Succese neaşteptate în carieră. Nu te lăsa impresionată de ceea ce se discută, de bîrfe, intrigi sau… modă. Nu-ţi lăsaţi interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor. Nu exagera cu mesele, supraveghează-ţi, deci, regimul alimentar.

VĂRSĂTOR   Dai semne de epuizare, de oboseală cronică. E indicat să te odihnești si să-ţi menajezi sănătatea. După program relaxare, somn suficient, puţină mâncare, dar de calitate, evită stresul! O configuraţie astrală echilibrată  face ca ziua de astăzi să fie şi benefică, totuşi.  Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale. Este posibil să primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.

PEŞTI   Astăzi ai o dorinţă să te afirmi şi să prevalezi în faţa altora. Trebuie să demonstrezi că eşti valoros, dar alege-ţi cu prudenţă modalităţile de acțiune. Scopul, dar și mijloacele contează! Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii. Dragostea este indiferentă cu tine, dar asta nu înseamnă că nu te bucuri de popularitate – este vorba de charisma proprie a nativilor din zodie.