Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 29 august 2022. La început a fost Sumerul!
HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 29 august 2022. La început a fost Sumerul!

HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR 29 august 2022. La început a fost Sumerul!

Te pui pe treabă, acţionezi, dar încă cu prudenţă, tatonând atent reacţiile. Te aştepţi la rezultate rapide, dar conjunctura te avertizează să ai răbdare, nici Roma nu s-a construit într-o zi!

29 august

 

 

 

Pe 29 august s-au născut Michael Jackson, Bob Beamon, Slobodan Miloşevici, Petre Magdin, Dan Erceanu, Nicolae Dunăreanu.

 

În calendarul creștin ortodox este, cu roșu, Tăierea capului Sf. Proroc Ioan Botezătorul. Post.

 

Tradiţional, în ”Kalendar” este Crucea Mică, Sf. Ioan de toamnă, Sf. Ioan cap tăiat, Brumariul. „…Aduce cu sine o seamă de interdicţii asupra tăiatului fructelor şi legumelor ce au o formă rotundă sau alimentelor ce amintesc de sângele vărsat (vinul roşu, în special)… zi deosebit de periculoasă, ţinută pentru a nu se îmbolnăvi de friguri”. Antoaneta Olteanu, „Calendarele Poporului Român”, 2001, pagina 383.

 

 

Astăzi îl pomenim pe Michael Jackson, are deja 13 ani de la moarte. Nu mi-a plăcut, cât a trăit, nu am ascultat niciodată muzica lui, nicio bucată întreagă, sau un video. Negrul care voia să devină alb, omul care voia să devină zeu! Ce patetic, ce roman prost! Dar exemplul lui elitist, de prost gust, sfidarea împinsă dincolo de limite, toate atitudinile lui excentrice şi bizare au avut rolul lor în lumea aceasta. Probabil că acum râde de noi în Purgatoriu, dacă i-au mai lăsat mutrişoara chirurgicală de Mozart-copil şi mai are cu ce să râdă!

 

Michael Jackson a fost un geniu! Filosofic, nu mă refer la muzică. Prin toată viaţa și muzica lui a demonstrat animalitatea acestei lumi, prostia şi lipsa de discernămînt a marii majorităţi. Ia gândiţi-vă, puţin! Mie, acum, îmi lipseşte! Muzica lui, rudimentară, dansul lui tribal, tobele africane, ritmul care înlocuia melodia, muzica simplă care îmbia la sex și violență – muzica a fost repede uitată, ca orice lucru fără valoare, o modă trecătoare, o efemeridă în consumismul accelerat. A fost ajutat de o întreagă echipă de PR care l-a pus să cânte pentru pace și înțelegere globală. Dar, din sutană i se vedeau codița și cornițele!

 

 

Dar astăzi revenim la marea mea pasiune, astrologia. Mă voi referi un pic la istoria astrologiei. Se fac greșeli, în presă, cu siguranță, din neștiință. Nimeni nu mai are timp să studieze ceva de plăcere, cum ar fi istoria astrologiei, ci toată lumea este înregimentată în maratonul pentru câștigarea banilor. Nici eu nu am studiat istoria astrologiei de plăcere, ci era un curs de trei semestre la școală, la Madrasse Omar Khayyam. Iar profesor era un neamț al dracului, Doamne iartă-mă, ca un gestapovist, nu-ți ierta nicio greșeală!

 

O să trec, zâmbind, peste originile divine și tradiționale ale astrologiei. Le-am tot spus!

 

Există o părere greșită, larg răspândită în public și susținută de savanți și oameni de știință: ”Astrologia este fata zăpăcită a unei doamne onorabile, astronomia!” Adică se pune căruța înaintea cailor, astronomia, înaintea astrologiei. Vorba asta proastă nu a fost spusă de Bailly, de Voltaire, de Newton, nici măcar de… Stalin! Cineva a avut timp de pierdut și a urmărit pe firul timpului această afirmație atribuită atâtor oameni celebri, care, vai, nu au spus-o niciodată. Prima dată a fost menționată într-un articol despre eclipsele de soare în numărul din 15 septembrie 1878 al prestigiosului ”London Times”. Articol semnat de un anume John Smith, evident, nume de redacție.

 

Nu o să mai dau citate și trimiteri la cărți, ar trebui să scot prea multe cărți din bibliotecă. Dar tot o să vă spun despre o carte. Modestă, broșată, cenușie: ”La început a fost Sumerul” scrisă de marele savant Vojtech Zamarovský, o carte in quarto de 272 de pagini, apărută la Editura Albatros în anul 1981.

 

M-am răzgândit, tot o să vă dau un citat din carte, de la pagina 158.

 

Cerul și pământul erau, în concepția sumerienilor, legate fatal; ceea ce se petrecea pe pământ era numai o reflectare a ceea ce se întâmpla în cer, iar oamenii și orașele puteau să-și afle soarta din stele, uneori chiar anticipând. Astfel bolta înstelată reprezenta în ochii sumerienilor o carte mare scrisă cu litere de stele, în care savanții puteau citi destinul întregului ținut și al fiecărui individ în parte. O lume macro-microscopică. Astfel a luat naștere astrologia, adică știința de a prezice evenimentele viitoare din mișcarea stelelor. De la religia sumeriană, trecând prin astrologie, am ajuns din nou pe un tărâm mai real, la realizările sumerienilor în sfera științelor naturale. Cunoștiințele astronomice constituiau de cele mai multe ori numai un produs derivat al prezicerii din stele”.

 

Această afirmație despre întîietatea astrologiei făcute în era dictaturii comunismului, în timpul supremației impuse a ateismului și a concepției masterialist-științifice despre lume cred că este suficientă. Mai am multe alte surse, dacă trebuie…

 

Astrologia și astronomia, de fapt, au fost amestecate până în secolul XVI. Despărțirea lor a fost făcută prin suprimarea catedrelor de astrologie din toate universitățile europene, pe la sfârșitul secolului, sub influența raționalismului științific al Renașterii. Și, înlocuită cu astronomia. Atunci au fost desființate și catedrele de alchimie și homeopatie în favoarea științelor exacte, chimia și farmacia. De fapt, gurile rele spun că a fost o mișcare generală antisemită, din întâmplare, sau pentru că erau deștepți, șefii catedrelor respective erau, mai peste tot în Europa, evrei!

 

Să respingi astrologia catalogând-o ca fiind doar o păcăleală de șarlatani dovedește prostie și ignoranță. Cu toate că dacă mă uit la televizor, le cam dau dreptate. Îmi vine și mie, ca lui Goebbels sau Göring, mereu îi încurc, să trag cu pistolul. Nu, Doamne ferește, de altceva, decât să fac zgomot ca să nu mai aud inepțiile debitate de astroloagele de pe micul ecran. Bun, unele sunt sexy, așa că vă puteți uita, mute. Am întrebat, mai demult, pe un proprietar de multe televiziuni de ce o ține pe icsuleasca, care este de o prostie cosmică. Boierule, mi-a răspuns, nu toți sunt deștepți ca și clienții tăi, regi, președinți, bogătani. Marea majoritate este la fel de proastă ca și icsuleasca. Se înțeleg bine, proasta spune prostii proastelor, are o audiență uriașă!

 

Cu acesată mentalitate nu m-am împăcat, este unul dintre motivele pentru care m-am pustnicit. Să oferi în mod voluntar, premeditat, ceva de proată calitate publicului, numai pentru că ai impresia că publicul este prost și consumă orice! Astrologia este doar o mică parte, un exemplu, dar toată viața domniilor voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți este guvernată de aceste principii. Vi se oferă nimicuri, calitate inferioară pentru că cineva a hotărât că sunteți proști și asta meritați!

 

Aș vrea să ridic, să declanșez revoluția adevărului, să pun un pic lucrurile la punct. În decursul timpului am fost cel care am formulat, primul, multe concepte. Fără o ordine anume, mi-aduc aminte acum de ”mișcarea de rezistență” pe care am formulat-o pe când aveam emisiuni zilnice la tv. Și multe altele, un pustnic, un anhoret, nu se laudă!

 

Acum, să recapitulăm, istoric a fost mai întâi astrologia, astronomia a apărut ca un produs derivat. Mâine o să trecem la altceva, poate din nou despre astrologie, pentru că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

 

HOROSCOP     29 august 2022

 

 

BERBEC    Astăzi, de luni, poți avea unele idei noi, o nouă abordare a unor proiecte, planuri de serviciu, sau strategii personale. Dar, rupe tradiţia, refuză șantajul sentimental, renunță să mai fii folosit! Evita, astazi, discutiile cu membrii familiei, cu anturajul foarte apropiat sau cu partenerii de afaceri asupra proprietatilor comune. Dacă ai vreo idee, pune-o in aplicare fără multe consultări şi tam-tam-uri. Apare un aspect malefic, o cuadratura, dar se poate să fie doar o influenta negativa generala, o perioada mai neconfortabila care se intinde pe cateva zile, o indispozitie ca sa zicem asa, si mai putin un necaz concentrat.

TAUR  Aspectele benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că poți să ai o zi densă, dar fără evenimente negative. O zi care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Astăzi trebuie să te interesezi de perfecţionări, de studii suplimentare. În criză, dosarul contează! Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discutiile cu anturajul apropiat. Fa un tur de telefoane pe la prieteni si nu numai. Tine-ti prietenii aproape si dusmanii si mai aproape!  O zi inspirată, mai ales pentru promovarea intereselor personale. Evită să amesteci lucrurile. Sfaturile bune duc la rezultate bune. Sprijină-te pe prieteni. Un prieten, la rândul său, îţi solicită ajutorul.

GEMENI  Ai nevoie de stabilitate emoțională, pe care o poți obține numai prin asigurarea echilibrului sentimental al celor la care ții. Aigură-i de dragostea ta și poți să ai răspunsuri pe măsura! În dragoste este bine să-ti recunoşti greşelile, mai ales pe cele mici! Este cazul zilei de azi, când poţi întoarce în favoarea ta un impas sentimental sau te poţi bucura de un avantaj.  Dragostea este bine aspectată. Atenţie la neatenţie, mai ales după orele serii, când este foarte bine să nu mai fii pe drum, ci acasă. Fă-ţi puţină reclamă în anturaj, că nu strică. Un eveniment îţi reţine atenţia. Analiza ta este încă o dată justă, trebuie să-i dai curs, aşteaptă, însă, momentul favorabil!

RAC   Nu încerca să ieși în față, astăzi este mai bine să fii al doilea, al treilea. Atenție, nu se dau premii, ba din contră, ceva nu e cum ar trebui să fie, stai mai bine adăpostit, în tranșee! Incepi ziua cu greutate si o sa tragi de tine toata perioada, pentru ca ai de facut niste comisioane familiale, sau personale. Care nu iti fac nici o placere! Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Adesea, şi astăzi este unul dintre acele cazuri, soluţia problemei se gaseşte in analiza atentă a descrierii faptelor!

LEU   Eşti pe drumul cel bun! Înlături din calea ta obstacole, în special propriile limite. Ai un necaz în familie. Nu-ți mai face griji pe termen lung, stabilește-te în prezent, câte un pas, odată, nu sări peste etape! Veştile pe care le primeşti prin mobil, din presa, sau reţele par importante. Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie, sau, o afacere din trecut. Astazi nu lua decizii importante şi nu programa întâlniri. Limitează-te la activităţile de rutină şi la oamenii pe care îi cunoşti foarte bine. Ziua este favorabilă proiectelor de afaceri, deciziilor importante. Seara relaxantă şi confortabilă. Gândurile te poartă către noi zări. La figurat!

FECIOARĂ   Conjunctura iți indică să nu te repezi să tragi concluzii, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri de la sine, fără intervenția ta țâfnoasă. Nu te grăbi, fă lucrurile la timpul lor! Zvonurile circula repede si deformate. Nu te intalni cu persoane pe care nu poti sa le suferi. Esti intr-o criza de sinceritate, de fapt putin iţi pasă de mutrele lor lungi, şi lucrul asta este evident pentru preopinenţi. Multă prudenţă, mai ales în afaceri sau la telefon. După miezul zilei totul este OK – profită din plin. Cu fizicul critic, emoţionalul la pozitiv şi intelectul la negativ trebuie să te laşi animat de sentimente dulci şi plăcute. Lasă confruntarea, războiul pe mâine! Sau mai bine pe altă dată…

BALANŢĂ   Intrigile, bârfele, trebuie să le laşi celor care nu au de lucru! Eşti foarte ocupat şi nu ai timp de frivolităţi. Se apropie nişte termene autoimpuse şi eşti întârziat, în criză de timp! Poți primi un semn de viaţă mult aşteptat de la o persoană dragă, care însă te-a dezamăgit în trecutul apropiat. Nu lăsa orgoliul să intervină, ascultă-ţi intuiţia, a greşi este omeneşte. Pe seară vei avea de ales: fie să onorezi o invitaţie la o cafea şi un pahar de vorbă, fie să încerci să pui ordine în treburile restante de pe acasă. Un sfat: dacă treburile au putut fi amânate, înseamnă că nu sunt aşa de importante, aşa că profită de şansele unicat!

SCORPION  Treci printr-o perioadă puţin mai dificilă, obositoare, cu toate pe capul tău! E necesar să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din anturajul apropiat, ca să-ţi fie de ajutor! Astăzi astrele avantajează domeniul decizional: poți lua hotărâri de viaţă mult mai uşor decât de obicei. Profită de acest lucru şi schimbă-ţi stilul conflictual care îţi domină atât relaţiile de lucru, cât şi cele sociale. Nu este nimic mai satisfăcător decât să faci pace cu tine însuţi şi cu cei din jur! Totodată, mare grijă la stresul acumulat. Puţin sport, în special înotul, te poate ajuta să îţi descarci energia negativă.

SĂGETĂTOR   Prea multe discuţii, prea multe dezbateri, vorbe multe pentru un amănunt. Tragi concluzia că Napoleon avea dreptate: dacă voia să realizeze ceva, numea un general, dacă nu voia – o comisie! Atât în relaţiile sociale, cât şi  în cele profesionale sau de afaceri, evită, însă, să ai de a face cu Balanţele, semn de aer, care, astăzi, te vor da peste cap, vrând-nevrînd. După-amiază, un Rac te va amuza copios cu viziunile sale despre viaţă complet diferite de ale tale. Încearcă, totuşi, să nu intri într-o dispută ideologică, nu uita că fiecare are dreptul la propria sa opinie. Este o ţară liberă! Oare?

CAPRICORN   Ai ceva de reproşat cuiva apropiat. Încearcă să comunici indirect nemulţumirea ta, fără să fie un reproş pe față. Dacă înţelege, o să-ţi aprecieze delicateţea! Dacă nu, încearcă altfel! Horoscopul tau arată că azi nimic nu te poate mulţumi, in lumea asta nerecunoscătoare care nu te apreciază după cum ar trebui. Adevăr  sau nu, se pare că aşa gândeşte un Capricorn adevărat! Cu toate acestea, ar fi bine să-ţi dai jos de pe ochi vălul orgoliului şi al maniei persecuţiei şi să ai mai multă încredere în oameni. Limitată! În a doua parte a zilei poți primi o ofertă care nu-ţi va părea tentantă la prima vedere, însă îţi poate deschide multe uşi. Nu refuza nimic, înainte să cântăreşti cu atenţie ce oportunităţi indirecte îţi poate aduce.

VĂRSĂTOR   Te pui pe treabă, acţionezi, dar încă cu prudenţă, tatonând atent reacţiile. Te aştepţi la rezultate rapide, dar conjunctura te avertizează să ai răbdare, nici Roma nu s-a construit într-o zi! Astăzi încearcă să creezi premisele pentru a fi tu cel favorizat, nimeni nu-ţi va face statuie.  Mai multă grijă la investiţiile pecuniare. Ai grijă pe ce iţi cheltuieşti banii, astăzi ai tendinţa de a realiza achiziţii nefolositoare, pe care le vei regreta până la următorul salariu. Totodată, fii mai zgârcit cu sfaturile adresate persoanelor pe care nu le cunoşti foarte bine, poți fi ţinut răspunzător pentru eşecuri care nu îţi aparţin!

PEŞTI    Chiar dacă ai dreptate şi spui numai adevărul, nu te poţi opri să nu faci câteva remarci acide despre colegii, sau prietenii tăi. Azi trebuie să-ţi ţii gura şi să fii politicos în exprimare! Astăzi, pentru tine, totul se învârte în jurul vorbelor, fie cele spuse chiar de tine, fie cele al căror subiect eşti tu. Bârfele nu au folosit niciodată nimănui, îţi vor face numai deservicii. În mod paradoxal, în a doua parte a zilei tu vei fi cel despre care se va vorbi vrute şi nevrute, atât adevăruri şi neadevăruri. Va trebui să dai dovadă de mult tact şi diplomaţie pentru a ieşi cu reputaţia nepătată dintr-o situaţie provocată, parţial, chiar de tine.