Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 28 martie 2022. Al Doilea Amendament și pușca cu sare a bunicului
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 28 martie 2022. Al Doilea Amendament și pușca cu sare a bunicului

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR 28 martie 2022. Al Doilea Amendament și pușca cu sare a bunicului

Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva din familie de la care vrei să obţii aprobarea şi ceva important. Ţi-ai planificat destul de bine treburile.

 Pe 28 martie s-au născut: Raphael, Fra Bartolomeo, Sf. Tereza de Avila, Aristide Briand, Dick Bogarde, Maxim Gorki, Innokenti Smoktunovski, Emeric Ienei, Victor Tulbure, Laura Badea.

În calendarul creştin-ortodox, pe 28 martie sunt Sfinţii: Ilarion cel Nou şi Cuv. Ştefan, făcătorul de minuni. Nimic în ”Kalendar”.

Evenimentul Zilei” din 28 martie 1964 – primul radio-pirat, ”Radio Caroline”, începe să transmită dintr-un loc aflat cu puţin în afara teritoriului Marii Britanii. „Tabloidul perfect”, fiind o reţetă de mare succes financiar, a corupt şi transformat, în timp, toată mass media. Adevărul fiind înlocuit cu opinia, informaţia cu zvonul, educația cu distracția şi adevărul cu interesul comercial, sau politic. „Domnilor jurnalişti, sunteţi nişte piraţi!” – titra, exact zece ani mai târziu, pe 28 martie 1974, „The Telegraph” sigur, ca să arate că prestigiosul cotidian a rămas de partea ”bună” a presei. Întotdeauna trebuie să decizi de ce parte ești!

Un studiu comandat de Rupert Murdoch, marele magnat al presei, arată că situația presei poate fi și mai rea, deoarece în redacțiile ziarelor electronice, care predomină copios în momentul de față, mentalitatea de ziarist este înlocuită, treptat, cu mentalitatea de blogger. Ce este rău în asta, o să mă întrebați! Vedeți, nici nu mai sunteți în stare să faceți diferența, să despărțiți adevărul de minciună, informația păcătoasă, fake news, de știrea corectă, vestea interesantă, de cea adevărată!

Nu am schimbat ora, așa că mă simt bine!

Dragi lupi, padawani și hobbiți, nu v-am răspuns până acum la o întrebare, importantă. ”De ce în State nu se reglementează problema armelor de foc?”  Iar unii dintre domnile voastre adaugă: ”De ce nu se reglementează, ca la noi!”. Ar fi un dezastru! Pentru, State, pentru America, pentru lumea întreagă. Vedeți, domniile voastre, să nu vă supărați, dar aveți mentalitatea iobagului, supus și cuminte și care până la urmă nu vrea să fie liber, să aibă responsabilități, să poarte arme. Doar îi poartă de grijă contele, statul, care este înarmat!

În decursul istoriei, grupuri înarmate, puțini, au luat ostatici pe ceilalți, mulți, care nu aveau arme și i-au pus să muncească pentru ei. Pretextul era că îi apără de alți ticăloși înarmați. Așa au apărut statele moderne europene, caracterizate prin faptul că poporul nu are acces la arme, nu poartă arme, ci doar organele coercitive ale statului. America a fost făcută din emigranți europeni. Mulți dintre ei fugiți din Europa din cauza abuzurilor statelor. Primul lucru a fost să se înarmeze, contrar obiceiului european. Sigur că imensa țară era plină de pericole, dar purtau arme și în primele așezări, în orașele de mai târziu. Portul armelor, la americani, a fost o declarație de independență față de obiceiurile europene, de prizonieratul statelor.

Să ne uităm puțin la ”Bill of Rights”, cele zece Amendamente la Constituția SUA, considerate baza drepturilor omului și ale cetățeanului.

Amendamentul I  Congresul nu trebuie sa dea legi privitoare la instituirea vreunei religii sau la interzicerea libertatii de praticare a vreunei religii; sau care ingradesc libertatea de exprimare sau libertatea presei; sau dreptul poporului de a se aduna pasnic si de a cere guvernului sa le rezolve plîngerile.

Amendamentul II  Deoarece o miliție bine organizată este necesara securitații unui stat liber, dreptul populației de a păstra și purta arme nu trebuie să fie încălcat.

Amendamentul III  Niciun soldat nu trebuie sa fie încartiruit în timp de pace în vreo casă fara consimtamintul proprietarului acelei case, iar in timp de razboi in nici un alt mod decit cel prevazut de lege.

Amendamentul IV   Dreptul oamenilor de a fi siguri de propria lor persoana, de casele, documentele si bunurile lor nu trebuie sa fie violat prin perchezitii și sechestrari nerezonabile; nu trebuie sa fie emise mandate decit pe baza unei cauze a carei probabilitate e sustinuta prin juramint sau afirmatii, iar mandatele trebuie sa descrie in amanunt locul care urmeaza a fi perchezitionat si persoanele sau lucrurile care urmeaza a fi sechestrate.

Amendamentul V   Nici o persoana nu trebuie sa fie făcuta responsabila de o crima capitala sau de alta crima infama decit pe baza declaratiei sau acuzatiei unei curti cu juri, cu exceptia cazurilor din cadrul fortelor terestre si navale, sau al militiei, survenite in timpul serviciului in caz de razboi sau stare de urgenta; nici o persoana sa nu fie pusa in pericol de a-si pierde viata sau integritatea corporala pentru aceeași ofensa de doua ori; nici sa fie silita in vreun caz penal sa fie martora impotriva propriei persoane, nici sa fie privata de viata, libertate sau bunuri fara judecata legala; iar proprietatea privata sa nu fie luata spre folosinta publica fara o compensatie dreapta.

Amendamentul VI  In toate cazurile penale acuzatul trebuie sa aiba dreptul la o judecata publica rapida de catre un juriu impartial din statul si districtul unde infracțiunea a fost comisa, care district va fi fost stabilit in prealabil dupa preceptele legale; acuzatul trebuie sa fie informat cu privire la natura si motivul acuzatiei; sa fie confruntat fata in fata cu martorii care depun marturie impotriva lui; sa existe o procedura obligatorie pentru a obtine martori in favoarea sa si sa aiba asistenta unui avocat pentru aparare sa.

Amendamentul VII   In procese de drept comun, in care suma controversata depășeste douazeci de dolari, trebuie sa se respecte dreptul persoanelor la judecata in curtea cu juri, iar nici un caz judecat de jurati nu trebuie sa fie rexaminat in nici un tribunal din Statele Unite altfel decit pe baza legilor de drept comun.

Amendamentul VIII  Nu trebuie să se ceară sau să se impună cauțiuni sau amende foarte ridicate, nici nu trebuie aplicate pedepse crude si neobișnuite.

Amendamentul IX  Enumerarea anumitor drepturi in cadrul Constituției nu trebuie sa fie interpretată ca o negare, sau discreditare a altor drepturi de care se bucura poporul.

Amendamentul X  Puterile care nu sint delegate Statelor Unite de catre Constitutie, si nici interzise de catre aceasta statelor, sunt rezervate fie statelor, fie poporului.

Parcă văd cum au fost scrise aceste fraze istorice, de o importanță covârșitoare pentru civilizația actuală. Parcă văd… Părinții națiunii, strânși pe o terasă, la o masă rotundă, mare. Negrii le aduc ceai de mentă rece și pipe pline cu înmiresmatul tutun de Virginia. Se sfătuiesc, scriu, apoi rescriu. Cer mai multă hârtie și cerneală, ba și pene de gâscă bine potrivite, tăiate meșteșugit. Primul Amendament este scris repede, este esența modului de viață american, libertățile cerute de popor, pentru popor, prin popor. Libertatea religiei, a cuvântului și a dreptului la adunare. Bine, bine, dar cum o să păstreze poporul aceste libertăți, cum o să reziste față de un posibil guvern dictatorial? Simplu, păstrăm dreptul oamenilor de a deține arme, a spus unul dintre ei, poate, James Madison. Niciun guvern zdravăn la cap nu ia măsuri împotriva unui popor înarmat, a adăugat. Așa a luat naștere cel de al Doilea Amendament, care îl apără și face posibil Primul Amendament.

Formularea celor zece amendamente, drepturile omului, au trecut prin multe formulări, până au fost aprobate și ratificate de Thomas Jefferson pe 15 decembrie 1791. Pe lânga aceste zece amendamente inițiale, s-au mai adăugat, în decursul timpului, încă 17, în prezent sunt, în total, 28.

Națiunea americană este o națiune agresivă, războinică. Aș compara SUA cu Imperiul Roman. Dacă copilul standard chinez învață să meargă pe bicicletă, cel american învață să tragă cu arma. Prima armă de foc i-o aduce Moș Crăciun. Acest lucru produce o disponibilitate uriașă de posibili militari, repede instruibili, pentru că au o dexteritate de lungă durată în folosirea armelor. Să ne amintim că 28% din infanteriștii marini au declarat că s-au înrolat în armată ca să poată  să ucidă în mod legal.

Renunțarea la al doilea amendament, după cum doresc istericii anarhiști de stânga, marionetele jihadiștilor musulmani, ar detrona SUA din poziția de superputere mondială. De fapt, asta se urmărește.

Păstrarea armelor ”la liber” dă posibilitate proprietarilor să-și apere avutul și viețile. În anul 2021, FBI raportează, că, pe tot cuprinsul SUA au fost dejucate 4.268.716 încercări de furt, jaf, sau de luare de ostatici, de către cetățeni înarmați. Pe de altă parte există și o parte comică. În ultimul timp activiștii anarhiști au încurajat cetățenii să pună un marcaj, un semn ridicol, care arată că în acea casă nu sunt arme. Ei bine, multe din aceste case au fost jefuite, imediat.

Procurarea relativ ușoară a armelor determină un echilibru în spectrul infracțional. Gangsterii se elimină reciproc, fizic, în lupta pentru control. De exemplu MS-13, Mara Salvatrucha, un grup organizat de salvadorieni, a eliminat din Florida pe competitorii gangsteri negri și mexicani.

Presa anarhistă și isterică de stânga întotdeauna prezintă al Doilea Amendament ca o mare afacere a fabricanților de arme. Mare greșeală, ușor de dovedit! În State sunt trei sute de milioane de persoane și patru sute de milioane de arme. Înregistrate. Mai sunt o sută de milioane de arme cu seria ștersă cu acid sau aduse prin contrabandă. Multe arme se moștenesc în familie. De exemplu, în toată viața un american cheltuiește, în medie 523 de dolari pe arme și muniții și 14.756 dolari pe medicamente. Industria fabricanților de arme este pe locul 17 în topul cheltuielilor populației, fiind depășită de autoturisme, tutun, jucării, îmbrăcăminte, electronice etc. Statul este principalul cumpărător de arme sofisticate și scumpe, nu omul de rând. 

Întotdeauna banditul are o armă mai bună ca șeriful” a spus Jesse James, în anul 1872. Ne place, sau mai curând, nu ne place, acesta este adevărul peste tot în lume, atât în secolul XIX, dar și în anul 2022. Și în România.

Dintr-o „naţiune de mici găinari” cum observa Daniel Barbu, adorarea singurului zeu al societăţii actuale, Banul, transformă societatea micilor găinari români într-o adunătură sălbatică, în care infracţiunea cu mână armată devine din ce în ce mai ameninţătoare, se repetă mai des şi mai tragic.

Celebrul antropolog Julius Lips nota : „nu munca, nu unealta l-a făcut pe om uman, ci arma. Omul a ajuns în vârful lanţului trofic prin folosirea armelor, ca vânător. Abia, mai târziu, a apărut diviziunea muncii şi arma s-a transformat în unealtă. De fapt, la început, arma era folosită drept unealtă.” Aşa ar trebui să fie privită şi astăzi arma. Ca o unealtă, alături de greblă şi topor, în economia unei proprietăţi. Oare nu se poate ucide cu toporul? Ba bine că nu, dar nimeni nu cere permis de port topor!

Este vorba de cum priveşte o societate, un sistem politic, arma de foc. Ca un privilegiu, ca un abuz, ca o ameninţare – aşa a fost privită de dictaturi. Prin Decretul-lege nr. 856 din 11 februarie 1938 Carol al II-lea instituia dictatura regală şi introducea starea de asediu. La capitolul IV se stipula: „Autorităţile militare au dreptul… de a ordona depunerea armelor si munitiunilor si de a proceda la cautarea si ridicarea lor şi de a cenzura presa si orice publicatiuni, având dreptul de a împiedica aparitia oricarui ziar sau publicatiune, sau numai aparitia unor anumite stiri sau articole.” În două articole se interzicea aspru fundamentul, considerat astăzi, al libertăţii generale a omului, Primul şi cel de al Doilea Amendament.

De atunci au urmat optzeci de ani de dictaturi, denumite democrații de tot felul, populare, socialiste, sociale etc. una mai originală, ca alta. Toate au păstrat interdicţiile. Dictatura, de orice culoare ar fi, funcţionează după principiul „un drept odată interzis, interzis rămâne„. Cu titlu anecdotic, trebuie să menţionăm că cerşetoria, aspru sancţionată de Carol al II-lea, de competenţa curţii marţiale, a fost permisă de dictatura comunistă, prin omisiune. Armele, însă, au rămas interzise.

Timp de mii de ani portul armelor era rezervat proprietarilor. Nobilii, cavalerii, boierii nu erau altceva decât proprietari înarmaţi. Burghezia şi apoi comuniştii au satanizat, au compromis conceptul proprietarului înarmat, a nobilului responsabil şi protector, dar și exploatator. Evident, scopul urmărit era deposedarea lor, a proprietarilor, de proprietăţi, iar mijlocul era interzicerea posesiei armelor. O proprietate neapărată devine disponibilă. În momentul în care burghezii au devenit şi ei mari proprietari, au simţit nevoia apărării avutului, a deţinerii şi folosirii armelor.

În România, de exemplu, Legea pentru reglementarea portului şi vânzării armelor publicată în Monitorul Oficial Nr. 281 din 21 decembrie 1924, era o lege aparent restrictivă, dar suficient de clară, care permitea posesia şi folosirea armelor de către proprietari, lege care ar trebui să fie model şi în ziua de astăzi.
În prezent, consider că Legea Nr. 295/2004 modificată în 2011 nu corespunde nivelului actual de dezvoltare a societăţii româneşti şi mai ales nu corespunde nivelului dorit de autoapărare şi de protecţie a proprietăţii. Legea este foarte frumoasă, europeană, pentru o ţară civilizată. Cum, probabil, o să fie România peste un număr de ani. Sper, din tot sufletul!

Populaţia simte că nu este apărată şi caută paliative. O rezolvare a fost posesia unui câine, în locul unui revolver. Dar un revolver nu face şase revolvere mai mici, de două ori pe an. Aşa că ne-am trezit cu sute de mii de „revolvere” cu dinţi, în libertate. A fost o realitate muşcătoare şi soluţia distrugerii acestor buni şi nevinovaţi prieteni ai omului a căzut greu pe sufletul decidenţilor. Pentru mine a fost o mare tragedie.

Pe un perete, în dormitorul bunicului, erau bătute două cuie mari cu capete înflorate, făcute din aramă. Pe ele stătuse mulţi ani de zile arma bunicului, un Browning cu două ţevi. Copil fiind, m-am jucat cu presa de cartuşe, făceam castele din „bure”, mici rondele din pâslă, iniţial îmbibate în parafină, şi mă minunam de punguţele cu sare grunjoasă, de ocnă, care se aflau alături. Pentru că asta punea bunicul în cartuş în loc de glonţ, sau alice – sare! Aşa se apăra proprietatea în România: cu puşca cu sare. Nu ştiu, nu cunosc niciun caz mortal produs de folosirea puştii cu sare. Ştiu doar anecdota. Se spune că un hoţ a fost împuşcat în… spate, de un proprietar. Hoţul a zis printre lacrimi : „Boierule, mai bine trăgeai cu un glonţ„. Pentru că ustura, ustura al dracului de tare, Doamne, iartă-mă, să furi dintr-o proprietate!

Proprietarii au fost şi sunt, în general, persoane responsabile. O avere cizelează omul. Sau măcar aşa a fost și așa ar trebui să fie. Proprietarii ar trebui să aibă dreptul să apere propria persoană şi proprietatea. Pare a fi o lege obiectivă: o proprietate trebuie apărată. Țara trebuie apărată pentru că este suma proprietăților. Faptul că multe mici proprietăţi agricole au fost lăsate în paragină este şi urmare faptului că nu se poate apăra proprietatea, recolta. Nu judecaţi întregul, după excepţii. Statul, cei înarmați vor să fim prizonierii lor, să le plătim taxe, impozite, penalități, amenzi, nu pentru că au dreptate, și pentru că așa este adevărat, ci doar pentru că așa au făcut legile lor strâmbe, aducătoare de venituri nemuncite.

Cu mult respect și umilință am citit într-un jurnal de familie vechi, cum bunicul meu din partea tatălui, Stan Ștefănescu, a scăpat numai ca chiabur, dar tot a făcut ani grei de pușcărie, era șef țărănist, a notat că în ziua de 20 martie 1946 văzând guvernul nedemn numit de Rege, a hotărât să îngroape armele familiei. Așa și-au îngropat și un drept asupra pământului.

Sigur, armele trebuie controlate. Nu ar trebui să fie la vânzare arme automate, de asalt, cu cadență mare, ci doar revolvere, pistoale și arme de vânătoare. Pentru apărare. Nu ar trebui să fie vândute unor persoane cu carențe mentale. Nu ar trebui să fie vândute persoanelor sub 21 de ani. Nu ar trebui ca glonțul să aibă mai mult de 500 de Jouli. Nu ar trebui ca o persoană să dețină mai mult de două arme, una scurtă și alta lungă, exceptând pe cele de vânătoare și de colecție. Nu ar trebui să avem arme, dar ceilalți au arme! Si Vis Pacem Para Bellum!

Războiul a izbucnit, numai este o posibilitate îndepărtată. Și nu se va termina bine, sau frumos. Niciun război nu se termină bine și frumos. Cred că este prea târziu pentru pregătirea generală și militară pentru apărarea patriei, dar măcar lasați populația să aibă acces la ceva cu care să se apere!

Să nu vă supărați, dar eu o să caut în bibliotecă cartea lui Maxim Gorki, îl pomenim astăzi, ”Universitățile mele”, sunt unele lucruri care trebuie recitite, după un număr de ani. Ca să vezi cum te raportezi, din nou, la ceea ce ai citit. Și să accesezi energia copilăriei, vremurile bune. Pentru că, dar deja știți, mâine este, în definitiv, o altă zi!

HOROSCOP – 28 martie 2022

BERBEC  Astăzi, luni, ziua Lunii, se pare că ai de suferit din cauza timpului capricios, dar şi din cauza unor situaţii obiective. Luna declanşează unele situaţii la care te aşteptai mai puţin. Veştile vin de la conducere, de la minister, de la patron şi degeaba te minunezi. Îţi rămâne să dai din umeri şi să declari cu resemnare „asta este!” Nu, nu este bine, ia atitudine. În faţa prostiei şi a lăcomiei nu prea ai ce să negociezi, dar măcar nu ţi-ai încărcat sufletul cu o nedreptate. În această perioadă ciudată, hai să-i spunem pe nume, nefastă, este bine să te abţii de la orice proiect nou, de la orice nouă asociere. Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale, pe seară, acasă, în familie sau la un suc cu prietenii. Poate îţi descarci sufletul, poate le spui şi lor ce se întâmplă. Poţi să te bazezi pe faptul că mai sunt mulţi oameni cinstiţi şi drepţi în România, numai că ei nu apar la televizor. Şi bine fac!

TAUR   Este o perioada buna să-ti anunţi şefii, patronii, superiorii, pe Dumnezeu dacă eşti mare vlădică, că tu, cu umilinţa si respect …  vrei sa fi lăsat în pace! Numai pentru durata zilei de astăzi. Trebuie să reflectezi un pic. Să te sfătuieşti cu cel mai bun prieten al tău. Adică cu tine însuţi. Ai multe pe suflet, aşa este? Chiar dacă nu recunoşti, tot aia e! Trăirea asta cam profundă şi complicată, ca să nu mai punem la socoteală efortul intelectual, te va consuma cam toate cele 24 de ore ale zilei, în care nu vei face altceva decât planuri de viitor şi procese de conştiinţă. Există un procent dintre nativi care nu sunt Tauri, ci Boi. Lor, boilor, toată poveste asta cu autoanaliza le pare a fi la fel de bună ca o căpiţă de fân putrezit. Materialismul funciar nu le permite să vadă mai departe de inelul din nas.

GEMENI  Sorţii zilei de astăzi stelele le dedicată studiului şi perfecţionării tale profesionale şi fizice. Vreo bursă sau o perfecţionare, eventual la Paris sau la Viena, este tot ceea ce îţi doreşti. Asta daca nu trebuie să dai niste examene. Nu astăzi, nu este o zi bună pentru examene, de orice fel ar fi, chiar pentru carnetul de conducere. De asemenea, trebuie să dai jos kilogramele care nu stau deloc bine pe tine. Nu cu cine ştie ce cură ciudată şi cu medicamente periculoase, ci cu sala de gimnastică, alergari prin parcuri şi multă… foame. Trage de fiare şi lumea îţi va apărea mai frumoasă şi mai zveltă. Venus face aspecte favorabile cu zodia ta, aşa că pe seară poţi să ieşi la cursurile de dans. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de amor, sau să începi alte prospectări.

RAC  Se mai face lumină şi pe strada ta şi in prima parte a zilei ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise, vezi aurora şi că până la urmă viaţa este plină de farmec. Poate unde este ziua în creştere, sau te descurgi bine unde îţi petreci dimineţile. După ora 14, cu o conjunctură astrală favorabilă, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Luna, patroana ta astrologica, te sprijină să obţii mai multă stabilitate la serviciu sau in anturaj, chiar dacă face nişte cuadraturi urâte. Nu uita că duşmanul tău este frigul excesiv sau curentul cel pervers. Nu sta în curent şi nu zăbovi peste măsură în spaţii largi, în aer liber. Dar nici nu sta închis în casă! Există un drum de mijloc, cumpătarea, care evită excesul şi abuzul. Trebuie să urmezi acel drum.

LEU  În prima jumătate a zilei, astrele îți sunt favorabile: sănătatea îţi este bună, viaţa personală – armonioasă, iar situaţia financiară nu-ţi mai pare prea teribilă.  Drumul spre infern este pavat cu intentii bune, aşa că lasă pe alţii să înceapă cu drăgălăşeniile şi pupăturile. Cafeaua de dimineaţă şi gustarea de la prânz sunt cele două pauze de astăzi. In restul zilei ai mult de lucru şi drumuri de făcut. Stelele îţi sortesc o zi excelentă, nu te mai doare nimic, iar colegii de serviciu sunt draguţi şi serviabili. Şi, o veste bună! Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri, acest lucru mai pe seară. Fii deosebit de clar în discuţii mai ales în familie. Zi de cumpărături, pentru un procent dintre nativi.

FECIOARĂ   O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. Dacă nu eşti atent(ă), s-ar putea să pierzi din vedere, să uiţi ceva. Sinceritatea te salvează in extremis în această zi de 28 martie. Atata timp cat Mercur este vai de capul lui, retrograd în Berbec, ai o perioadă mediocră, dar cu ceva bani. Pentru că tu faci lucrurile „invers pe invers” şi îţi ies întotdeaună, pentru că hărnicia şi precizia, detaliile, sunt aliatele tale.  Ziua de 28 martie te gaseşte, poate, construind ceva, in orice caz muncind din greu la un proiect. Sănătatea este mediocru aspectată, atenţie la vremea când transpirăcioasă, când rece şi la inccidente!

BALANŢĂ  Ziua de, luni, 28 martie trezeşte o bruscă dorinţă de afirmare şi de relaţii sociale. Reinventează “ceaiul de la ora 12” în mijlocul biroului, spre turbarea şefului,  sau dă o raită pe la toţii prietenii. Mai poţi dedica ziua studiului şi perfecţionării tale profesionale şi fizice. Te poţi duce, de asemenea, la o sală sau şi mai bine îţi poţi cumpăra propria bicicletă. Poţi să faci o mulţime de lucruri. Şi dacă nu le faci tu le fac ceilalţi nativi din zodie!  Mai multe planete (în astrologie şi Soarele şi Luna se numesc tot „planete”) şi aspecte îţi sunt favorabile. Pe seară profită de toanele bune ale sferelor celeste şi du-te la un spectacol. De când nu ai mai fost la operetă, de exemplu?

SCORPION  Ziua de 28 martie este o perioadă benefică şi revigorantă. Ameninţările crizei şi ale politizării excesive provocate de război vor arunca în aer preţurile, în continuare şi sărbătorile pascale sunt un bun prilej pentru scumpiri. Cumpăra acum, mâine îţi va fi aproape imposibil! Cumpără-ţi lucrul acela la care râvneşti de mult timp – inflaţia este ca pasta de dinţi, odată ieşită din tub nu mai poate fi pusă la loc – mai târziu nu o să-ţi mai poţi permite. Ai pofta de ceva bun si esti chiar dispus sa pregatesti atmosfera potrivita pentru o intalnire tandra. Rafinamentul tau este rasplatit. Daca este sa te indragostesti, gaseşte-ţi o altă zi, pentru că treci printr-o perioadă fleaţă și confuză, când ți se pare că vezi diamante la tot pasul.

SĂGETĂTOR  Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva din familie de la care vrei să obţii aprobarea şi ceva important. Ţi-ai planificat destul de bine treburile. Cineva apropiat iţi vine în ajutor într-o problema urgentă, pentru care ai ceva emoţii. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le, fie în afaceri, fie la piaţă, fie în dragoste. O zi bună, deci, mai ales în ceea ce priveşte dragostea. Este genul de zi în care te îndrăgosteşti la prima vedere. Sau, la a mia vedere! De azi trebuie să iei măsuri – planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber şi pentru muncă dar şi pentru spectacole. Astăzi, pe seară, este seara noutăţilor. Atât în sensul de veste, informaţie, cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini şi sentimente noi.

CAPRICORN   Nu te mai gândi la nimic. Oricum viața merge înainte și fără să-ți faci tu griji si probleme care oricum, sunt inutile. Influentele benefice planetare si ale stelelor fixe te ajuta astazi sa eviti cu abilitate un conflict ce mocnea încă de anul trecut. Nu toate noutăţile trebuie spuse in gura mare, trebuie sa dai dovadă de mai multa diplomaţie şi tact in relaţiile cu colegii tăi dar şi, probabil dacă nu sigur şi în relaţiile cu familia ta. Pentru unii dintre Capricorni este o zi activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să evite graba şi nerăbdarea. După atâta efort la noapte o sa visezi că zbori. Luna in descreştere lentă, în aspecte bune, te îndreptăţeşte să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale.

VĂRSĂTOR  Horoscopul tău te sfatuieşte să ceri sfatul unui prieten experimentat, înainte ca ceilalţi să se prinda că nu ştii să te descurci. Familia te sprijină, prietenii te ajută, la serviciu este linişte. Astăzi ai noroc! Ai mai puţin de muncă şi lucrurile par să se rezolve mai uşor. O veste sau o informaţie care te interesează. Poate fi vorba despre un termen sau un prag. Dacă este vorba de ceva important, poate o întâlnire, atunci astăzi este ziua. Poţi folosi prilejul ca să o organizezi o seară festivă plăcută în familie, aşa aparent fără nici un motiv. Pentru un mic procent dintre Vărsători, necazurile mai mici sau mai mari vin din interiorul tău. Nu, nu este vorba de probleme de sănătate, sau de bani ci de trăirile şi sentimentele tale. Dar nu se ştie care dor mai tare, asta o să afli singur şi poate o să-ţi fie de învăţătură.

PEŞTI  Cumpărăturile, în general, și achizitionarea bunurilor de folosinta îndelungata, în special, sunt favorizate astăzi de configuratia planetelor. Mare atenţie, însă la termenul de valabilitate, la garanţii şi mai ales la preţ. Cât despre ţara de origine, toate sunt făcute în China, aşa că nu ai de ales. Unul din planurile tale de viitor poate deveni uşor incert datorită unor obstacole ce pot aparea incepand de astazi. O mica pauză de la grijile cotidiene te va ajuta să te relaxezi, aşa că azi amâna toate intâlnirile „importante” si problemele „urgente”. Nimic nu este mai urgent decât  iubirea, nimic nu este mai important decât familia şi/sau cei dragi!

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: