HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR,  26 mai 2023. Informații din Cehia

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR,  26 mai 2023. Informații din Cehia Sursa foto: Arhiva EVZ

Realizezi că faci parte dintr-un plan, astrele incep să se uite mai atent la proiectele tale. Norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ai tot ce îţi trebuie ca să reuşeşti, iar ziua este favorabilă.

26 mai

Pe 26 mai s-au născut John Wayne, Philip Michael Thomas, Lenny Kravitz, Edmond de Goncourt, Vintilă Corbul, Radu Păun, Stan Golestan, Aurel Popa.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Ap. Carp şi Alfeu, din cei 70. Averchie şi Elena.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iar nimic în "Kalendar".

Dragi lupi, padawani și hobbiți, vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase din corespondența domniilor voastre.

Iată ce informații am primit din Cehia.

La Bagdad, MAE ceh se întâlnește și cu soldați cehi

Ministrul ceh de Externe, Jan Lipavský, s-a întâlnit joi la Bagdad cu înalți oficiali irakieni, inclusiv cu prim-ministrul Mohammed Chia al-Soudani, președintele Abdel Latif Rashid și omologul său irakian Fouad Hussein, pentru a discuta despre relațiile bilaterale dintre Republica Cehă și Irak și rolul Cehiei și Uniunea Europeană în stabilizarea țării.

De asemenea, se întâlnește cu soldați cehi angajați în misiuni militare aliate și inaugurează un forum de afaceri ceho-irakien de o zi la Bagdad, unde este însoțit de o delegație de antreprenori cehi. Jan Lipavský a zburat în Irak din Arabia Saudită, unde a deschis miercuri un forum de afaceri ceh-saudit, la Riad.

Armament: Republica Cehă va negocia achiziția a aproximativ 70 de Leopard 2A8, cu Germania

Ministrul Apărării, Jana Černochová, a anunțat miercuri că guvernul a aprobat achiziționarea de noi vehicule de luptă de infanterie CV90 de la compania suedeză BAE Systems. Praga va achiziționa astfel 246 de vehicule față de planul inițial, care prevedea achiziționarea a 210 unități, la un cost de 59,7 miliarde de coroane.

În plus, guvernul a împuternicit ministrul să înceapă negocierile cu Germania pentru achiziționarea în comun a tancurilor de luptă Leopard în noua lor versiune 2A8. Această negociere ar urma să privească achiziția a aproximativ 70 de tancuri, valoarea licitației fiind de ordinul a câteva zeci de miliarde de coroane. Acestea ar putea fi livrate până la sfârșitul deceniului, a declarat colonelul Ján Kerdík, directorul departamentului de dezvoltare a forțelor terestre.

Acordul de Cooperare Ceho-American

Potrivit guvernului, acesta este unul dintre cele mai semnificative evenimente de apărare din ultimii treizeci de ani pentru Republica Cehă. Semnat marți la Washington, Acordul de Cooperare Ceho-American definește în special condițiile în care militarii americani pot rămâne în Republica Cehă, dacă este necesar.

După cum observați, Cehia este foarte activă. O țară mică, dar vioaie!

Numai atrag atenția la rolul cheie al ministrului de externe ci mă mulțumesc să constat că Republica Cehă este foarte pragmatică, cu picioarele pe pământ. Nu-i ajunge că este membră NATO și V4. O relație directă cu ”ăl mai tare din parcare”, adică SUA, dublată de creșterea cu 600% a armamentelor și numărului militarilor și dotări moderne. Gurile rele spun că există un acord secret între Cehia și Germania, ca prima să fabrice tancuri Leopard, sub licență. În definitiv fabrică VW sub numele de Škoda, de ce nu și Leopard? Bună întrebare!

Plouă ca la munte și este frumos și pace în pustnicia mea. Aș vrea să protejez, pe nesimțite și anonim, pe toți oamenii din lumea asta de răul dinafară și din ei, cum îi stă bine unui pustnic în rodaj, în lupta lui spirituală permanentă. Poate nu o să pot, dar o să încerc mereu, pentru că mâine este, cu siguranță, o altă zi!

 

 

HOROSCOP    26 mai 2023

 

BERBEC   După program stai mai mult in aer liber, plimbă-te! Poate o bicicletă, dar nici mersul pe jos nu-i de lepădat! Calmul tău se hrăneşte din aer şi liniște, dar și din foşnet de frunze. Domeniul sentimental este favorizat de conjunctură. Atenţie la vremea capricioasă! Ziua de astăzi trebuie sa-ti aminteasca de vorba populara „strângeţi hora nu fiţi hoţi, că de nu, vă tai pe toţi ”. Ai mai toate planetele grele în aspecte bune, ceea ce înseamnă că vei avea un „feed back” pozitiv din partea anturajului, prietenilor şi... colegilor.

 

TAUR  Astăzi ai unele probleme de comunicare, ţi se reproşează lucruri pe care nu le înţelegi. Ce vrei, nu poţi să placi la toată lumea, nimeni nu-i perfect! Zâmbeşti şi vezi-ţi de ale tale... Şi afacerile sunt bine aspectate, dar apare în continuare semnul acela de schimbare şi de redirecţionare spre o alta situaţie. Nu avea grijă, ai în continuare aceleași probleme, dar pe total mediul se schimbă. Nu uita că numai în dragoste sunt duşmani o dată pentru totdeauna. În politica şi afaceri alianţele şi duşmăniile se schimbă în funcţie de interesul momentului. De aceea există vorba „nu este nimic personal”!

 

GEMENI   Eşti, în acelaşi timp, un justițiar, dar şi un haiduc care fură inimi. Este bine că iei apărarea celor slabi, e bine că iubeşti! Astăzi încearcă să fii logic, să ajuți, ca să ai aliaţi loiali! După o dimineaţă plină este bine să eviţi izbucnirile emoţionale şi să te relaxezi. Nu este indicată schimbarea la care te gândeşti. La serviciu, zi ideală pentru analize, întâlniri şi şedinţe pentru stabilirea unor noi direcţii de dezvoltare şi amplificarea celor vechi. Nu te enerva din lucruri mărunte cum ar fi incidentele casnice sau întîrzierile.

 

RAC   O zi de vineri calmă şi cuminte, cum nu ai mai avut de mult şi de aceea eşti tandru şi înţelept, iar norocul îţi surâde.  Speră că şi pentru tine viața are o felie de tort pusă la păstrare. Păstrează-ţi serenitatea şi buna dispoziţie. Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, având impresia, pe undeva,  că eşti oglinda conştiinţei lor.   Este vineri, aşa că du-te, după program, la un film bun, în premieră! Pe timpuri, vinerea seară era vremea filmelor horror!

 

LEU   Eşti aproape umit de ziua de astăzi! Ai o formă de zile mari şi chiar şi serviciul îţi apare într-o lumină ceva mai favorabilă! Sunt mulţi cei care te plac, ba cineva, chiar, te iubeşte! Ziua de azi este numai bună pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi  foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  De mai multa vreme doreai un grad mai mare de libertate materiala pe care stelele te sprijina astăzi sa-l obtii prin harnicie si chiar cu puţin noroc.

 

FECIOARĂ  Eşti oarecum dezamagit de ceea ce se întamplă. De parcă nu ar fi urmarea directă a socotelilor tale greşite. Totuşi, azi te hotărăşti  să fii mai vesel şi să încerci să îndrepţi lucrurile! Veşti bune de la rude şi prieteni. Astăzi este o perioadă de timp legată de protecţie. În aceiaşi măsură doreşti să oferi protecţie, cât şi să te bucuri tu însuţi de ea. Protecţia însemnând tot ceea ce te face să te simţi bine şi în siguranţă, de la bani la o vorbă bună, de la un gest de prietenie la o promisiune avantajoasă, de la o carte bună la un sfat de taină cu prieteni adevăraţi.

 

BALANŢĂ   Astăzi nu te obosi prea tare, oboseala cronică şi eforurile din ultimul timp încep să se vadă. Dar, reuşeşti să transmiţi celor din jur armonia care te caracterizeză ca supus al planetei Venus. Nu te băga în discuţii tensionate, pentru că ai altceva mai bun de făcut şi mai profitabil.Totusi, astazi poți avea de caştigat daca vei adauga si un zambet. Acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine. Cu toate că este vineri, sfârșit de săptămână de lucru, eşti favorizat, mai ales în domeniile legate de familie şi cămin. Poţi realiza ceea ce ţi-ai propus de mai mult timp.

 

SCORPION    Realizezi că faci parte dintr-un plan, astrele incep să se uite mai atent la proiectele tale. Norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ai tot ce îţi trebuie ca să reuşeşti, iar ziua este favorabilă. Pentru tine este o perioadă complexă, dar care poate fi chiar monotonă. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane potenţial ostile, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune.  Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale.

 

SĂGETĂTOR    Parcă-parcă ceva se întâmplă, ai o revelaţie! Ca și cum ai înţelege ceva ce îţi era interzis până în acest moment. E de bine, procesul de spiritualizare aduce pace sufletească şi echilibru! Nimic nu te întristeză azi si esti convins ca meriti mai mult. Poate că da, poate că nu, dar nu te astepta la minuni. Primeşti veşti, unele bune, despre proiectele tale pe termen lung, dar altele te fac să schimbi nişte planuri. Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic! Îţi faci planuri de vacanţă de vară. Un umanism naiv si bunatatea caracteristice zodiei te fac vulnerabil la santajul sentimental paracticat de una dintre realatiile tale.

 

CAPRICORN      Cu toate că eşti perfecţionist şi bine intenţionat, parcă azi nu ţi-ai rupe oasele pentru alţii, mai ales că ştii că sunt pui de lele. Zâmbeşte, pupă-i în bot şi papă tot, vorba din popor! Experienta este suma greselilor care dor cel mai mult. In dragoste este bine sa-ti recunosti greselile, mai ales pe cele neimportante! Rasfatul propriu nu te ocoleste in ziua de azi. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile în suspensie. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut.

 

VĂRSĂTOR   Ziua îţi aduce posibile răspunsuri, posibili colaboratori şi o promisiune de mai bine. Efortul este mare, dar rămâne speranţa. Relaxează-te, altfel poți avea probleme cu oboseala cronică! Azi trebuie sa zâmbeşti şi să-ti pastrezi calmul, mai ales daca auzi si vezi lucruri neplăcute; mănâncă alimente naturale si evită dulciurile industriale. In urma unei analize cinstite şi atente trebuie sa lasi deoparte problemele care nu sunt ale tale si sa te concentrezi pe propriile interese, pe interesele familiei tale. La serviciu, la muncă, unde îţi petrecţi dimineţile şi uneori toată ziua, te bucuri de o eficienţă mărită, aşa că profită şi rezolvă, finalizează, termină proiectele, lucrările mai dificile.

 

PEŞTI   Nu cumpăra nimic important, nu lua şi nu da bani cu împrumut. Un aspect negativ din a doua casă, a banilor şi proprietăţilor, te poate face să pierzi bani, dacă nu eşti atent şi prudent! Proiectele tale de viitor suferă de un defect major - se bazeaza mai mult pe întamplare decat pe planificarea abila a fortele proprii! Pe de altă parte zodia ta este zodia lucrului bine făcut, solid. Ai idei grozave, strălucitoare chiar, dar nu le pui în aplicare. Un parteneriat cu o „zodie analitică”, semnele de pământ, de exemplu, nu ar fi o idee prea rea. Tu ai fi cu ideile, iar partenerul cu detaliul!