Horoscopul lui Dom’ Profesor 14 iunie 2024. Marele Șef Arvol Looking Horse: Vin vremuri mai bune, trebuie să facem mai mult

Horoscopul lui Dom’ Profesor 14 iunie 2024. Marele Șef Arvol Looking Horse: Vin vremuri mai bune, trebuie să facem mai mult

14 iunie

 Horoscop Pe 14 iunie s-au născut Ernesto „Che” Guevara de la Serna, Harriet Beecher Stowe, Steffi Graf, Boy George, Donald Trump, Karel Gott, Giannina Naninni, Vasile Alecsandri, Vasile V. Vasilache, Dumitru Pârvulescu, Mihai Brediceanu, Cornel Coman, Alexandru Darie

Horoscop Pe 14 iunie sunt, în calendarul creștin-ortodox, Sfinţii: Sf. Prooroc Elisei, Metodie şi Iulita. Dezlegare la pește.

În ”Kalendar” este Eliseiul Grâului, Sf. Elisei. Se ţine de toată lumea – e rău în primul rând de grindină dar şi de ciumă, de toate bolile, de lup, de urs, de muşcătură de şarpe!

Ne puteți urmări și pe Google News

Se spune că trebuie să se lucreze doar până la miezul zilei fiind, evident, o nouă pauză agricolă în magia naturii creatoare a bobului de grâu.

În calendarul cel vechi, de la daci, nimic, nimic. Lumea se pregătea de marile serbări ale solstiţiului de vară, de trecerea de la spiritele aerului la cele ale focului.

HELENA, Mont. (AP) — Nașterea raportată a unui bizon alb, foarte rar, în Parcul Național Yellowstone împlinește o profeție Lakota care prevestește vremuri mai bune, conform membrilor tribului indienilor americani care au avertizat că este, de asemenea, un semnal că trebuie făcut mai mult pentru a proteja pământul și animalele sale.

„Nașterea acestui vițel este atât o binecuvîntare, cât și un avertisment. Trebuie să facem mai mult”, a spus șeful Arvol Looking Horse, liderul spiritual al Lakota, Dakota și Nakota Oyate din Dakota de Sud și cel de-al 19-lea deținător al sacrei White Buffalo Calf Woman Pipe and Bundle.

Nașterea vițelului sacru vine după ce o iarnă severă din 2023 a condus mii de bizoni din Yellowstone, la altitudini mai joase. Peste 1.500 au fost uciși, trimiși la sacrificare sau transferați în triburi care căutau să-și revendice administrația asupra unui animal alături de care au trăit strămoșii lor timp de milenii.

Erin Braaten de la Kalispell a făcut mai multe fotografii cu vițelul la scurt timp după ce acesta s-a născut pe 4 iunie în Valea Lamar, în colțul de nord-est al parcului.

Familia ei vizita parcul când a văzut „ceva cu adevărat alb” printre o turmă de bizoni de peste râul Lamar.

Traficul s-a oprit în timp ce bizonii traversau drumul, așa că Braaten și-a scos camera pe fereastră pentru a arunca o privire mai atentă cu teleobiectivul ei.

„Mă uit și este acest vițel de bizon alb. Și am fost total, total uluită”, a spus ea.

După ce bizonii au eliberat carosabilul, soții Braaten au întors vehiculul și au găsit un loc pentru a parca. Au urmărit vițelul și mama lui timp de 30 până la 45 de minute.

„Și apoi ea a cam condus-o prin sălcii de acolo”, a spus Braaten. Deși Braaten s-a întors în fiecare din următoarele două zile, nu a mai văzut vițelul alb.

Pentru Lakota, nașterea unui vițel alb de bizon cu ​​nas, ochi și copite negre este asemănătoare cu a doua venire a lui Isus Hristos, a spus Marele Șef Arvol Looking Horse.

Legenda Lakota spune că în urmă cu aproximativ 2.000 de ani — când nimic nu era bun, mâncarea se termina și zimbrii dispăreau — a apărut Femeia Vițel Bizon Alb, a prezentat un calumet, o pipă, și un ”săculeț cu medicamente” unui membru al tribului, i-a învățat cum să se roage și a spus că pipa ar putea fi folosit pentru a aduce bivoli în zonă pentru hrană. Când a plecat, s-a transformat într-un vițel alb de bizon.

„Și într-o zi când vremurile vor fi din nou grele”, a spus Marele Șef Avrol, relatând legenda, „Mă voi întoarce și mă voi ridica pe pământ ca un vițel de bizon alb, nas negru, ochi negri, copite negre.”

Un vițel de bizon alb similar s-a născut în Wisconsin în 1994 și a fost numit Miracle, a spus el.

Troy Heinert, directorul executiv al InterTribal Buffalo Council din Dakota de Sud, a declarat că vițelul din fotografiile lui Braaten arată ca un adevărat bivol alb, deoarece are un nas negru, copite negre și ochi întunecați.

„Din imaginile pe care le-am văzut, acel vițel pare să aibă acele trăsături”, a spus Heinert, care este Lakota. Un bizon albinos ar avea ochii roz și boticul decolorat.

A avut loc o ceremonie de denumire pentru vițelul Yellowstone, a spus Looking Horse, deși a refuzat să dezvăluie numele. O ceremonie care sărbătorește nașterea vițelului este programată pentru 26 iunie la sediul campaniei Buffalo Field din West Yellowstone.

Alte triburi venerează, de asemenea, bizonii albi.

„Multe triburi au propria lor poveste despre motivul pentru care bizonul alb este atât de important”, a spus Heinert. „Toate poveștile nu se trâmbițează, fiind foarte sacre.”

Heinert și câțiva membri ai campaniei Buffalo Field spun că nu au auzit niciodată despre nașterea unui bivol alb în Yellowstone, care are turme sălbatice. Oficialii parcului nu au văzut încă bivolul și nu au putut confirma nașterea acestuia în parc și nu au nicio înregistrare despre un bivol alb care s-a născut anterior în parc.

Jim Matheson, director executiv al Asociației Naționale a Zimbrilor, nu a putut cuantifica cât de rar este vițelul.

„Din cunoștințele mele, nimeni nu a urmărit vreodată apariția bizonului alb care s-a născut de-a lungul istoriei. Deci nu sunt sigur cum putem stabili cât de des se întâmplă.”

Pe lângă turmele de animale de pe terenuri publice sau supravegheate de grupuri de conservare, aproximativ 80 de triburi din SUA au peste 20.000 de bizoni, o cifră care a crescut în ultimii ani.

În Yellowstone și în zona înconjurătoare, uciderea sau îndepărtarea unui număr mare de zimbri are loc aproape în fiecare iarnă, în baza unui acord între agențiile federale și Montana care a limitat dimensiunea efectivelor din parc la aproximativ 5.000 de animale. Oficialii de la Yellowstone au propus săptămâna trecută o populație ceva mai mare, de până la 6.000 de bizoni, iar o decizie finală este așteptată luna viitoare.

Dar fermierii din Montana s-au opus de mult sporirii efectivelor din Yellowstone sau transferarea animalelor în triburi. Guvernatorul republican Greg Gianforte a declarat că nu va sprijini niciun plan de management cu o populație țintă mai mare de 3.000 de bizoni Yellowstone.

Heinert vede nașterea vițelului ca pe un memento „că trebuie să trăim într-un mod bun și să-i tratăm pe ceilalți cu respect”.

„Sper că vițelul este în siguranță și își va trăi cea mai bună viață în Parcul Național Yellowstone, exact acolo unde a fost proiectat să fie”, a spus Heinert.

Prietenul meu Starrynight, medicine man al națiunii Navajo, care mi-a trimis articolul, îmi spune că singurii și adevărații proprietari ai Americii sunt nativii, pieile roșii, indienii, cum vreți să le spuneți. Are perfectă dreptate, cine spune altfel, este un mincinos.

Acum 12.500 de ani populații de vânători au trecut din Asia în America pe podul de gheață al strâmtorii Bering. Era o perioadă de glaciațiune. Erau caucazieni, albi, strămoșii populațiilor ainu din Japonia. Apoi vestea unui întreg continent plin de animale care abia așteaptă să fie vânate, între care falnicul bizon ocupa un loc important, s-a răspândit repede. Mai mulți asiatici au ”emigrat” în America și s-au amestecat cu primii veniți. A rezultat falnica rasă a oamenilor arămii, fără foarte mari deosebiri din Canada de astăzi până în sudul-sudului, Țara de Foc.

Mai departe este istorie cum au fost furați pieile-roșii de pământuri și decimați. Vă rog să mă scuzați, nu-mi sunt bizonii acasă, aș avea multe să vă povestesc dar iubita mea a cățelușe Miki se simte rău. Trebuie s-o veghez.

S-o lăsăm pe mâine, pentru că, deja ştiţi, în definitiv, mâine este o altă zi!

Horoscopul lui Dom’ Profesor 14 iunie 2024

 BERBEC   Umorul este garantat aatăzi. Te poţi afla între nişte oameni care văd jumătatea plină a paharului. Trebuie să găseşti proporţia corectă între activitate şi repaos, între muncă şi distracţie. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia şi din cauze obiective. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv, de asemenea trebuie să fii mai bine informat, găseşte şi alte surse decât cele pe care le ai acum. Pe seară o atitudine de genul „toţi o să avem de câştigat” este recomandată, mai ales dacă te întâlneşti cu prietenii la o terasă. Este vineri, doar...

TAUR    Este momentul să-ţi programezi un weekend plăcut, încă de astăzi. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai.  Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează – asta dacă jumătate de zi munceşti pentru alţii. Relaţiile cu persoanele nascute in semne de aer şi foc sunt azi armonioase, dar nu şi cu cei din semne de apă şi pământ. Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important, poate mai pe seară. Poate fi vorba şi de o înfruntare sentimentală, dar ce dulci sunt împăcările!

GEMENI   Astăzi ai o perioadă în care trebuie să spui direct şi cinstit care sunt interesele tale şi de ce ai nevoie. Atenţie la utilizarea unor substanţe ca medicamentele, alcoolul şi chiar dulciurile.  Treburile neterminate trebuie analizate şi dacă se poate, gandeşte-te cum sa le finalizezi. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Încearcă să pari bucuros de toate noutăţile pe care ţi le comunică surâzători colegii şi/sau rudele, familia, părinţii, surorile, fraţii ... „full catastrophe”, vorba lui Zorba Grecul, eternul balcanic cu rude şi pe la noi. Dacă ei sunt mulţumiţi, trebuie şi tu să fii entuziast, întreabă amănunte şi miră-te cât poţi. Nu este vorba de falsitate, ci de joc social pentru că astăzi ai nevoie de un regizor, că altfel nu te descurci!

RAC Faci eforturi ca să te achiţi de urgenţele cotidiene. Ai o înclinare naturală către armonie şi umor. Astăzi sunt pigmentate cu distracţii şi frivolităţi. După ce faci cumpărăturile de vineri!  Trebuie să fii mai informat, găseşte alte surse decât cele pe care le ai acum. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să insişti dimineaţa cât poţi dar vezi că este vineri şi băncile au program scurt. Elocvenţa ta poate va fi răsplătită. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili. Stelele iţi dau reuşita dacă eşti suficient de logic şi, bineînţeles, ai argumentele necesare!

LEU    O surpriză, sau ceva inedit! Astăzi, la serviciu, la muncă, unde activezi, ai mai mult de lucru decât de obicei. Pregăteşte-ţi o seară plăcută şi relaxantă ca să-ţi „încarci bateriile”!  Dacă te duci la serviciu, înseamnă că ai de lucru. Aşa că păstrează-l! Serviciul. Poţi să faci urât şi după ce pleacă şeful din birou. Dimineaţa nu incepe nici o discuţie importanta sau vreo negociere inainte de miezul zilei. Schimba locul şi iti schimbi şi norocul! Poate, mai pe seară te duci la un spectacol, un concert. Merge şi un film nou. Există o viaţă culturală şi de distracţii extraordinară în România, profită!

FECIOARĂ Astăzi nu te implica în conflicte cu semnele de foc. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Nu pleca la drum! Evită discuţiile tranşante, pentru că pe orice subiect ar fi – astăzi nu eşti suficient de convingător. Există un aspect uşor nefavorabil în ceea ce priveşte deplasările tale. Dacă poţi amână călătoria, poate o ieşire la mare de weekend, pe mâine, e mai bine! În weekend nu încerca să înfrunţi, să te baţi cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial priorităţile şi interesele tale.

BALANŢĂ   Atenţie la bani. Limitează cheltuielile la un nivel suportabil, dar nici să fii zgârcit! Călătoriile de plăcere sau o mica vacanţa de weekend sunt fructoase ori se dovedesc foarte plăcute. Ziua se anunţă favorabilă în ceea ce priveşte domeniul familial, conjugal, sau de cuplu. O veste care te interesează, probabil pe seara – încă nu poţi să-ţi dai seama cât de bună este. Ceva te deranjează! Poate fi doar o impresie, sau cineva te-a deochiat! Cooperarea cu noii tai parteneri sau colegi incepe să-şi arate dividentele, mai ales în distracţii şi în facturi de plătit. Nu pleca la drum, lasă pe mâine, dacă trebuie neapărat!

SCORPION   Domeniul emoţional este avantajat. Ziua de astăzi te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi, cu familia, cu anturajul. Nu întrerupe pe cel cu care vorbeşti, lasă-l să se descarce! Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimelor evenimente în care ai fost implicat, cu sau fără voia ta. Totul apare destul de neclar şi confuz la serviciu, sau unde munceşti. Conjunctura iţi indică să nu te repezi sa tragi concluzii pripite, sa ai răbdare, pentru că este posibil ca lucrurile să se lămurească. Sunt favorizate domeniile vieţii în comun, lucrurile pe care le împarţi cu dragoste şi plăcere cu cei dragi. Seara plăcută, poate fi chiar un eveniment social, sau un spectacol bun!

SĂGETĂTOR   Cu mai mult pragmatism şi efort bine dozat poţi să te simţi azi chiar foarte bine. În weekend este bine să nu pleci la drum, mai bine stai acasă şi odihneşte-te. Chiar ai nevoie de relaxare! Evită să mănânci in oraş, pregateşte-ţi ceva de acasa, poate nişte fructe şi totul o sa fie bine! Dacă ai de făcut deplasări sau călătorii astăzi este ziua, adică astăzi este ziua în care poţi începe drumul de weekend, sigur, dacă eşti foarte obosit şi vrei să te odihneşti nimeni nu te obligă la distracţie!

CAPRICORN   O veste pare că te interesează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt avantajate. Frecventează familia, anturajul, prietenii care te fac să te simţi bine venit şi confortabil. Amorul, de asemenea, este bine aspectat. Este bine să te bucuri mai mult de ce ai şi să laşi deoparte, măcar astăzi, vineri, planurile măreţe de un viitor strălucit. Astăzi conjunctura astrala iti ofera prilejul sa inchei unele lucrari sau situaţii mai vechi şi sa lamureşti unele aspecte ale sentimentelor tale. Până la urmă, pe total o zi plăcută, distractivă, relaxantă, bine aspectată sentimental.

VĂRSĂTOR  Sentimente de solidaritate şi înţelegere domnesc în anturaj. Şi tu eşti punctul central! Nu risipi vraja, aşteaptă şi zâmbeşte. Poate au să-ţi ceră ceva, pentru că „interesul poartă fesul”! Profită de favorurile stelelor şi comunică cu cei dragi, familia, partenerul, prietenii, anturajul. Dar, atenţie, conjunctura cosmică te avertizeaza să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Se apropie nişte termene sau examene şi nu ai chef deloc de muncă astăzi, vineri, sau în weekend şi nu poţi să te focalizezi! Concentreaza-te acum, ca să te distrezi după!

PEŞTI Deciziile par uşoare astăzi. Reuşeşti să-ţi aduci aminte de situaţii similare din trecut şi de soluţia câştigătoare. Experienţa contează, reflectezi! Si aşa poate să-ţi vină o idee noua, sau să-ti aminteşti de o relație folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, dacă nu le foloseşti. Eşti deosebit de inspirat în afaceri cu banii altora, ai patronului, firmei, statului, în special în achiziţii şi cumpărături. Dacă depinde de tine nu pleca astăzi în nicio călătorie lungă, dar pregăteşte-ţi un weekend distractiv.