Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, 10,11 septembrie 2022. Era pe când musulmanii erau alungați din Europa.
HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, 10,11 septembrie 2022. Era pe când musulmanii erau alungați din Europa.

HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, 10,11 septembrie 2022. Era pe când musulmanii erau alungați din Europa.

Ritmul zilnic este posibil să se accelereze şi mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul de care ai atâta nevoie.

10,11 septembrie

 Pe 10 septembrie s-au născut Yma Sumac, Arnold Palmer, Jose Feliciano, Antioh Cantemir, Mihaela Martin, Mihai Pocorski. Pe 11 septembrie s-au născut O. Hanry, Pierre de Ronsard, D.H. Lawrence, Carl Zeiss, Lola Falana, Gherman Titov, Ferdinand Marcos, Lev Oborin, Franz Beckenbauer, Moby, Alexa Visarion, Ion Panţuru.

 

Pe 10 septembrie, sâmbătă, sunt în calendarul creștin ortodox Sfintele Minodora, Mitrodora și Nimfodora. Duminică, 11 septembrie, este duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci. Teodora din Alexandria, Eufrosin bucătarul. Nimic în ”Kalendar”.

 

Evenimentul Zilei” din 11 septembrie 2001 este cel mai cunoscut eveniment din istoria contemporană. Nu ne mai pierdem timpul cu rememorarea lui, sau cu fel de fel de interpretări şi comentarii. Un sondaj Gallup a arătat că 97,23% din populaţia globului ştie ce s-a întâmplat la 9.11.2001.

 

Au trecut 21 ani. Evenimentul este acum major, a ieșit din adolescență, în multe state din SUA.

 

Câțiva oameni în lume probabil că știu tot adevărul despre 911. Cum au fost tot câțiva, cei care au știut adevărul despre asasinarea lui J.F.Kennedy, pe 22.11.1963. Amatorii de numerologie pot să găsescă coincidențe interesante în tratarea kabalistică a celor două evenimente negative din istoria SUA și a lumii.

 

Dar, servește adevărul la ceva? Istoria a fost întotdeauna scrisă de învingători, în spiritul politic corect și a moralei mic burgheze. Să mă apuc să vă spun ceea ce mi-a povestit un personaj important, în State, la un pahar mare de rom de Jamaica, de unde erau strămoșii lui? La ce ar folosi? În definitiv era doar o explicație în conformitate cu ceea ce eram: alb, creștin, est-european, cultural și cu gândire non A. Probabil că importantul personaj avea pregătite diferite explicații, teorii ale conspirației, adaptate în așa fel ca să fie acceptate de chinezi, ruși, canibali, poate și de pisici și căței. Asta îi deosebește pe oamenii într-adevăr importanți de ceilalți, modul de abordare.

 

Dar ziua de 11 septembrie nu este doar o zi ce amintește de infamia musulmană. V-am povestit despre Leonida și ai săi spartani. Ei bine, pe 11 septembrie 1683 Leonida s-a numit Sobieski și spartanii au fost polonezi. Spre deosebire de sparatani, care au căzut pe câmpul de onoare, polonezii i-au pulverizat pe asiatici, pe turcii musulmani, înregistrând o victorie răsunătoare, contra unei armate mult mai numeroasă.

 

Asediul Vienei. Două luni au rezistat vienezii. Au fost salvați și odată cu ei, toată Europa Occidentală, de șarja ”husarilor înaripați”, o cavalerie poloneză, grea, de elită, care timp de două sute de ani a fost invincibilă. Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=CxlRJsQ7p2k

 

Aș avea multe de povestit. Parcă am fost acolo. Să vă povestesc despre cum, într-o noapte ploioasă, polonezii au escaladat înălțimile din jurul Vienei de atunci, astăzi un cartier frumos. Cu tunurile cele mari, cu tot. În drum au dat peste rămășițele a 30.000 de femei și copii, măcelăriți și torturați îngrozitor de musulmani. Dacă mai era loc, acest fapt îngrozitor i-a motivat mortal pe polonezi.

 

Apoi au tras tunurile de pe înălțimi și a început șarja celor 18.000 de husari înaripați. Contra a 300.000 de musulmani. Într-unul din cântecele lor, ”Sabaton” pomenește de o ”armată de regi”. Așa este, dar husarii înaripați erau personificarea Arhanghelului Mihail, cel cu aripi și cu sabia de foc. Husarii înaripați au străpuns apărarea turcească și apoi i-au gonit pe musulmani spre est. De la pierderea acestei bătălii Imperiul Otoman a început să decadă.

 

În această bătălie s-a înregistrat și un record. Un tânăr nobil polonez a tras în lancea lungă de 6,20 metri nu mai puțin decât șapte musulmani. Apoi i s-a rupt lancea…

 

Cu titlu anecdotic, la asediul Vienei europenii au aflat despre cafea. În tabăra turcească, cucerită de polonezi ardeau acolo câteva căruțe, cu foc mocnit. Erau pline cu cafea de Yemen. Dar ce miros ciudat dar plăcut ieșea de acolo! Un bucătar, prizonier, i-a lămurit pe europeni despre ce era vorba. Acel bucătar, Mehmed se numea, a deschis prima cafenea din Viena, creștinat fiind și devenit un vienez respectabil.

 

Aș avea multe de povestit, dar mai bine să las pentru la anul, când se împlinesc 340 de ani de la victoria polonezilor. Poate apuc… Rețineți că ziua de 11 septembrie, pentru europeni, este ziua unei mari victorii.

 

Haideți, dragii mei, spre ziua de mâine, cu speranță în mai bine și încredere în viitor, așa se face  ca mâine, să fie, în definitiv, o altă zi!

 

HOROSCOP    10,11 septembrie 2022

 

BERBEC    În acest weekend fiecare îşi dă cu părerea, tu mizezi pe acţiune. Trebuie să găseşti un echilibru bun între relaxare şi distracţie. Sporturi distractive, ce zici de propunerea aceasta? Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, concert, film sau la un club pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

TAUR    Sâmbătă, la cumpărături, respecţi o disciplină impusă şi faci ceva economii. Duminică nu te lua după bârfe şi intrigi. Vezi în ce măsură evenimentele te afecteză personal şi… distrează-te! Ai timp, in sfârşit, în acest weekend să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.  Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la munte.  Primeşti, poate, ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.  Atenţie la un partener sau “prieten”. Saturn afectat indică o indiscreţie!  Culmea este că şi duşmanii te ajută – probabil nu te mai vorbesc de rău o perioadă! Sâmbătă nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Duminică ideile tale sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. Nu pleca urechea la scenariile catastrofice şi la pesimiştii de serviciu. Văietatul şi cobitul, la români, sunt virtuţi naţionale!

GEMENI   Weekend echilibrat, îţi faci planuri de viitor, pentru toamnă şi ai timp şi de distracţie. O convorbire la mobil poate să-ţi facă probleme dar nu te enerva degeaba: „vreme trece, vreme vine!” Cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, o să evitiţi neplăcerile. Nativii care care posedă talente artistice sau literare au o perioadă de creaţie foarte bună. Sâmbătă ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele tale sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decăt de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate.  Duminică întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste sau reprinderea unei legături mai vechi.

RAC    Solo, îţi plângi de milă că nu găseşti pe nimeni care să te înţeleagă, iar duo protestezi la fel de tare că eşti doar o remorcă şi că nu iei tu deciziile. Treburi de weekend ale Racului! Depăşeşti planul, la cheltuieli, dar nu ştiu dacă este de bine, sau de rău. Sâmbăta îţi este favorabilă, dar nu trebuie să-ţi supra-apreciezi forţele. Stai acasă, sau învârteşte-te prin apropiere.  Perioada este, de asemenea, favorabilă pe plan emoţional pentru începerea unor proiecte sau relaţii noi, dar numai după ce reflectezi, de gândeşti, măcar un pic. Duminică este dedicată micilor aranjamente în camera, căminul, apartamentul, casa, vila, palatul tău. Unde locuieşti!

LEU    Păstrează-ţi secretele cu grijă şi gelozie. Dar nu uita că cei dragi merită încrederea ta. Sigur, poţi să le spui o variantă care te avntajează! Weekend plăcut, dar nu pleca la drum lung! Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil! Trebuie doar să treci peste criza din perioada acestui weekend – o mică criză existenţială – de identitate şi pasaj.  Trebuie să realizezi că orice zi este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregăti. Sâmbătă, armonia si echilibrul Cosmosului te ajuta sa-ti intelegi mai exact propria personalitate, limitele, calitaţile şi drumul pe care sa-l urmezi. Duminică – lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul astăzi degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci! Distrează-te sau odihneşte-te, nu te mai tortura cu gânduri fixe şi păguboase.

FECIOARĂ   Zi calmă de weekend, cumpărături, plimbare prin mall, poate un film nou. Nu se întâmplă nimic negativ, dar oamenii şi evenimentele nu sunt la înălţimea standardelor tale! Ce vrei, ghinion! Cumpărăturile sunt fructoase ori se dovedesc foarte plăcute. În această perioadă a weekendului poţi să îmbini plăcutul cu utilul. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales sâmbăta. Este posibil sa primeşti nişte veşti si sa te nelinişteşti din cauza unor probleme cu proprietăţi şi/sau moşteniri, asta duminica. Totul se rezolvă cu bine, din fericire, sigur, mai târziu. În această perioadă, mai ale sâmbătă, trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Duminică, stelele te favorizeaza in achizitionarea unor obiecte de imbrăcaminte de sezon pe care o să le porţi cu placere, pentru că iţi stau bine. Neapărat să fie din in sau bumbac, pentru toamna merge şi lâna de prima calitate, evită porcăriile din plastic!

BALANŢĂ    Dimineaţa ai ceva de împărţit, de pus la punct, cu cineva apropiat, din familie sau din anturaj. Nu te repezi, aşteaptă să se clarifice lucrurile, nu transforma incidentul într-un scandal! Atenţie mare la ce spuneţi şi mai ales cui spuneţi. Balanţele, mai ales cele „dezechilibrate”, nu prea au tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total.  Sâmbătă, probabil una sau câteva surprize plăcute. Sufletul tău bun te împinge azi spre facerea de bine şi ajutorarea prietenilor. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită. Duminică, norocul iti este prietenul cel mai bun, care te ajuta să treci peste obstacole si dificultaţi fara sa faci prea mult efort. Dar atenţie la ce-ti doresti!

SCORPION   În acest weekend ai vrea să faci o mulţime de lucruri. Dar trebuie să te limitezi doar la cele mai urgente! Pregătirile de şcoală şi/sau de toamnă sunt în capul listei de priorităţi! Sâmbăta poate aduce unora dintre nativi şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere, sau mai curând rătăceşti un lucru, sau ai impresia că ai uitat ceva.  Atenţie la cumpărături.   Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Duminică poate la un film, dar nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni! Duminică seara se poate să ai de luat o decizie. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău, de familie, prieteni şi colegi.

SĂGETĂTOR   Ritmul zilnic este posibil să se accelereze şi mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul de care ai atâta nevoie. Sâmbătă poti  finalizeza în condiţii bune promisiunile care ţi-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus indică prieteni noi şi petreceri reuşite.  In acest weekend probabil că trebuie să faci ceva cumpărături. Veşti de departe, consultaţi-vă e-mail-ul, reţeaua de socializare sau mai prozaica cutie de scrisori.  Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să fii prudent.  Duminică, posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe.  În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte important nu pare  că se întâmplă în această perioadă!

CAPRICORN  În weekend poate un drum, plăcut şi util. Te aprovizionezi pentru toamnă. Te simţi bine, cei apropiaţi îţi spun că au încredere în tine şi că poţi să faci faţă aprope oricărei situaţii! O veste te influenţează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă sunt de la televizor.  Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori, adeseori poate, Capricornii ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflecteaza cui prodest (cui foloseşte) toată ingineria asta şi nu vei cădea în cursă. Idealizează mai puţin persoana iubită şi o să ai o viaţă mai fericită. Duminică seară, stai puţin, fă-ţi un ceai şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine… Ai uitat visurile tale – preocupat mereu de problemele cotidiene.

VĂRSĂTOR  În acest weekend dai semne de epuizare, de oboseală cronică. E indicat să te odihnesti si să-ţi menajezi sănătatea. Relaxare, somn suficient, puţină mâncare, dar de calitate, evită stresul! Este, de asemenea, o perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la incidente, poate chiar accidente. Duminică, din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi  în analize utopice şi procese de conştiinţă. Cere un sfat de la Leu sau de la un Geamăn. Pentru o mica parte din Vărsători duminică seara este o perioadă mai dificilă din punct de vedere sentimental.

PEŞTI   Astăzi ai o dorinţă acută să depăşeşti şi să prevalezi în faţa altora. Trebuie să demonstrezi că eşti valoros, dar alege-ţi cu prudenţă modalităţile de parvenire. Nu doar scopul contează! Sâmbătă informaţiile contradictorii creează dileme. Configuratia astrologică iţi indică să nu te repezi sa tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri, ca de la sine. Cu dragostea stai bine  dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reprosurile şi discuţiile în contradictoriu.  Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Pe total, aproximativ doua zile bune!