Evenimentul ZileiHoroscopCe zodii trebuie să fie discrete și precaute. Gândirea pozitivă. Horoscop 7 ianuarie 2019

Ce zodii trebuie să fie discrete și precaute. Gândirea pozitivă. Horoscop 7 ianuarie 2019

Ce zodii trebuie să fie discrete și precaute. Gândirea pozitivă. Horoscop 7 ianuarie 2019
Horoscop Femeile se „iordănesc”. Adică petrec toată noaptea şi neglijează bărbaţii, nici de mâncare nu le fac! Niciun bărbat nu poate să zică, sau să facă nimic şi trebuie să se supună obiceiului, pentru că altfel va fi mâncat de lupi în anul care urmează. Lupii apar din ce în ce mai evident ca justiţiari şi executori ai tradiţiei şi a voinţei Domnului!

7 ianuarie

 

Horoscop Pe 7 ianuarie s-au născut Sf. Bernadette de Lourdes, Nicolas Cage, Zora Neale Hurston, Elena Ceuşescu, Ioana Bulcă, Octav Băncilă, Mircea Sântimbreanu.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox pe 7 ianuarie este Soborul Sf. Prooroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului.

 

La Mulţi Ani! Ioni şi Ioane şi nume derivate, sau cei născuţi chiar astăzi 7 ianuarie, voi sunteţi sarea Pământului, peste două milioane în România și peste tot în lume.

 

Tradiţional, ziua de naştere a Sfântului Ioan, cel care l-a Botezat pe Iisus, reprezintă punctul final în sărbătorile de iarnă. Este şi Crăciunul pe stil vechi şi o să mai revenim asupra măsurării timpului… am impresia că pe undeva s-a făcut o greşeală, mare de tot, s-a discuta de astronomi pe DOA!

 

Sărbătoarea creştină a Sf Ioan Botezătorul, apărătorul pruncilor, a moaşelor şi a femeilor, în general, a fost calchiată peste o foarte veche sărbătoare feminină europeană de iniţiere şi înfrăţire care datează, probabil, din perioada matriarhatului. Nu se mai ştie cum se numea, care zeiţă cabiră, sau pelasgă era adorată…

 

Femeile se „iordănesc”. Adică petrec toată noaptea şi neglijează bărbaţii, nici de mâncare nu le fac! Niciun bărbat nu poate să zică, sau să facă nimic şi trebuie să se supună obiceiului, pentru că altfel va fi mâncat de lupi în anul care urmează. Lupii apar din ce în ce mai evident ca justiţiari şi executori ai tradiţiei şi a voinţei Domnului!

 

Femeile tinere, măritate în anul ce a trecut, sunt primite în comunitatea „surorilor” prin stropire cu apă sfinţită. După regiune, sunt multe ritualuri elaborate, unele chiar ciudat de interesante. De exemplu, cea mai în vârstă dintre femei le şopteşte la ureche multe lucruri de ale femeilor şi le spune cuvintele de recunoaştere cu alte „surori”.

 

În timp, probabil din cauza misoginismului, a apărut şi o „iordăneală” a flăcăilor care, însă, se lasă cu beţii şi cu capete sparte.

 

Peste toată „iordăneala” apare şi Lupul Şchiop, care şi-a terminat vânătoarea de demoni şi este obosit. Ei, ce este pentru Lupul Şchiop şi Filipi o călătorie până pe faţa nevăzută a Lunii să cronţăne ceva demoni!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, la începutul anilor 90’, când am citit primele studii care condamnau gândirea pozitivă, m-am simțit dezamgit, ca un copil căruia i se lua jucăria. ”Fie ca Forța să fie cu tine, gândește pozitiv!” a fost urarea generației mele, care m-a însoțit, mai peste tot, în lume. După aceea, aprofundând studiile și citind cărțile respective, am realizat că eu nu gândeam pozitiv, ci strategic!

 

Prima dată am auzit de termenul de gândire pozitivă la cursul de yoga a lui Grig Bivolaru, de la casa de cultură ”Mihai Eminescu”, unde este acum Teatrul Metropolis. Cred că era în anul 1976, înainte de cutremur, în orice caz. Pe atunci Bivolaru era un tânăr, cu câțiva ani mai mic ca mine, care învăța mult, un autodidact, la el am văzut cea mai mare bibliotecă de samizdate, uriașă, și un perfect practicant și instructor yoga. Angajat de statul comunist la o casă de cultură ca să învețe pe alții yoga.  Învăța el și apoi ne învăța și pe noi. Cum a ajuns inamicul public numărul 1, numai serviciile pot să o spună, eu am plecat din țară, în aventurile mele, în anul 1981.

Gândirea pozitivă este foarte dragă autorilor din ”self-help industry”. Am văzut și pe rafturile librăriilor din România subprodusele lor, cred că sub denumirea de dezvoltare personală. În State este o industrie de 12 miliarde de $, anual! Cărți, studii, training, conferințe, echipamente, săli de practicare, sfătuire psihologică, CD și DVD-uri, bluze, hârtie igienică, etc etc  dar, exagerările sunt mari și prejudiciile imense.

Iată, de exemplu o carte cu multe editări, biblia multor femei care gândesc pozitiv: ”The Secret Daily Teachings” (2008), scrisă de autorea de dezvoltare personală Rhonda Byrne, care spune: ‘Whatever big thing you are asking for, consider having the celebration now as though you have received it.’  Cute, but wroooong! Vorba celor doi căței!

Cel mai mult, m-a izbit falsitatea acestui concept, al gândirii pozitive când am avut un deces în familie. Mi-a murit mama! Am făcut diabet, pe șoc. M-am plâns de nenorocirea mea unui prieten, mare mahăr, nu mai știu exact ce era. El s-a uitat la mine și m-a îmbărbătat: ”Radu, tocmai tu te plângi! Gândește pozitiv!” Singurul gând pozitiv care mi-a trecut prin minte era că mai devreme, sau mai târziu, o s-o întâlnesc pe buna mea mamă în Câmpiile Elisee!

Apoi am citit-o pe Gabriele Oettingen, care este sculă pe basculă, categoria foarte grea, în psihologia viitorului. Pe mine mă obsedează viitorul! Profesoară universitară la New York și Hamburg. Dar, pentru mine, cel mai important a fost că a trecut pe la ”Max Planck Institute”. Toți cei care au trecut pe la Max au ceva anume, ștampila de viitor geniu. Și Aurora Simionescu, astrofiziciana, a trecut pe acolo! Vreți să știți ce face ea la JAXA, corespondenta japoneză a NASA? Am fost lăsat să bănuiesc, dar bănuiala este așa de colosală, că este clasificată și ea.

 

Ei bine, Gabriele Oettingen susține, după studii și experimente care se întind pe mulți ani, că gândirea pozitivă este periculoasă. De ce? Simplu, pentru că oferă o imagine alterată a realității. Dacă ar fi numai asta… Nu este numai o psihologie de doi bani, în care te minți singur frumos. O să fie totul bine și la vară cald!

 

Se demonstrează cu experiențe, cu grupuri care gândeau pozitiv și grupuri care nu gândeau pozitiv, poate nu gândeau de loc, cu cifre, statistici, grafici îngrijorătoare și experimente psihologice. Tell me, cine îi lasă pe doctorii ăștia Frankenstein SĂ FACĂ EXPERIENȚE PE OAMENI? Bună întrebare!

 

Nu știu de ce, dar femeile au îmbrățișat mai mult conceptul de gândire pozitivă. Poate unde le place să fie mințite frumos. Rezultatul a fost eficiență redusă, depresia, cel puțin un divorț, pierderea locului de muncă, dependență de droguri și copii-problemă, crescuți foarte prost. Fără prieteni, fără perspective, fără loc de muncă, sinuciderile la grupul celor care gândea pozitiv au fost de șapte ori mai multe decât la grupul martor. Gândirea pozitivă dezvoltă, nejustificat, egoismul, încăpțânarea și exploziile emoționale, este una dintre concluziile studiilor pe problemă.

 

Ce-I de făcut, vorba lui VI Lenin? Răspunsul vine imediat: WOOP, adică Wish, Outcome, Obstacle, Plan. Altă găselniță psihologică, altă prostie universitară. Nu știu la ce servește toată această vrăjitorie modernă în care niște șmecheri te învață să gândești, contra cost, binînțeles! Și au pretenția absurdă că ȘTIU EI cum gândești TU! Acum, ca să fiu sincer, am impresia că 90% din populația globului gândește cu coloana vertebrală. Foarte puțin oameni folosesc cele 86 până la 100 de miliarde de neuroni. Cel puțin așa apare, după ce fac și ce spun!

 

Gabriele Oettingen nu este proastă deloc, aș putea să spun că este una dintre cele mai deștepte femei pe care le-am citit. Dă soluția WOOP, dar pe parcurs spune celor care știu să citească printre rânduri, despre gândirea de succes, despre gândirea strategică.

 

Dacă puteți, folosiți-o! Despre ce este vorba. Despre scenarii ”dacă-dacă” (if-if). Și pentru cel mai mic lucru, gândiți, nu reacționați reflex, din coloana vertebrală! De exemplu acum mă duc să iau un iaurt din frigider. Scenariul unu: dacă deschid ușa frigiderului și dacă văd iaurtul, îl scot afară! Scenariul doi: dacă deschid ușa frigiderului, văd o poartă temporală, ca în ”Ghostbuster”. Închid frigiderul și îi chem pe ciudații ăia de vânează fantome. Scenariul trei: dacă deschid frigiderul, văd că nu este niciun iaurt. Îmi amintesc că l-am mâncat ieri! Apare încă un dacă, ce mânânc? La un pustnic sărac în rodaj există întotdeauna o soluție: iau un măr din pivniță, dacă mă lasă șoriceii!

 

Făceți-vă scenarii de viață, cu cât mai multe, cu atât mai bine, dragi lupi, padawani și hobbiți, nu este un proces interzis de lege. Cel puțin parcă în propunerile pentru noul guvern nu este reprezentat ministerul fericirii și al gândirii pozitive, poate de aceea le respinge Herr Johannis, dar mă tem că le-am dat o idee!

 

Aici, în pustnicia mea din Prahova submontană mă pregătesc să văd un film, am ales ”Operation Pettycoat” o comedie cu un submarin și Tony Curtis, nu l-am văzut la timpul lui. S-a mai încălzit afară, nu este un fulg de zăpadă, dar nu îmi fac griji, am lemne suficiente, o pivniță de mere și pe sobă aburește un ceai Darjeeling original, ca cel pe care îl bea Regina Maria, cea de bună amintire, având gândirea strategicămâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

BERBEC   Eşti oarecum neatent, probabil din cauza grijilor. Urmare faptului că te gândeşti că începi, de luni un an nou în haine vechi, că nimic nu s-a schimbat. Concentrează-te pe problemele tale personale! Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Nu te pierde în rezolvare treburilor “urgente” dar care nu te interesează. Dar nu uita să te disimulezi inteligent, cum spune înţeleptul chinez. Eşti prea direct şi prea naiv, păcate dar şi calităţi ale zodiei. Nu discuta problemele tale personale, mai aşteaptă.

 

TAUR  Ai multe lucruri şi proiecte personale amânate de anul trecut, dar astăzi ai multă energie. Ritmul zilnic este posibil să se accelereze mai mult, dar tu trebuie să ţii bine hăţurile! Nu te speti cu munca pentru altii şi nu fă eforturi titanice! Astăzi nu este cazul! Drumurile scurte sunt bine aspectate, probabil pentru aprovizionarea generală de iarnă, sau săptămânală, de asemenea, micile schimbări in dispunerea obiectelor la birou sau acasă. Schimbă ambianţa şi te vei simţi mai bine. Monotonia plictiseşte şi nu este productivă.

 

GEMENI Combină farmecul personal cu tact şi calm şi poţi obţine acordul, aprobarea de care ai atâta nevoie. Fie că este din domeniul sentimental, sau profesional, aspectele îţi dau şanse de succes! Evita cantităţile mari de cafea, tutun, piper, orice te-ar irita şi mai mult. Notează că s-a precizat „cantităţile mari”! Astăzi nu eşti în cea mai buna dintre zile, mai bine ţine o dieta uşoară şi incearcă să te gandesti la lucruri placute si vesele. Poţi şi trebuie să te deconectezi de la izvoarele toxicităţii psihice: televiziunea, internetul, mobilul etc. Poţi să spui nu vulgarităţii şi prostiei. Poţi să-ti faci şi un ceai de tei cu miere de albine! Poţi multe, trebuie să şi vrei!

 

RAC Este una dintre rarele zile în care nu te deranjează nimeni. Urmează un program obişnuit care te protejează de neplăceri. Ca să poţi prevala trebuie să fii odihnit şi cu forţe proaspete! Cu toate ca esti o fire prudenta pe linga prudenta trebuie sa adaugi vigilenta, tact, foarte multa diplomatie si chiar şi un zambet! Exista o doza de naivitate adolescentină care te prinde, dar nu uita ca naivitatea este păguboasă pe termen lung. Ai o zi bună, dacă ţii seama de sfaturi, poate fi o zi productivă dar şi de distracţie.

 

 

LEU  Dai impresia că eşti neobosit, că dispui de o energie inepuizabilă! Cei din jur nu ştiu cât de costă, de fapt, această atitudine dinamică, mereu gata la orice! Eşti muritor, aminteşte-ţi! Incearcă sa fii mai cumpatat în vorbe şi să nu întrerupi tot timpul pe cel cu care vorbeşti. Ziua de azi este sub semnul discuţiilor neterminate. Ca un făcut, timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus. Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai de fapt. Este bine să revii şi să termini lucrurile, dar în registrul drăguţ, binevoitor…

 

FECIOARĂ  Utilizează orele de lumină pentru lucrurile importante. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung şi anturajul îţi este favorabil! O anumita tensiune domneste la serviciu sau în familia ta, dar e bine sa nu dai importanta şi să-ţi vezi liniştit de treburile tale. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de la servicu şi de acasă. Nu uita că tăcerea este de aur, vorba de tinichea!

 

BALANŢĂ  Dimineaţa vrei să obţii tot ce nu ai putut anul trecut. Ai o conjunctură favorabilă şi… nu aduce anul, ce aduce ceasul! Ceva-ceva tot o să obţii, pentru că norocul ajută pe cei curajoşi! Toate felurile de a câştiga sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit, fie că este pe Wall Street sau în bucătărie, în garsoniera din Rahova. Nu-ti schimba direcţiile şi intenţiile, tenacitatea îţi aduce succes. Disimulează cu grija intentiile si păstrează secretele intime, dar acordă familiei mai mult timp. Adevaraţii invingatori au fost intotdeauna discreţi şi precauţi, dar sprijiniţi întotdeauna de familie.

 

SCORPION  Astăzi te ilustrezi printr-o grijă arătată familiei, copiilor, părinţilor, fraţilor şi/sau surorilor, rudelor în general. Mai sunt şi petreceri de Ion şi Ioane în familie, aşa că ai o zi bună! Toată lumea se grăbeşte. Tu ia-ţi un moment de respiro şi vezi în ce parte poate merge barca vieţii tale. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta. Da, măcar să te gândeşti. Nu faci în viaţă ceea ce vrei, dar poţi să speri.  Nu fii original cu orice pret, mai ales la serviciu sau într-o comunitate de oameni. Astăzi ai o imagine care poate fi mult imbunataţită, mai ales dacă nu te enervezi cand eşti contrazis şi nu te răsteşti la oameni!

 

SĂGETĂTOR   O zi bună, din punct de vedere personal. Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese azi cu mare uşurinţă. Poţi face un bilanţ şi să vezi câţi bani îţi trebuie pentru începutul de an! O zi obositoare, dar foarte plăcută. Astăzi, la serviciu sau la şcoală, unde activezi dimineaţa, evită schimbările bruşte de program şi mai ales nu lăsa anturajul, chiar bine intenţionat, să te conducă şi să-ţi organizeze viaţa. Ai impresia că ai intrat in criză de timp şi că nimic nu te mai poate salva – se apropie ameninţător un termen, dar totul este doar o impresie. O să te descurci şi de data asta!

 

CAPRICORN  Dacă e ziua ta de naştere şi te cheamă Ion, Ioana, etc eşti de două ori norocos. Dacă nu, oricum conjunctura te avantajează azi, de Sf. Ion. Însă, nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături generale de iarnă, sau cumpărăturile obişnuite, săptămânale. Ceea ce cumperi astazi îţi foloseşte sau va face mare placere celor dragi. Deci, o zi buna pentru făcut cumpărături aşa cum iţi place ţie, să pipăi fiecare obiect, să te uiţi atent şi să-l întorci pe toate părtile. Nu cheltui prea mult, stabileşte-ţi o suma de la inceput! Seară plăcută în compania celor dragi.

 

VĂRSĂTOR  Poţi accelera derularea acţiunii, ai spor în ceea ce faci, inspiraţie. Nu mai sta pe gânduri, lucrează zi-lumină! Eşti influenţat pozitiv de conjunctură şi de reluarea muncii, a activităţii! Domeniul sentimental este relativ bine aspectat, insistă! Nişte mici ambiţii personale, mai curând niste achiziţii, dar care nu-ţi dadeau pace, pot fi satisfacute azi spre satisfacţia ta nedisimulată. Încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri, renunţând la strategia, puţin recomandata : "totul sau nimic"! Aceasta, sigur, mai ales în domeniul sentimental…

 

PEŞTI    Ai avut destul timp să analizezi viaţa ta de anul trecut. Nu eşti foarte mulţumit de ceea ce se întâmplă cu tine, azi eşti încruntat ca marea majoritate a românilor, dar o veste te mai amuză! Căldura sufletească şi investiţiile sentimentale făcute astăzi pot aduce armonie şi înţelegere. Amână pe mâine formularea unei concluzii, sau decizia respectiva, ca sa ai timp sa te informezi si să te documentezi in mod corespunzator. Nimeni nu te poate grabi ca să iei o hotărâre greşită! Ziua de azi este, de asemenea, un bun prilej ca sa cooperezi cu colegii, prietenii sau familia în realizarea unui proiect la care ţii foarte mult. Proiectul se poate numi “armonie, înţelegere şi iubire”!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Accesează: