Horoscop Pe 4 mai s-au născut:  Audrey Hepburne, Bartolomeo Cristofori, Hosni Mubarak, El Cordobes, Lawrence Rawl, Mircea Basarab, Anghel Iordănescu, Alexandru Arşinel, Daniela Caraman Fota, Mihaela Runceanu. Pe 5 mai s-au născut: împăratul Justinian, Karl Marx, Soren Kirkekaard, Henryk Sienkiewicz, Tyrone Power, Tatiana Samoilova, Aurel Stroe, Mihnea Gheorghiu.

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox pe 4 mai sunt Sfinţii: Valerian, Nichifor şi Pelaghia, iar pe 5 mai sunt Sfinţii: Neofit, Gaie, Gaian şi Irina. Nimic în „Kalendar”, strămoșii noștri cam munceau, nu se încurcau.

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, când o duzină de oameni îți solicită același lucru cam trebui să dai curs cererilor. Nu am publicat aici, în EvZ, pentru că speram să o pot face într-un volum. Dar firul se apropie de capăt, zeițele Moire au decis ce și cum, până la urmă de ce să nu am suprema vanitate, păcat capital, de a fi singurul din neamul meu, care nu a publicat nicio carte. Carte – carte, cărți electronice, DVD-uri am vreo cinci, dar nu se pun la socoteală. Poate că se mai aducă o greșeală, la multele mele erori, dar cum spuneam, sunt ultimul din neam. Neam ce se stinge odată cu mine, legea salică, dar numele continuă prin fata mea, care și-a păstrat numele de la strămoșul ei, Marele Clucer Dimitrie Ștefănescu.

 

Ce mi-au cerut cei doisprezece corespondenți? Zodia Taurului! Nu pot să nu-mi amintesc de extraordinarul roman al savantului Ivan Antonovici Efremov, ”Zodia Taurului”. Tradusă, nefericit, în limba engleză ”The Bull's Hour”. Este pe un raft în bibliotecă, acum mă uit la el și zâmbesc la promisiunea unei lecturi elitiste, numai pentru inițiați. Romanul nu a avut mare succes, nu s-a vândut, prostimea nu a înțels nimic. Autorul a avut mari necazuri, teoria conspirației spune că a fost lichidat de KGB, urmare filosofiei și viziunii din roman. Nu a fost tradus în limba română, volumul la care mă uit a apărut la editura Молодая Гвардя, Москва, în anul 1970. Dar, savantul sovietic a avut dreptate, a descris, cu  un geniu extraordinar al detaliului, Rusia de astăzi!

Ieri, am primit acest email, al doisprăzecelea în decurs de vreo zece zile:

Bună ziua, domnule profesor,

Îmi permit să vă scriu în calitate de taur (de fapt de cititor al articolelor pe care le publicați), cu rugămintea să nu uitați și de noi taurinele și, atunci când veți avea puțin timp, să publicați descrierea zodiei taurului.

Știu că vă bazați pe faptul că suntem foarte răbdători, dar mai este puțin și începe zodia gemenilor și mă gândesc că poate ne săriți din schemă, dacă nu vă tragem puțin de mânecă…

Vă mulțumesc în primul rând pentru articolele pe care le scrieți și le publicați pentru noi și în al doilea rând că nu uitați de tauri.

Am răspuns, ”OK, mâine public”. Astăzi este mâine, așa că:

 

TAURUL (Taurus) 21 aprilie – 20 mai

 

Taurul este un semn de pămînt, feminin, fix.

Este domiciliul planetei Venus. În Taur, Luna este în creştere, iar Marte în exil.

 

Primul decan al zodiei, 21 – 30 aprilie, este guvernat de Mercur; această influenţă aduce nativului timiditate, adesea prea mult interes pentru bogăţii, uneori calităţi de medium; este denumit decanul determinării. Al doilea decan, 1-10 mai, este guvernat de Lună care aduce statornicie în obiective fiind favorabil producţiei literare şi artistice. Posibilitatea de succes în politică. Este denumit decanul luptei. Al treilea decan, 11-20 mai este domeniul lui Saturn. Pare să confere aptitudini remarcabile din punctul de vedere al evoluţiei spirituale, al iniţierii, dacă subiectul învinge limitările fizice. Se spune că a doua parte a vieţii nativilor le va aduce bogăţie. Este decanul stăpînirii.

 

Taurul este un semn nocturn, de ascensiune scurtă, supus şi negativ, septentrional, de ascensiune oblică, zoomorf, patruped, fecund, puțin religios, malefic, pasional, primăvăratic.

 

TE-Té, Taurul, a dat numele constelaţiei şi celei de a doua zodii, în amintirea taurului folosit de marea zeiţă Ishtar pentru lupta împotriva eroului Gilgamesh. Grecii au preluat simbolul asociindu-l cu taurul alb în care s-a transformat Zeus spre a o răpi pe frumoasa Europa şi pe care, în amintirea faptei, l-a plasat între constelaţiile cereşti.

 

Caracteristici pozitive: nativul din Taur este practic, răbdător, rezistent, solid, determinat, afectiv, fidel, avînd un just sens al valorii, gust pentru lux şi mîncăruri elaborate.

Caracteristici negative: posesiv, leneş, plicticos, limitat, fără flexibilitate în gîndire, obtuz, răzbunător, obsedat de convenţionalism.

 

Principala caracteristică a tipului uman evoluat este stabilitatea caracterului şi a scopului urmărit. Înţelege importanţa unui sistem, al unei metode, ordini, respectă rutina şi un program stabilit, adesea arătînd capacităţii creative în special în probleme privind începutul unei întreprinderi. Modalitatea sa de a trece peste obstacole este cea a persistenţei liniştite. Consideră că adevărata sa poziţie în univers nu acceptă explicaţii sau ipoteze care le-ar pune într-o poziţie excentrică sau i-ar furniza informaţii false. În judecata sa excelează în cîntărirea exactă a proporţiilor şi a justei aprecieri a scării valorilor. Cel mai bine munceşte cînd este forţat de o necesitate sau inspirat de dragoste faţă de ceilalţi, în special faţă de familie. În situaţii de criză răbdarea şi perseverenţa sa sînt salutare. Este bun la suflet şi sacrifică mult timp şi energie ca să justifice încrederea acordată. Văduvele şi orfanii găsesc în el un excelent garant sau tutore.

Altă caracteristică principială este spiritul de proprietate. Pe de altă parte, Taurul fiind domiciliul frumoasei şi femininei Venus, rezultă la prima vedere o imposibilă uniune între Materialismul proprietăţii şi armonia dragostei. Aceasta justifică faptul că, deşi îi place să aibă bani, nu suportă să aibă datorii. Îi plac artele şi în special muzica; pictura este domeniul în care excelează. Are un spirit umoristic mult peste medie şi rîde mult şi cu poftă.

 

Tipul uman rudimentar este reprezentat de Harpagon sau Hagi Tudose, modelul zgîrcitului şi al egoistului. Este incapabil să accepte alt punct de vedere în afară de al său. Fiind încet şi leneş, nu reuşeşte să obţină încrederea celor din jur. De aceea este absurd de prudent în relaţiile sale şi arată o încăpăţînare prostească în a-şi apăra ceea ce consideră că este proprietatea sa. Este dependent de familie, în special de mamă. În cazul în care posedă proprietăţi agricole, devine “sclavul pămîntului”.

Ocoleşte pe cît posibil înfruntările, dar cînd este încolţit devine brusc nemotivat de agresiv şi violent, perioadă repede succedată de retragere cu scuze. Are un simţ al umorului greoi, teutonic.

Spre deosebire de zodia Berbecului, care a dat un mare număr de înalţi demnitari ai bisericii, nu se poate spune despre zodia Taurului că ar avea un simţ religios deosebit. Dar îi place profesia de preot pentru siguranța financiară oferită. Totuşi, atunci cînd un nativ din Taur este credincios, ştie cu precizie ceea ce crede sau nu crede, fiind împotriva schimbărilor doctrinare, de orice fel ar fi.

 

Aspectul fizic. După cum arată doctorul Simmonite, nativul din Taur are un corp solid de statură mică, umeri largi, mîini mari şi braţe puternice, gîtul scurt şi gros, faţa rotundă, buze cărnoase, nasul şi gura mari, ochii mari de culoare închisă, părul castaniu sau negru, tenul întunecat.

– prima faţetă, 1-5 grade, (21 – 25 aprilie): statură medie, păr negru, puţin ondulat, tenul închis, sprîncene negre; nativul are elocvenţă;

– a doua faţetă, 6-10 grade, (26 – 30 aprilie): staturăĘmedie sau mică, faţă prelungă, frunte largă, obrajii rotunzi, dinţii neregulaţi, părul şi tenul de culoare închisă, umerii căzuţi; aparenţă melancolică – epicurian;

– a treia faţetă, 11-15 grade, (1 – 5 mai): statură mică, paloare, ochii mici, privirea încruntată şi îndreptată în jos, frunte largă, nasul turtit, buze groase, umeri largi căzuţi; înfăţişare neplăcută. Fermitate şi înalt simţ moral;

– a patra faţetă, 16-20 grade, (6 – 10 mai): staturăĘmijlocie bine proporţionată, faţă ovală plăcută, frunte largă, ochi albaştri sau căprui, păr castaniu; femeile sînt frumoase. Caracter plăcut;

– a cincea faţetă, 21-25 grade, (11 – 15 mai): staturăĘmică, faţă îmbujorată cu coşuri sau alte erupţii, forma ovală a feţei, păr negru, picioarele şi braţele scurte, corpul cărnos; respiraţie neplăcută. Temperat;

– a şasea faţetă, 26-30 grade, (16 – 20 mai): o persoană robustă, faţa colţuroasă, părul şaten, ochii albaştri, cu un semn sau o rană pe faţă. Probleme cu ochii.

 

Profesii şi meserii. Nativul din Taur caută în general o poziţie de subordonat, preferînd să aibă limitele activităţii sale trasate de o autoritate superioară. Nu prea s-au văzut mulți șefi de guverne sau președinți de țară, născuți în Taur!

Agricultor, horticultor, viticultor – toate meseriile legate de a poseda pământ îi sînt pe plac.

Deoarece Taurul caută întotdeauna poziţii sigure care să-i asigure o pensie la bătrîneţe îl putem găsi în multe birouri practicând profesiile de economist, contabil, funcţionar la bancă etc., – profesii legate de bani – agent de bursă, angajat pentru licitaţii, diacon, preot etc.

Datorită calităţilor sale artistice poate lucra cu succes în domeniile arhitecturii, reclamei, modei, bijuteriilor.

Marochinăria, panificaţia, cofetăria, industria cărnii sînt alte domenii care-i convin foarte bine. Și profesiile legate de religii îl atrage pe Taur, pentru confortul și siguranța zilei de mâine, fără a fi un credincios de excepție.

 

Dragostea. Taurul are calităţi excepţionale de loialitate în dragoste. Pentru ambele sexe există o tendinţă de a se îndrăgosti devreme şi pentru perioade lungi.

Femeile născute în această zodie sînt senzuale şi frumoase – au nişte ochi extraordinari, iar decolteurile lor fac ravagii.

 

Doamna Taur are relaţii foarte erotice cu un Berbec, se înţelege bine sexual cu un Taur, însă cu un Geamăn este o combinaţie dificilă. Dacă un Rac îi oferă o atmosferă liniştită, un Leu îi poate da o legătură pasionantă şi durabilă, iar un bărbat din zodia Fecioarei, o unire solidă şi veselă care are şansa de a dura toată viaţa. Un nativ din Balanţă îi oferă multă senzualitate  şi atît, iar un Scorpion este o legătură deosebită dar nu de durată, atracţia fizică dispărînd cu timpul. Un Săgetător nu este recomandabil, relaţia ducînd la certuri, iar căsătoria la divorţ, în schimb, un Capricorn este o legătură promiţătoare care poate avea şansa să se transforme într-o căsătorie durabilă. Vărsătorul pare a fi prea inflexibil, de aceea legătura începută bine, nu durează. Un bărbat născut în zodia Peştilor se acordează excelent cu doamna Taur, dar nu este o legătură durabilă.

 

Domnul Taur este seducător şi gelos. Primul său sărut este ca un sigiliu care legalizează o luare în posesie. Cu o nativă din Berbec legătura este pasionantă, dar de scurtă durată, din Taur este o combinaţie bună, din Gemeni – un eşec, iar din Cancer, tandreţe şi armonie. Legătura cea mai recomandabilă este cu o Leoaică, atît din punct de vedere sexual cît şi al compatibilităţii personalităţilor. Cu zodiile următoare, relaţiile sînt: Fecioara – multe puncte comune, Balanţa – senzualitate, Scorpion – magnetice, Săgetător – nerecomandabile, Capricorn – formidabile, Vărsător – foarte tari, iar cu Peştii – delicioase.

 

Ca părinte Taurul dă dovadă de conservatorism şi prea mult dogmatism; în general este prea restrictiv şi nu înţelege generaţiile mai tinere. Mai ales mamele fac o întreagă tragedie cînd “copilul ei” părăseşte casa părintească. Taurul investeşte mulţi bani în educaţia copilului şi aşteaptă rezultate favorabile.

 

Copil fiind, trebuie îndrumat să-şi împartă jucăriile cu ceilalţi copii şi să nu facă crize cînd un alt copil îi atinge tricicleta sau păpuşa. La şcoală este satisfăcut de disciplina impusă. Nu are rezultate foarte bune, fiind încet şi precaut; nu trebuie forţat. Fetele trebuie supravegheate în mod special, deoarece sînt cele mai frumoase făpturi din tot zodiacul, cu o pubertate precoce şi trebuie ferite de un dezastru social prematur care le-ar influenţa toată viaţa. Băieţii sînt interesaţi de sporturile grele: haltere, culturism, gimnastică ritmică. Fetele preferă exerciţiile aerobice.

 

Tradiţional. Semnul Taurului guvernează gîtul şi umerii. Predispune nativul la boli  de gît, în special la tiroidă, dar și anghine, laringite, amigdalite, şi deoarece zodia este domiciliul planetei Venus la boli ale aparatului urogenital.

Blocaje ale vertebrelor, în special cele cervicale, hemoroizi şi dereglări endocrine sînt alte necazuri ale celui născut în zodia Taurului.

 

Personalităţi mondiale, până la jumătatea secolulu XX, născute în zodia Taurului: Niccolo Machiavelli, 3 mai 1469; Oliver Cromwell, 25 aprilie 1599, Ecaterina cea Mare a Rusiei, 2 mai 1729; Honor de Balzac, 20 mai 1799; Ulysses Grant, 27 aprilie 1822; Johannes Brahms, 7 mai 1833; Sigmund Freud,  6 mai 1856; Bertrand Russel, 18 mai 1872; Harry Trumann, 8 mai 1884; Vladimir Nabokov, 23 aprilie 1899; Fred Astaire, 10 mai 1899; Bing Crosby, 2 mai 1904; Salvador Dali, 11 mai 1904; Daphne du Maurier, 13 mai 1907; Yehudi Menuhim, 22 aprilie 1916; Ella Fitzgerald, 25 aprilie 1918; Margot Fonteyn, 18 mai 1919; Sugar Ray Robinson, 3 mai 1921; Elisabeta a II-a  a Angliei, 21 aprilie 1926; Audrey Hepbrun, 4 mai 1929; Albert Finney, 9 mai 1936; Barbara Streisand, 24 aprilie 1942.

 

Culoarea zodiei Taurului este verdele; nuanţele tandre predispun la senzualitate, iar cele tari la materialism. Movul favorizează munca intelectuală.

Metalele sunt: cuprul, bronzul, alama, platina.

Pietrele preţioase: smaragdul, favorabil aventurilor amoroase, simbolul tandreţei în Palestina antică; opalul de Lună care apără de tumorile maligne; acvamarinul care îndepărtează gelozia.

Plantele de natura zodiei sînt: rezeda, liliacul, crinul, inul, măslinul, curmalul, pinul, lăcrămioara, mirtul, gura leului, pătlagina, cădăruşa, nemţişorul de cîmp.

Un nativ (ă) din Taur consumă cu plăcere: migdale, caise, smochine, fragi, piersici, mere, struguri, cimbru, brusture, mentă, produse de panificaţie pe bază de grîu.

Animalele și păsările zodiei sînt: taurul, bizonul, bivolul, vaca, capra, prepeliţa, fazanul, porumbeii, turturelele.

 

Numerele faste sînt: 5, 25, 75.

Zi fastă – vineri,  zi nefastă – marţi.

Locuri de reuşită: grădini, alei, parcuri, ogoare, teatre.

În Tarot Taurul se asociază cu a V-a lamă a arcanelor majore – “Papa”, iar în Geomanţie “Laetitia, Fortuna Minor”.

Parfumurile zodiei sînt: lămîiţă, liliac, magnolie, măceş, crin, ciclamă, trandafir, anason, zambilă.

Bijuteriile benefice sînt toate genurile de coliere în special cele “la baza gîtului”. Se recomandă a fi executate din metalul preţios al zodiei (platina) şi împodobite cu pietrele menţionate mai sus.

Bărbaţii pot purta un inel “chevalier” cu una din pietrele zodiei.

 

Îmbrăcăminte: blănuri, piele (bovine), amestec de fibre, dar nu plastic.

 

Ţări şi regiuni: Argentina, ţările din Asia Mică, Caucaz (Armenia, Georgia, Gruzia), Elveţia, Estonia, Finlanda, Irlanda, Italia (parţial), Lituania, Letonia, Polonia.

 

Oraşe: Dublin, Leipzig, Lucerna, Nantes, Parma, Bologna, Brescia, Metz, Novgorod, Mantova, Palermo, Wurzburg şi Zźrich.

Principiul zodiei Taurului, pare a fi: STABILITATEA.  În această zodie, primăvara este în toată plenitudinea ei, natura explodează în frumuseţea florilor.

 

Zodia Taurului este, de aceea, identificată cu direcţia naturală de  a depozita şi aduna puternicele forţe generative ale primăverii, născute în zodia precedentă, a Berbecului.

 

Dixit!

 

Este ziua în care o pomenim pe o celebră actriță sovietică născută la Leningrad și care a încetat din acestă viață, simetric, când a împlinit exact 80 de ani. În ciudata și neinformata Wikipedia, bine a făcut că a interzis-o Erdogan, se dă ca ziua de naștere și de săvârșire din viață 4 mai. Gary Goldshneider dă 5 mai. Având în vedere că Tatiana Ievghenievna Samoilova a fost evreică, eu zic că un alt evreu știe mai bine.

Actrița aceasta frumoasă și talentată a primit un premiu unic în lume. În anul 1958, la Cannes, a primit premiul special al juriului pentru MODESTIE. O s-o revăd pe Tatiana în celebrul film ”Zboară cocorii, primul film sovietic recunoscut și premiat de Occident.

Apoi o să stau de vorbă cu stelele, să le întreb ce s-a întâmplat cu lumea, de ce a ajuns în halul ăsta de vulgaritate, prostie și decadență – este un cer clar, curățat de nebulozități după o ploaie furtunoasă cu fulgere și trăsnete și am instalat deja refractorul Gina. Probabil că o să-mi răspundă că și ele, stelele, regretă timpul când modestia era o valoare premiată, dar nu este totul pierdut, mâine poate exista o altă șansă, există mereu speranța, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

NOTĂ Conform indicațiilor UE și a practicii multor ziare, vezi, de exemplu ”Capital”, nu se acceptă comentarii pe forum, acestea trebuie trimise numai la [email protected]. Pentru că dorim un dialog civilizat și eficient și nu încurajăm anonimatul. Oricum, totul de pe forum se șterge, mai devreme, sau mai târziu, iar cei care postează pot riscă blocarea accesului pe EvZ. Take it, or leave it!

 

 

☼     ♂     ♀

 

BERBEC Sâmbătă, o informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe verzituri, salate, fructe şi lămâi, dar nu fructe dintre cele care fermenteză repede. O perioada buna pentru planificarea activitatii şi mici achizitii. Să fim drepţi, te-ai cam îngrăşat, după sărbători, chiar dacă nu ai fost in concediu. Pana te apuci să slabesti mai bine ajusteza-ti garderoba pe noile dimensiuni. Ca să nu fie hainele cimpoi pe tine! Posibile mici dureri de cap, la propriu si la figurat pe fondul unui Marte (patronul tau!) slab aspectat. Mai pe seară, Luna iti aduce o oportunitate neşteptata. Duminică, nu te grabi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţa, asa incat decizia sa fie justa. Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu prea ştii de unde. Întreaba un prieten… Poate te împrumuta… poate te trimite la alt prieten!

 

TAUR Dedică weekendul celor dragi, celor apropiaţi, familiei, anturajului apropiat, în general. Pari uşor plictisit şi distrat de tot ce ţi se întâmplă… asta pentru că te pregăteşti de ceva important. Mici favoruri din partea anturajului, în special a sexului opus. Zilele acestui prim weekend din mai sunt mai putin favorabile călătoriilor lungi. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în cercul de prieteni sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Duminică poţi obţine recunoaşterea unor eforturi trecute.  Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să nu le amâni. Mai bine acţionează! Sanatatea este cam veştejită, treci masiv pe produse naturale, dar atentie la stomacul tau sensibil.

 

GEMENI Sâmbătă o întâlnire programată se amână, fii fără grijă, se rezolvă, însă. Seara propice relaxării şi distracţiilor. Perioada în discuţie este pentru cei născuţi sub dublul semn al Gemenilor un prilej de schimbări. Dacă ai de făcut deplasari sau călătorii, weekend-ul aceasta este perioada. Schimba locul si îţi schimbi şi norocul. O mică supărare provocată de cineva din anturajul apropiat, dar pe total perioada iti este favorabilă. Vorbe şi barfe, dar nu trebuie să le dai mare importanţă. Mici probleme cu sănătatea, care situatii, insa, se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii, nu investi, nu da bani cu împrumut. În mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi nişte conflicte inutile, de altfel. Ceva foarte important nu pare că se intamplă în aceasta perioadă!

 

RAC Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă pentru domeniul tau de activitate, sau din anturajul tau de weekend, Leu sau Vărsător, te va ajuta, probabil sâmbătă.  Este o perioadă splendidă ca să începi proiecte noi, să legi noi prietenii. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută. Investeşte în relaţii de prietenie şi în dragoste. În dimineaţa zilei de 5 mai, duminică, ai o ocazie de parvenire sociala, sau ceva se schimbă în relaţiile tale. Nu este obligatoriu sa o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din viaţa ta, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese. Nici nu este indicat în acest weekend să fi „apucator”, sa inhaţii, aşa cum se spune despre Raci ca ceea ce apucă nu mai lasă. Dar poţi să te dezbari de caracter?

 

LEU Sâmbătă este o perioadă mai deosebită. Într-o astfel de zi poţi să te îndrăgosteşti de cine nu trebuie, sau să acorzi încredere tot cui nu trebuie. Sau să fii genial în tot ce faci! După o perioda pe care ai caracteriza-o drept mediocra ai, în sfârşit, două zile de zodie fastă. Paşi mici, dar fermi pe drumul care ţi l-ai ales. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionand un film bun, acest lucru, sigur sâmbătă seara. Poti petrece sfarsitul de săptămână cu prietenii la munte. Dacă nu te sperie preţurile şi vulgaritatea necunoscuților pe care poți să-i întâlnești la hotel, pensiune sau cabană. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei, dar si distractiei si relaxarii.  Nu incepe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul celor două zile, duminică seara. Ai uitat ceva… Nimic nu este nou sub soare, lucrurile se uită pentru că nu este nimeni sa-ţi amintească de ele!

 

FECIOARĂ Sâmbătă nu intra in discutii despre patrimoniul comun cu familia sau asociatii. Nu-ti schimba planurile, sau programul! Este de bine! O periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Noi evenimente sau propuneri vor face perioada interesanta. Duminică nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă, chiar daca esti intr-o zi liberă – distracţia este tot un consum de energie – face să nu obţi rezultatul dorit. O veste sau o informatie interesantă în a doua parete a intervalului. Invata, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor să fii mai iute şi mai dinamic. Nu trage toata activitatea pe umerii tai si nu-ti atribui toate sarcinile – pana la urma o sa ratezi! Şi lumea o să întoarcă capul, jenată, mai ales dacă o să arzi grătarul! Sănătatea este chiar bună, dar atenţie la stomac şi viscere. Banii sunt în toane capricioase, dar nimic nu este negativ.

 

 

BALANȚĂ Sâmbătă ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Eşti inspirat în domeniul financiar. Seara socială – poate chiar un eveniment, gen nuntă, botez. Aspectele planetare oferă un timp pentru posibilitatea rezolvării unor vechi probleme.  Călătoriile sunt, de asemenea sub un semn fast. Transformări în bine, mai ales acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul perioadei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza racelei sau accidentelor domestice sau rutiere. Un nativ, tot semn de aer, din anturajul tau, te barfeste si te acuza pe nedrept, dar vei depasi situatia cu succes si cu oarecare profit social – duminică. Birfele si intrigile sunt la ordinea zilei. Nu te simti stinjenit, o mie de ani intriga si barfa au fost in Bizant preferate violentei si razboiului. Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, asa ca ai rabdare si vei afla ceea ce doresti!

 

SCORPION Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi pragmatică a analizei reci şi pertinente care te caracterizează. Sâmbătă poţi profita de acest lucru! In acesta perioada păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei din familie.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar. Stomacul tău nu este în cele mai bune toane după excesele de sărbători pascale aşa că trebuie să-l protejezi, sa iei măsuri. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe. O perioadă indicată pentru investiţii în grătare şi în cărbuni – petreceri şi distracti pe cinste! Noi prietenii sau relaţii vor face perioada interesantă. Nu este bine sa mai faci bancuri fizice, dintre care cel preferat este sa dispari pe neasteptate ca măgarul in ceaţă, limitează-te la minciunile obişnuite. Sunt mai de efect!

 

SĂGETĂTOR Sâmbătă nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti. Nu promite, la rândul tău, nimic! Nu uita că loialitatea este lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.  Schimbări în bine, pe plaja, la munte, şi în dragoste, adică oriunde. O veste iti  face mare plăcere. Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate. Mai putin tutun, mai putina cafea, mai puțin alcool, dar nu renunta total, pentru ca bucuriile vietii sunt asa de putine si rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii seniori este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte sanatatea. De nivelul de trai nu mai vorbim! Pentru cei tineri acest weekend trebuie să fie un serios examen pentru ceea ce sunt de fapt şi ceea ce doresc sa faca in viaţa. Sigur, după distracţie. Timpul nu asteaptă, trece fulgerător şi dintr-o speranţă ajungi uşor o… promisiune nerealizată !

 

CAPRICORN Sâmbătă, cu toate că dedici ziua celor dragi şi apropiaţi, gândurile tale sunt tot la afaceri. Fii liniştit, totul o să fie bine. Principalul este să menţii statu quo ante. Poziţiile planetelor îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor de acasă, din curte, dacă ai. O problemă personală îşi găseşte rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa socială. Trebuie să ai mai multă încredere în colegi, prieteni, rude, sigur in cei verificati! Dacă ai dificultăţi, schimbă stilul, schimă modul, schimbă felul – tenacitatea este bună cand ești în câştig.  Mare atenţie la răceală şi la durerile de genuchi.

 

VĂRSĂTOR Sâmbătă este o zi excelentă, mai ales în a doua parte, pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici escapade. Foloseşte-ţi gândirea limpede de astăzi la sinteza ultimelor evenimente. Nu-ţi pierde timpul cu legături sub nivelul tău. Partea benefica a zodiei te ajută să-ţi înţelegei mai bine limitările sau să îţi găseşti adevarata chemare în viaţă. Sentinţa precedentă se refera la perioada în chestiune. Viaţa ta este vraişte, ştii asta, dar nu iei nici o masura! Poate te gândeşti puţin la asta, te rog… Perioada este în general, benefică şi aduce realizări şi noroc. Bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare si prin portofel, asa ca pune-ti capul la contributie cum sa faci urgent rost de bani! Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor. Poate aşa îţi rezolvi o parte din probleme. Sănătatea este mediocră, atenţie la alergii şi la ceea ce mănânci.

 

PEŞTI Perioada weekendului este haotică atît sub aspectul climei cât şi al reacţiei şi al comportamentului uman. Toată luna mai este caracterizată de schimbări mari şi relativ bruşte de temperatură, presiune şi umiditate. Un fel de mini-muson. La fel şi reacţile oamenilor. Tu stai în acvariul tău şi nu te apuca de schimbări esenţiale – nu este încă timpul! Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, poți constata că sunt bine intenţionaţi. Duminică, idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi din bancul de Peşti printr-o creştere a agresivităţii si a lipsei de pragmatism. Ceea ce nu este rău să devii peste noapte, din plătică – rechin, dar este foarte rau dacă crezi că poţi înota în afară de acvariul tău. Adica orice mutant sfârşeşte la muzeu – aşa ca nu te da mare si tare cand nu trebuie… şi nu trebuie niciodată!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop