Editura Evenimentul si Capital

Unica și originala Black Friday. Horoscopul cu o sută patruzeci și patru de zodii (10). Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8798 Vizualizari

Horoscop Black Friday! Superstiţiile sunt mai durabile decât religiile, spunea savantul german Julius Lips. Iniţial, Black Friday era, în spațiul anglo-saxon, Vineri, 13 – o zi nenorocoasă, în care trebuie să ai multă grijă. Din aceiaşi familie cu Black Monday, zi de luni în care s-au întâmplat multe nenorociri.

23 noiembrie

Horoscop Pe 23 noiembrie s-au născut Harpo Marx, Billy the Kid, Boris Karloff, Manuel de Falla, Franco Nero, Paul Celan, Grete Tartler, Petru Comărnescu, Sorin Ovidiu Vîntu.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Antonie de la Iezerul-Vâlcea, Amfilohie din Iconia şi Grigorie din Acraganda. Nimic în „Kalendar”.

România este o colonie politică și economică. Şi o colonie culturală. De o sută cincizeci de ani trebuie să imităm pe cineva. Nu mai suntem noi, ci trebuie să fim nemţi, francezi, ruşi... acum şi americani. Suspendarea spiritului naţional ne-a adus, ne-a redus la ceea ce suntem: doar nişte imitaţii prost fardate!

Black Friday! Superstiţiile sunt mai durabile decât religiile, spunea savantul german Julius Lips. Iniţial, Black Friday era, în spațiul anglo-saxon, Vineri, 13 – o zi nenorocoasă, în care trebuie să ai multă grijă. Din aceiaşi familie cu Black Monday, zi de luni în care s-au întâmplat multe nenorociri.

Interesele comerciale, aceleaşi interese care l-au transformat pe Moş Crăciun (de fapt Moş Nicolae) în agent de vânzări pentru Coca-Cola, au confiscat înţelesul primordial şi l-au transformat într-o zi, sau mai multe zile, de reduceri de preţ pentru prostimea care se buluceşte călcându-se în picioare pentru aceleaşi produse, multe la acelaşi preţ ca mai înainte. Doar reclama contează!

La noi, ca la dracu, Doamne iartă-mă, mereu este Black Friday, doar să se cumpere produse proaste și scumpe, toate făcute infect în China.

Uitându-mă eu în notițele de acum mult timp, să tot fie 25 de ani, de la Quantico, am găsit pagina care explica ce este cu Black Friday. Americanii au o sărbătoare, Thanksgiving Day, care se sărbătorește întotdeauna în a patra joi din noiembrie. Eu aș traduce cu Ziua Milosteniei, pentru că de mila divină a fost vorba în acel episod din anul 1621, când coloniștii au sărbătorit, împreună cu nativii, cu pieile-roșii, prima recoltă obținută în America. Din anul 1789 a devenit o sărbătoare națională, cu mese festive, parade și meciuri de fotbal (american).

În anul 1952, o congregație de baptiști, comercianți, au hotărât, mai întâi pe Coasta de Est, apoi în toate statele americane, să acorde mari reduceri la mărfuri, în ziua următoare Thanksgiving Day, adică vinerea. Friday. Să se bucure și săracii, să poată cumpăra ceea ce nu-și permiteau. Ziua Milosteniei! Termenul de ”Black” provine din Philadelphia, unde cozile la magazinele care ofereau reduceri masive, se făceau de la ora 3 noaptea, pe întuneric. Negru. Black. Cum și cozile interminabile erau tot negre, formate numai din afro-americani, negrii, săracii Americii. De aici Black Friday, un termen relativ recent, din anii 60 ai secolului trecut. Sigur, pe net sunt tot felul de explicații tâmpițele, dar politic corect. Eu cred că Academia de Studii Comportamentale din Quantico știe mai bine...

În anul 2018, singura, unica și irepetabila Black Friday este astăzi, 23 noiembrie!

Dragii mei cititori, lupi, adică daci; padawani, adică luptători pentru dreptate și cinste și hobbiți, adică blânzi și buni, dar cu o voință și un curaj care vă fac întotdeauna învingători. Nu spun că așa sunteți domniile voastre, unii sunteți, așa doresc eu să fiți!

Dragii mei lupi, padawani și hobbiți, repet, pentru că nu este nimeni obligat să-mi citească articolele în fiecare zi, fiecare ”horoscop” trebuie să se țină bine pe picioarele lui, să fie de înțeles ca o unitate de sine stătătoare. Astfel, o americancă, Suzanne White, acum vreo cincizeci de ani, a combinat zodiacul chinezesc cu cel european. Așa a apărut școala astrologică sino-caldeeană. Zodiile chinezești țin un an de zile, încep prin ianuarie-februarie, și sunt: Șobolanul, Taur (Bou, Bivol), Tigru, Pisica (Iepure), Dragon, Șarpe, Cal, Capră (Oaie), Maimuță, Cocoș, Câine, Porc (Mistreț). Denumirile duble, sau chiar triple, ale unor zodii provin de la interpretarea diferită a numelor lor scrise cu ideograme. Presupunând că fiecare știe în ce zodie europeană, caldeeană, este născut, zodia chinezească se poate afla foarte simplu. Intrați pe http://www.zodiacul-chinezesc.ro/. În dreapta sus a paginii găsiți un calculator. Introduceți anul, luna și ziua nașterii și obțineți zodia chinezească, elementul și polaritatea. Cu zodia europeană și cu nou aflata zodie chinezească, căutați în Zodiacul cu 144 de zodii. Dacă mai aveți nelămuriri sunt gata să le risipesc, întrebați la dom.profesor@gmail.com. Deci, Capricornul, a zecea zodie, în anii zodiacului chinezesc:

X. CAPRICORNUL

109. ŞOBOLAN - CAPRICORN

Capricornul este simbolul simţului de prevedere, al prudenţei. El nu întreprinde niciodată nimic nou, decît dacă acesta a fost testat în mai multe rînduri şi dovedit sigur.

Şobolanul este şi el iubitor de tradiţie, de drumuri deja bătute şi se teme de schimbări.

Şobolanul - Capricorn este deci o persoană excesiv de bănuitoare, cu un simţ autocritic exagerat şi greu de mulţumit.

Are nevoie de multe insistenţe pentru a fi făcut să acţioneze în modul dorit.

Odată introdus, prin persuasiune şi tact, într-o situaţie nouă, el se va descurca cu mai multă strălucire decît orice alt Şobolan. Mai mult, va crede că iniţiativa îi aparţine de fapt lui.

Dependent, Şobolanul - Capricorn nu rămîne celibatar. El trebuie să aibă pe lîngă el pe cineva căruia să-i împărtăşească temerile, gîndurile, dorinţele şi succesele.

110. TAUR - CAPRICORN

Dacă vă întîlniţi cu una din aceste persoane, feriţi-vă sau măcar luaţi-vă nişte precauţii. Sînt rigide, greu de suportat, încăpăţînate. Să nu doreşti celui mai rău duşman al tău să aibă un Capricorn împotriva lui!

Le place singurătatea şi pot petrece lungi perioade singuri, fără a simţi nevoia de companie sau de dragoste, dar le place şi lupta şi nu ocolesc nici un fel de obstacole. Cînd îşi pun ceva în minte, este imposibil să-i opreşti. Sînt persoane cărora la trebuie mai mult timp decît altora pentru a învăţa. Caută mereu cel mai abrupt deal pe care să împingă, precum Sisif, piatra cea grea. Niciodată însă, cu tot efortul, nu ajung nicăieri. Oare plăcerea efortului le ajunge? Nu se ştie dar, oricum, rareori veţi auzi de un TAUR (Bivol) - Capricorn care a reuşit în viaţă. Poate că tot împingînd şi trăgînd de nenumăratele pietre pe care şi le presară singuri în cale, îşi epuizează rezervele şi, ajunşi în pragul unei situaţii-experienţă adevărate, nu mai au cum le face faţă.

111. TIGRU - CAPRICORN

Din alianţa aceasta de pămînt şi lemn, e de aşteptat să răsară o sumedenie de puieţi.

Seriozitatea şi simţul echilibrului care-l caracterizează pe Capricorn, vor compensa simţul aventurii şi lipsa de gîndire matură a Tigrului.

El e prieten de nădejde şi duşman de temut. Cu el trebuie să ai răbdare: vorbeşte mereu de cauze politice, mişcări umanitare, reforme sociale.

Îndoiala de sine îl caracterizează pe Capricorn. În schimb, Tigrul e mereu sigur de el şi de superioritatea sa, ceea ce reprezintă, evident, un avantaj în combinaţia acestor două semne.

Conflictele care pot apărea au ca temă siguranţa. Tigrilor nici nu le pasă de acest aspect. Capricornul şi-ar da şi viaţa pentru a o avea.

Persoanele născute sub aceste semne au nevoie de o grămadă de bani pentru a-şi asigura un cămin sigur şi confortabil şi a-şi permite în paralel şi alte cheltuieli pentru lux, aparent necesare.

112. PISICA - CAPRICORN

Rezervată şi distantă, Pisica - Capricorn e severă şi cu mintea lucidă. Din păcate, această combinaţie de lemn şi pămînt e atît de îmbibată de tradiţie încît, de multe ori, Pisica - Capricorn nu poate depăşi, ca mentalitate şi vederi, sfîrşitul secolului trecut.

Ea preferă sobrietatea distracţiilor şi succesul dragostei. E o persoană rece şi dispreţuitoare.

Trăieşte într-o lume a ei, prudentă, înconjurată de persoane care s-o apere de realitate.

Nu se poate discuta în contradictoriu cu ea. Ştie tot şi are dreptate în toate.

Uneori, descoperă prea tîrziu, că a făcut rău, evitînd cu încrîncenare contactul cu viaţa adevărată.

113. DRAGON - CAPRICORN

Muncă, muncă, muncă şi nerăbdare. Parola acestor persoane este “atenţie la detalii”.

Puţini oameni au atîta greutate în a-şi exprima gîndurile, opiniile personale intime. Pe de altă parte, ceea ce gîndesc şi e destinat altora, ceea ce cred despre cei din jur, va izbucni de pe buzele lor ca pornite din puşcă, nu arareori încărcate de maliţiozitate.

Deşi mai lenţi decît alţi Dragoni, ei vor izbîndi în ce-şi propun, dacă li se dă timpul necesar pentru a fi activi.

Dacă sunt împinşi de la spate, grăbiţi, ei intră în panică şi încetinesc ritmul.

Sînt persoane rigide în părerile lor despre ele însele şi despre cei din jur.

Viaţa nu e simplă pentru Dragonii - Capricorni. Au nevoie de dragoste blîndă şi de încredere din partea prietenilor lor.

114. ŞARPE - CAPRICORN

Printre Şerpii - Capricorn celebri se numără: Mao Tse-Tung, Howard Hughes, Aristotel, Onassis, Muhamad Ali.

Combinaţia de foc şi pămînt îi face duri, rezistenţi la adversităţi, încăpăţînaţi în a atinge obiectivul propus.

Sînt cîştigătorii campionatului lumii. Au forţa şi înţelepciunea necesare pentru a învinge, iar Capricornul le dă încăpăţînarea care le trebuie pentru a învinge orice piedici.

Pot fi persoane insuportabile. Plini de personalitate, încăpăţînaţi, insistenţi - vor cîştiga!

115. CAL - CAPRICORN

Darurile Calului născut sub semnul Capricornului sînt atît de deosebite încît, cu simţul lui exagerat al datoriei în viaţă, va întîlni multe obstacole în calea succesului.

Stările acestui Cal sînt ca nişte spini care vor sfărîma plasa delicată a dragostei, cînd ea apare. Afecţiunea şi tandreţea îi sînt necunoscute.

El acţionează corect în toate împrejurările şi nu înţelege de ce persoanele din jur nu-i iau rigoarea în serios.

Pentru această persoană, un plan e un plan şi atîta tot. Nu poate înţelege deviaţiile de la un plan, odată acesta decis. Îl

contrariază cei care profită de moralitatea lui.

O bună parte din sentimentele sale cele mai tandre vor fi ascunse sub o mască de asprime.

116. CAPRA-CAPRICORN

Capra-Capricorn e un exemplu de durabilitate şi rezistenţă.

Ambele semne sînt dominate de răbdare.

Capra-Capricorn e devotată, are multă nobleţe şi prestanţă, căci ambele se caracterizează prin aceasta. Ceea ce nu e tipic altor Capre, Capra-Capricorn este foarte insistentă şi nu cedează nici în faţa unor obstacole aparent de netrecut.

Sînt persoane cu capul limpede şi cu judecata sănătoasă. Pentru cei conservatori şi înguşti în gîndire, Capra-Capricorn pare de-a dreptul capricioasă şi plină de fantezie jucăuşă. Normal, nu este aşa!

Rasturnare de situatie in cazul lui Darius Valcov! Decizia luata de omul de incredere al lui Dragnea! BREAKING NEWS in politica

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI