Evenimentul Zilei > Horoscop > Unica și originala Black Friday. Horoscopul cu o sută patruzeci și patru de zodii (10). Horoscop
Unica și originala Black Friday. Horoscopul cu o sută patruzeci și patru de zodii (10). Horoscop

Unica și originala Black Friday. Horoscopul cu o sută patruzeci și patru de zodii (10). Horoscop

Horoscop Black Friday! Superstiţiile sunt mai durabile decât religiile, spunea savantul german Julius Lips. Iniţial, Black Friday era, în spațiul anglo-saxon, Vineri, 13 – o zi nenorocoasă, în care trebuie să ai multă grijă. Din aceiaşi familie cu Black Monday, zi de luni în care s-au întâmplat multe nenorociri.

23 noiembrie

 

Horoscop Pe 23 noiembrie s-au născut Harpo Marx, Billy the Kid, Boris Karloff, Manuel de Falla, Franco Nero, Paul Celan, Grete Tartler, Petru Comărnescu, Sorin Ovidiu Vîntu.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Antonie de la Iezerul-Vâlcea, Amfilohie din Iconia şi Grigorie din Acraganda. Nimic în „Kalendar”.

 

România este o colonie politică și economică. Şi o colonie culturală. De o sută cincizeci de ani trebuie să imităm pe cineva. Nu mai suntem noi, ci trebuie să fim nemţi, francezi, ruşi… acum şi americani. Suspendarea spiritului naţional ne-a adus, ne-a redus la ceea ce suntem: doar nişte imitaţii prost fardate!

 

Black Friday! Superstiţiile sunt mai durabile decât religiile, spunea savantul german Julius Lips. Iniţial, Black Friday era, în spațiul anglo-saxon, Vineri, 13 – o zi nenorocoasă, în care trebuie să ai multă grijă. Din aceiaşi familie cu Black Monday, zi de luni în care s-au întâmplat multe nenorociri.

 

Interesele comerciale, aceleaşi interese care l-au transformat pe Moş Crăciun (de fapt Moş Nicolae) în agent de vânzări pentru Coca-Cola, au confiscat înţelesul primordial şi l-au transformat într-o zi, sau mai multe zile, de reduceri de preţ pentru prostimea care se buluceşte călcându-se în picioare pentru aceleaşi produse, multe la acelaşi preţ ca mai înainte. Doar reclama contează!

 

La noi, ca la dracu, Doamne iartă-mă, mereu este Black Friday, doar să se cumpere produse proaste și scumpe, toate făcute  infect în China.

 

Uitându-mă eu în notițele de acum mult timp, să tot fie 25 de ani, de la Quantico, am găsit pagina care explica ce este cu Black Friday. Americanii au o sărbătoare, Thanksgiving Day, care se sărbătorește întotdeauna în a patra joi din noiembrie. Eu aș traduce cu Ziua Milosteniei, pentru că de mila divină a fost vorba în acel episod din anul 1621, când coloniștii au sărbătorit, împreună cu nativii, cu pieile-roșii, prima recoltă obținută în America. Din anul 1789 a devenit o sărbătoare națională, cu mese festive, parade și meciuri de fotbal (american).

 

În anul 1952, o congregație de baptiști, comercianți, au hotărât, mai întâi pe Coasta de Est, apoi în toate statele americane, să acorde mari reduceri la mărfuri, în ziua următoare Thanksgiving Day, adică vinerea. Friday. Să se bucure și săracii, să poată cumpăra ceea ce nu-și permiteau. Ziua Milosteniei! Termenul de ”Black” provine din Philadelphia, unde cozile la magazinele care ofereau reduceri masive, se făceau de la ora 3 noaptea, pe întuneric. Negru. Black. Cum și cozile interminabile erau tot negre, formate numai din afro-americani, negrii, săracii Americii. De aici Black Friday, un termen relativ recent, din anii 60 ai secolului trecut. Sigur, pe net sunt tot felul de explicații tâmpițele, dar politic corect. Eu cred că Academia de Studii Comportamentale din Quantico știe mai bine…

 

Dragii mei cititori, lupi, adică daci; padawani, adică luptători pentru dreptate și cinste și hobbiți, adică blânzi și buni, dar cu o voință și un curaj care vă fac întotdeauna învingători. Nu spun că așa sunteți domniile voastre, unii sunteți, așa doresc eu să fiți!

 

Dragii mei lupi, padawani și hobbiți, repet, pentru că nu este nimeni obligat să-mi citească articolele în fiecare zi, fiecare ”horoscop” trebuie să se țină bine pe picioarele lui, să fie de înțeles ca o unitate de sine stătătoare. Astfel, o americancă, Suzanne White, acum vreo cincizeci de ani, a combinat zodiacul chinezesc cu cel european. Așa a apărut școala astrologică sino-caldeeană. Zodiile chinezești țin un an de zile, încep prin ianuarie-februarie, și sunt: Șobolanul, Taur (Bou, Bivol), Tigru, Pisica (Iepure), Dragon, Șarpe, Cal, Capră (Oaie), Maimuță, Cocoș, Câine, Porc (Mistreț). Denumirile duble, sau chiar triple, ale unor zodii provin de la interpretarea diferită a numelor lor scrise cu ideograme. Presupunând că fiecare știe în ce zodie europeană, caldeeană, este născut, zodia chinezească se poate afla foarte simplu. Intrați pe http://www.zodiacul-chinezesc.ro/. În dreapta sus a paginii găsiți un calculator. Introduceți anul, luna și ziua nașterii și obțineți zodia chinezească, elementul și polaritatea. Cu zodia europeană și cu nou aflata zodie chinezească, căutați în Zodiacul cu 144 de zodii. Dacă mai aveți nelămuriri sunt gata să le risipesc, întrebați la [email protected]. Deci, Capricornul, a zecea zodie, în anii zodiacului chinezesc:

 

 

X. CAPRICORNUL

 

109. ŞOBOLAN – CAPRICORN

Capricornul este simbolul simţului de prevedere, al prudenţei. El nu întreprinde niciodată nimic nou, decît dacă acesta a fost testat în mai multe rînduri şi dovedit sigur.

Şobolanul este şi el iubitor de tradiţie, de drumuri deja bătute şi se teme de schimbări.

Şobolanul – Capricorn este deci o persoană excesiv de bănuitoare, cu un simţ autocritic exagerat şi greu de mulţumit.

Are nevoie de multe insistenţe pentru a fi făcut să acţioneze în modul dorit.

Odată introdus, prin persuasiune şi tact, într-o situaţie nouă, el se va descurca cu mai multă strălucire decît orice alt Şobolan. Mai mult, va crede că iniţiativa îi aparţine de fapt lui.

Dependent, Şobolanul – Capricorn nu rămîne celibatar. El trebuie să aibă pe lîngă el pe cineva căruia să-i împărtăşească temerile, gîndurile, dorinţele şi succesele.

 

110. TAUR – CAPRICORN

Dacă vă întîlniţi cu una din aceste persoane, feriţi-vă sau măcar luaţi-vă nişte precauţii. Sînt rigide, greu de suportat, încăpăţînate. Să nu doreşti celui mai rău duşman al tău să aibă un Capricorn împotriva lui!

Le place singurătatea şi pot petrece lungi perioade singuri, fără a simţi nevoia de companie sau de dragoste, dar le place şi lupta şi nu ocolesc nici un fel de obstacole. Cînd îşi pun ceva în minte, este imposibil să-i opreşti. Sînt persoane cărora la trebuie mai mult timp decît altora pentru a învăţa. Caută mereu cel mai abrupt deal pe care să împingă, precum Sisif, piatra cea grea. Niciodată însă, cu tot efortul, nu ajung nicăieri. Oare plăcerea efortului le ajunge? Nu se ştie dar, oricum, rareori veţi auzi de un TAUR (Bivol) – Capricorn care a reuşit în viaţă. Poate că tot împingînd şi trăgînd de nenumăratele pietre pe care şi le presară singuri în cale, îşi epuizează rezervele şi, ajunşi în pragul unei situaţii-experienţă adevărate, nu mai au cum le face faţă.

 

111. TIGRU – CAPRICORN

Din alianţa aceasta de pămînt şi lemn, e de aşteptat să răsară o sumedenie de puieţi.

Seriozitatea şi simţul echilibrului care-l caracterizează pe Capricorn, vor compensa simţul aventurii şi lipsa de gîndire matură a Tigrului.

El e prieten de nădejde şi duşman de temut. Cu el trebuie să ai răbdare: vorbeşte mereu de cauze politice, mişcări umanitare, reforme sociale.

Îndoiala de sine îl caracterizează pe Capricorn. În schimb, Tigrul e mereu sigur de el şi de superioritatea sa, ceea ce reprezintă, evident, un avantaj în combinaţia acestor două semne.

Conflictele care pot apărea au ca temă siguranţa. Tigrilor nici nu le pasă de acest aspect. Capricornul şi-ar da şi viaţa pentru a o avea.

Persoanele născute sub aceste semne au nevoie de o grămadă de bani pentru a-şi asigura un cămin sigur şi confortabil şi a-şi permite în paralel şi alte cheltuieli pentru lux, aparent necesare.

 

112. PISICA – CAPRICORN

Rezervată şi distantă, Pisica – Capricorn e severă şi cu mintea lucidă. Din păcate, această combinaţie de lemn şi pămînt e atît de îmbibată de tradiţie încît, de multe ori, Pisica – Capricorn nu poate depăşi, ca mentalitate şi vederi, sfîrşitul secolului trecut.

Ea preferă sobrietatea distracţiilor şi succesul dragostei. E o persoană rece şi dispreţuitoare.

Trăieşte într-o lume a ei, prudentă, înconjurată de persoane care s-o apere de realitate.

Nu se poate discuta în contradictoriu cu ea. Ştie tot şi are dreptate în toate.

Uneori, descoperă prea tîrziu, că a făcut rău, evitînd cu încrîncenare contactul cu viaţa adevărată.

 

113. DRAGON – CAPRICORN

Muncă, muncă, muncă şi nerăbdare. Parola acestor persoane este “atenţie la detalii”.

Puţini oameni au atîta greutate în a-şi exprima gîndurile, opiniile personale intime. Pe de altă parte, ceea ce gîndesc şi e destinat altora, ceea ce cred despre cei din jur, va izbucni de pe buzele lor ca pornite din puşcă, nu arareori încărcate de maliţiozitate.

Deşi mai lenţi decît alţi Dragoni, ei vor izbîndi în ce-şi propun, dacă li se dă timpul necesar pentru a fi activi.

Dacă sunt împinşi de la spate, grăbiţi, ei intră în panică şi încetinesc ritmul.

Sînt persoane rigide în părerile lor despre ele însele şi despre cei din jur.

Viaţa nu e simplă pentru Dragonii – Capricorni. Au nevoie de dragoste blîndă şi de încredere din partea prietenilor lor.

 

114. ŞARPE – CAPRICORN

Printre Şerpii – Capricorn celebri se numără: Mao Tse-Tung, Howard Hughes, Aristotel, Onassis, Muhamad Ali.

Combinaţia de foc şi pămînt îi face duri, rezistenţi la adversităţi, încăpăţînaţi în a atinge obiectivul propus.

Sînt cîştigătorii campionatului lumii. Au forţa şi înţelepciunea necesare pentru a învinge, iar Capricornul le dă încăpăţînarea care le trebuie pentru a învinge orice piedici.

Pot fi persoane insuportabile. Plini de personalitate, încăpăţînaţi, insistenţi – vor cîştiga!

 

115. CAL – CAPRICORN

Darurile Calului născut sub semnul Capricornului sînt atît de deosebite încît, cu simţul lui exagerat al datoriei în viaţă, va întîlni multe obstacole în calea succesului.

Stările acestui Cal sînt ca nişte spini care vor sfărîma plasa delicată a dragostei, cînd ea apare. Afecţiunea şi tandreţea îi sînt necunoscute.

El acţionează corect în toate împrejurările şi nu înţelege de ce persoanele din jur nu-i iau rigoarea în serios.

Pentru această persoană, un plan e un plan şi atîta tot. Nu poate înţelege deviaţiile de la un plan, odată acesta decis. Îl

contrariază cei care profită de moralitatea lui.

O bună parte din sentimentele sale cele mai tandre vor fi ascunse sub o mască de asprime.

 

116. CAPRA-CAPRICORN

Capra-Capricorn e un exemplu de durabilitate şi rezistenţă.

Ambele semne sînt dominate de răbdare.

Capra-Capricorn e devotată, are multă nobleţe şi prestanţă, căci ambele se caracterizează prin aceasta. Ceea ce nu e tipic altor Capre, Capra-Capricorn este foarte insistentă şi nu cedează nici în faţa unor obstacole aparent de netrecut.

Sînt persoane cu capul limpede şi cu judecata sănătoasă. Pentru cei conservatori şi înguşti în gîndire, Capra-Capricorn pare de-a dreptul capricioasă şi plină de fantezie jucăuşă. Normal, nu este aşa!

 

117. MAIMUŢA-CAPRICORN

Dacă aş scrie un roman, personajul principal ar fi o Maimuţă-Capricorn. Ea conţine destul conflict şi intrigă pentru a umple trei volume. Dar, în plus, găseşti şi destulă ambiţie, forţă de caracter, rezistenţă la greu şi corectitudine. Nu ştiu cum s-ar putea termina cartea, pentru căĘo bună parte din aceste caracteristici sînt în permanentă contradicţie.

Capricornul e o persoană foarte rigidă, aşa că o “infuzie de Maimuţă” nu i-ar face rău deloc.

Un conducător acerb, cu privirea sclipind de bun simţ şi umor, nu-i o combinaţie prea rea.

Elementele care se combină în acest caz sînt metalul şi pămîntul. Mina e mai adîncă decît pare la prima vedere, dar merită să începeţi săpăturile. Poate daţi de aur!

 

118. COCOŞ-CAPRICORN

Aparenţele înşeală teribil la această persoană. Pare rece şi, chiar cînd suferă intens din cauza unei iubiri neîmpărtăşite, de exemplu, nu-şi va exterioriza sentimentele.

Din punctul de vedere al sociabilităţii, Cocoşul-Capricorn este o persoană foarte plăcută. Aparent, e infatuat şi puţin prea ţanţoş, dar reuşeşte s-o facă menajînd orgoliile celor din jur.

Cînd se lansează în expunerea unui subiect favorit, ştie să vorbească şi să se impună ascultătorilor. Îmbrăcaţi cu gust şi avînd darul elocinţei, devin buni avocaţi şi politicieni. Cu toate acestea, Cocoşii de orice semn ar trebui să se ţină departe de diplomaţie.

Cocoşul-Capricorn e uneori prea larg la pungă, exagerat de generos cu prietenii. La începutul vieţii vor fi foarte atraşi de călătoriile în străinătate. Nu poţi şti niciodată dacă e nemulţumit de viaţa pe care o duce sau pur şi simplu intrigat de cea a altora. Oricum, îi e greu să stea pe loc multă vreme; este o persoană mobilă şi dinamică.

 

119. CÎINE-CAPRICORN

Generos, cu inimă bună sub un exterior rece.

E un prieten pe care poţi conta, un sfătuitor la care poţi apela cu încredere.

Din motive numai de el ştiute, nu vrea să intre în competiţii.

De dragul a ceea ce-i este sfînt, suferă orice privaţiuni. E un ascet. Confortul fizic nu-l tentează, belşugul îi ofensează spiritul superior.

Îi păzeşte pe cei dragi cu ferocitatea unui cîine ciobănesc.

Are mult fler în a detecta răul şi reaua-voinţă.

 

120. PORC-CAPRICORN

Capricornul împrumută Porcului din seriozitatea sa. E puţin prea reţinut şi rece în relaţiile cu ceilalţi.

Întrucît e dotat cu calităţi importante pentru drumul său în viaţă, precum puterea de muncă şi dorinţa de a face lucrurile bine, Porcul-Capricorn n-ar trebui să întîmpine dificultăţi în a obţine ce-şi doreşte de la viaţă.

Porcul e încăpăţînat, lui îi place să facă pe şeful. În dorinţa de a ajunge în vîrful piramidei, Porcul-Capricorn va înainta probabil prea repede. Poate face astfel una din următoarele greşeli: poate să cadă şi să-şi rupă un picior, sau poate face o eroare de judecată care-l va transforma în ţinta ironiilor, lucru pe care l-ar suporta cel mai greu.

 

Mi-ați scris mulți dintre domniile vostre că zodiacul cu 144 de zodii vi se potrivește perfect, vă descrie 100%. Mă bucur, dar meritul nu este al meu, eu doar am formulat un pic mai comic, pe alocuri, la ceea ce s-a gândit acum 50 de ani, o astroloagă americancă, Suzanne White.

 

Acum mă duc să revăd ”The Left Hand of  God” un film-cult cu Humphrey Bogart, un film extraordinar din anul 1955, care mă va ajuta să dau un răspuns unui prieten, la care țin foarte mult. Apoi dacă mai am lemne în casă, o să le pun pe foc, afară nu mai ies că este o ceață să o tai cu cuțitul, poate mâine, doar este o altă zi!

 

☼      ♂      ♀

 

BERBEC Noul,  noutatea, schimbarea nu-ţi sunt favorabile. Evită să cumperi ceva. Astăzi trebuie să dai dovada de echilibru şi inspiraţie în relaţiile cu anturajul ca să eviţi unele momente jenante. In nici un caz astăzi să nu fii zgarcit(ă), patima care te apuca cand nu trebuie. In primul rand la sentimente. Apoi la râs. Că despre bani nu putem vorbi, pentru că nu ne plac melodramele! Treci printr-o perioada de schimbari, poate de aceea banii sunt mediocru aspectaţi. Iar banii sunt  o energie, un mijloc, nu un scop în sine. 

   

TAUR Zi echilibrată. Zi de cumpărături. Zi de gânduri şi reflecţii. O zi liniştită, nu în fiecare zi este Corida.  Profită, relaxează-te şi citeşte ghiduri de turism, sărbătorile sunt aproape! Evita, astazi, discutiile cu membrii familiei, cu anturajul foarte apropiat sau cu partenerii de afaceri asupra proprietatilor comune. Dacă ai vreo idee, pune-o in aplicare fără multă vorbă. Astăzi trebuie sa dai curs incapăţânării bovine care te caracterizeaza. Incăpăţânare care bine investita se numeste tenacitate si va aduce in viitor dividente foarte frumoase. Spirituale sau materiale, depinde in ce investeşti. 

 

GEMENI Astăzi trebuie să fii foarte atent(ă), la dinamică, la viteza cu care te mişti. Trebuie să eviţi micile incidente şi posibile accidente domestice. Adică fereşte-ţi degetele şi… capul! Apare un aspect malefic, o cuadratura, dar se poate să fie doar o influenta negativa generala, o perioada mai neconfortabila care se intinde pe cateva zile, o indispozitie ca sa zicem asa, si mai putin un necaz concentrat. Trebuie sa fii foarte atent la cheltuielile facute aiurea si cu gandul in alta parte. Cel mai bine ar fi sa iesi in oras fara bani şi cărţi de credit. Plimba-te, nu cheltui !

 

RAC Nu-ţi organiza viaţa după cum bate vântul, după „adevărurile celor puternici”. S-ar putea să faci o mare greşeală. Astăzi fii puternic, fii Rac în armură şi așa poți avea mai mult de câştigat. Ai nevoie permentă de bani ca sa-ti satisfaci micile si mai marile capricii, dar acest lucru este un motor si o motivatie. Vremea capricioasă te avantajeaza şi te inspiră să începi noi proiecte, să ai noi idei. Eşti intr-o perioada creativa. Nu te lua după cei bogaţi, oricum ei nu intră în Împărăţia Lui!

 

LEU Trebuie să te relaxezi, pe seară, şi să laşi treburile aşa-zis urgente. Nimic nu este urgent când este vorba de odihna şi de sănătatea ta. O veste bună de la unul dintre membrii familiei. O mică supărare, dar pe total perioada, ziua, iti este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nici o importanţă. Ia, din timp, masurile care se impun, ca sa nu intri in criza de timp. Din trecutul tău apare o situatie uitata, dar pe care poți să o rezolvi rapid cu ajutorul anturajului, colegii, sau prietenii.

 

FECIOARĂ Ziua are doua coordonate: o mare şi necuprinsă dorinţă de schimbare şi o criză acută de lene urmare cenuşiului şi oboselii cronice.  Relaxează-te, odihneşte-te, dormi şi visează frumos! Nu te baga in sufletul si problemele altora. Ofera-ti ajutorul numai daca este cerut cu insistenta. Pentru un timp este bine sa pastrezi judecatile de valoare si sentintele pentru uzul propriu. Dacă eşti obosit, te duci şi te culci, asta este toată filozofia şi Marele Secret al Universului!

 

BALANŢĂ  Nu face pe politicianul. Adică, nu fii nesimţit! E mai corect şi folositor să spui cuvintele magice: "uite, dragă, am greşit, iarta-ma"! Încearcă să îndrepţi sau să compensezi lucrurile. Sfaturile bune duc la rezultate bune. Sprijină-te pe prieteni. Un prieten, la rândul său, îţi solicită ajutorul. O perioada buna, pe care o meriti. Metodic si cu geniul armoniei cum esti – ai certe calitati pe care perioada aceasta de timp le pune in valoare. Daca cauti ceva de lucru, sau ceva mai bun, atunci ai toate sansele sa le gasesti in următoarea perioada, care începe astăzi.

 

SCORPION  Ai o bună capacitate de concentrare şi un randament bun de muncă. Profită din plin. Este bine şi stelele te favorizează să termini tot ceea ce poţi şi să nu laşi în urmă prea multe lucruri. Trebuie să ai încredere în promisiuni si sa pastrezi vie speranta, dar nu te implica total.  Multe surprize plăcute si altele mai putin agreabile – spun veştile, pe seară. Un incident neplăcut în a doua jumatate a zilei poate fi evitat cu prudenţă şi respectarea regulilor, mai ales de circulaţie. Străluceşti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit, pe seară.

 

SĂGETĂTOR  Ar putea sa fie o noua redistribuire a afinităţilor selective. Nu lua hotărîri pripite, aşteaptă până mâine. Atenţie la vremea prea cenuşie, monotonă care îţi adoarme simţurile şi vigilenţa! Ia-o mai uşor, nu te ambala peste măsură, că nu este cazul. O veste aşa-şi-aşa îţi îndreaptă atenţia către o relaţie sau o afacere din trecut. Astazi nu lua decizii importante şi nu programa întâlniri. Limitează-te la activităţile de rutină şi la oamenii pe care îi cunoşti foarte bine.

 

CAPRICORN  Ai avut un vis prevestitor, iar acum ţi se confirma viziunea. Vremea capricioasă te obligă doar la activităţile de rutină. Evită eforturile şi deplasările care nu sunt absolut necesare. Uranus, retrograd, din Berbec iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia să fie justă.

     

VĂRSĂTOR Conflict dintre simţăminte şi logică. Nu forţa găsirea unei soluţii, temporizează. Nu lua decizii importante. Amână toate întâlnirile pe care le poţi reprograma. Nu te implica în promisiuni. În orice caz responsabilităţi crescute, acasă şi la serviciu, te bagă în corzi. Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu ştii de unde. Problema pare a găsi o rezolvare temporară mai pe seară. Tot atunci îţi dai seama că nu poţi trăi din amintiri şi ca veşnicele tale comparaţii nu-ţi fac decât rău.

 

PEŞTI Configuratiile celeste sunt favorabile, în special la cumpărături, doar este vineri. Cu tact şi calm poţi evita micile neplăceri cotidiene. Zâmbeşte mult şi nu te lăsa provocat. O zi bună! Proiectele începute în această zi de vineri, Black Friday, pot aduce rezultate excelente. Totuşi este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doresti sa cumperi echipamente pentru menaj. Ultima jumatate a zilei este mai putin prielnică, dar cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, vei evita neplăcerile.

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop