Evenimentul Zilei > Horoscop > Semnale misterioase din cosmos. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Semnale misterioase din cosmos. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Semnale misterioase din cosmos. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Horoscop O să vă las cu treburile voastre, eu mă duc să revăd “Independence Day” un film SF din 1996, frumos, alert, jucat bine de Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Vivica Fox şi Mary McDonnell. Oare ce mesaj credeţi că indică, comunică, filmul? Nu cumva mesajul pe care-l tot spune Donald Trump?

4  iulie

 

 

 

 

 

 

Horoscop Pe 4 iulie s-au născut Giuseppe Garibaldi, Nathaniel Hawthorne, Gina Lollobrigida, Thomas Barnado, Di Stefano, Alice Călugăru, Haralamb Zincă, Traian Brădean.

 

Horoscop Pe 4 iulie sunt Sfinţii Andrei din Creta şi Marta. Nimic, iar nimic în “Kalendar”. Sorry, se muncea mult pe vremuri, nu era “weekend” mereu. O să revin altă dată la ideea că în prezent cel mai mare zeu este… calendarul! Toată lumea trăieşte, munceşte, se distrează, după calendar. Nu era mai bine în vechime când calendarul era făcut după ritmul natural al activităţii, iar zilele libere erau trei, timp suficient de recuperare?

 

 

Independence Day”. Ziua Naţionala a Statelor Unite ale Americii!

 

În astrologia globală se dă personalitatea astrologică statelor după “ziua naşterii”, sărbătoarea naţională. Dar, există destule excepţii.

 

De exemplu, Statele Unite, cu toate că Ziua Naţională este pe 4 iulie, în zodia Racului, se consideră că semnul zodiacal al SUA este Gemenii, care se pare că se potriveşte mai bine – ceea ce duce la speculaţii interesante.

 

Nu poţi să înţelegi America şi pe americani decât dacă călătoreşti în “deep country”, în America profundă. America nu este New York, sau LA, nici Chicago-Detroit cu vechea colonie de româno-americani care construiau mașini, nici federalul Washington. Statele Unite ale Americii sunt compuse din sute de mii de orăşele, nu din zeci şi zeci de state. Sentimental vorbind!  Fiecare dintre aceste orăşele, chiar şi cel mai mic, are, sau mai bine zis avea, cel puţin un cinematograf. Înainte aparţineau marilor case de filme: “MGM”, “20th Century Fox”, “Paramount” , “Columbia” etc etc. Sigur, vorbim de perioada clasică.

 

Când americanii vor să facă, sau să zică ceva, toarnă întâi un film!” a spus, cu mult umor, generalul Charles de Gaulle. Dar, avea perfectă dreptate!

 

O să vă las cu treburile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi eu mă duc să revăd “Independence Day” un film SF din 1996, frumos, alert, jucat bine de Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Vivica Fox şi Mary McDonnell. Oare ce mesaj credeţi că indică, comunică, filmul? Nu cumva mesajul pe care-l tot spune Donald Trump?

 

Să nu uit să spun familiei mele din State, americanilor de origină română, tuturor americanilor: “Godspeed!”

 

Dar nu înainte de a vă face părtași de o informație, mă grăbesc ca să nu o masacreze ”jurnaliștii”.

 

V-am mai informat și altă dată despre FRB, Fast Radio Burst, semnale misterioase în banda radio, de o durată extrem de mică, o milisecundă, dar de o intensitate mare.

Până în prezent, s-au înregistrat începând din anul 2012, anul descoperirii FRB, 85 de semnale.

 

Ultima descoperire de FRB, publicată în numărul din 2 iulie al Nature, ridică multe semne de întrebare. FRB 190523, pentru că a fost descoperită pe 23 mai anul acesta, 2019.05.23, se presupune că provine dintr-o galaxie necunoscută aflată la 7,9 miliarde de ani lumină de Pământ. FRB sunt foarte greu de descoperit și urmărit. Din cauza timpului extrem de scurt în care se produc.

Totuși, s-a observat o repetare a FRB din două surse, aflate la 3,6 miliarde de ani lumină. Nu s-a observat, până acum niciun FRB din galaxia noastră, Calea Lactee, toate semnalele provin din galaxii îndepărtate.

Există o preocupare în lumea științifică și nu numai, asupra acestor semnale misterioase. Se pun la bătaie bani serioși. De exemplu la Caltech's Owens Valley Radio Observatory (OVRO) din California, la Est de Sierra Nevada, s-a construit o rețea de antene parabolice. ”Farfuriile”, în număr de zece, au un diametru de 4,5 metri și lucrează integrat, așa că pot acoperi o suprafață de cer cât 150 de Luni pline, spune Vikram Ravi, profesor asociat la Caltech. Cu acest sistem se pot primi informații cam de capacitatea unui DVD pe secundă. Cu OVRO-10 s-a descoperit FRB 190523.

Dar, se pregătește, și cu fonduri private, Deep Synoptic Array, un sistem cu 110 antene parabolice, care va fi pus în funcțiune în anul 2021, cel mai curând.

Inițial se crezuse că FRB sunt produse de stele neutronice numite supermagnetice. Datele colectate contrazic această primă ipoteză. Sunt FRB care provin de la ”pitice albe” sau de la stele obișnuite de clasă M, ca Soarele.

Teoria conspirației, gurile rele ale savanților ce râd pe la colțuri, spune că FRB sunt departe de a fi un fenomen natural. De ce?

Pentru că, de oriunde ar proveni, FRB sunt la fel!

Conspiratorii merg mai departe cu ficțiunea și imaginează o civilizație puternică și foarte dezvoltată. O civilizație spațială. La nivelul călătoriei în cosmos prin hiperspațiu. Plierea spațiului este periculoasă și nesigură. Este un fenomen nedeterminist. Cine a văzut ”Ghidul autostopistului galactic” o comedie drăguță și oarecum instructivă, înțelege ce vreau să spun. Într-un salt prin hiperspațiu, călătorii pot ajunge la distanțe enorme, de miliarde de ani lumină, dar și la o aberație mare față de locul destinației. Așa că un sistem de balize, de faruri radio, pot să asigure determinarea coordonatelor unde s-a efectuat saltul prin hiperspațiu.

Teoria conspirației spune că FRB sunt aceste balize, faruri de localizare. De ce? Pentru că sunt într-un con solid, se pare că originea este intr-un punct foarte indepartat de Pământ, inimaginabil de îndepăratat. Dar poate fi ceva îndepărtat când deții tehnologia saltului prin hiperspațiu? Bună întrebare!

Ficțiune, subiecte de vară? Probabil, dar viața bate orice ficțiune, pentru că timpul este infinit, mereu și mereu mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC  Nu ai nicio planetă în zodie. Astăzi, capacitatea ta de muncă şi încăpăţânarea, tenacitatea, sunt principalele surse de posibile satisfacţii. Conjunctura te avantajează în folosirea iscusită a unor veşti sau informaţii. Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor urgente, dar nu importante. Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Toată lumea se grăbeşte. Tu ia-ţi un moment de respiro, fă o pauză şi vezi în ce parte vrei să meargă barca vieţii tale, ce arată „busola de aur”. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta…

 

TAUR     Cu Uranus în zodie eşti mai receptiv la dorinţele familiei, anturajului şi ai mai multă încredere în tine. La serviciu este esenţial să te documentezi bine, să nu refuzi din principiu. Diplomaţia este necesară! O anumita tensiune domneste la serviciu sau în familia ta, dar e bine sa nu dai importanţă şi să-ţi vezi liniştit de treburile tale. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de la serviciu şi de acasă. Sau, mai bine taci su seperioritate şi zâmbeşte: nu uita că tăcerea este de aur!

 

GEMENI  Nicio planetă în zodie, dar nu trebuie să ieşi în evidenţă astăzi, stai liniştit şi aşteaptă ziua să treacă. Nu răspunde la provocări, dar ţine minte. Îţi vine şi ţie rândul, morile zeilor macină rar… dar foarte fin! Toate felurile de a câştiga sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit. Nu-ţi schimba direcţiile şi intenţiile, tenacitatea îţi aduce succes. Disimulează cu grijă intenţiile şi păstrează secretele personale. Adevaraţii invingatori au fost, întotdeauna, discreţi şi precauţi. Nu fii original cu orice pret, mai ales la serviciu sau, pe seară, într-o comunitate de oameni.

 

RAC   Cu soarele și Venus în zodie, sunt unele momente în viaţă pe care nu trebuie să le pierzi, şi azi e o asemena zi. Ca să ai succes, să nu ratezi ocazia, să nu întârzii, fă-ţi mereu un plan “B”, o soluţie de rezervă. Astazi ai o imagine care poate fi mult imbunataţită, mai ales dacă nu te enervezi cand eşti contrazis şi nu te închizi în tine!  De asemenea, trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de până acum, schimbările repetate de direcţie nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele, nici la teste, examene, interviuri!  

 

LEU   Marte, Mercur și Luna în zodia ta. Se anunţă o zi în care ai emoţii pentru alţii. Dacă ai un obstacol de trecut, concentrează-te, stelele îşi fac partea lor, te favorizează.  Dacă dai un examen, ai noroc, statistic vorbind!  Faci mari eforturi să rămâi in termeni buni cu toată lumea, acasă sau la serviciu. Eşti emoţionat şi lucrul acesta te tensioneză. Poate că şi tu ai un examen de dat astăzi, ce este viaţa altceva decât un permanent examen în faţa lui Dumnezeu? Totuşi, astăzi ai noroc în relaţiile umane în domeniul sentimental. Conjunctura arată o perioada excelentă, mai ales in ceea ce priveste sănătatea şi amorul.

 

FECIOARĂ  Astăzi eşti entuziast şi ai mare încredere în forţele tale. Ai şi o mare dorinţă de distracţii. Pentru un procent din zodie mai sunt nişte obstacole de trecut şi apoi vine vremea vacanţei! Nu exagera cu bătutul la cap inutil, lumea este suficient de stresată şi preocupată şi fără tine. Eşti prea direct şi prea naiv, păcate dar şi calităţi ale zodiei. Astăzi nu specula nimic, sentimental sau financiar. Dar, nişte mici ambiţii personale, mai curând nişte achiziţii, mici cumpărături de obiecte, dar care nu-ţi dădeau pace, pot fi satisfacute azi spre satisfacţia ta nedisimulată.

 

BALANŢĂ    Atenţie la cei care “îţi vor binele”, la cei care, te fapt, vor să te controleze, să-ţi facă program. Poţi să le dejoci planurile cu mult umor şi poţi chiar să tragi foloase de pe urma lor. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Călătoriile scurte sunt bine aspectate, eventual delegaţii sau mici călătorii de afaceri, de asemenea, micile schimbări in ergonomia, în aşezarea, unor obiecte la birou sau acasă.

 

SCORPION   Astăzi chiar ai umor! Reuşeşti să te strecori printre multele obstacole cotidiene, cu zâmbetul pe buze. Ai dori să evadezi, să pleci unde vezi cu ochii, dar încă nu a venit vremea vacanţei! O zi neaşteptat de simpatică, de plăcută, în care toata lumea cu care te întâlneşti te intreaba ce faci si gaseşte că arăţi bine. Mai pe seară încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri, renunţând la strategia kung-fu, puţin recomandata la albi, creştini, europeni: "totul sau nimic"!

 

SĂGETĂTOR  Cu Jupiter, retrograd, în zodie, nu amesteca plăcutul cu utilul, datoria cu distracţiile! Fii atent la probleme, la complexitatea lor, să nu scapi amănunte importante. Canalizează energia ta psihică către partea pozitivă! Dacă dai un examen, sau ai un prag de trecut, o să ai noroc, statistic vorbind! Primeşti unele veşti, mici necazuri, mai mult dezamagiri, cauzate de persoane în care ţi-ai investit, poate nemeritat, încrederea şi speranţele. De fapt decepţiile ţi le-ai provocat singur prin faptul că nu ai apreciat corect abilităţile şi posibilităţile persoanelor în cauză.

 

 

CAPRICORN   Saturn, în domiciliu și Pluton, retrograde, în zodie. Posibilităţile tale, limitele, sunt puse la încercare azi. Ai mult de lucru şi ai şi un obstacol de trecut. Unele lucruri nu merg cum vrei tu. Ai răbdare şi foloseşte toate resursele tale! Ca să obţii o soluţie buna trebuie sa priveşti lucrurile ca şi când ai fi la distanţă, să ai perspectiva şi obiectivitatea necesare. Astăzi nu eşti în cea mai buna dintre zile, mai bine ţine o dieta uşoară şi încearca să te gândeşti la lucruri placute şi vesele. Că timp de distracţie nu prea ai! Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important, eşti obosit şi trebuie să stai în defensivă.

 

VĂRSĂTOR    În jurul tău se discută, sunt polemici şi dispute! Nu te băga, interesul tău este să rămâi arbitru, nu să devii jucător. Cu prudenţă şi iscusinţă poţi să tragi foloase din această situaţie. Trebuie sa te gândeşti care este cel mai bun scenariu ca sa domini evenimentele. O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Dar, nimic foarte important, însă, nici măcar foarte interesant. Se  păstrează aspectele negative cu planetele colective de ceva timp, traduse printr-o lipsă de interes a anturajului faţă de tine. Aşa că nu-i deranja, că nu au timp de tine! Poate pe seară, la un suc, poţi să-i faci să-ţi povestească ce au mai păţit în ultimul timp.

 

 

PEŞTI   Neptun, retrograd, în zodie, în domiciliu.  Eşti responsabil şi plin de intenţii bune. Faci modificări în fluxul financiar, ca să ajuţi, să dotezi, un membru mai tânăr al familiei, sau pur şi simplu să faci economii pentru vacanţă. Amână pe mâine formularea unei concluzii, sau decizia respectivă, ca sa ai timp sa te informezi şi să te documentezi în mod corespunzator. Nimeni din lume nu te poate grabi ca sa iei o hotărâre greşită, împotriva propriilor interese! Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai de fapt. Este bine să revii şi să termini lucrurile.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.