21 martie

 

 

Horoscop Pe 21 martie s-au născut Johan Sebastian Bach, Modest Mussorski, Benito Pablo Juarez, Ayrton Senna, Timothy Dalton, John Rockefeller, Ştefan Ciubotăraşu, Valentin Gheorghiu, Călin Gruia.

 

Horoscop  În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii Iacob Mărturisitorul, Toma Ierarhul, Serapion. Nimic în ”Kalendar”.

 

Prima zi a Zodiei Berbecului, cu Lună Plină în Balanță.

 

Evenimentul Zilei” din 21 martie 1989 – Primul Ministru al Australiei, Bob Hawke, lăcrimează în direct la o emisiune de televiziune, mulţumindu-i soţiei sale care l-a iertat pentru un adulter, promițîndu-i că de atunci încolo o să fie cuminte, nu o să mai umble după alte femei. Se pare că a fost prima dată când un politician important a plâns în direct, dar a avut un enorm succes şi un rating uriaş. În câteva zile intenția de vot în favoarea politicianului a crescut cu 15 procente. Auziţi, 15 procente! De atunci procedeul s-a răspândit. Se pare că orice politician de vârf trebuie să plângă în direct, la televizor, măcar o dată! Plâns de crocodil, pentru procente… sau așa arată că are o latură umană!

Sursă ”Book of Days”, pagina 147.

 

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawni și hobbiți vă spuneam că dacă aș fi avut o mie de ochi, ca titanul Argus, câteva sute i-aș fi ținut ațintiți pe Polonia. Dacă vreodată, Doamne ferește, o să înceapă un război serios în Europa, mondial, de acolo o să înceapă. Și polonezii știu acest lucru și de aceea s-au înarmat până în dinți și caută prietenia și protecția marelui licurici. Prietenie oferită, ba jurată, cross my heart and hope to die! Polonia are probleme enorme, înghețate, cu Germania, Ucraina, Bielorusia, Federația Rusă și… Uniunea Europeană! Cea mai ”nasoală” problemă este cu Federația Rusă cu care are graniță prin Kaliningrad, fosta Prusie Orientală. Nu a apărut nimic în presă, dar pe canalele diplomatice s-a aflat despre multele note verbale transmise de la Varșovia către Moscova în care se denunță militarizarea fără precedent a Kaliningradului, contrar Tratatului de la Potsdam.

 

Uniunea Europeană, prin cea mai slabă prestație istorică, cea a comisiei actuale, consideră Polonia și Ungaria ca ”rebele” ceea ce este o mare, imensă greșeală. Așa că Polonia își caută aliați în Europa.

 

Ieri, miercuri, la Varșovia, Jarosław Kaczyński, liderul ”Lege și Justiție” s-a întâlnit cu spaniolul Santiago Abascal, șeful ”Vox”. Au avut tratative în vederea conlucrării în vechiul și noul Parlament European, de după alegerile din 26 mai. Așa au declarat.

Ryszard Legutko, candidat la europarlamentare din partea ”Lege și Justiție” a spus că tratativele au fost încununate de succes. Principlaul subiect a fost: "The point is to stop wild federalisation”. Cei doi parteneri consideră că în concertul european statele naționale trebuie să joce un rol din ce în ce mai important.

Ministrul de externe polonez, Jacek Czaputowicz și corespondentul său din Spania, Josep Borrell,  s-au întâlnit marți și au declarat, după tratative care au durat nouă ore, că cele două părți nu se opun unei potențiale amânări a Brexit-ului. Bun, asta au făcut, probabil, în zece minute, ce au făcut în celelalte opt ore și cincizeci de minute? Este interesant că la întâlnire au participat și militari, din ambele tabere. În ianuarie, polonezii, Jarosław Kaczyński,  a discutat cu  Matteo Salvini, tot cu ușile închise, tot vreo opt ore. Se pune de o alianță catolică europeană? Bună întrebare!

Dar, fiind ziua în care îl pomenim pe marele actor Ștefan Ciubotărașu, nu pot altfel decât să caut și să revăd ”Columna”, un film din anul 1968, al lui Mircea Drăgan, în care Cibotărașu joacă rolul unui tarabostes, Ciungul. În film au mai jucat și frumoasa Antuanella Lualdi și celebrul Amedeo Nazzari. Și, nelipsitul Florin Piersic! Este delicioasă scena dintre Ștefan Ciubotărașu, tarabostele dac și generalul roman Tiberius interpretat de Richard Johnson, după război, amândoi ușor ciupiți de excelentul vin dacic, în care nu se hotărăsc ce să construiască mai întâi – drumuri, apeducte, sau poduri? Se pare că această problemă a rămas moștenire de două mii de ani și nu a fost rezolvată nici până în ziua de astăzi!

 

Cu zâmbetul pe buze și cu încredere și speranță, să fim siguri că mai avem mereu o șansă, doar mâine este, în definitv, o altă zi!

 

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC Se pare că eşti prea repezit şi prea încăpăţânat astăzi. Cel puţin în opinia anturajului, a colegilor. Nu te lăsa distras de la scopurile tale, pregăteşte-te prntru un efort de lungă durată. Berbecii sunt gata de acţiune! Ceea ce încearcă de şase mii de ani să explice astrologii nativilor din zodia Berbecului este că nu trebuie să se repeadă la oricine si oricând. Adică este bine să ia viaţa în coarne, dar să fie puţin mai temperaţi în ceea ce priveşte rezolvarea propriilor probleme personale. Adică viaţa nu este un joc de noroc.

 

TAUR Astăzi apari a fi mult mai serios şi mai dedicat profesiei, muncii tale. Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales ce este în legătură cu planurile tale de viitor. Fii atent(ă) la cheltuielile care ţi se propun sau doreşti să le faci; modul de a cheltui banii este un indicator sensibil al stării emoţionale şi al stimei pe care ţi-o porţi.  O decizie nu se dovedeşte foarte inspirată. Trebuie să continui cu datele pe care le ai, pentru că situaţia în cauză nu a fost sub controlul tău.

 

GEMENI Ai oarecare nesiguranţă, astăzi, parcă nu-ţi sunt boii acasă! Trebuie să treci repede peste starea aceasta, dar este de înţeles, vremurile sunt aspre şi nu prea ştii cine e prieten, sau nu! Perioada zilei de astăzi este un calup de timp în care toate planetele par că au ceva cu zodia ta. Nu neapărat în registrul cererilor de socoteală, dar mai ales se bagă în soarta ta neinvitate, fie că au treabă fie că nu. Fie că vrei, fie că nu, fie că ştii, fie că nu, eşti fie în centrul unor probleme şi situaţii importante şi interesante. Poţi să fii sigur că, până la urmă, totul este plicticos şi greţos.

 

 

RAC  Luna Plină te avantajează în domeniul sentimental, personal, dar nu este de niciun folos în relaţiile cu autorităţile publice. Nimic nu te poate ajuta în faţa sfinxului de la ghişeu!  Rezultatele unor eforturi trecute, rezultatele unor analize, a unor sondaje sau a unor afaceri sau relaţii mai vechi. Mai tot ce faci în această perioadă de timp este fructos şi duce direct la un rezultat, ca un silogism cristalizat. Este o perioadă materialistă, ca un produs scos din filozofia lui Hegel.

 

 

LEU    Astăzi eşti mai optimist şi pari a fi într-o formă excelentă. Dar atenţie, să nu-ţi depăşeşti limitele să nu oboseşti prea mult până la sfârşitul zilei. Fii cumpătat cu forţele proprii! Joi, 21 martie,  poate fi chiar o perioadă plicticoasă şi caldă de primăvară, dacă vei amâna tot ce pare complicat şi neconfortabil pentru mai târziu. Emoţiile tale sunt pastelate iar poziţia relativă dintre indicatorii astrologici arată, mai ales în a doua parte a intervalului, un interes crescut pentru confort şi evenimente plăcute. In a doua parte a zilei ai o mică complicaţie de ordin sentimental: ceva cu care nu eşti de acord, sau altceva de genul acesta.

 

 

FECIOARĂ Poţi apăsa pe acceleratorul vieţii. Conjunctura favorabilă te ajută se rezolvi rapid şi bine mai multe situaţii. Azi ai şi energie şi noroc, profită şi promovează-ţi proiectele, interesele. Cu anturajul apropiat zâmbeşte larg şi fumează ţigări bune.  Sfaturile stelelor sunt să nu faci promisiuni şi să nu rişti nimic în această zi. Limitează-te doar la activităţile curente, întâlneşte doar oameni cunoscuţi şi care în mod verificat, nu pot să-ţi facă probleme prea mari.

 

BALANŢĂ Târăşti după tine proiecte păguboase, iubiri pierdute şi amintiri nefaste. Azi trebuie să faci puţină curăţenie în gândurile, sufletul şi imaginea ta. Timpul nu aşteaptă să uiţi şi să ierţi! Nu eşti cumva marioneta momentului?! Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze. Regruparea, reformularea unor direcţii, strategii sau concepte este benefică şi necesară. Trebuie să foloseşti noi oameni, noi modalitaţi. Tu gândeşte-te bine! 

 

 

SCORPION Domeniul caracterului, casa I şi casa sentimentelor sunt avantajate astăzi. Pot apare anumite mici schimbări în registrul sentimentelor şi ale preferinţelor tale. Problemele tale par că se rezolvă singure. Tu ai, insa, tendinta sa vorbesti şi mai mult, să cauti solutii permanente la problemele si incertitudinile tale. Chiar dacă problemele se rezolvă. Pe de altă parte perioada este lovită de inconsistenţă, dar, cu un Mercur încă retrograd eşti mai sensibil la comunicare şi mai puțin abil în analiză şi sinteză.

 

 

SĂGETĂTOR Ori problema cu care te confrunţi azi este foarte complexă, ori, din cauza primăverii, nu te poţi concentra. Şi într-un caz şi în celălat nu aştepta să intri în criză de timp, cere ajutor. Mulţimea oamenilor zumzăie în jurul tău. Prima parte a zilei este sub semnul unor simţăminte de preaplin şi lipsă de comunicare, cu Mercur afectat, retrograd în Pești cu toate că mulţimea oamenilor zumzăie în jurul tău. În a doua parte a perioadei trebuie să te fereşti de omul sau oamenii care, pentru a-ţi fi pe plac, îţi spun numai lucruri bune şi frumoase. 

 

CAPRICORN Conjunctura astrologică arata că poţi coopera bine cu semnele de aer şi foc, un Leu te poate ajuta decisiv într-un domeniu sensibil al activităţii tale. Evită Racii, Scorpionii şi Peştii!  Mişcarea planetelor îţi indică că o schimbare are loc. Joi, 21 martie este o perioadă de timp pe care am putea-o numi cea a schimbărilor fortuite. Planetele sunt dispuse complex, ai în zodie pe Saturn și nelipsitul Pluton, în aspecte favorabile cu Marte, planetele personale sunt înşirate după Soare, cum altfel, sugerând că ai de ales între mai multe alternative. Dar la o analiza mai atentă rezultă că eşti obligat să iei o anumită decizie. Din nou ţi se cere ajutorul. O afacere stă sub semnul unei întrebări.

 

 

VĂRSĂTOR   Eşti într-o perioadă de reconstrucţie sentimentală şi ziua de azi e nimerită să-ţi lămureşti unele lucruri şi mai ales să te înţelegi pe tine, ce îţi place şi ce nu, filozofia dragostei!  Eşti pe lungimea de unda a anturajului, intelegi ce se întamplă cu tine, cu cei din jur, cu Universul în general, dar este foarte greu in perioada menţionată să fii obiectiv. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimilor evenimente. O hotărâre de mai demult nu se dovedeşte cea mai potrivită şi încerci să găseşti acum soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată – după cum arată Saturn şi Uranus – în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară.

 

 

PEŞTI Tot ceea ce începi astăzi este avantajat de conjunctura astrologică. Aspectele favorizează în special domeniile legate de casă dar, mai ales, de preferinţele tale, de modul tău de viaţă. O zi favorabilă prin oportunităţile care ţi se oferă. Ziua de astăzi este o perioadă favorabilă prin prilejurile care ţi se oferă mai ales în domeniul afacerilor şi al relaţiilor. Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi pragmatică a analizei reci şi pertinente care te caracterizează.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: