Editura Evenimentul si Capital

Cum și unde să petreceți Învierea și Sf.Paști, pe zodii. Cum L-am descoperit pe prietenul meu Iisus. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 9071 Vizualizari

Horoscop În general lumea știe că de Sf.Paști se înroșesc ouăle. Nu se albăstresc, nu se înverzesc, nu se vopsesc, sau se încondeiază, obicei păgân slav, ci se înroșesc. De fapt cel mai bun argument este că pe raftul supermarketului de unde am cumpărat vopseaua de ouă, roșie, bineînțeles, mai erau doar câteva pliculețe cu vopsea roșie, în schimb celelate culori erau aproape neatinse, în cantități impresionante.

Horoscop Pe 7 aprilie s-au născut: Siddhartha Gautama Buddha, Francis Ford Coppola, Ravi Shankar, Francois Fourier, James Gardner, Joel Robuchon, Ole Kirk Christiansen, Amza Pellea, Mircea Danieluc. Pe 8 aprilie s-au născut Albert I-ul, Jacques Brel, Sonja Henie, Ian Smith, Emil Cioran, George Grigoriu, Florentin Delmar.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox fix, pe 7 aprilie sunt Sfinţii: Gheorghe Mărturisitorul, Caliopie, Achilina şi Rufin diaconul. În calendarul mobil este Sâmbăta Mare. Pe 8 aprilie, în calendarul fix sunt Sfinții Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit Și Hermas. În calendarul mobil este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, Sf.Paști. Nimic în ”Kalendarul” antic, cel al dacilor. Risc seismic.

O notă specială pentru Amza Pellea – pe 7 aprilie pomenim un mare om, un mare actor. Cunoscut publicului mai ales prin rolul lui Nea Mărin, olteanul şiret şi inteligent, mereu mirat de paradoxurile vieţii pe dos pe care o trăia. Cunoscut peste hotare pentru rolul din "Mihai Viteazul", dar vocea a fost a lui Emanoil Petruţ.

Horoscop Pe 7 aprilie se pomeneşte, tradiţional, convenţional şi ritual, pe Siddhartha Gautama Buddha - întemeietor de religie, astăzi a treia religie mondială, ca număr de adepţi. Ziua exactă a naşterii lui nu se cunoaşte, doar se știe că era născut în zodia Berbecului în anul 563 înainte de Hristos. S-a stabilit ziua de 7 aprilie, prin calcule și mărturii indirecte. Și ziua de naștere a Lui Iisus s-a pierdut, dar până la urmă nu este așa de important, decât din punct de vedere astrologic. Este interesant că Buddha nu a lăsat, sau a dictat direct, sau prin mijloace divine, vreo carte. El nu a dorit să fie sfânt, adulat şi divinizat! Pur şi simplu a evoluat și a ajuns la înţelepciune, la o înţelegere perfectă a divinităţilor, a naturii şi a umanităţii care i-a dictat cursul vieţii! Sigur, în orice hotel din India, sau Tibet o să găsiţi pe noptieră "The Teaching of Buddha" dar acestea sunt, de fapt, povestiri despre viaţa şi faptele lui Budha.

Horoscop Și budismul a atacta creștinismul, dar cu arme nonviolente, cu inteligență și înțelepciune. Mai țineți minte călugării budiști care își dădeau foc, ca protest și pribegii ”Hare, Hare Krishna”? Conform religiei pacifiste a lui Buddha! Câtă diferență între budism și islam! Clericii lama pe care i-am avut profesori în Tibet, mereu câte doi, erau de părere că islamul încă nu a ajuns la o evoluție spirituală suficientă, că mai are mult de parcurs, chiar dacă are mulți adepți, deocamdată esența, ca religie, nu este benefică. Este o religie a întunericului, a nopții, a Lunii, a răului, a umilinței și a discriminării. Unde ar trebuie să ierte, pedepsește, unde ar trebui să înalțe, umilește și unde ar trebui să aducă pacea, face război. Părerera tibetanilor. Eu cred că au dreptate, invadatorii musulmani trebuie scoși din Europa, ura și violența lor nu au ce căuta printre noi, avem destule probleme și fără ei.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți cred că de atâția ani, s-a stabilit o legătură trainică între domniile voastre și pustnicul în rodaj care scrie aceste rânduri. Așa că nu m-a mirat corespondența multă pe subiectul ouălor roșii. În general lumea știe că de Sf.Paști se înroșesc ouăle. Nu se albăstresc, nu se înverzesc, nu se vopsesc, sau se încondeiază, obicei păgân slav, ci se înroșesc. De fapt cel mai bun argument este că pe raftul supermarketului de unde am cumpărat vopseaua de ouă, roșie, bineînțeles, mai erau doar câteva pliculețe cu vopsea roșie, în schimb celelate culori erau aproape neatinse, în cantități impresionante. Oferirea de culori diferite, metalizate chiar, de parcă ouăle ar fi autoturisme, este doar o negustorie păcătoasă. Dar, iată, două legende despre ouăle roșii!

Horoscop Legenda spune că primele ouă roşii au fost înroşite de Însuşi Sângele Mîntuitorului. Ouă aflate într-un coş date de Maica Sa unui soldat roman ca să nu fie aşa de brutal în execuţie și să nu spargă fluierele picioarelor, cum era obiceiul execuției. Așa se îndeplinea Profeția. Soldatul a pus coșul sub crucea Mântuitorului și ouăle s-au înroșit de la Sângele lui Iisus, când a fost împuns de Longinus în coasta dreaptă, ”de a curs apă și sânge.”

Altă poveste, (toate, sau aprope toate făcînd parte din scrierile lăsate la Niceea în afara Bibliei) apocrife, deci, spune că duminică dimineaţa, centurionul Cornelius Longinus, posesorul Lancei Destinului a dat buzna în palatul prefectului, strigând, către Pilat, care filozofa ţinînd un ou în mînă: “Hristos a înviat!”. Epicurian şi sceptic, ca orice aristocrat roman, Pilat a replicat : “O să învie, cînd se va înroşi oul ăsta!”. Şi, minune, oul s-a înroşit pe dată. Surprins, Pilat l-a scăpat din mână şi oul s-a spart. De atunci este obiceiul ciocnirii ouălelor roşii şi să spui în loc de bună ziua, “Hristos a înviat!” la Înviere şi timp de 40 de zile, pînă la Înălţare.

Horoscop Vă povesteam altădată, dragi lupi, padawani și hobbiți cum L-am descoperit la școală, pe Dumnezeu, prin constantele fizico-chimice. Dar, încet-încet am înțeles, că am un prieten nevăzut, dar mereu prezent. Îl chema Iisus. Prietenul acesta, cel mai bun prieten al meu, m-a însoțit toată viața. Și acum este alături de mine. Este ciudat, dar este și înaintea mea și în spatele meu, și în stânga și în dreapta. Mereu vorbesc cu El, mereu mă sfătuiesc. Uneori nu-mi răspundea la întrebări. Insistam. Atunci spunea că nu se pricepe la hidroenergetică, la note verbale de diplomație, sau la diferențele dintre scrisoarea de credit și acreditiv. Dar că suferă în locul meu. Toată viața, când eram la o răscruce, mă gândeam cum ar fi făcut El. Nu, nu-mi apare în vis, dar deseori îi simt Prezența, în față, în spate, în stânga și în dreapta, sus, jos. Peste tot!

Horoscop Îl mai întreb de una și de alta, curiozități istorice. Îmi povestește, cum să nu! În ultimul timp îl bat la cap despre Înălțare. Nu-mi răspunde. Totuși, odată mi-a spus că drumul Înălțării este greu și dificil și că trebuie să-l descopăr singur. Și că de când știe El, nu mulți s-au Înălțat, doar câteva zeci, dar că dacă am apucat-o pe drumul ăsta, întorcere nu mai este, El crede că o să reușesc. Ciudat, paradoxal și extrem de interesant! Prietenul meu Iisus pare că are niște lipsuri mari în amintirile lui și un mod ciudat de gândire. Înălțarea opacizează conștiința? Sau oferă o supraconștiință? Probabil!

Horoscop De Sf.Paști să primiți Învierea ca pe un reper al învierii speranțelor noastre. Suntem ceea ce am fost și vrem noi să fim, nu ceea ce ne doresc neprietenii!

Sf.Paști cu sănătate, fericire și bucurie! Învierea, cu speranță și încredere în Iisus! Stați în Lumină!

Iată și horoscopul, făcut după metoda creștină a cardinalului Piere d’Ailly și cu unele idei pentru Sf.Paști și Înviere, pe zodii. Există moduri diferite, fiecare zodie înțelege și primește sacrul în felul ei. Un sfat, sau o idee, nu strică! Mai demult l-am întrebat pe prietenul meu ce crede că fac, bine sau rău, cu horoscoapele mele. Nu m-a aprobat, dar nici nu m-a admonestat, mi-a spus o poveste lungă. O să v-o spun și eu, altădată!

Horoscop Eu nu mă uit la filme cu Iisus, din acelea numai de Paște. Să vă spun un secret, nu-mi plac filmele cu Iisus, nu mă uit la ele! De ce să mă uit la ele când Iisus este lângă mine, tot timpul. După cum nu mănânc niciodată miel, de Sf.Paști, consider asasinarea micilor viețuitoare un obicei sălbatic și primitiv, provenit de la rudimentarii evrei antici, cei alungați din Egipt. Ceea ce îmi povestește El este mult diferit de... dar hai să nu ne grăbim, câte un pas, odată, doar spațiul, timpul și gândul nu sunt așa de diferite, așa că mâine este, în definitiv, o altă zi!

NOTĂ Următorul ”horoscop” va apărea pentru ziua de 10 aprilie 2018.

٭ ٭ ٭

horoscop

BERBEC Poți să faci cumpărături în liniște și, pe îndelete, chiar astă seara, în Sâmbăta Mare. Asta dacă îţi permite punga. Oricum trebuie să ştii exact cui doreşti să-i faci cadouri. Confuzia şi graba nu sunt productive în această perioadă. Perioada pascală îţi este favorabilă atît sub aspect economic, cât şi sentimental. Dorinţa de schimbare şi marea monotonie existenţială te face să cheltuieşti prea mult. Incerca să dai dovadă de prudenţă şi echilibru şi evită cheltuielile exagerate. Totuşi, este o perioadă favorabilă pentru interesele tale. Sf Paşti poţi să-l sărbătoreşti împreună cu cei apropiaţi, undeva la ţară – un Paşte tradiţional la o Biserică de la ţară ţi-ar încălzi sufletul şi te-ar bucura, iar masa de după Înviere neapărat cu „ţinută la patru ace” poate chiar rochii lungi şi cravate, în cercul de prieteni.

horoscop

TAUR Perioada îţi este favorabilă. Zilele de perioadei pascale sunt favorabile, tote trei. Evenimente şi veşti plăcute în familie. Astrele îţi sunt favorabile. Totuşi, nu te bucuri suficient, ceva te reţine. Frustrarea asta permanentă te impiedică să fii fericit(ă) şi să te bucuri de micile momente delicioase care formează starea de bine. Duminică, în prima zi de Paşti, pe fondul unor evenimnete, începi să înţelegi că dragostea, confortul şi fericirea sunt elementele fundamentale ale existenţei tale. Organizează de Sf. Paşti o petrecere trendy la tine acasă – aşa te poţi simţi în largul tău. Iar Învierea fă-o în cadru restrâns numai cu familia, la cea mai apropiată Biserică, sau unde te duci de obicei.

horoscop

GEMENI Din întâmplare, sau tocmai ăsta este geniul zodiei, reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, fie că este vorba de bani, profesie, legături sociale sau amor. Perioada pascală 2018 confirmă această regulă. Apar oportunităţi dar superficialitatea ta proverbială te face să nu le dai curs. Apoi o să faci analize peste analize ca să depistezi ce se întâmplă. Trăirea asta cam profundă şi complicată, ca să nu mai punem la socoteală efortul intelectual, te va consuma cateva zile, în care nu vei face altceva decât planuri de viitor. Este o perioadă splendidă ca să legi noi prietenii să te distrezi, dar să ai şi câteva momente pentru sufletul tău. Sf Paşti poţi să-l sărbătoreşti cu colegii de la firma la un club la modă, iar Învierea undeva cu prestanță, poate chiar la Patriarhie, dacă eşti din Bucureşti. După Înviere masa acasă cu familia extinsă, pe îndelete cu meniu bogat şi discuţii la mai multe pahare.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate