Evenimentul Zilei > Horoscop > Napoleon Bonaparte a avut un consilier de taină, pe Jean Crezot, aka Omul Roșu din Tuileries. Horoscop
Napoleon Bonaparte a avut un consilier de taină, pe Jean Crezot, aka Omul Roșu din Tuileries. Horoscop

Napoleon Bonaparte a avut un consilier de taină, pe Jean Crezot, aka Omul Roșu din Tuileries. Horoscop

Horoscop Napoleon Bonaparte a avut şi el consilierul său de taină. Cunoscut sub numele de „L’homme Rouge des Tuileries” a fost transformat de istoricii ”serioşi” într-o fantomă, sau un geniu al palatului Tuileries. El a existat pur şi simplu, se numea Jean Crezot şi era nepotul unui măcelar, proprietarul de drept al terenului pe care Catherina de Medicis construise palatul Tuileries.

28,29 aprilie

 

Horoscop Pe 28 aprilie s-au născut: Saddam Hussein, Odette Sansom, Oskar Schindler, Jay Leno, Harper Lee, Antonio Salazar, Ann Margret, Penelope Cruz, Günter Verheugen, Ileana Teodorini-Dan, Sava Athanasiu, Edgar Istratty, Aurora Ienei, Elena Cosma, Augustin Costinescu, Traian Buzoianu, iar pe 29 aprilie s-au născut: Jean Crezot, Duke Ellington, William Randolph Hearst, Michelle Pfeiffer, Uma Thurman, Mircea Veroiu, Gala Galaction, Gheorghe Tomozei.

 

 

Horoscop Simbolic, 28 aprile este ziua Phoenix-ului. Zi nefastă. 29 aprilie este ziua Liliacului. Altă zi puţin indicată. Există un risc de rău în această perioadă a weekendului.

 

În calendarul creştin-ortodox, pe 28 aprilie, sunt Sfinţii: Iason şi Sosipatru şi protoromânii Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia, iar pe 29 aprilie sunt cei 9 Mucenici din Cizic (doar bunul Dumnezeu mai ştie cum îi chema, pe numele lor) şi Sf.Cuv. Memnon Mărturisitorul.

 

O notă specială pentru Uma Karuna Thurman, actriţa americană care împlineşte pe 29 aprile 2018 – 48 de ani. La Mulţi Ani!

 

Mi-ar fi plăcut, probabil, foarte mult, un film thriller, sau SF, în care Uma Thurman, Black Mamba din Kill Bill, să se înfrunte cu Sigourney Weaver, The Alien’s Killer. Sigur, în regia lui Quentin Tarantino! În lipsă, o să mă duc să revăd „Pulp Fiction”, „Kill Bill” sau „Gattaca”! Pe de altă parte, Sigourney se apropie de 70 de ani și parcă nu mai stă bine unei doamne respectabile să dea palme cu piciorul și să smulgă capetele monștrilor. Fugit irreparabile tempus…

 

Horoscop Nimic în ”Kalendar” erau zile de lucru pentru strămoşii noştri geto-daci (care, de fapt, suntem noi). Plecaţi cu săpămâni în urmă, agatârşii, dacii, geţii, ostrobocii, boii, tyrageţii, burri şi tot ce se mai afla pe un teritoriu de jumătate de milion de kilometri pătraţi, arealul de formare al poporului nostru, ei bine, bărbaţii şi femeile, cei plecaţi în pelerinaj ritual se apropiau de Marea cea Mare. Unii chiar ajunseseră acolo şi erau găzduiţi cu prietenie de colonii greci…

 

Horoscop Dar astăzi îl pomenim, este ziua de naştere, a lui Jean Crezot, Omul Roşu, un personaj pe care, aproape sigur, nu l-aţi mai întâlnit. Hai să reparăm nedreptatea, pentru că marii oameni sunt discreţi şi modeşti. Astăzi devin celebrii criminalii, hoţii, curvele, ticăloşii și idioții din politică – sunt ”vedete” – pentru oamenii într-adevăr valoroşi trebuie să depunem efort ca să ni-i aducem aminte!

 

Haideţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, să facem o paranteză, să întrerupem seria mizeriei cotidiene, pentru o istorie despre Napoleon Bonaparte!

 

Horoscop Napoleon Bonaparte a avut şi el consilierul său de taină. Cunoscut sub numele de „L’homme Rouge des Tuileries”  a fost transformat de istoricii ”serioşi” într-o fantomă, sau un geniu al palatului Tuileries. El a existat pur şi simplu, se numea Jean Crezot şi era nepotul unui măcelar, proprietarul de drept al terenului pe care Catherina de Medicis construise palatul Tuileries. Paul Christian îl pomeneşte pe Jean Crezot şi îi descrie viaţa şi activitatea, în al său celebru volum „Istoria și practica Magiei”.

 

Jean se adăpostea într-o aripă neterminată a palatului, pe care îl considera ilegal construit pe „terenul lui”, studia magia şi astrologia şi trăia din puţinul pe care îl aducea ghicitul prin taverne. Era foarte mic de statură, se îmbrăca întotdeauna numai în roşu şi era dinamic ca argintul viu. Revoluţia franceză i-a adus mulţi bani. Jean ghicea prin cârciumi cine dintre puternicii vremii urma să fie ghilotinat – şi avea întotdeauna dreptate! 

 

Horoscop Într-o zi, întâlneşte un corsican mândru, locotenent de artilerie. Jean îi dă un plic roşu. Corsicanul deschide plicul şi scoate o hârtie roşie pe care scria: „Vei fi împărat !”. Totă lumea face haz, dar artileristul rămâne serios şi scoate una dintre cele patru monezi de aur pe care le avea şi i-o dă micului om roşu. Îi spune lui Jean: ”De fiecare dată când vei avea ceva să-mi spui, sau voi trimite după tine, să vii imediat şi o să fii răsplătit… împărăteşte !”

 

Zis şi făcut: micul şi ciudatul personaj năvălea aproape lunar, dând ordonanţa şi mai târziu gărzile peste cap: „Căpitane, pericol!  Generale, e de rău!  Consule, e lată rău!  Prim-consule, ăia îţi vor capul!  Împărate, te atacă!   Sire, te vor mânca de viu!„ 

Culmea era că aproape întodeauna avea dreptate!

 

Horoscop Înaintea bătăliei de la Ulm, îi spune lui Napoleon că un om cu părul roşu va înclina soarta bătăliei. Ceea ce s-a şi întâmplat, Schulmeister, spionul împăratului, cel care a vândut generalui austriac Mack nişte planuri false ale dispozitivului armatei franceze, era roşcat. 

 

În ajunul bătăliei de la Austerlitz „omul roşu” năvăleşte în cortul lui Napoleon urlând: „Sire v-am spus săptămâna trecută că înălţimile vă sunt ostile – de ce aţi ocupat vârful dealurilor?!” Neapoleon îl calmează pe nărvaşul lui prieten, cum îi spunea, îi dă o pungă cu douăzeci de napoleoni şi îl conduce spre ieşire. Gânditor, se întoarce la hărţile sale. Dar dacă…  În mintea împăratului se conturează o idee originală, genială: cum să folosească într-adevăr eficient tunurile sale.  Şi Napoleon câştigă cea mai fantastică bătălie, retrăgându-se de pe înălţimi, contrar tacticii și strategiei militare a vremii.

 

Horoscop Înaintea campaniei din Rusia, Jean îi spune împăratului: „Sire, gheața şi focul vă vor opri! Nu vă duceţi în Rusia!”. 

 

Horoscop La întoarcerea din catastrofala campanie rusească împăratul Napoleon Bonaparte îl cheamă la el pe Jean: „Prietene, vreau să te răsplătesc, ai avut mereu dreptate!  Te fac un om bogat.  Iată aici 5.000 de monede de aur, de napoleoni, aici ai titlul pentru o proprietate de 60 de hectare şi o casă înstărită cu tot ce trebuie. Dar înainte de a pleca şi a ne spune adio, spune-mi prietene, cum o să mor? Jean răspunde : ”Sire, o să vă otrăvească cu arsenic un englez care călătoreşte pe o corabie fără pânze”.  Napoleon izbucneşte în râs şi spune:  „Pentru gluma asta îţi mai dau o mie de napoleoni”.   Nu a fost o glumă, se pare că aşa s-a și întâmplat!

 

Şi să ştiţi că nu este nicio glumă: mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

٭      ٭      ٭

 

horoscop

 

 

BERBEC  Inceperea unui mic concediu. Perioada de timp a acestui weekend este numai buna pentru inceperea unui mic concediu sau a unei vacante. Asta daca ai terminat cu obsesiile tale, sau alte griji şi „praguri” pe care le ai de trecut in aceasta perioadă. Sambata este o zi placuta care se termina intr-o petrecere sau la o onomastica a unui nativ din Taur. Duminică, un drum, dar cu profit.  Weekendul este sub semnul vitezei. Ca un făcut timpul te presează şi mereu nu faci, nu spui ceea ce iti doresti, de fapt. Nu ai timp! Asa timpul trece repede, confiscat de grijile cotidiene!

 

horoscop

 

TAUR   Aspecte favorabile in acest weekend. Sigur, nu tuturor nativilor din zodie pentru ca astrologia nu este o filozofie comunista si nu da tuturor in mod egal. Sambată este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă – sunt posibile unele întâlniri întâplătoare cu prieteni vechi dar neglijaţi. Probabil ca te duci la cumparaturi, duminica o sa vrei sa faci putina curatenie in casa si în suflet.  Ai un moment de inspiraţie în care crezi că ai găsit o solutie pentru rezolvarea unor probleme. Sfârşitul weekendului, adică duminică seara te gaseste în activitate, in orice caz muncind din greu la un proiect – probabil că este ziua ta de naştere sau ziua vreunui alt prieten din Taur.

 

horoscop

 

GEMENI  Gemenii sunt specialiştii în relaţii publice ai zodiacului.  Buni de gură, energici şi ironici, au în acest weekend mai multe ocazii să iasă în evidenţă. Totuşi o bună parte din Gemeni trebuie să ocolească cu abilitate şi diplomaţie subiectele mai controversate. Weekendul acesta trezeşte o bruscă dorinţă de excursii şi călătorii. Venus face aspecte favorabile cu zodia. Foloseşte perioada ca să-ţi lămureşti problemele de amor, sau, să începi alte cuceriri.  Se mai face lumină şi pe strada ta şi in acest weekend ai sentimentul că, în fine, zările îţi sunt deschise şi că până la urmă, viaţa este plină de farmec.

 

horoscop

 

RAC  Weekendul acesta este pentru armonioşii  Raci o perioadă a pregătirilor şi a planurilor. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Înaintea unui nou atac, înaintea unei noi ofensive sau al unui nou proiect, forţele trebuie să se regrupeze – ce să mai spun daca este vorba de o relatie de amor! Sâmbătă, cu Luna, patroana ta, în creştere, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Configuraţia astrală te sprijină să obţii mai multă stabilitate în familie sau printre prieteni. În ultima zi din weekend îţi este mai uşor să învingi dificultăţile vieţii cotidiene – doar este duminica. Poti sa intalnesti o persoană deosebită şi întâlnirile îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism.

 

horoscop

 

LEU  Sâmbătă, trudeşti din greu la o realizare, dai un examen care poat fi şi o apriţie-soc la o petrecere. – in orice caz este vorba de un termen, de trecerea unui obstacol. În această perioadă  este bine să nu ai o atitudine prea dinamică sau chiar agresivă.  Evită orice decizie luată  în stare emotivă.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece veţi constata ca nu ai cui sa-i ceri ajutorul.  Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta – aşa, pur ideatic. Ceva mocnea de mai mult timp, fie ca ştiai, fie nu. Acum nu mai ai de facut decât să-ţi salvezi imaginea publică, cum se zice!  Este cazul să devii mai practic şi ceva mai diplomat, totodată; numai aşa poţi evita un mic, dar bine organizat, dezastru sentimental. Aspecte uşor nefavorabile la bani, dar foarte bune la sănătate.  Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes, cel putin in acest weekend !

 

horoscop 

 

FECIOARĂ Cu ceva  planete binevoitoare, ei bine, aceasta configurație face ca perioda în discuţie să fie benefică.  Magnetismul personal al nativilor şi nativelor din Fecioară este în creştere – în special sâmbătă.  Duminică este o zi liniştită şi relaxantă în mijlocul familiei.  Acordaţi mai mult timp familiei, prietenilor vechi – vă veţi simţi foarte bine in compania lor!  Un weekend obositoar, dar foarte plăcut, până la urmă. Seară de duminică deosebită în compania celor dragi. Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi intregul. Deschide bine de tot ochii! Pe de alata parte vremea draguta te invita la ţară, poate si pentru o aprovizionare direct de la producator, în mica vacanță de 1 Mai.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături si petreceri. Sau cumparaturi pentru petreceri, pentru ca ceea ce cumperi in acest weekend va face mare placere celor dragi. Petrecere care, cum altfel, s-a stabilit pentru sâmbătă seara. Sâmbătă, este un bun prilej pentru nativii şi nativele din Balanţă să călătorească şi/sau să înceapă o scurtă excursie care se poate prelungi, doar ai o mică vacanță. Pentru cei care, dintr-un motiv, sau altul, nu pot pleca de acasă, perspectiva se îmbunătăţeşte într-un mod spectaculos. Perioada este favorabilă, mai puţin în ceea ce priveşte noile relaţii amoroase.

 

horoscop 

 

SCORPION Weekendul îți este favorabil, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să evţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus, sau cu cei care îți poartă de grija, fără sa aveti nevoie, din familie, sau dintre prieteni.  Nu îți face griji, o să te descurci şi de data aceasta. Stelele fixe si vremea dar si vremurile, puternice prin schimbari, îți conferă energia de care ai atâta nevoie. Duminică, din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine  aspectate. Norocul este în acest weekend prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste obstacole fără să faci nici un efort.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. Un weekend bun în toate, mai puţin la bani. Nu trebuie sa faci cheltuieli importante. Nu  împrumuta bani, nu lua cu imprumut, ocoleşte cazinourile şi casele de pariuri. Mare oboseală în acestă perioadă, cu toate că ai acelaşi program supraâncărcat  – sau tocmai de aceea. O schimbare este necesară.  Noi prietenii şi/sau alianţe. O mică nerealizare, sau un eşec minor care te pune pe gânduri, asta sâmbată. Nu te lăsa copleşit de rutina, caută noi distraţii, petrece timpul cu ceva nou în acest weekend şi caută noi prietenii. Atenţie la regimul alimentar şi la oboseală. Dacă poţi să te odihneşti mai mult, în această mică vacanță, nu ar fi deloc rău!

 

horoscop

 

CAPRICORN  Perioada îţi este favorabilă. Sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Primeşti o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau ai o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare. Weekendul este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar.  Asta inseamna ca trebuie sa faci o cheltuiala neprevazuta.  Retrage-te astăzi, ca să câştigi mâine! Dacă ai probleme în dragoste nu este indicat să le discuţi in acest weekend, mai gândeşte-te. Amână!

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR  Sâmbătă, programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club sau o petrecere de zi de naştere. O perioadă din nou puţin tensionată, duminică seara, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Mai mult comicării decat lucruri serioase. Asa ca poti pleca undeva, cumva, cu primul tren din gara ca sa te relaxezi cumva, undeva, cândva!

 

horoscop

 

PEŞTI  În acest weekend esti intr-o perioada binecuvantată, de la bine la foarte bine. Cam tot ce iti propui iti iese – asta pentru ca dai dovada de mult realism si bun simt. Stelele avantajeaza in mod special activităţile legate de domeniile social şi amor. Nu că domeniile respective ar fi foarte bănoase, dar sunt… sensibile!  Este timpul unor decizii, mai mult sau mai putin importante şi dacă ai tărie de caracter o să dobândeşti mai multe avantaje. Weekendul este favorabil lucrurilor importante. Promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi, însă, că oamenii de succes nu sunt obosiţi! Nu par că sunt obosiţi.  Nu ai frică, pastreaza speranţa şi portile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual!

 

horoscop