Editura Evenimentul si Capital

Horoscop. Mulțumesc, domnule Paul Anton, mulțumesc dragi lupi, padawani și hobbiți, nu mor caii când vor câinii!

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7541 Vizualizari

Horoscop. Am primit 453 de mesaje. Care mai de care mai grijuliu, mai apropiat, cu ajutoare și sfaturi. Vă mulțumesc tuturor, vă mulțumesc din tot sufletul, așa cum am spus, trec printr-o etapă a vieții, puțin mai dificilă, dar nu mor caii când vor câinii. Postul, rugăciunea și solitudinea sunt cele mai bune medicamente, spunea slăvitul părinte Arsenie Boca.

Horoscop. Pe 28 octombrie s-au născut Erasmus din Rotterdam, Bill Gates, Ivan Turgheniev, Jonas Salk, Eros Ramazzotti, Ilarion Ciobanu, Constantin I. Parhon, Dan Tărchilă, Eugen Mandric, Liviu Nicolae Dragnea, iar pe 29 octombrie s-au născut Edmund Halley, ducele de Alba, Richard Dreyfuss, Paul Joseph Gobbels, Jean Giraudoux, Franz von Papen, Silvia Dumitrescu-Timică, Radu Cosaşu, Alexandru Bena, Jean Alexandru Steriade, Doru Covrig, Alexandru Chira.

Pe 28 octombrie în calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iachint, Mitropolitul Ţării Româneşti, Terentie, soţia sa Neonila şi cei şapte fii, Firmilian. Pe 29 octobrie sunt Sfinții: Anastasia Romana, Avramie și Maria, nepoata sa. Pe 30 octombrie sunt Zenovie și sora sa, Zenovia, Cleopa. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop. Un weekend în care schimbările vremii și a orei, capriciile oamenilor, pot surprinde, obosi, sau enerva nemotivat. Păstraţi-vă calmul, rezolvaţi diferentele cu o glumă şi mai ales, dacă conduceţi ceva, maşină, motor, bicicletă, avion, navă cosmică - mare atenţie! România deţine tristul record anual al celor mai multe decese cauzate de accidente, din lume, accidente de circulaţie raportate la flota de vehicule. Şi un alt record mondial, neomologat, al celor mai multe animale strivite pe drumuri. Trebuie făcut ceva şi în această direcţie, dacă dorim vreodată să fim consideraţi o naţiune civilizată.

Horoscop. Dragi lupi, padawani și hobbiți ar trebui să exclam Nunc Dimittis Servum Tuum, Domine! - în sensul că am văzut-o și pe asta, am trăit o minune, un eveniment rar.

Am primit 453 de mesaje. Care mai de care mai grijuliu, mai apropiat, cu ajutoare și sfaturi. Vă mulțumesc tuturor, vă mulțumesc din tot sufletul, așa cum am spus, trec printr-o etapă a vieții, puțin mai dificilă, dar nu mor caii când vor câinii. Postul, rugăciunea și solitudinea sunt cele mai bune medicamente, spunea slăvitul părinte Arsenie Boca.

Horoscop. Printre multele mesaje pentru care nu pot să vă mulțumesc suficient, mi-au dat viață, la propriu, este și un mesaj de la fostul meu coleg de la Zoia Kosmodemianskaia și apoi de la clasa specială de fizică de la Liceul Dimitrie Cantemir, domnul Paul Anton. Îmi scrie și îmi confirmă amintirile mele despre Victor Sandu, directorul cinematografului ”Republica”, Scala, adică. Iată ce scrie: ”...domnul Victor Sandu ! Păi cum așa ? Iaca bine. Îmi suna cunoscut acest nume. Am plonjat cu frenezie în arhive și uite ce scrie în jurnalul meu de vacanță, pentru o duminică datată 14 iunie 1964:

… trebuie să merg la școală ca să ajut tovarășei dirigintă, împreună cu alți colegi, să încheie mediile. … Au venit destul de mulți… am hotărât să vizionăm marți filmul ”Cei trei mușchetari”. Biletele ne vor fi puse la dispoziție prin intermediul tatălui unui băiat din clasa noastră, care îl cunoaște pe directorul cinematografului ”Republica”. Va veni și diriginta noastră, tovarășa profesoară de științe naturale Dulfu.”

”Băiatul”, cu tot respectul, eram eu, subsemnatul. M-au năpădit din nou amintirile. Dragă Tony, cinematograful de pe Ștefan cel Mare se numea ”Dacia”, acolo a fost prima dată Victor Sandu director, mi-au scris, și le mulțumesc, mai mulți bucureșteni, mai mari ca noi, care au văzut multe filme acolo. După ce l-au dărâmat ca să facă loc blocurilor, au dat numele ”Dacia” unui cinematograf de pe Calea Criviței, acolo unde erau trei cinematografe, în apropiere de Piața Matache Măcelaru’.

Horoscop. Nici nu știi ce bucurie, dragă Tony, mi-au făcut rândurile tale ca și fotografia cu colegii noștri, care s-au dus de Sf. Dimitrie la Liceul Dimitrie Cantemir! Vă aștept în pustnicia mea, vin oameni străini din Malta, Marea Britanie și Brazilia și nu o să veniți voi, colegii mei, de la o sută de kilometri distanță?

Obosesc repede, așa că o să vă rog să mă scuzați. Nu o să intru pe Dimineața Astrologilor, nu-mi mai permit să pierd o noapte, am dat delegație scrisă franțuzoaicei, Anne, fiica lui André Barbault – ea o să susțină studiul și o să mă reprezinte.

Horoscop. Apoi o să mă apuc să schimb ora, pe la toate ceasurile din casă. Ce stupiditate, ce păcăleală tristă! De fapt, consumatorul final, omul de rând, adică eu și domniile voastre, cheltuim mai mult cu schimbarea orei, decât se câștigă. Păi cum altfel, vorba lui Tony. Statul este un preceptor care trăiește din taxe, impozite, etc procentuale, pe cheltuielile nostre. Dacă aceste cheltuieli scad, scad și veniturile statului. De aceea se păstrează obiceiul tâmpit cu schimbarea orei, pentru că înseamnă o cheltuială mai mare, de fapt, contabilizată imediat de stat. Dacă păstrarea orei ar fi insemnat o cheltuială mai mare, fiți fără grijă că statul ar fi trecut imediat la ora permanentă, ca să aibă încasări mai mari.

De fapt, cel care a imaginat schimbarea orei a fost marele american Benjamin Franklin. Poate, primul ecologist. Pentru că, în susținere de motive prezentată Congresului, a spus că prin schimbarea orei de vară, dimineața și seara, fiind mai multă lumină, se face economie de lumânările de spermanțet, obținute doar din botul, din craniul de fapt, al cașalotului și al altor mamifere marine și că astfel se micșorează mult numărul de mamifere acvatice harponate.

Horoscop. În România schimbarea orei a fost doar o modă. De război. Eram în Ministerul Energiei, la Romelectro, când, în anul 1979, partidul a ordonat să se facă un studiu asupra repercusiunilor reintroducerii orei de vară. Cu toate că avizul ministerului a fost negativ, mai mult se pierdea decât se câștiga, Ceaușescu a ordonat introducerea orei de vară, ca să fie la fel ca tot lagărul comunist și să oblige populația să facă economii, să reducă consumul și așa foarte scăzut nici 1,7%. Singura propunere corectă a Ministerului Energiei acceptată de Ceușescu a fost ca industria să aibă ore de începere a programului decalate, să nu înceapă toți în același timp, pentru că s-ar fi produs un vârf de sarcină, de consum, foarte greu, dacă nu chiar imposibil de preluat de sistemul energetic național. Pe vremea aceea aveam industrie, nu glumă.

Horoscop. Sâmbătă, dacă o să mă simt în puteri, o să mă duc în Vălenii de Munte, este mare târg, Festivalul Țuicii. Urmăresc să-mi iau o căciulă, vin și blănarii din Transilvania și Bucovina, că se anunță iarnă grea și friguroasă, mi-a spus mie o veveriță, care mi-a cărat multe nuci din curte!

Apoi, ce o să mai dea Domnul, pentru că mâine este, în definitiv o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

horoscop

BERBEC Chiar dacă ai dreptate si spui numai adevarul, nu te poţi opri să nu faci câteva remarci mai acide despre familie sau prietenii tăi. Nu te mai repezi să împungi cu cornițele, lumea o să fugă de tine! Sâmbătă: aspecte favorabile deciziilor importante de genul - fac sau nu fac curăţenie în toată casa şi asta pentru că duminică este sărbătoare mare şi nu este bine să lucrezi. De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le poţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, asta duminică, poate la masa de sărbătoare, aşa încât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi când nu ar exista! Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Nu uita că loialitatea este lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.

horoscop

TAUR Nu este niciun motiv de panică, decât ca toată lumea a căpiat! Tu vezi-ţi de treburile tale de sâmbătă, cele obişnuite, zâmbeşte, du-te la un film, să rămâi tu ultimul om normal din lume! Ceea ce nu trebuie să faci sâmbătă: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, dar înca nu stii în cine poţi să-ţi pui secretele la păstrare, în siguranţă. Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Aşa îţi garantez discreţia pe cât posibil în lumea asta în care se află totul până la urmă. Duminică eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine, sau discuţiile în contradictoriu cu rudele, partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate