Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Minunata călătorie a lui Nastratin Hogea în interiorul unui diamant │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7714 Vizualizari

HOROSCOP Nastratin spunea că oamenii din diamant cred că pietrele transparente favorizează dezvoltarea forțelor spirituale benefice ale omului în registrul idealurilor înalte și apară sănătatea, pietrele translucide acționează în special asupra vieții sentimentale, emoții și empatii, iar pietrele opace, compacte, acționează asupra voinței omului, fac să crească capacitatea de decizie.

HOROSCOP Pe 14 octombrie s-au născut Roger Moore, William Penn, Dwight Eisenhower, Le Duc Tho, Ştefan Odobleja, Victor Kernbach, Radu Goldiş, iar pe 15 octombrie s-au născut Vergiliu, Friedrich Nietzsche, Oscar Wilde, Mario Puzzo, Evangelista Torricelli, Constantin Parhon, Sandu Sticlaru.

HOROSCOP Sinaxar, pe 14 octombrie este Sf. Cuvioasă Paraschiva, Parascheva, pentru moldoveni. Tradiţional, Nunta Oilor. “Un moment important al calendarului pastoral, ziua Sf. Paraschiva reprezintă pregătirea turmelor pentru iernat, precum şi deschiderea principalelor târguri, la care se valorificau produsele turmelor de oi. Sacralitatea impusă de calendarul ortodox face ca în principal Sf. Paraschiva, asemeni Sf. Vineri, să interzică orice tip de activitate în ziua consacrată ei.” (Antoaneta Olteanu, CLR, 2001, pagina 438)

“Cum va fi ziua, aşa va fi fi până la Sf. Dumitru. Cum este ziua aşa vor fi celelate sărbători de peste an. Dacă oile stau grămadă, iarna va fi foarte grea.” (T.Pamfilie, SLR, 1997, pagina 181).

Pe 15 octombrie în calendarul creștin-ortodox este Sf.Sfințit Lucian, preotul din Antiohia.

"Evenimentul Zilei" de pe 14 octombrie ar fi putut fi că Sir Roger George Moore ar fi implinit 90 de ani. Nu a mai apucat, s-a săvârșit din această viață în mai anul acesta și, poate, fragmente din cenușa lui încă mai plutesc deasupra principatului Monaco, unde a vrut să rămână pentru veșnicie.

A fost și este unul dintre actorii mei preferaţi. Are în jocul lui actoricesc o eleganţă, o detaşare şi un umor tipic britanic, inimitabil! În noaptea asta o să revăd primele episoade din "The Saint" în care Roger Moore juca rolul lui Simon Templar. Domneşte, în acele episoade din anul 1962 acea atmosferă pe care o caut: morala şi etica mic burgheză!

HOROSCOP Cred, am o teorie, cum că toată această situaţie inacceptabilă în care suntem, fiecare, personal, ţările, una câte una, Occidentul şi Orientul, ei bine starea greşită în care este globul se datoreşte abdicării de la morala şi etica mic burgheză, de la călcarea în picioare a regulilor bine stabilite, funcționale, de către gloata isterică și stupidă prin pretextul ”libertății și a democrației”!

Încerc, uitându-mă la filme să-mi dau seama când s-a produs catastrofa: în timpul hippy, revoluţia sexuală, căderea Estului, globalizarea etc. Întotdeauna, într-o boală grea, pandemică, trebuie să găseşti momentul şi pacientul zero! Cine s-a îmbolnăvit primul... şi când!

HOROSCOP Dar nu despre aceasta doream să vă povestesc, dragi lupi, padawani și hobbiți.

Dacă nu știați, trebuie să aflați că Nastratin Hogea nu este numai izvor de înțelepciune și umor de calitate prin pildele sale, scurte texte. În Estul Turciei, în Iran și în mai tot Orientul circulă povești, legende lungi, despre întâmplările prin care a trecut iscusitul înțelept.

Eu nu am timpul povestitorului, nu mai am timp deloc, așa că o să vă spun pe scurt că urmare unei prinsori cu vizirul Nastratin Hogea a făcut o minunată și fantastică călătorie în interiorul unui diamant.

Acolo a găsit un Univers întreg, galaxii și sisteme solare, unele locuite de oameni ca mine și ca domniile voastre. Dar având o filosofie aparte, o știință despre pietrele prețioase și semiprețioase, doar lumea lor era de diamant.

HOROSCOP Picături solidificate de energie telurică, trecute prin presiuni și temperaturi de infern, pietrele prețioase și semiprețioase au fascinat dintotdeauna pe om. Femeile, coțofane ce prețuiesc peste poate obiectele strălucitoare, au intuiția lor care le face cinste și și-au împodobit bijuteriile, încă de la începuturi, cu pietre prețioase, semiprețioase sau măcar cu imitații. Înafară de frumusețea și raritatea lor, femeile au simțit de-a lungul multor milenii de când poartă bijuterii că pietrele prețioase le fac să se simtă bine, mai proaspete, cu o mai mare dorință de viață, le ameliorează sănătatea, poate le feresc chiar de boli, într-un cuvânt au simțit puterea.

HOROSCOP Nastratin Hogea spunea că locuitorii lumii de diamant cred că prin strălucirea lor, pietrele prețioase transmit un fel de vibrații armonice, care poate, printr-un fenomen de rezonanță, Nastratin nu a prea înțeles explicația, amplifică un registru benefic psihic, sau activează anumite glande și procese fiziologice pozitive. O nestemată, însă, nu va putea niciodată să dea unei persoane o calitate pe care nu o are.

Istoria a fost martoră. Anumite pietre prețioase absorb influențele nefaste (boli, accidente, tristeți din dragoste) pierzându-și strălucirea, uneori chiar schimbându-și culoare, iar în câteva cazuri extreme piatra prețioasă s-a sfărâmat în pulbere.

Nastratin spunea că oamenii din diamant cred că pietrele transparente favorizează dezvoltarea forțelor spirituale benefice ale omului în registrul idealurilor înalte și apară sănătatea, pietrele translucide acționează în special asupra vieții sentimentale, emoții și empatii, iar pietrele opace, compacte, acționează asupra voinței omului, fac să crească capacitatea de decizie.

HOROSCOP Dar este important modul în care este purtată o bijuterie, metalul în care este montată. Regii purtau și încă mai poartă coroane de aur bătute în pietre prețioase – un puternic amplificator psihic – regele devine un generator de energie vitală, de autoritate și noblețe spirituală pentru poporul său.

Același este și sensul profund al veșmântului preoțesc brocardat în fir de aur și argint. De exemplu, la catolici, episcopii, inclusiv cel al Romei, papa, poartă un inel de aur cu ametist, piatra purității și a fericirii spirituale. Papa mai poartă și jadul, piatra deciziei, a voinței și altruismului universal. Preafericitul, Patriarhul României, poartă o combinație de diamant și smarald care sunt pietrele adevărului, purității sufletului și iubirii aproapelui.

În general se cunosc virtuțile curative ale magneților sau ale pietrelor prețioase și semiprețioase.

HOROSCOP Povestea lui Nastratin Hogea nu este o poveste. Am în față o carte. De 457 de pagini. Puriștii o să spună că trebuie să fie cu soț, paginile, eu am învățat la Quantico că se spune câte pagini sunt numerotate cu cifre, ultima pagină numerotată. Cartea se numește ”Psyhic Discoveries Behind the Iron Curtain” și spune clar și cu mărturii credibile că în laboratorul secret sovietic cu regim militar MLT-23 s-au făcut timp de 27 de ani experiențe cu pietre prețioase și semiprețioase, pe oameni, pe voluntari. Experiențele ar mai fi continuat și în ziua de astăzi, dar a crăpat URSS. În orice caz este documentat faptul că jadul, purtat în medalion sau broșă în regiunea inimii, crește puterea voinței și capacitatea de decizie. Cristalul de stâncă s-a dovedit eficace contra durerilor de spate, iar ochiul de tigru dă o senzație de căldură și a fost folosit eficient în caz de răceală.

HOROSCOP Dacă doriți să aprofundați problema pietrelor care vindecă eu nu pot decât să vă recomnd o carte ”Codul secret al cristalelor. Esența vindecării spirituale ” de dr. Dorin Dragoș. Mai există și o carte a lui Grig Bivolaru, mai veche, de când se ocupa de știință, nu de minore și o traducere, foarte bună, a unui polonez, nu le văd în bibliotecă ca să vă dau numele exact.

Așa cum v-am spus mă duc să văd câteva episoade cu The Saint, cu Roger Moore, până mâine, nu am somn, doarmâine este în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Aspecte bune. Ai nevoie de timp şi linişte ca să poţi lua o decizie, dar persoane răsfăţate şi egoiste din anturaj te deranjează. Concentrează-te, zâmbeşte cu calm şi vezi-ţi de ale tale! Sâmbătă informaţiile contradictorii creează dileme. Configuratia astrologică iţi indică sa nu te repezi sa tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru ca lucrurile se vor lămuri, ca de la sine. Cu dragostea stai bine dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reproşurile şi discuţiile în contradictoriu. Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Sigur, dacă nu iei în consideraţie mofturile capricioase ale... unor persoane, ştii tu care! Pe total, însă, aproximativ doua zile bune.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
23:46 Iohannis ARE UN OM ÎN PSD, care-l va ajuta să aibă „GUVERNUL MEU 2”. Detaliile PLANULUI COMPLEX copt la Cotroceni. Breaking news 22:55 COALIȚIA, pe MUCHIE de CUȚIT din cauza lui DRAGNEA? Se întețesc ATACURILE la PSD. „Fără noi NU ar fi FOST” 20:25 Legea offshore I-A ADUS lui Dragnea ÎNCĂ UN DUŞMAN. Noul val din PSD: „Nu contați pe votul meu pentru această porcărie” 14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern

Articole salvate