Editura Evenimentul si Capital

Mihail Sergheevici Gorbaciov, Ion Iliescu și… atât! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 11867 Vizualizari

Horoscop Vă invit, pentru câteva minute, în HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR, un univers extins. Nu este un horoscop oarecare, repet, este ”horoscopul lui Dom’ Profesor”. Un altfel de horoscop, în care vă povestesc multe, multe amintiri adevărate, aventuri nepereche în 54 de țări, folclor, mitologie, știri, unele confidențiale, via UE, astrologie popularizată, teorii, știință, inginerie, pilde cu Nastratin Hogea, umor, normalitatea și moralitatea mic burgheză, dintre cele două războaie, atât de dragi mie - pe scurt, viața unui om al păcii care a trecut prin multe, prin prea multe, iubitor de adevăr și de sinceritate, mereu în luptă cu răul și cu ticăloșii. Vă salut, după cum vă salutam acum mulți ani, când, mulți ani de zile am fost pe sticlă în fiecare zi, la două televiziuni diferite: Servus, zodiilor!

2,3 martie

Horoscop Pe 2 martie s-au născut Sam Houston, John Irving, Bedrich Smetana, Jennifer Jones, Mihail Gorbaciov, Karen Carpenter, Slava Zaiţev, Emilia Popescu, Petre Ghelmez. Pe 3 martie s-au născut Alexander Graham Bell, George Pullman, Şalom Aleihem, Georg Cantor, Jean Harlow, Diana Barrymore, Zico, Elena Densușianu-Pușcariu, Florian Potra, Ion Iliescu.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, sâmbătă, 2 martie, sunt Sfinţii Teodat, Isihie și Nestor. Este sâmbătă, pomenirea morților, Moșii de Iarnă. Pe 3 martie, duminică, sunt trei Sfinţi în calendarul creştin ortodox: Eutropie, Cleonic şi Vasilisc. Duminica Lăsatului Sec la carne. Nimic în ”Kalendar”.

Pe 2 martie este a doua babă! Pe nume Teodora, Barbura sau Sofia. Cine îşi alege această babă şi i se adevereşte, o să fie mai înţelept tot anul, cel puţin aşa spune legenda! Pe 3 martie este a treia babă, pe nume Sava, Sâia, Mărţica. Cine îşi alege această babă poate avea noroc cu negustoria, dacă este zi frumoasă.

Evenimentul Zilei” din 2 martie 1949, ora 15:32, fusul orar coasta de est, SUA – s-a terminat primul zbor fără escală în jurul lumii! El a fost executat de căpitanul USAF James Gallagher şi de echipajul său compus din 13 specialişti de înaltă calificare. Zborul a durat 78 de ore şi 54 minute, iar avionul, botezat „Lucky Lady”, un Boening B-50, „superfortăreaţă” a trebuit realimentat în aer cu kerosen de patru ori. Ocolul Pământului în doar 80 de ore, nu în 80 de zile, cum spera Jules Verne!

Evenimentul Zilei” din 3 martie 1988 – o informaţie din China pretinde că un muncitor de 20 de ani de la centrala termoelectrică din Xinjiang provoacă descărcări electrice ale propriului corp suficient de puternice ca să doboare orice persoană. Ziarul chinez se întreaba dacă, în cazul în care tânărul se însoară, soţia trebuie „legată la pământ”? Sursă: Book of Days.

O notă specială pentru Mihail Sergheevici Gorbaciov, care pe 2 martie împlineşte 88 de ani! Să-i spunem: “La mulţi ani!” Aşa este civilizat şi politicos. Am avut ocazia să-l întâlnesc pe fostul lider sovietic de mai multe ori. Ținea conferințe. Ceva m-a oprit, de fiecare dată. Cu siguranţă, Mihail Sergheevici este un om încântător, cultivat, plin de carismă şi foarte inteligent. Altfel nu ar fi ajuns în fruntea PCUS. Nu am vrut să-l întâlnesc, pentru că, probabil, sub impactul personalităţii şi carismei lui Mihai Sergheevici, mi-aş fi schimbat părerile despre el.

Aici trebuie să fac o paranteză şi să vă spun dragi lupi, padawani şi hobbiţi că viaţa trebuie trăită la voltaj maxim. Să iubeşti mult şi să urăşti din plin! Cine urmează filozofiile orientale cu neîmplicarea emoţională şi cu “gândirea pozitivă” acela este păcălit. Manipulat de ideologia celor bogaţi şi puternici, în cazul nostru a brahmanilor, care prin această filozofie a renunţării ţinea sub control castele inferioare, paria. Nici creştinismul nostru nu este mai breaz. Eşti păcătos, pocăieşte-te, supunete-te, întoarce şi obrazul celălat, dă cezarului ce este al cezarului! Strategii ale celor bogaţi şi puternici. Mă tem, cu tot respectul, că nu este cea mai bună soluţie pentru un om sărac, cinstit şi credincios! Viaţa, călătoriile, filosofiile întâlnite şi oamenii de excepţie m-au dus la concluzia că în viaţă trebuie să ai valori, concepte precise, să iubeşti şi să urăşti cu vigoare, cu toată fiinţa.

Unul dintre oamenii care nu-mi place deloc este Mihail Sergheevici Gorbaciov. Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, pe unii conducători, personaje celebre, îi ţine bunul Dumnezeu cât mai mult în viaţă, ca să-şi vadă greşelile comise şi să sufere din cauza regretelor. Regretatul rege Mihai a fost unul dintre exemple.

În ţara lui de baştină, Mihail Sergheevici Gorbaciov este considerat de unii pravoslavnici “Antichristul însemnat”, cel din Apocalipsă şi probabil că ar fii linşat imediat ce ar apărea pe stradă. El este vinovat de trădare de ţară, spun mulţi ruşi. În orice caz, a nesocotit una dintre cele mai vechi şi mai importante reguli politice. A distrus echilibrul dinamic de forţe, care garanta pacea lumii şi o stabilitate geopolitică. Nu l-a citit pe Francis Fukuyama, “Construcţia statelor”, oricum, nu putea, pentru că scurta dar extrem de densa şi importanta carte de teorie politică a apărut în anul 2002. Dar principiile generale politice ale echilibrului dinamic se învăţau de mult la Universitatea de Ştiinţe Politice și Militare “Frunze”!

Iar noi, românii, am trecut din colonie în lagărul socialist în colonie în Al Patrulea Reich UE. E mai bine, e mai rău? 87% din români susţin că mergem pe un drum greşit, adică din colonie, în colonie!

Mihail Sergheevici are multe pe conştiinţă, zeci de milioane de oameni sărăciţi şi fără speranţă şi mâinile pătate de sânge – şi de sângele românilor. Prima dată, în aprilie 1986, la explozia atomică de la Cernobâl, când a tăcut ca un peşte din zodia lui. Nu a anunţat dezastrul şi dacă nu făceau suedezii nişte măsurători întâmplătoare, probabil că s-ar fi muşamalizat totul, iar înregistrările seismografelor ar fi fost considerate un cutremur local de suprafaţă, sau cine ştie ce experienţă secretă. Câţi fac, permanent, măsurători cu contoare Geiger-Muller?

Nu luaţi în seamă prostiile lui English, care spune, convenabil ca scuză, prostească în fond, că Gorbaciov ”nu a fost informat de explozia de la Cernobâl” - sunt explicaţii pentru trepanaţi. Într-o societate sovietică exista o singură voinţă, o singură decizie, o singură voce – a conducatorului, cu voia dumneavoastră, pe atunci, Mihail Sergheevici Gorbaciov. Toate informaţiile majore convergeau înspre el, doar el hotăra, nimeni nu-şi asuma riscul să ia o decizie! Mai ţineţi minte, Securitatea zvonea că Ceauşescu “nu este informat”! Aceleaşi scenarii ale dictaturii!

OMS evaluează că, în timp, în 30 de ani, în România, Gorbaciov este vinovat de moartea a peste două, până la trei mii de persoane care au dezvoltat diferite afecţiuni letale, în special cancer, din cauza cenuşilor, prafului radioactiv venit balistic din Ucraina. De exemplu, statisticile arată că în România, pentru un caz de cancer terminal înainte de 1986, au fost trei sute, după!

Apoi, la lovitura de stat din 1989, declanşată din ordinul lui, în decembrie, sursă Sergiu Nicolaescu, din cauza aversiunii lui patologice faţă de Ceauşescu, cu toate că data fusese stabilită de serviciile olandeze şi finlandeze mai târziu, în februarie 1990. Decizia lui Gorbaciov a creat un haos enorm şi complotiştii s-au împuşcat între ei, dar au împuşcat şi mulţi români. Dar mai mult, “ruşi veniţi cu Lade albe” în acele zile – ei sunt vinovaţi de cele mai multe omoruri. Se crede că aveau liste şi executau anumite misiuni, spun generalul Iulian Vlad și colonelul Filip Teodorescu.

Mihail Sergheevici Gorbaciov a fost şi este un om periculos, din clasa politică Stalin, mai curând Hruşciov. Şi-a eliminat duşmanii şi concurenţii politici cu ajutorul a două invenţii iscusite, care păreau că aduc libertatea şi democratizarea “glasnosti şi perestroika”. A fost, însă, păcălit de Ronald Reagan, (excelent în rolul vieţii lui, unul dintre cei mai buni preşedinţi SUA) şi de vicleanul cancelar german Helmut Kohl. Vedeţi, în cazul unei dictaturi de tip rusesc, greşeala dictatorului are urmări catastrofale. Greşeală? Mihail Sergheevici, cu tot respectul, a fost păcălit de cei doi mari combinatori ca un ţânc de grădiniţă. El dorea în continuare puterea sovietelor ţinută în viaţă, resuscitată, cu banii promişi de Occident. Dar în politică nu există limită în perversitate, duplicitate şi minciună. Poate v-ați uitat la “House of Cards”, nu? Occidentul i-a tras-o lui Gorby de nu a mai avut aer. Şi, cu ajutorul alcoolicului Boris Elţîn i-a furat şi jucăriile: măreaţa şi “eterna” URSS!

Vestul şi mai ales Margaret Thatcher, l-a răsplătit pe Mihail Sergheevici pentru distrugerea URSS cu un Premiu Nobel pentru Pace (sic) şi cu bani mulţi, poate şi prin fundaţia “Green Cross”. Şi cu acordarea “azilului”, Mihail Sergheevici, evident, nu mai poate să locuiască în Rusia, i-ar trebui o armată să-l apere de furia propriului popor!

Cu siguranţă, Mihail Sergheevici Gorbaciov este vinovat de situaţia actuală, de creația celui de al Patrulea Reich, prin retragerea din Germania, situație în care apare posibilitatea unui război, rece cel mai probabil, sperăm, cu Rusia şi aliaţii ei. Şi el este de aceiaşi părere, dar nu-şi asumă responsabilitatea. O să dezvolt altădată subiectul, dacă mai am chef de delicatesele politicii rusești!

Politica rusească este uşor de descifrat, dar problemele noastre nu sunt în primul rând cu Rusia, ci cu Ucraina. Ucrainienii ne-au asasinat preoţii ortodocşi, învățătorii şi activiştii etnici şi duc o politică de integrare forţată a puţinilor români care mai sunt pe teritoriile româneşti ocupate de ei, via URSS. Nu lasă să intre pe teritoriul lor cărţi în limba română. Cu Ucraina am avut conflicte nenumărate: de la şenalul Dunării, la platforma continentală şi la Insula Şerpilor. Ba ne-am și judecat la Haga cu ei. De fiecare dată Ucraina a dat dovadă de o insolenţă inadmisibilă şi a proferat ameninţări incompatibile cu statutul diplomatic. Să ne amintim că NATO a declarat că în cazul unui conflict cu Ucraina, România trebuie să se descurce singură, NATO poate asigura doar baza logistică. E bine și așa, oricum, până își adună NATO pușcoacele, aeroplanele și canonierele…

În definitiv teritoriile noastre şi etnicii români sunt în Ucraina, nu în Rusia. Mă tem că românii au căzut în plasa moldovenilor și a spionilor ucrainieni, care mișună peste tot. O să revin. Analiştii de la Langley sunt uşor amuzaţi, dar şi îngrijoraţi de escaladarea discursului urii, în România, faţă de Rusia. Să ne amintim că americanii şi-au trimis vicepreşedintele, acum câțiva ani, să-l potolească pe Băse, care o luase tare pe arătură, înjurându-se cu nu știu ce nomenclaturist de vârf rus.

Dacă cineva o să mă întrebe, o să le spun că aşa sunt latinii, iubesc cu patimă şi au duşmănii la fel de pasionale. Câinele care latră, nu muşcă! Nici nu am avea cu ce. Iar noi lătrăm preventiv, am mai fost odată subiect de împărţeală, 10% influenţă Vest, 90% URSS, pe un petec de şerveţel, la o masă a celor puternici. Lătrăm, ca să nu mai fim, din nou, subiect de împărţeală. Oare, ne aude cineva?

Pe 3 martie domnul Ion Iliescu împlinește 89 de ani! La mulți Ani!

Pe Ion Iliescu îl cunoaștem cu toții nu trebuie să-i fac nicio biografie, și-a făcut-o singur. Când a preluat frânele puterii, România nu avea datorie externă, exista un sistem puternic centralizat, care, bine gestionat ar fi putut sa asigure bunăstarea fiecărui român. După trei mandate ale domnului Iliescu, România era în criză economică, cu datorie externă de multe zeci de miliarde, ocupată de bănci și de capitalul străin, cu cea mai bună forță de muncă peste hotare. Lumea spune că ar fi ”bolșevic”. Doamne, ferește! Un bolșevic nu vinde fabrici funcționale pe 1 leu. Un bolșevic nu-și vinde țara capitalului străin! Un bolșevic nu recunoaște o regiune secesionistă drept stat suveran! A schițat, cu ajutorul serviciilor, un scenariu pentru prostime, cum că România ar fi fost amenințată de război civil. Pe de o parte zaveragii comandați din exterior, pe de altă parte detașamentul compact al celor peste patru milioane de membri de partid care se vedeau amenințați. Chestia cu minerii. Cât de adevărat a fost scenariul ne spune generalul Iulian Vlad. Sau, totul a fost tulburare de vânt. Dar, din declarațiile publice se pierd din vedere cele 450 de familii de la vârf, care erau interesate în instalarea confuziei și a haosului, a unui capitalism sălbatic în România, pentru a-și pune în valoare bogățiile nemăsurate adunate prin furt, jaf și șantaj sub ochii orbi ai lui Ceaușescu, în mulți ani de zile, Filip spune că începând după inundațiile din 1970. Dar este altă poveste, pentru altă zi!

ULTIMA ORA! Demisie în partidul lui Victor Ponta! Mihai Tudose: Daca e musai, ma întorc

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI