2,3 martie

 

Horoscop Pe 2 martie s-au născut Sam Houston, John Irving, Bedrich Smetana, Jennifer Jones, Mihail Gorbaciov, Karen Carpenter, Slava Zaiţev, Emilia Popescu, Petre Ghelmez. Pe 3 martie s-au născut Alexander Graham Bell, George Pullman, Şalom Aleihem, Georg Cantor, Jean Harlow, Diana Barrymore, Zico, Elena Densușianu-Pușcariu, Florian Potra,  Ion Iliescu.

 

 

Horoscop În calendarul creştin-ortodox, sâmbătă, 2 martie, sunt Sfinţii Teodat, Isihie și Nestor. Este sâmbătă, pomenirea morților, Moșii de Iarnă. Pe 3 martie, duminică, sunt trei Sfinţi în calendarul creştin ortodox: Eutropie, Cleonic şi Vasilisc. Nimic în ”Kalendar”.

 

Pe 2 martie este a doua babă! Pe nume Teodora, Barbura sau Sofia. Cine îşi alege această babă şi i se adevereşte, o să fie mai înţelept tot anul, cel puţin aşa spune legenda! Pe 3 martie este a treia babă, pe nume Sava, Sâia, Mărţica. Cine îşi alege această babă poate avea noroc cu negustoria, dacă este zi frumoasă.

 

Evenimentul Zilei” din 2 martie 1949, ora 15:32, fusul orar coasta de est, SUA – s-a terminat primul zbor fără escală în jurul lumii! El a fost executat de căpitanul USAF  James Gallagher şi de echipajul său compus din 13 specialişti de înaltă calificare. Zborul a durat 78 de ore şi 54 minute, iar avionul, botezat „Lucky Lady”, un Boening B-50, „superfortăreaţă” a trebuit realimentat în aer cu kerosen de patru ori. Ocolul Pământului în doar 80 de ore, nu în 80 de zile, cum spera Jules Verne!

 

Evenimentul Zilei” din 3 martie 1988 – o informaţie din China pretinde că un muncitor de 20 de ani de la centrala termoelectrică din Xinjiang provoacă descărcări electrice ale propriului corp suficient de puternice ca să doboare orice persoană. Ziarul chinez se întreaba dacă, în cazul în care tânărul se însoară, soţia trebuie „legată la pământ”? Sursă: Book of Days.

 

 

 

O notă specială pentru Mihail Sergheevici Gorbaciov, care pe 2 martie împlineşte 88 de ani! Să-i spunem: “La mulţi ani!”  Aşa este civilizat şi politicos. Am avut ocazia să-l întâlnesc pe fostul lider sovietic de mai multe ori. Ținea conferințe. Ceva m-a oprit, de fiecare dată. Cu siguranţă, Mihail Sergheevici este un om încântător, cultivat, plin de carismă şi foarte inteligent. Altfel nu ar fi ajuns în fruntea PCUS. Nu am vrut să-l întâlnesc, pentru că, probabil, sub impactul personalităţii şi carismei lui Mihai Sergheevici, mi-aş fi schimbat părerile despre el.

 

Aici trebuie să fac o paranteză şi să vă spun dragi lupi, padawani şi hobbiţi că viaţa trebuie trăită la voltaj maxim. Să iubeşti mult şi să urăşti din plin! Cine urmează filozofiile orientale cu neîmplicarea emoţională şi cu “gândirea pozitivă” acela este păcălit. Manipulat de ideologia celor bogaţi şi puternici, în cazul nostru a brahmanilor, care prin această filozofie a renunţării ţinea sub control castele inferioare, paria. Nici creştinismul nostru nu este mai breaz. Eşti păcătos, pocăieşte-te, supunete-te, întoarce şi obrazul celălat, dă cezarului ce este al cezarului! Strategii ale celor bogaţi şi puternici. Mă tem, cu tot respectul, că nu este cea mai bună soluţie pentru un om sărac, cinstit şi credincios! Viaţa, călătoriile, filosofiile întâlnite şi oamenii de excepţie m-au dus la concluzia că în viaţă trebuie să ai valori, concepte precise, să iubeşti şi să urăşti cu vigoare, cu toată fiinţa.

 

Unul dintre oamenii care nu-mi place deloc este Mihail Sergheevici Gorbaciov.  Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, pe unii conducători, personaje celebre, îi ţine bunul Dumnezeu cât mai mult în viaţă, ca să-şi vadă greşelile comise şi să sufere din cauza regretelor. Regretatul rege Mihai a fost unul dintre exemple.

 

În ţara lui de baştină, Mihail Sergheevici Gorbaciov este considerat de unii pravoslavnici “Antichristul însemnat”, cel din Apocalipsă şi probabil că fi linşat imediat ce ar apărea pe stradă. El este vinovat de trădare de ţară, spun mulţi ruşi. În orice caz, a nesocotit una dintre cele mai vechi şi mai importante reguli politice. A distrus echilibrul dinamic de forţe, care garanta pacea lumii şi o stabilitate geopolitică. Nu l-a citit pe Francis Fukuyama, “Construcţia statelor”, oricum, nu putea, pentru că scurta dar extrem de densa şi importanta carte de teorie politică a apărut în anul 2002. Dar principiile generale politice ale echilibrului dinamic se învăţau de mult la Universitatea de Ştiinţe Politice și Militare “Frunze”!

 

Iar noi, românii, am trecut din colonie în lagărul socialist în colonie în Al Patrulea Reich UE. E mai bine, e mai rău? 87% din români susţin că mergem pe un drum greşit, adică din colonie, în colonie!

 

Mihail Sergheevici are multe pe conştiinţă, zeci de milioane de oameni sărăciţi şi fără speranţă şi mâinile pătate de sânge – şi de sângele românilor. Prima dată, în aprilie 1986, la explozia atomică de la Cernobâl, când a tăcut ca un peşte din zodia lui. Nu a anunţat dezastrul şi dacă nu făceau suedezii nişte măsurători întâmplătoare, probabil că s-ar fi muşamalizat totul, iar înregistrările seismografelor ar fi fost considerate un cutremur local de suprafaţă, sau cine ştie ce experienţă secretă. Câţi fac, permanent, măsurători cu contoare Geiger-Muller?

 

Nu luaţi în seamă prostiile lui English, care spune, convenabil ca scuză, prostească în fond, că Gorbaciov ”nu a fost informat de explozia de la Cernobâl” – sunt explicaţii pentru trepanaţi. Într-o societate sovietică exista o singură voinţă, o singură decizie, o singură voce – a conducatorului, cu voia dumneavoastră, pe atunci, Mihail Sergheevici Gorbaciov. Toate informaţiile majore convergeau înspre el, doar el hotăra, nimeni nu-şi asuma riscul să ia o decizie! Mai ţineţi minte, Securitatea zvonea că Ceauşescu “nu este informat”! Aceleaşi scenarii ale dictaturii!

 

OMS evaluează că, în timp, în 30 de ani, în România, Gorbaciov este vinovat de moartea a peste două, până la trei mii de persoane care au dezvoltat diferite afecţiuni letale, în special cancer, din cauza cenuşilor, prafului radioactiv venit balistic din Ucraina. De exemplu, statisticile arată că în România, pentru un caz de cancer terminal înainte de 1986, au fost trei sute, după!

 

Apoi, la lovitura de stat din 1989, declanşată din ordinul lui, în decembrie, sursă Sergiu Nicolaescu, din cauza aversiunii lui patologice faţă de Ceauşescu, cu toate că data fusese stabilită de serviciile olandeze şi finlandeze mai târziu, în februarie 1990. Decizia lui Gorbaciov a creat un haos enorm şi complotiştii s-au împuşcat între ei, dar au împuşcat şi mulţi români. Dar mai mult, “ruşi veniţi cu Lade albe” în acele zile – ei sunt vinovaţi de cele mai multe omoruri. Se crede că aveau liste şi executau anumite misiuni, spun generalul Iulian Vlad și colonelul Filip Teodorescu.

 

Mihail Sergheevici Gorbaciov a fost şi este un om periculos, din clasa politică Stalin, mai curând Hruşciov. Şi-a eliminat duşmanii şi concurenţii politici cu ajutorul a două invenţii iscusite, care păreau că aduc libertatea şi democratizarea “glasnosti şi perestroika”. A fost, însă, păcălit de Ronald Reagan, (excelent în rolul vieţii lui, unul dintre cei mai buni preşedinţi SUA) şi de vicleanul cancelar german Helmut Kohl. Vedeţi, în cazul unei dictaturi de tip rusesc, greşeala dictatorului are urmări catastrofale. Greşeală? Mihail Sergheevici, cu tot respectul, a fost păcălit de cei doi mari combinatori ca un ţânc de grădiniţă. El dorea în continuare puterea sovietelor ţinută în viaţă, resuscitată, cu banii promişi de Occident. Dar în politică nu există limită în perversitate, duplicitate şi minciună. Poate v-ați uitat la “House of Cards”, nu? Occidentul i-a tras-o lui Gorby de nu a mai avut aer. Şi, cu ajutorul alcoolicului Boris Elţîn i-a furat şi jucăriile: măreaţa şi “eterna” URSS!

 

Vestul şi mai ales Margaret Thatcher, l-a răsplătit pe Mihail Sergheevici pentru distrugerea URSS cu un Premiu Nobel pentru Pace (sic) şi cu bani mulţi, poate şi prin fundaţia “Green Cross”. Şi cu acordarea “azilului”, Mihail Sergheevici, evident, nu mai poate să locuiască în Rusia, i-ar trebui o armată să-l apere de furia propriului popor!

 

Cu siguranţă, Mihail Sergheevici Gorbaciov este vinovat de situaţia actuală, de creația celui de al Patrulea Reich, prin retragerea din Germania, situație în care apare posibilitatea unui război, rece cel mai probabil, sperăm, cu Rusia şi aliaţii ei. Şi el este de aceiaşi părere, dar nu-şi asumă responsabilitatea. O să dezvolt altădată subiectul, dacă mai am chef de delicatesele politicii rusești!

 

Politica rusească este uşor de descifrat, dar problemele noastre nu sunt în primul rând cu Rusia, ci cu Ucraina. Ucrainienii ne-au asasinat preoţii ortodocşi, învățătorii şi activiştii etnici şi duc o politică de integrare forţată a puţinilor români care mai sunt pe teritoriile româneşti ocupate de ei, via URSS. Nu lasă să intre pe teritoriul lor cărţi în limba română. Cu Ucraina am avut conflicte nenumărate: de la şenalul Dunării, la platforma continentală şi la Insula Şerpilor. Ba ne-am și judecat la Haga cu ei. De fiecare dată Ucraina a dat dovadă de o insolenţă inadmisibilă şi a proferat ameninţări incompatibile cu statutul diplomatic. Să ne amintim că NATO a declarat că în cazul unui conflict cu Ucraina, România trebuie să se descurce singură, NATO poate asigura doar baza logistică. E bine și așa, oricum, până își adună NATO pușcoacele, aeroplanele și canonierele…

 

În definitiv teritoriile noastre şi etnicii români sunt în Ucraina, nu în Rusia. Mă tem că românii au căzut în plasa moldovenilor și a spionilor ucrainieni, care mișună peste tot. O să revin. Analiştii de la Langley sunt uşor amuzaţi, dar şi îngrijoraţi de escaladarea discursului urii, în România, faţă de Rusia. Să ne amintim că americanii şi-au trimis vicepreşedintele, acum câțiva ani, să-l potolească pe Băse, care o luase tare pe arătură, înjurându-se cu nu știu ce nomenclaturist de vârf rus.

 

Dacă cineva o să mă întrebe, o să le spun că aşa sunt latinii, iubesc cu patimă şi au duşmănii la fel de pasionale. Câinele care latră, nu muşcă! Nici nu am avea cu ce. Iar noi lătrăm preventiv, am mai fost odată subiect de împărţeală, 10% influenţă Vest, 90% URSS, pe un petec de şerveţel, la o masă a celor puternici. Lătrăm, ca să nu mai fim, din nou, subiect de împărţeală. Oare, ne aude cineva?

 

Pe 3 martie domnul Ion Iliescu împlinește 89 de ani! La mulți Ani!

Pe Ion Iliescu îl cunoaștem cu toții nu trebuie să-i fac nicio biografie, și-a făcut-o singur. Când a preluat frânele puterii, România nu avea datorie externă, exista un sistem puternic centralizat, care, bine gestionat ar fi putut sa asigure bunăstarea fiecărui român. După trei mandate ale domnului Iliescu, România era în criză economică, cu datorie externă de multe zeci de miliarde, ocupată de bănci și de capitalul străin, cu cea mai bună forță de muncă peste hotare. Lumea spune că ar fi ”bolșevic”. Doamne, ferește! Un bolșevic nu vinde fabrici funcționale pe 1 leu. Un bolșevic nu-și vinde țara capitalului străin! Un bolșevic nu recunoaște o regiune secesionistă drept stat suveran! A schițat, cu ajutorul serviciilor, un scenariu pentru prostime, cum că România ar fi fost amenințată de război civil. Pe de o parte zaveragii comandați din exterior, pe de altă parte detașamentul compact al celor peste patru milioane de membri de partid care se vedeau amenințați. Chestia cu minerii. Cât de adevărat a fost scenariul ne spune generalul Iulian Vlad. Sau, totul a fost tulburare de vânt. Dar, din declarațiile publice se pierd din vedere cele 450 de familii de la vârf, care erau interesate în instalarea confuziei și a haosului, a unui capitalism sălbatic în România, pentru a-și pune în valoare bogățiile nemăsurate adunate prin furt, jaf și șantaj sub ochii orbi ai lui Ceaușescu, în mulți ani de zile, Filip spune că începând după inundațiile din 1970. Dar este altă poveste, pentru altă zi!

 

Este, Mihail Sergheevici un Anticrist însemnat, sau doar un om plin de bune intenţii tăvălit de talazurile vieţii, aşa de puternice, acolo sus, unde era el, unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii? Este Ion Iliescu un patriot și un bun român care a reușit să țină România unită, cu prețul pe care îl știți?  Dar, deşertăciunea deşertăciunilor şi mereu este doar deşertăciune! Nu judeca pe altul, spune Scriptura.

 

Se apropie primăvara, care începe la 20 martie, elementul aer începe să-şi facă prezenţa, este perioda feminină a anului, ca şi toamna. Dacă nu ştiaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, să ştiţi că anotimpurile îmbracă veşmânt astrologic, sunt de natura unor elemente. Primăvara, feminină, domneşte elementul aer; vara, masculină, focul; toamna, feminină, pământ şi iarna, masculină, apa.

 

Domnilor lupi, padawani şi hobbiţi nu fiţi proşti, nu amânaţi să-i spuneţii femeii din viaţa domniilor voastre că o iubiţi mult şi că însemnă totul pentru domniile voastre! Vremea trece, părerile de rău rămân, nu pierdeţi ocaziile!

 

Asta v-o spune un pustnic cu șapte căței, care a văzut și a auzit foarte multe în viață, acum santinelă pe hotarul Ţării Luanei, la poalele marelui castru roman “Fulmen” şi lângă misterioasa Rumi Dava. Negreşit, toate această aglomerare de lucruri vechi și misterioase înseamnă ceva important. Dar nu o să vă spun chiar astăzi, pentru că mai este timp de reflecţie şi taină, doar mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

 

☼     ♂     ♀

 

 

BERBEC Conjunctura iţi indică să nu te repezi, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti, prin mobil, din presa, sau reţele sociale pot să clarifice problema. În acest weekend, mai exact sâmbătă dimineaţa, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară în frig pentru cine ştie ce fiţe la cluburi şi/sau peteceri incerte. Sau să trăbăluieşti plenar în bucătărie pentru cele cinci feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvântătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu invidiază. Au după cum bine spunea Carl Sagan o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău te muşcă sau zgârie, direct şi fără bârfe pe la spate. Duminică poţi să inviţi la masă un prieten bun. Ai atâta nevoie de o discuţie normală şi poate mai afli şi ceva noutăţi.

 

TAUR Este sâmbătă, zi de relaxare şi odihnă, aşa că tu ai tendinţa să eviţi orice discuţie, orice activitate, orice fel de efort. Minimum necesar cerut este să dai dovadă de bunăvoinţă! O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp încearcă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea (de rău) celui în cauză şi nu o descriere cât mai apropiată de realitate. Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa! Nimic din ce a fost nu mai este, dar viitorul este plin de speranţe. Trebuie sa te folosesti de bagajul de informatii din trecut ca să rezolvi o situatie prezenta.  O calatorie sau o deplasare, pentru un oarecare procent dintre Taurii din ultimul decan. Duminică poţi să primeşti o veste bună, care te bucură mai mult sau mai puţin.

 

 

GEMENI Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Ideea este că uneori ai nevoie de puţină singurătate ca să ai o perspectivă mai bună asupra vieţii personale şi weekendul acesta este un bun prilej. Paradoxala situaţie! Chiar dacă „nimc nu este important”, după cum spune Kabbala, duminică poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme.  Seara îţi aduce o surpriză. Fii originalul, original! Trebuie doar să zici mulţumesc, pentru că treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici macar nu te aşteptai! Mai lasă gândurile negre şi nu te mai zdrobi să placi tuturor. Fii tu, chiar tu…

 

RAC Domeniul sentimental este pozitiv influenţat, la fel şi carisma proprie a nativilor. Profită de bunătatea stelelor, dar fără sa exagerezi. Mai ales evită excesul de dulciuri, tutun şi cafea! Evită, dar nu sta pe bară! Sâmbătă este o zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite, mai ales dacă eşti solicitat să dai o mână de ajutor în casă. Investiţiile pe termen lung făcute astăzi se vor dovedi, paradoxal, foarte profitabile… joci la loto? Glumeam!  Leagă-te la cap pentru ca o să te doară! Duminică, ceva migrene din cauza unor tensiuni neaşteptate în anturaj. Le rezolvi cu diplomaţie şi treci mai departe. Nu te repezi să tragi concluzii după barfe, zvonuri si intrigi, sau după televizor. Lumea pare că are probleme de comportament grave de tot  şi nu este niciun motiv să o iei şi tu razna!

 

LEU Orice rău spre bine, astăzi descoperi unele lucruri, mai greu de acceptat, despre persoane din anturajul tău. Eşti încă în formă bună, dar trebuie să te pregăteşti pentru o cădere de energie. Nu trebuie să te oboseşti peste măsură, deja eşti într-o starea de oboseală cronică. In acest weekend o sa realizezi că nu contează "ce" faci, ba mai mult, nici nu conteaza "cum" faci, ci este important "pentru cine"!  Nu te repezi imediat ce auzi o intriga. Uneori leii se prind în capcană cu mâncare pentru pisici, adică ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflectează cui foloseste situaţia. Sâmbăta este o zi bună pentru vizite la rude sau prieteni. Proprietatea, familia şi spiritualitatea sunt valorile traditionale dragi dumneavoastră si mai tuturor celor din zodia Leului. Stelele se bucură se te ajute în acest weekend!

 

FECIOARĂ Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obişnuită, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că seamănă cu altă zi! Weekendul acesta este o perioadă de aşteptare şi relaxare.  Ai, în sfârşit, răspunsul la acţiunile tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aştepţi – din domeniul social şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Adică primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai. În rest poţi să ieşi cu familia la un film şi o cafea, că nu face rău la fizic. Duminică oferă-ţi un cadou şi da telefon unei prietene, poate ieşiti in oras. Ziua se cunoşte de dimineaţă – daca este buna sau.. nu! Ganduri mai roze gaseşti chiar în cafeaua de dimineaţă. Zi de cumpăraturi si mici taclale relaxante. Fă provizii din starea asta de bine pentru viitor.

 

BALANŢĂ Astăzi găseşti motive de satisfacţie tocmai acolo unde credeai că o să ai probleme. Este sâmbătă, aşa că stelele indică un program de relaxare şi distracţii. Redu ritmul şi vei avea rezultate! Supraveghează-ţi, în acest weekend, cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, să investeşti utopic în propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica, ca în zilele acestui weekend de martie, te indragosteşti uşor şi de cine nu trebuie! Egoismul bine temperat te salveaza de deceptii.  Cu toate că gândeşti prin o anumita logica, duminică, 3 martie, trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că în lumea de astăzi interesele personale primează. Şi egoismul propriu nu este nici logic nici dialectic, ba dimpotrivă.

 

 

SCORPION Evită discuţiile la masă. Eşti suficient de tensionat şi de nervos. Astăzi trebuie să te relaxezi. Poţi fugi prin parc, masaj, sală, elimină principiile toxice dăruite ţie de sistem! Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Pe total weekendul  este o perioadă bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii, mai ales dacă vrei să profiţi de zăpadă şi te duci la munte. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme. Doar pe seară te mobilizezi un pic ca să pui la punct programul de luni.

 

SĂGETĂTOR Activităţile de sâmbătă în grup, cu prietenii, poate, cu familia, pot să te amuze şi să-ţi aducă satisfacţii. Poate este vorba de un “team building”, sau de o altă formă de socializare. Două zile monotone cu program prestabilit şi lipsite de nerv. Sâmbăta este, totusi, mai densă pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva. Adică juci rolul unui detectiv particular. Fără să faci parte din personajele Aghatei Christie, de exemplu Hercule Poirot, care îmi place atât de mult, ei bine, în acest weekend ascultă cu atenţie şi nu întrerupe persoanele care fac destăinuiri. Nici nu ştii câte poţi să afli, pentru că adevărul este întotdeauna dincolo de noi.

 

CAPRICORN Azi vrei să te împaci cu toată lumea, să salvezi toţi căţeii şi pisoii rătăciţi, să rezolvi problema încălzirii globale. Ai o mulţme de ţeluri nobile şi frumoase, este adevărat cam utopice… Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de la rude sau prieteni. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant. Duminica este zi de aranjat şi verificat garderoba pentru sezonul mai cald, care pare că se apropie, în sfârşit. Sigur, nu toată ziua, mai este timp şi de o discuţie, de o prăjitură cu o cafea şi poate şi de un film bun. Şi poţi începe să citeşti un roman-fluviu, sau să vezi un film nou, ştiu că îţi plac ficţiunile istorice.

 

VĂRSĂTOR Reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din anturaj, sau cu cineva din famile. Utopia caracteristică zodiei te face să crezi că e în avantajul tău. Oare chiar aşa să fie? Steaua Vega îţi indică un weekend în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă de inspiraţie, atât în relaţiile de familie cât şi cu prietenii sau partenerii. În acest weekend nu ar trebui să faci mari cheltuieli. Stelele arată un drum, dar este lăsat la latitudinea dumneavoastră. Întotdeauna în viaţă suntem între Destin şi Liberul Arbitru. Dacă, totuşi te hotărăşti să pleci sau chiar eşti pe drum, atenţie la drum şi la bagaje! Duminică seara o veste – pe care o aştepţi de ceva timp.

 

PEŞTI Sâmbăta aceasta evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Nu te lăsa invadat de interesele şi pretenţiile celor din jur. Refuză elegant! Repausul este poate, cea mai mare dintre încercări. Întotdeauna îţi faci programe peste programe şi duminică seara realizezi că nu ai avut timp. Nicio problemă! În acest weekend ai nevoie doar de repaos şi relaxare, dar şi de distracţie, de şampanie şi caviar. Ai ceva de sărbătorit şi lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării! Duminică nu trebuie sa risipeşti starea placută de lene şi răsfaţ cu proiecte belicoase despre ordine şi curaţenie, mai bine trage plapuma peste ochi! Lenea, comoditatea, este o arta, aşa că fii artist!

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop