Editura Evenimentul si Capital

Eveniment major. Summitul de la Sibiu: liderii europeni vor pune bazele viitorului comun al Uniunii Europene. HOROSCOPUL LUI DOM' PROFESOR

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 11253 Vizualizari

Horoscop Sunt pline ziarele de extratereștri, dar sunt mult mai înclinat să iau în considerare raportul RAND şi declaraţiile NASA care spun că au fost nişte contacte punctuale cu extratereştrii, câteva doar, unele istorice, dar extratereştrii nu au nicio intenţie să stabilească legături, de orice natură, cu pământenii. Pur şi simplu nu îi interesează Pământul, o planetă săracă, singura bogăţie este...apa, o planetă aflată la periferia Galaxiei. Şi populată de maimuţe războinice şi isterice care au mai descoperit şi bomba atomică.

Horoscop Pe 9 mai s-au născut Pancho Gonzales, Albert Finney, Glenda Jackson, Lucian Blaga, Ion Ţiriac, Marius Ţeicu.

Horoscop În calendarul creştin-ortodox fix sunt Sf. Niculae de Vară, Sf. Isaia și Sf. Hristofor. Dintr-o pricină, sau alta moaştele arhiereului din Mira Lichiei au fost mutate în Var (Bari). Se pare că au fost furate de veneţieni... din prea multă pioșenie, probabil. Protector al marinarilor şi al drumeţilor, Sf.Nicolae a mai făcut un drum! În „Kalendar” nimic, nothing, rien, keine, nicievo, nada, niente... doar Joia Neagră, în calendarul mobil.

Dar, interesant este Sf. Hristofor pe care îl pomenim astăzi. Cronica spune că a trăit pe la anii 250 pe timpul împăratului roman Deciu. „Se spune despre el lucruri minunate şi preamărite, cum că a fost căpcăun, cu cap de câine şi avea puteri mari de nici două sute de oameni nu au putut să-i stea împotrivă” Vieţile Sfinţilor.

Numele lui Hristofor era Rpreve, ceea ce, se pare, în arameică înseamna cel care vine de departe, cel care vine de după orizont. Minunile Sf. Hristofor sunt multe şi de mirare: învaţă pe loc să vorbească omeneşte, înmulţeşte pâinile şi alimentele, converteşte pe mulţi şi mai ales pe două desfrânate care sunt pomenite tot astăzi, iar când a fost torturat sfântul Hristofor „stătea liniştit ca şi când s-ar afla la odihnă şi povestea nişte lucruri minunate, de mulţi necrezute”.

Poate o reprezentare creştină a puternicului zeu egiptean Anubis cel cu cap de câine, care, în „Stargate” dădea atâta de furcă fiinţelor de lumină, „înălţaţilor”. Sau, un extraterestru?

Sunt pline ziarele de extratereștri, dar sunt mult mai înclinat să iau în considerare raportul RAND şi declaraţiile NASA care spun că au fost nişte contacte punctuale cu extratereştrii, câteva doar, unele istorice, dar extratereştrii nu au nicio intenţie să stabilească legături, de orice natură, cu pământenii. Pur şi simplu nu îi interesează Pământul, o planetă săracă, singura bogăţie este...apa, o planetă aflată la periferia Galaxiei. Şi populată de maimuţe războinice şi isterice care au mai descoperit şi bomba atomică.

Dar, se întâmplă lucruri importante, după cum declară Reprezentanța UE la București:

”La 9 mai 2019, liderii UE se vor întâlni la Sibiu, după cum a sugerat președintele Juncker în discursul său din 2017 privind starea Uniunii, pentru a discuta viitoarea agendă strategică a UE pentru perioada 2019-2024. Aceștia vor discuta despre provocările și prioritățile UE în perspectiva următorilor ani. Agenda actuală a fost convenită în iunie 2014 de Consiliul European și a fost transpusă în cele 10 priorități politice ale Comisiei Juncker. După cinci ani, eforturile de punere în aplicare a acestor priorități s-au materializat în rezultate concrete pentru cetățeni, în pofida unor dificultăți neprevăzute, care continuă să reprezinte provocări serioase pentru Uniunea noastră. Plecând de la recomandările de politică privind modul în care Europa își poate modela viitorul prezentate săptămâna trecută, Comisia analizează astăzi realizările din ultimii cinci ani.

Aici: Descarcă fișele informative despre cele 10 priorități ale Comisiei

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat: „În momentul preluării mandatului, spuneam că este ultima noastră șansă de a le arăta europenilor că Uniunea acționează pentru ei. În ultimii cinci ani am lucrat necontenit pentru a onora promisiunile pe care le-am făcut. În unele domenii, cred că am depășit așteptările, însă în altele, este posibil ca acestea să nu fi fost atinse. Am convingerea însă că am acționat întotdeauna în domeniile în care miza a fost cea mai importantă. Acum UE trebuie să privească înainte, să învețe din experiența trecutului și să valorifice reușitele. Trebuie să dăm dovadă de și mai multă ambiție și să ne axăm și mai mult decât până acum pe ceea ce contează.”

Cele 10 priorități ale Comisiei Juncker s-au axat pe aspectele care contează cel mai mult pentru europeni: revigorarea pieței locurilor de muncă, relansarea creșterii economice și a investițiilor, consolidarea echității sociale, gestionarea migrației, reducerea amenințărilor la adresa securității, deblocarea potențialului tranziției digitale și energetice, consolidarea rolului UE pe scena internațională și sporirea transparenței și a legitimității democratice.

Până în vara anului 2018, Comisia Juncker prezentase toate propunerile legislative pe care se angajase să le prezinte la începutul mandatului său. În total, Comisia a formulat 471 de noi propuneri legislative și a preluat alte 44 de propuneri care fuseseră prezentate în cursul mandatelor anterioare ale Comisiei. Dintre acestea, 348 de propuneri au fost adoptate sau aprobate de Parlamentul European și de Consiliu în cursul actualului mandat.

Comisia a publicat pe 8 mai o serie de 20 de fișe informative care demonstrează modul în care UE a reușit să își onoreze angajamentele asumate în 2014 în cadrul agendei strategice a Consiliului European și în cele 10 priorități politice ale Comisiei Juncker.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a prezentat o serie de recomandări de politică privind modul în care Europa își poate modela viitorul într-o lume tot mai nesigură și multipolară. Comisia a recomandat ca agenda strategică a UE pentru perioada 2019-2024 să se concentreze asupra a 5 dimensiuni principale:

  • o Europă care protejează, deoarece, în contextul mondial actual, pacea înseamnă putere;
  • o Europă competitivă care investește în tehnologiile viitorului și sprijină cele mai importante atuuri ale noastre: piața unică, industria noastră și moneda noastră comună;
  • o Europă echitabilă care susține principiile fundamentale ale egalității, statului de drept și justiției sociale în lumea modernă;
  • o Europă durabilă care își asumă o poziție de lider în ceea ce privește dezvoltarea durabilă și combaterea schimbărilor climatice
  • și o Europă influentă care urmărește să susțină și să adapteze la provocările prezentului sistemul bazat pe norme, care ne-a fost util atât de mult timp.

Liderii UE-27 care se reunesc la Sibiu pot acum, pe baza acestor elemente, să definească o nouă orientare politică și noi priorități pentru UE înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din 23-26 mai 2019 și a schimbării conducerii politice a instituțiilor UE pe care o vor antrena acestea.

Președintele Juncker va reprezenta Comisia Europeană la reuniunea informală a șefilor de stat sau de guvern ai UE-27 care va avea loc la Sibiu, în data de 9 mai 2019. Înaintea summitului, a participat, alături de președintele României, Klaus Iohannis, la un dialog cu cetățenii care s-a desfășurat la ora 18:00 CET, în data de 8 mai 2019.

Comisarii Thyssen și Navracsics vor fi, de asemenea, la Sibiu, în România, pentru a inaugura evenimentul pentru tineret intitulat „Să modelăm împreună viitorul Europei (link is external)” și pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor pentru concursul de fotografie #MySocialEurope. De asemenea, comisarul Navracsics va înmâna premii câștigătorilor concursului lunar de fotografie având ca temă „My magical European Solidarity Corps moment”.

În urmă cu cinci ani, Consiliul European a definit o amplă agendă strategică pentru Uniune într-o lume în schimbare. Aceasta a fost ulterior transpusă în cele 10 priorități politice ale președintelui Jean-Claude Juncker, dezvoltate în campania sa electorală și în dialogurile cu statele membre și cu Parlamentul European. De atunci, Comisia Juncker a înregistrat rezultate bune în ceea ce privește punerea în aplicare a agendei sale strategice.

CTP il face PRAF pe Gica Hagi! Cel mai dur ATAC la Rege! Ce l-a scos din minti pe jurnalist

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI