Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscop Donald Trump și Emmanuel Macron, ca și alți 70 lideri mondiali, vor fi mâine la Davos, la Forumul Economic Mondial
Horoscop  Donald Trump și Emmanuel Macron, ca și alți 70 lideri mondiali, vor fi mâine la Davos, la Forumul Economic Mondial

Horoscop Donald Trump și Emmanuel Macron, ca și alți 70 lideri mondiali, vor fi mâine la Davos, la Forumul Economic Mondial

Horoscop Donald Trump a anunțat că va participa, ca și Angela Merkel, Narendra Modi, Theresa May, Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Benjamin Netantyahu, și mulți, mulți alți lideri mondiali. Pentru partea cultural-artistică vor fi prezenți Cate Blachett și Elton John

22 ianuarie

Horoscop  Pe 22 ianuarie s-au născut Byron, Rasputin, Francis Bacon, D.W.Griffith, Serghei Eisenstein, U Than, Camelia Dăscălescu, George Motoi, Ecaterina Szabo, Mihai Negulescu.

 

Horoscop În „Kalendar” nimic, iar în calendarul creştin-ortodox Sfinţii Timotei şi Anastasie Persul.

 

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți mâine, marți, 23 ianuarie 2018, începe la Davos, în Elveția, lucrările Forumului Economic Mondial cu tema anunțată: “Creating a Shared Future in a Fractured World

Donald Trump a anunțat că va participa, ca și Angela Merkel, Narendra Modi, Theresa May, Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Benjamin Netantyahu, și mulți, mulți alți lideri mondiali. Pentru partea cultural-artistică vor fi prezenți Cate Blachett și Elton John.

Anul trecut, Davos a fost impresionat de prestația puternică a președintelui chinez Xi Jinping, care a chemat întreaga lume la pace, cooperare și comerț echitabil. Este rândul președintelui american. Cum o să impresioneze lumea? ”Credeți-mă, mă pricep puțin la economie, am câștigat câțiva banișori cu priceperea mea”, a declarat, zâmbind, Donald Trump.

Horoscop  Compania de relaţii publice Edelman face public, în fiecare an, la Davos, barometrul încrederii în media, începand din anul 2001. Încrederea în media, care scade din an în an, nu a fost niciodată atât de scazută, se afirmă într-un studiu ce se prezintă în fiecare an la Davos, la Forumul Economic Mondial. Efectuat în 31 de ţări, studiul arată, că, încrederea publicului a scăzut la 39% în anul 2017, faţă de 42% în 2016 și 48% în anul 2015. În 2002, de exemplu, barometrul observa dispariţia personajelor importante aflate în poziţie de CEO în trusturile media, în timp ce criza companiilor de internet izbucnise cu un an mai înainte. În 2012, a scăzut încrederea în guverne, iar anul acesta, 2018 a venit rîndul presei care nu a ştiut să anticipeze schimbările politice determinante din 2017. Studiul arată, mai ales incapacitatea presei de a anticipa urmările Brexitului şi păstrare tonului agresiv, anarhic și isteric din campania electorală, împotriva lui Donald Trump. Oamenii nu mai doresc agresivitate și isterie în știri, în articole, spune Edelman. Drept urmare, oamenii îşi bazează opiniile după cele ale prietenilor reali şi virtuali şi folosesc din ce în ce mai mult internetul ca sursă de ştiri, mai degrabă decât media clasice.

Richard Edleman, coordonatorul studiului, arată că încrederea în media a scazut anul trecut, pentru că presa este vazută acum ca o elită printre altele la care lumea se raportează, dar o eliă negativă, care promovează știrile negative și ”fake news”. Anul acesta, cifra care sporeşte sentimentele anti-elită, alimentate în fiecare an la Davos de studiul ”Oxfam asupra inegalităţilor”, este 11, adică numărul miliardarilor a căror avere cumulată este echivalentă cu jumătate din averea populaţiei mondiale. Este un semn pentru numeroşi observatori de la Davos, că sistemul deraiază şi nu mai asigură funcţia de redistribuire. In ceea ce priveşte presa, fondatorul celei mai mari agenţii de relaţii publice din lume s-a arătat foarte pesimist: “Fiecare are acum propriul adevăr. Publicul preferă reţelele sociale ca un canal de comunicare, dar şi ca sursă de informaţie”. Astfel încât, în barometrul Edelman, media a coborât sub 40%, adică sub încrederea acordată guvernelor.”Trăim într-o lume cu valori inversate, în care sursele oficiale nu mai sunt luate în consideraţie”. O altă ilustrare a neîncrederii, este faptul că cei intervievaţi pentru sondaj au declarat că au mai multă încredere în motoarele de căutare, decât în jurnalişti şi consideră la fel de credibilă o persoana “ca ei”, adică un om obişnuit, decât un analist. ”Ne-am săturat de răutățile jurnaliștilor” – este trendul general. Studiul demonstrează că, începând din 2006, “mister nobody” a crescut în importanţă, discursul lui începând să fie ascultat. Studiul mai arată şi alte cifre îngrijorătoare: 51% este încrederea în companii, 40% este încrederea în stat, iar 49% este încrederea în ONG-uri. În concluzie, Richard Edleman averizează participanţii la Davos că elitele nu mai controlează nimic.”

Horoscop   Așa cum am realizat de mai mult timp, cam de câțiva  ani, de când a intrat FB în pâine. Suntem în plină degringoladă, în termeni de comunicare, se atacă și se distrug valorile atât de dragi mie, ale vieții și moralei mic burgheze, ceea ce a mai rămas din ele, fără să se propună nimic în loc. Lumea ”post-adevăr”. Asistăm la o sălbăticire programată, o involuție profundă a umanității, făcută cu tehnologie de ultimă oră. Idiocrația este genială, pentru că este indestructibilă și nu necesită niciun efort. Nepăsarea și nesimțirea, egoismul dus la extrem. Oamenii încep să creadă  mai mult într-un anarhist isteric, next door, decât într-un academician. Pentru că sunt pe aceiași treapta a decadenței, a ignoranței, a insolenței, a prostiei generalizate și au același limbaj comun. Se înțeleg.Toți sunt importanți, toți sunt egali, pentru că pot să comunice pe net. Netul a impus cel mai pur comunism, o egalizare a valorilor spre minim și o respingere a experților, ceea ce Lenin și Stalin nici nu visau. Comunicare este pusă înaintea a ceea ce se comunică. Forma ia locul fondului. Cel puțin așa se spune în ceea ce am primit ca pregătire, materialele introductive pentru Davos.

Horoscop Bun, mai am mult de citit despre Davos și lucrările de acolo, dar nu mă grăbesc, doar mâine este, în definitiv o altă zi.

NOTĂ  Mâine, marți, 23 ianuarie 2019 o să public la ora 09:30 la EvZ Special – CONEXIUNI un articol la care mă gândesc de 25 de ani: ”Stema de stat a României, iredentismul maghiar și biroul oval”. Știu că o să-mi fac dușmani, adică și mai mulți dușmani, bunul Paul Cernovodeanu, Dumnezeu să-l ierte, m-a avertizat de acum mulți ani, dar nu pot altfel.

 

                                                          ⃰    ⃰    ⃰

horoscop

 

BERBEC  O zi în care nu trebuie să te încăpăţânezi, altfel poţi să fii descurajat de nerealizări sau de întârzieri. Este posibilă o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Este o situaţie obiectivă, nu te enerva inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa vei găsi soluţia optimă problemelor tale. Ziua pare că este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale.

 

horoscop

 

TAUR   O veste bună sau profitabilă. Una din zilele favorabile domeniului profesional, meseriei.  Trebuie sa continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbările repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Tenacitatea şi răbdarea aduc succes! Conjunctura aspră te scutură în toate direcţiile. De fapt tu ai derapat şi ai luat-o pe arătură, constaţi dimineaţa, în locul unde activezi.

 

horoscop

 

GEMENI   O zi inspirată, mai ales pentru promovarea intereselor profesionale. Evită să amesteci plăcutul cu utilul. Sfaturile bune duc la rezultate bune. Astăzi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţă în relaţiile sentimentale. Eşti rapid, dinamic ca argintul viu. Ştim asta! Dar, frumosul şi o anumită încetineală majestuoasă te prind bine. Sigur, în lumea asta nebună care nu mai ţine seama de ritmurile naturale, trebuie să te repezi şi tu. Dar mai rar!

 

horoscop

 

RAC   Astăzi trebuie să fii punctual şi politicos, doar „punctualitatea este politeţea regilor”. Primeşti unele veşti contradictorii, mai aşteptă până se limpezesc apele. Seară culturală. O atitudine solidară de genul „toţi o să avem de câştigat” este mai recomandabilă în această zi. Relaţiile cu persoanele născute în semne de aer şi foc sunt astăzi armonioase şi plăcute. Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil!

 

horoscop

 

LEU   O zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul trăirilor emoţionale. Dar, nu prea ai ţinere de minte în relaţiile sentimentale. Inţelegerile trecute trebuie mereu reânnoite, atat in afaceri cât şi in dragoste, altfel partenerii işi cam "uită obligaţiile"!  Rezultate în domeniul financiar şi al relaţiilor sociale. Ziua este favorabilă, dar nu trebuie să exagerezi.  Nu-i copleşi pe cei din jur, nu-ţi impune astăzi părerile chiar dacă ai dreptate. Dar dreptatea este aşa de relativă!  

 

horoscop

 

FECIOARĂ   Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din zodia Fecioarei să rezolve problemele legate de relaţiile cu furnizorii, cu terţii, cu autorităţile, sau cu rude mai îndepărtate. Nu încerca să impui anturajului propriul tău sistem de referinţă, ci mai bine respectă regulile jocului, ca să obţii ceea ce vrei. Eşti bănuitor şi susceptibil, uşor de ofensat şi gata de represalii. Eşti nervos şi ai şi de ce. Totuşi oferă-ţi un moment de relaxare. Gândeşte-te. Chiar merită să-ţi faci nervi pentru toţi idioţii?

 

horoscop

 

BALANŢĂ   Cu toate că vremea capricioasă te influenţeaza negativ şi treci printr-o perioada proastă, fă in aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Joacă puţin teatru şi o să te simţi mai bine! Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. In orice caz, nu te poţi baza pe niciun ajutor: trebuie să rezolvi problemele singur! Segmentul de timp în discuţie este o perioadă încurcată, stai liniștit, trece!

 

horoscop

 

SCORPION   Astăzi eşti bine-dispus şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Tot azi poţi primi un răspuns favorabil pentru una dintre problemele la care te gândeşti mult. Atenţie la ce spui şi mai ales cui spui, pentru că uneori nu ai tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere limitată în promisiuni. Ceea ce  vreu să-ţi spun este să fii mai îngăduitor cu propria persoană.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu şi încăpăţânarea ta se pot răzbuna astăzi. Atenţie la discuţiile aprinse cu cineva din anturaj de la care vrei sa obţii ceva important. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Se poate să primeşti niste veşti şi să te nelinişteşti din cauza unor probleme cu taxe, impozite, proprietăţi şi/sau moşteniri. Relaxează-te, asta este toata filozofia şi ar fi bine să-ţi cruţi fortele incepand chiar de astăzi, pentru ca alţii nu prea se gândesc la asta.

 

horoscop

 

CAPRICORN    După cum se spune, toţi oamenii fac mereu plăcere, unii prin prezenţă alţii prin absenţă! Astăzi trebuie să eviţi asumarea de promisiuni, angajamente şi responsabilităţi pe termen lung. Este bine, dacă depinde de tine, să nu pleci în nicio călătorie lungă, în special cu avionul. Magnetismul personal este în creştere – poţi lămuri unele situaţii sentimentale.

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Este momentul să-ţi faci mai mulţi prieteni in cadrul activitaţii profesionale, sau unde activezi, pentru că s-ar putea sa ai nevoie în curând de sprijinul şi ajutorul lor competent. Azi nu te implica în conflicte cu semnele de apă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil.  Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar.  Fii atent  la cheltuielile care ţi se propun sau doreşti să le faci; modul de a cheltui banii este un indicator sensibil al stării emoţionale şi al stimei pe care ţi-o porţi. 

horoscop

 

PEŞTI   Trebuie să stai liniştit şi să aşteapţi să treacă ziua! Prudenţa si diplomatia trebuie sa te caracterizeze astăzi, fiind comportamentul oficial preventiv la serviciu şi faţă de anturaj, în general. Dedică ziua lucrurilor obişnuite, de rutină. O perioadă favorabilă pentru afacerile şi reuniunile de familie, sau o seară plăcută cu prietenii. Visurile şi aspiraţiile se pot realiza în aceasta perioadă, mai ales dacă eşti mai comunicativ.

 

horoscop

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: