Evenimentul Zilei > Horoscop > Horoscop Departamentul de Stat al SUA a aprobt livrarea către Polonia a rachetelor ”Patriot”. Război între România și Moldova?
Horoscop  Departamentul de Stat al SUA a aprobt livrarea către Polonia a rachetelor ”Patriot”. Război între România și Moldova?

Horoscop Departamentul de Stat al SUA a aprobt livrarea către Polonia a rachetelor ”Patriot”. Război între România și Moldova?

Horoscop Livrarea celor opt sisteme de rachete Patriot către Polonia a intrat în linie dreaptă. Vineri, US State Department a aprobat livrarea de către firma Raytheon a opt sisteme de apărare ”Patriot” către armata poloneză. În ultimul timp Polonia a înăsprit tonul diplomatic cu Ucraina și Federația Rusă.

 

Horoscop  Pe 21 noiembrie s-au născut Voltaire, Komaravolu Chandrasekharan, Goldie Hawn, Ion Baciu, Traian Grozăvescu, Anghel Dumbrăveanu, Constantin Ciucă, Theodor Constantin.

 

Horoscop  În calendarul creștin-ortodox este Intrarea în biserică a Maicii Domnului. Dezlegare la pește. Așa că o să fac o salată finlandeză cum m-a învățat Kirsi, soția prietenului meu Pekka. Sau o salată-pastă siriană, cum m-a învățat bucătarul hotelului Casion din Damasc. Humus mixat cu o conservă de pește, tuna, de preferință, cu lămâie și mirodenii. La sfârșit se pun câteva frunzulițe de pătrunjel pentru aspect și retușul gustului. Se servește pe tipsie de lemn, cu ceapă și usturoi alături. Unii adaugă ketchup. O mai fi în picioare hotelul, o mai fi în viață bucătarul?

 

Tradiţional, în ”Kalendar” este Ovidenia, Vovidenia, Filipul cel Mare, Filipul cel Şchiop.

 

Horoscop “Ziua în care începe iarna, Ovidenia, este o sărbătoare a luminii, care sparge întunericul iernii, al morţii. Tema principală a legendelor consacrate acestei zile fiind văzul, vederea, lumina ochilor, prima vedere, prima apariţie, prima impresie – viziune asupra Lumii, viziunea lui Iisus, a cerului care se deschide, a armoniei divine, a lumânărilor aprinse pentru cei care nu au avut parte la trecerea din această viaţă” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 490.

 

Horoscop  Motivul creştin al Maicii Domnului care se împărtăşeşte din Biserică, care „vede tot şi aduce lumină”, urmează unor vechi practici magice apotropaice. Sătenii noştrii au avut întotdeauna imaginaţie.  Astfel se spune că cei care se pricep, solomonarii, „văd lucruri” în această zi şi fetele mari pot să-şi „vadă” ursitul.

 

Cine mai ştie, poate să facă şi să desfacă multe lucruri în această zi, mai precis în această noapte!

 

Sărbătoarea creştină a Luminii şi eresul popular se suprapun peste un arhetip, vechi de când lumea. Este, din nou, pentru a câta oară, motivul lupului, de data aceasta al Lupul cel Şchiop, avatarul Sfântului Andrei.

 

Magicul şi înţeleptul Lup Şchiop cu care se sfătuia Zamolxe în pădurea din preajma Rumi Davei. Legenda spune că Lupul Şchiop ştia graiul omenesc şi îl vorbea foarte bine.  Unii autori sunt de părere că Filipul cel Mare, Lupul cel Şchiop este sărbătoarea centrală a mitologiei lupului. De fapt cine zice lup, dac zice!

 

Dragi lupi, padawani și hobbiți, astăzi este ultima zi din zodia Scorpionului. Mâine, 22 noiembrie, seara, Soarele trece în mod convenţional din zodia Scorpionului în cea a Săgetătorului. Încă odată, precizez că nu trebuie să confundaţi "zodiile" cu "constelaţiile".  Zodiile sunt perioade de timp, de calendar, de circa 30 de zile, iar constelaţiile sunt grupuri de stele aflate la distanţe foarte mari, în spaţiu, unele de altele. De fapt, în prezent, Soarele se află în constelaţia Balanţă!

 

În antichitate timpul era măsurat, calendarul era stabilit, prin observaţia directă a Soarelul, Lunii şi a planetelor şi stelelor.  Să ne amintim de "ceasul solar"! De aici denumirea unor constelaţii care a fost făcută după zodii şi nu invers. Ca dovadă concludentă, la alte popoare, care au altă metafizică, s-au grupat altfel stelele pe cer, sunt alte constelaţii, sau cele respective poartă alte denumiri! Am mai spus, dar o să repet, până o să înţeleagă toată lumea, că nu este greu.

În timp, să ne amintim că astrologia modernă a fost edificată prin scrierile lui Claudius Ptolomeu în secolul I, din cauza precesiei punctului vernal al echinocțiului, zodia din timpul terestru, sectorul de treizeci de grade de pe ecliptică, nu mai corespunde cu proiecția astrală, cu constelațiile. Au fost unele propuneri de corijare a acestei decalari, dar nu cred că este necesar. Cosnstelațiile sunt grupuri de stele arbitarar alese, zodiile sunt perioade egale de grade ecliptică- timp terestru care încep odată cu echinocțiul de primăvară.   

Vedeți domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți, astronomia este un produs derivat din astrologie, o susțin istoricii și arheologii, am dat altădată citatele și sursa. Astrologii, mathematicus, cum se numeau în antichitate și evul mediu, știau cu un secol înainte de Nașterea lui Iisus Hristosul că Pământul este rotund și se învârtește în jurul Soarelui. Ia spuneți-mi, observațiile se făceau noaptea, când sunt stele, așa este, nu? Iar constelația în care urma să fie Soarele, ziua… unde era? La antipozi. Iar călătorii au relatat despre ”curbura” pământului, cum pe mare întâi se vedea catargul unei corabii. Tot în secolul întâi înainte de Hristos, lumea îl creditează pe Hipparchus din Niceea, dar cred că se știa mai dinainte – ei bine, s-a constat că stelele fixe, NU erau fixe! Se mișcau! Concluzia a fost că Pământul se mișcă, nu toate stelele, iar de aici până la mișcarea de revoluție și rotație nu a fost decât un pas. Câțiva astrologi, astronomi, spuneți-le cum vă place, eu nu mă supăr, știau adevărul, dar nu și-au pus pielea în pericol, mai ales după ce s-a instalat creștinismul ca religie de stat în Imperiul Roman, pe atunci o religie asiatică fanatică și intolerantă, cam cum este islamul astăzi. Problema a apărut după apariția tiparului, când scrierile unor astrologi-astronomi s-au răspândit și lumea a început să-și pună întrebări. Prostimea a existat mereu pentru că cei mari și tari au ținut-o în ignoranță, așa era mai ușor de condus. Mereu cei bogați și puternici găsesc mijloace pentru păcălit mulțimea. Religia, televizorul, netul…

 

 

Dar nu despre astrologie doream să vă informez. Am fost notificat de Victoria Bieniek din Varșovia, că, livrarea celor opt sisteme de rachete Patriot către Polonia, a intrat în linie dreaptă. Vineri, săptămâna tecută, US State Department a aprobat livrarea de către firma Raytheon a opt sisteme de apărare ”Patriot” către armata poloneză. În ultimul timp Polonia a înăsprit tonul diplomatic cu Ucraina și Federația Rusă. Mai mulți oficiali ucrainieni nu au primit viză de intrare în Polonia, iar transportorii ruși sunt puricați la sânge la graniță și adesea li se confiscă marfa. Bartosz Kownacki, ministrul adjunct de externe al Poloniei a declarat: ”Ne bucurăm că o să avem o aprare antiaeriană eficientă pentru poporul nostru. Sperăm să terminăm formalitățile în termen de luni de zile și să primim bateriile de ”Patriot”, care ne sunt mai mult decât necesare, suntem într-o situație de criză. Să ne ajute Dumnezeu!”

Analiștii americani de la Langley, spune Ozy, sunt îngrijorați de evoluția situației din Europa de Sud-Est, din Balcani, în special. Se profilează constituirea unei structuri de alianțe de tip ”Slavic Union”, mai puțin polonezii, slovenii, cehii și slovacii în care Federația Rusă este tătuca. Intrarea Moldovei pe cercuri din ce în ce mai apropiate de Moscova, ca o săracă molie care se învârtește în jurul flăcării lumânării, este, pentru cei de la Langley, un motiv de neliniște. Este, evident, un potențial pericol strategic pentru România și tot flancul de Sud al NATO. Moldova, republica secesionistă, este cea mai săracă țară din Europa. Este posibil un război rece între Moldova moscovită și România natoistă?   

Horoscop   Trebuie să precizăm, dragi lupi, padawani și hobbiți că România dorește să cumpere două sisteme Patriot. De la dorință la putință este mare distanță. Nu vă luați după intoxicările din ziare, sunt doar speculații. Statele Unite au o listă de arme, tehnologii și materiale pe care nu le dau la export, decât în cazuri deosebite, cu aprobarea Președintelui, a Congresului și a State Department. De exemplu, statul Israel a primit șase sisteme complete de rachete ”Patriot” care sunt upgradate aproape în fiecare semetru al anului, în mod excepțional, o favoare.

 

Horoscop  Rachetele și sitemele de ghidare actuale nu mai seamănă deloc cu sistemul MIM-104 Patriot din 1980, anul când rachetele sol-aer au fost folosite prima dată. S-au adus îmbunătățiri permanente ca să se țină pasul cu tehnologiile noi din aviație și proiectilele reactive. Și s-au remediat defecțiunile apărute în teatrul de operațiuni, de exemplu rămânerea în urmă a ceasului intern în timpul războiului din Golf, pe 25 februarie 1991, defecțiune care a dus la moartea a 28 militari americani. Patriot nu a putut să intercepteze racheta irakiană Scud B, care i-a lovit în cazarma lor.

 

Sistemele din prezent au aceiași denumire, ”Patriot” dar sunt cu totul altceva, în primul rând sub aspectul softului folosit.

Horoscop  Nu cunosc stadiul livrării către România a rachetelor sol-aer Patriot, dar având în vedere că Balcanii au fost întotdeauna butoiul cu pulbere al Europei, și cu fitlul aprins, mă tem că România nu este pregătită.

 

Niciodată România nu a fost mai colonizată ca acum. Să vedem: telefonia mobila este la francezi, energia electrică la italieni, netul la Soros, gazele tot la francezi la ”Suez” sau cum se mai numește acum, telefonia fixă la germani și transporturile tot acolo, apa tot la francezi, pădurile la austrieci, agricultura la Monsanto, petrolul tot la austrieci, ruși și kazahi… haide că mă enervez! Până și sarea ne-au luat-o!

Horoscop   O colonie întotdeauna o duce prost pentru că firmele străine exportă profitul, taxele și impozitele cuprinse în produse sau servicii, în țara lor de origine. Jaf în toată regula cu complicitatea clasei politice. De aceea o ducem prost, mai mult, este o politică perversă de stoarcere și înstrăinare a celei mai bune forțe de muncă, sclavi în Europa și aiurea. Ca urmare nici o armată performantă și bine echipată nu avem voie să avem. Dacă ne vin idei de libertate și independență? Ca toate acestea să fie posibile, suntem conduși de alogeni, care respectă numai ordinele primite de la cine trebuie, din exterior, nu nevoile țării și ale poporului.

 

Horoscop   Polonia, care are armată nu glumă, și un guvern de dreapta, naționalist și patriot, ați văzut cum se rățoiește la UE și cum nu primește NICIUN invadator musulman! Polonia nu are baze străine pe teritoriu, doar un poligon NATO. Coloniile nu au armată, sunt ocupate de bazele străine ale metropolei. România este un bun exemplu.

Pustnicia mea este liberă, independentă și autocefală, este din alt timp și spațiu. Iar armata mea este formată din cei opt căței, nu vreți să știți ce se întâmplă cu sărmanul poștaș Mihai când vrea să intre în curte, sau cu oricine vine la graniță. Apărare sol-aer nu am, dar sunt niște escadrile de vulturi, rude de ale zăganilor de altădată, care controlează spațiul aerian. Bio armata mea este invincibilă, pentru că se face parte din natură.  Natura găsește întotdeauna o soluție!

 

Tot îl pomenim astăzi pe Theodor Constantin. A scris romane foarte bune, iar printre ele și ”La miezul nopții va cădea o stea”. Nu am cartea aici, este în Virginia, pe raftul trei al bibliotecii, în partea stângă. Așa că o să văd ecranizarea din anul 1959, ”Secretul Cifrului” în care rolul principal îl joacă inegalabilul Emanoil Petruț, secondat de Mihai Mereuță, când retardat, când diabolic, iar într-un rol episodic apare și Dem Rădulescu, debut și Olga Tudorache foarte tânără și ispititoare. Filmul a fost vizionat în România în anii 60 de peste șase milioane de spectatori. Un film alb-negru, bine făcut, bine regizat, bine jucat, cum se făceau filmele pe timpuri.

Apoi o să citesc scenariul definitiv la un film cu Charlize Theron și Mel Gibson, un film extraordinar, dar despre care o să mai vorbim, pentru că nu au intrat zilele în sac, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                  ⃰    ⃰    ⃰

 

horoscop

 

BERBEC   Planetele se strâng într-o emisferă a zodiacului, probabil ca să se încălzească și ele. Glumeam, dar ai o zi în care, statistic vorbind, nu ți se întâmplă nimic major, nici bine, nici rău! Mai bine fa-ti ordine in hartii sau in foldere. O sa gasesti ceva ce iti va da o idee grozava! În ceea ce priveşte sănătatea stelele te averizează că bei prea puţine lichide. Nu uita că o apă de bună calitate este cheia sănătăţii şi a unei vieţi lungi. Nu lăsa pe nimeni, chiar bine intenţionat, să facă pe mediatorul în problemele tale sentimentale sau familiale.

 

horoscop

 

 

TAUR   Conjunctura îţi indică să nu te repezi, pentru ca lucrurile se pot lămuri singure. Veştile pe care le primeşti, prin mobil, din presa, sau reţele sociale, nu sunt cele mai bune. Ai răbdare! Totul pare perfect, dar vai, ţine numai o zi! Trebuie să iei măsuri – planifică-ţi timpul în aşa fel încât să ai mai mult timp liber. Chiar dacă ai nevoie de mai mulţi bani (cine nu are ?) nu-ţi sacrifica pasiunile tale şi micile plăceri pe altarul viţelului de aur, care viţel este probabil unul dintre cozodiacalii tăi!

 

horoscop

 

GEMENI   Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este astăzi bine aspectat. Nu eşti prea vesel azi, de aceea e bine să-ţi faci de lucru prin oraş, să te plimbi, poate faci ceva ordine prin haine, în orice caz să nu stai fără să faci ceva, să nu laşi furtunoasele gânduri să te cuprindă şi să te conducă – pâna seara iţi vei reveni. Cu Mercur, patronul tău cosmic, bine aspectat ai parte de o veste bună care te poate ajuta în viitor să câştigi mai mulţi bani. Poate…

 

horoscop  

 

 

RAC  Ceva neprevăzut. Trebuie să lucrezi ceva pentru serviciu, în plus, sau ceva de rezolvat urgent pentru familie. Spre seară constați că marțea, trei ceasuri rele, nu se aplică în cazul tău! Stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveste cu visele tale. Cu mai multa tenacitate si noroc poți sa ajungi unde iti doreai. Dar trebuie să-ţi faci un plan, o strategie, pentru Numele Lui Dumnezeu! Nu mai aştepta să trecă timpul, nu te mai mulţumi cu puţin, cu firimituri de pe jos. Începe chiar de astăzi.

 

horoscop

 

LEU  Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, considerându-te, pe undeva, liderul grupului şi aşteptînd iniţiative din partea ta. Astăzi evită noul şi mulţumeşte-te cu soluţiile verificate. Analizeaza bine şi vei vedea ca este o situatie obiectiva. Trebuie să redescoperi şi să te apropii de dorinţele şi nevoile tale originare, de nucleul motivaţiilor tale. Vei descoperi ce departe te-a dus valul vieţii de ceea ce îţi doreai tu de fapt. Nu ar fi rău să găseşti o cale de apropiere dintre ceea ce trebuia să fie şi ceea ce este în prezent. Ziua de astăzi îţi este favorabilă în domeniul profesional.

 

horoscop

 

 

FECIOARĂ  Ai nevoie de mai multă mişcare, de mai mult sport, dar trebuie să eviţi mişcările bruşte. Atenție la coloană, nu ridica obiecte grele! Și un sfat: nu trebuie să stai ore întregi sub duş! Program plăcut pe seară, poate la un film nou. Semn mare de evenimente ciudate, care parcă vin din întuneric. Sau de comploturi, bârfe şi intrigi. Simţi o oarecare insecuritate sentimentală. Strânge-i pe toţi ai tăi în jurul tău şi laudă-i şi spune-le vorbe bune – au nevoie de asta, chiar dacă munceşti mult şi eşti ocupat.

 

horoscop

 

BALANŢĂ    Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie. Profită de bunătatea stelelor, dar fără sa exagerezi. Mai ales nu promite, marea cu sarea, nimănui, nimic! Nu pierde timpul! Timpul trece, copiii cresc, oamenii se ofilesc, iată, momentul a trecut şi zgura parerilor de rau se adună în inimă. Evită perioada aceasta de timp, mai ales în cursul dimineţii, să dai sau să iei bani cu împrumut, sau să faci operaţiuni financiare importante. Dar, neapărat, neapărat, fă mai multă mişcare!

 

horoscop

 

 

SCORPION  Ziua este perfectă pentru finalizarea unor proiecte profesionale, sau personale. Trebuie, numai, să te concentrezi foarte bine, ai o mare putere de focalizare, pe termen scurt, însă. O anumită rutina se cere în profesie sau meserie şi se numeşte metodă, dar, atenţie, în dragoste trebuie sa aduci mereu ceva nou, ca să-i intreţii mereu flacăra! Trebuie, astăzi, să-ţi cauţi cu grijă cuvintele!

 

horoscop 

 

SĂGETĂTOR  Nu lua în considerare bârfele şi intrigile, în sensul să nu reacţionezi în niciun fel, imediat. Dar verifică-le cu multă grijă! O zi bună în ceea ce priveşte domeniul relaţiilor umane. Păstrează-ţi zâmbetul pe buze, ciripeşte în continuare bârfe mondene şi vei fi cel mai apreciat. Nu te băga in discuţii serioase care privesc bani sau interesul altora. O zi bună. Poţi să-ţi iei o recuperare sau pur şi simplu te simţi foarte bine după orele de program. Concentrează-te azi pe relaţiile tale sentimentale. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai.

 

horoscop

 

CAPRICORN   Fă-ţi stereotipuri de exprimare! Nu ești spontan și nu știi să dai replici, așa că pregătește-te din timp, fă-ți scenarii. Deseori are dreptate cel bun de gură, nu cel care spune adevărul. Cu obstacole, sau fără, daca stai acasă şi trebăluieşti este o zi excelentă, dacă nu – este la fel de bună in realizări şi în afirmarea ta la serviciu. Cu toate că nu prea ai bani, visele tale de mărire şi de imbogăţire nu-ţi dau pace. Continuă, norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ţi-ai programat din timp ziua aceasta pentru cumpăraturi în oraş, dar iata ceva neaşteptat te face să-ţi schimbi planurile. Este, totuşi, o veste bună!

horoscop

 

VĂRSĂTOR    Reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din jurul tău, la birou, sau acasă. Încrederea caracteristică zodiei te face să crezi că e în avantajul tău. Oare chiar aşa să fie? Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare pe care o meriţi. Dupa cum spune inteleptul, la un prieten trebuie sa gaseşti aprobarea faptelor tale, dar si un sfat adevarat, un pahar de apă şi o carte buna! Aşa că te poţi duce în vizită la un prieten. Astăzi nu trebuie sa forţezi lămurirea unor situaţii, deoarece atuul pe care te bazezi deseori, intuiţia şi inspiraţia, nu te ajută prea mult.

 

horoscop 

 

PEŞTI   Controlează-ți izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Dar, fii atent, oportunităţile abundă. Primeşti o veste care îţi confirmă o bănuiala. Iţi place viaţa senină şi senzuală. Inconjoară-te de lucruri placute, nu îţi trebuie mulţi bani, ci doar mult bun gust. Stelele si conjunctura astrologica te avantajeaza astazi, protejandu-te eficace impotriva atacurilor dusmanilor stiuti si nestiuti. Astazi trebuie sa eviti asumarea de angajamente si responsabilitati pe termen lung, sa nu faci promisiuni gen pielea ursului din pădure – pe care apoi o să le regreţi.

 

horoscop