7 noiembrie

 

Horoscop Pe 7 noiembrie s-au născut Leon Trotsky, James Cook, Marie Curie, Albert Camus, Dorina Lazăr, Mariana Mihuţ, Ion Bănuţă, Paul Georgescu.

 

Horoscop Nimic în "kalendar", iar în calendarul creştin: 33 de mucenci din Melitina şi Lazăr din Muntele Galison. Sigur, fiind miercuri, este post.

 

"Evenimentul Zilei" din 7 noiembrie, adică, după calendarul vechi, iulian, 25 octombrie, a fost, în anul 1917, începutul revoluţiei bolşevice.

 

Pe 25 octombrie/7 noiembrie 1917 a avut loc Revoluţia din Rusia. Aşa cum a anunţat Nikita Sergheevici Hruşciov, de la tribuna Kremlinului, pe data de 7 noiembrie 1961: „La 7 noiembrie sărbătorim Revoluţia din octombrie!” ceea ce a stărnit oarece râsete, dar avea dreptate. Sigur, suna ca titlul acela din “Scânteia” pentru care editorul a primit vot de blam: “Ministrul Cioară s-a întors de la Moscova, pe calea aerului!”

 

Revoluţia bolşevică… În timpul revoluţiei au murit zeci, poate sute de mii de oameni simpli. Apoi milioane, în sângerosul război civil. Pentru ce?

 

Prin anii '90, după ce lucrasem la The Coca-Cola Company, am fost invitat, în Cipru, la un fel de „cursuri de perfecţionare”: „Accelerating services breakthrough” ţinute, timp de trei luni de zile, de un fost student și asistent al lui Robert McNamara, apoi, atrăgându-i atenția, am fost invitat la un fel de „colegiu de apărare”: „Enhanced training in democracy and freedom” la Preston şi Quantico. Totuşi, ţin să mărturisesc că şi cursurile, mai vechi, de managemant politic internaţional de la „Academia Ştefan Gheorgiu” nu mi-au fost de prisos, au fost superioare. Am toate diplomele, am învăţat din greu, nu fiţi neliniştiţi, acolo şi atunci nu se făcea “copy-paste”! Mă pregăteau să devin consilierul unui foarte important personaj din Asia. Împreună cu o echipă mică internațională, dar foarte eficientă. ”Clientul” nostru a ajuns președintele unei foarte mari și bogate țări din Asia, împotriva tuturor previziunilor și a sorților potrivnici. Am ”baraka”!

 

Acolo, la studii, am aflat adevărul, pe care îl bănuiam, dar este altceva să-ţi fie prezentată “dovada”! Despre Revoluţia din Rusia cât şi despre alte „revoluţii”. Săracii oameni săraci! Sărmanii oameni! Au murit şi o să moară în continuare numai pentru interesele celor bogaţi şi puternici! Din nicio revoluţie poporul nu a ieşit câştigat cu ceva, nici măcar din cea franceză. Stăpânii au fost înlocuiți cu alții, mai dornici de îmbogățire și putere. Ce a fost după revoluția franceză? Împăratul Napoleon! QED

 

Cât despre mica nostră lovitură de stat, dar vioaie, ce să mai vorbim, se vede cu ochiul liber, nu trebuie studii aprofundate. Doar a consfințit pierderea războiului rece și ocuparea țării de către alți străini.

 

Nimic nu este, ceea ce pare a fi!

 

Şi aici ating o problemă delicată, ridicată de mulţi dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi: de ce nu mă implic, de ce m-am pustnicit în Prahova submontană, cu opt căței, un pod de mâțe, doi arici și trei veverițe.

 

Pustnicia mea nu este duhovnicească, nu în primul rând. Este o respingere a lumii strâmbe, un refugiu. Am adus cu mine, aici, ca ultimul om din Atlantida, obiceiurile vechi și civilizația trecută: morala și etica mic burgheze, responsabilitatea, cinstea, adevărul, patriotismul, credința fermă în Dumnezeu!

 

O să vă dezvălui un secret, cum se folosesc oamenii la casele mari! Prin 1990 eram considerat printre puţinii europeni care înţeleg ceea ce se întâmplă în Asia şi Orientul Mijlociu şi Apropiat, dar, în special, în Iran. Căzuse Zidul Berlinului, apoi am fost alipiţi şi noi, România. Nimic rău, nimic de reproşat, vae victis! Coloniile sunt trecute de la o metropolă la alta, care dintre ele este victorioasă, istoria este martoră.

 

Buuun, toată lumea se pregătea de globalizare, de cei o mie de ani de pace promişi, de bunăstare şi de trai bun şi plăcut. Şi se foloseau în posturi-cheie oameni care credeau în aceste idealuri. Eu eram unul dintre ei. În prezent, oamenii propulsaţi către vârf nu mai primesc ordine şi dispoziţii, sunt aleşi în aşa fel încât să facă exact ceea ce se aşteaptă de la ei, din convingere, din proprie iniţiativă!

 

Casele mari nu mai pierd timp şi bani pentru pregătirea lungă şi costisitoare a unor oameni, pentru scopurile propuse. Ele folosesc oameni “de gata” care corespund scopurilor, a căror pregătire, idealuri şi experienţă de viaţă se potrivesc strategiilor şi tacticilor stabilite.

 

Era, la sfârşitul secolului XX, o epocă de speranţă şi destindere. Celebra teorie de la Harvard, cea cu “convergenţa sistemelor” părea că funcţionează şi că atât spaţiul creştin, cât şi cel islamic şi sino-budhist pot converge prin legături strânse economice, culturale şi artistice.

 

Am fost întotdeauna un tip cultural, “cu o conversaţie enciclopedică interesantă, inteligentă şi plăcută” cum spunea Corneliu Mănescu, dar și un foarte bun prieten. Am fost surprins să aud de la mai mulți oameni, personalități, cu care am lucrat, cam aceiași caracterizare a mea. Sunt un om al păcii, cinstit prin moștenirea genetică, onorabil şi responsabil prin convingere, cu certitudinea grandorii strămoşilor. Un tip care face impresie prin conversație şi, după cum aveam să aflu mai târziu, stârneam reacţia următoare din partea asiaticilor: “dacă ăsta pe care l-au trimis, un amărât din România, le ştie pe toate şi este atât de cinstit şi onorabil, îţi dai seama cum trebuie să fie ăia din Occident care l-au trimis!”. Nu era deloc aşa, cei care mă trimiseseră erau nişte curve politice inculte, dar era un început bun…

 

Totul a fost perfect până în toamna lui 2001. 911 m-a scos din cărţi! În câteva luni de zile politica internaţională s-a schimbat radical şi nu mai era nevoie de oameni ca mine, culturali şi paşnici, ci de alţii, cu alte priorităţi, crâncenii oameni ai războiului, dogs of war.

 

Şi în mediul de afaceri s-a schimbat radical situaţia, spre hoţie calificată şi înşelătorie cu ştaif. Nu puteam să rămân ultimul lucrător de comerț exterior cinstit, cel care îşi respecta cuvântul, contractul şi normele de comerţ, întotdeauna şi îşi premia angajaţii, când putea. Aş fi fost ciuca păcălelilor şi a înşelătoriilor.

 

Oamenii cinstiţi nu mai fac afaceri, mai ales în România! Sau, dau, destul de repede, faliment.

 

Am înţeles situaţia şi m-am refugiat în astrologie, marea mea pasiune. Măcar să dau sfaturi bune, poate alții reușesc unde eu am capitulat. Și am părăsit Bucureștii, de nouă ani de zile sunt în pustnicie, cu aprobarea și înțelegerea bunei mele soții, a familiei, în general. Am mai bricolat vesel şi inconştient câteva campanii electorale în România, sau în străinătate, alături de alţii, dar nu am fost niciodată un lup de haită, de gaşcă, cum se cere în România, sunt un lup singuratic, The One! Poate că am mai dat unele sfaturi de specialitate, management și administrație, pe ici, pe colo, semnătura mea și astăzi contează la băncile mari, cu care am lucrat multe zeci de ani. Dar, bancherii ies și ei la pensie, lucrurile se schimbă, dar nu în direcția bună. Ceea ce este comic și trist, în același timp, este că cei mulți din România, majoritatea, nu înțelege că stă și judecă strâmb. Și eu mă cocoșez numai uitându-mă la ei!

 

Aşa că acum vă fac horoscopul pe zodii, din sihăstria mea din Prahova şi răspund la întrebările voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Doar dacă aveți, o întrebare, un răspuns, atât, timpul este scurt, vine peste noi o nouă zi, doar mâine este, în definitiv, altă zi!

 

☼     ♂     ♀

 

BERBEC  Nu te înşela singur, nu-ţi face scenarii grandioase, care cu siguranţă vor fi contrazise de realitate. Azi păstrează-ţi zâmbetul pe buze şi fii cooperant cu cei din jurul tău şi mai practic. Climatul astrologic general este favorabil. Dacă reuşeşti să-ţi stăpâneşti nerăbdarea şi elanul, dinamica ta prodigioasă, ei bine, în acest caz ai numai de câştigat. După cum bine ştii „graba strică treaba”!

 

TAUR    O zi de miercuri care seamănă cu altă zi de miercuri în care rutina discuţiilor obişnuite de la serviciu devine monotonă şi cu o impresie de “déjà vu”.  Totuşi, o veste care îţi pare a fi bună! Pe plan profesional este bine să navighezi un pic pe axa timpului, să iei în considerare ultimele luni, sigur, dacă nu au fost toate de vacanţă, şi să decelezi oportunităţile pe care nu le-ai văzut atunci, sau le-ai desconsiderat. După cum spunea un economist, laureat al Premiului Nobel: „…în vremuri de criză, luăm şi de pe jos”!

 

GEMENI   Conjunctura benefică, cu Mercur favorabil, patronul tău celest, te îndreptăţeşte să speri în rezolvarea favorabila a problemelor tale sentimentale, cele care trenează de mai mult timp. Climatul astrologic este dinamic, te favorizează în domeniul social să găseşti înţelegerea de care ai atâta nevoie. Trebuie doar să ştii să te opreşti în această cursă către recunoaşterea identităţii proprii. Pe plan mental dai dovadă de o curiozitate de nestăpânit, care, bine direcţionată poate avea valenţe pozitive. „Cunoaşterea este putere!”.

 

RAC   Conjunctura iţi indică o zi bună, nu ai mult de lucru, iar cu puţină gândire pozitivă poţi rezolva şi problemele cotidiene, cum ar fi cumpărăturile săptămânale şi relaţiile sociale bune. Pe plan sentimental încrederea şi determinare de care eşti capabil sunt atuurile tale majore în jocul dragostei. Îndrăzneala ta, mai ales faţă de un partener(ă) mai ezitant(ă) poate aduce rezultate.

 

LEU  O persoană încearcă să-ţi intre în graţii, să profite de generozitatea ta. Mai multă prudenţă cu cei care vor să-ţi devină prieteni, dar de fapt doresc doar să se folosescă de tine! Pe plan profesional apar noi dezvoltări, noi informaţii îţi atrag atenţia. Dacă lucrezi într-un domeniu de vârf, tehnologie nouă, atunci trebuie să iei în serios ultimele date.

 

FECIOARĂ  Unele dintre planurile de viitor, mai ales în viaţa personală, suferă din cauza întârzierilor arătate, cu autoritate, de Saturn. Însă, astăzi poţi progresa în rezolvarea problemelor amânate. Pe plan sentimental te gândeşti la aspectele practice, materiale ale vieţii tale amoroase. Este momentul să redecorezi, sau măcar să te ocupi, să te gândeşti, la „cuibuşorul tău de nebunii”. Toamna, iată, s-a instalat şi  fără să-ţi ceară voie “… toamnă gri, nu credeam c-o să mai vii!” – mai este puţin şi se transformă în iarna cea geroasă!

 

BALANŢĂ  Zodiacul în general benefic te îndreptăţeşte să speri in rezolvarea favorabila a problemelor tale sentimentale care trenează de mai mult timp. Trebuie, doar, să vrei să le rezolvi! Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale. Pe plan profesional nu sunt recomandate călătoriile lungi, delegaţiile, mai ales cu maşina sau autobuzul. Sprijinul îl găseşti tot la familia ta de acasă.

 

SCORPION   Nu poţi să placi la toată lumea, cauza este caracterul tău. Dar nici nu poţi să-ţi schimbi mereu caracterul, ca să placi. Aşa că astăzi nu mai filosofa şi du-te la un film nou, distrează-te puțin! Nu începe proiecte noi, noi acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece, aproape cu siguranţă, vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul. Mai multe aspecte minore benefice te influenţează astăzi. Nu-ţi face griji prea mari, viitorul îţi este favorabil!

 

SĂGETĂTOR   Astăzi nu te grăbi, ia lucrurile încet, în serios, pe îndelete şi într-o ordine naturală. Eşti în formă bună şi asta e foarte avantajos. Ai de luat o decizie, eşti la o răscruce în viaţa ta! Pe plan profesional ziua de astăzi te gaseşte, poate, construind ceva, în orice caz muncind din greu la un proiect. Sănătatea este mediocru aspectată, atenţie la capriciile vremii şi la incidente!

 

CAPRICORN   Ziua se află sub culorile optimismului şi, de aceea, ai noroc! Reuşeşti să te adaptezi rapid la schimbările şi problemele zilei, rezolvând cât şi cum poţi. Dar, nu exagera cu promisiunile! Este, însă, o perioadă propice pentru implicare sentimentală şi socială. Trebuie să-ţi îndreptaţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit. Perioada este de asemenea favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică, tehnologie, sau de educaţie.

 

VĂRSĂTOR   O zi bună, cu o perspectivă plăcută și obiectivă! Cu calm, refuzând complicaţiile inutile, poţi s-o scoţi la capat! Concentrează-te pe problemele tale de astăzi, urgente şi lasă zvonurile! Succese neaşteptate în carieră. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută, de bîrfe, intrigi sau… modă. Nu-ţi lăsaţi interesele personale pentru mai târziu, încearcă acum, astăzi, chiar dacă şansele sunt mici. Nu pierde timpul!

 

PEŞTI   Ambianţa îţi ridică moralul, cam mediocru, probabil din cauza oboselii cronice. Cei din jurul tău au o zi bună, sunt în mare formă şi te antrenează şi pe tine către bucurie şi starea de bine! O conjunctură astrală echilibrată  face ca ziua de astăzi să fie şi benefică, totuşi.  Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale. Primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.

 

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop