Horoscop Pe 24 octombrie s-au născut Gilbert Becaud, Jules Rimet, Rafael Trujillo, Anda Călugăreanu, Draga Olteanu-Matei, Magda Catone, Ruxandra Dragomir, Veronica Porumbacu, Theodor Stolojan.

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinții Areta, Marcu, Sotirih și Valentin. Nimic în ”Kalendar”.

Horoscop Dragi lupi, padawani și hobbiți vă cer cu umilință scuze, dacă nu v-am răspuns la corespondență. Trec printr-o perioadă de mare mirare, nu este nimic rău, doar că încep să renunț la iluzii, în principal la iluzia că știu tot ce trebuie despre Înălțare. Nu știu și copia, tradusă, a unui manuscris copt din secolul VI mi-a confirmat acest lucru. Dar, în schimb, încep să știu unele lucruri pe care nu le-am învățat niciodată și mă întreb dacă este vorba de experiență, conexiuni, sau altceva…

 

Așa se face că nu am deschis epistola doamnei Ana Maria Vizanti, demna urmașe a marelui erou, comandorul din aviația regală, Dan Vizanty. O fac acum, împreună cu domniile voastre:

 

Iata ca instructorul de zbor al lui Harry si-a adus aminte si el de "son violon d'Ingres" si si-a propus sa faca o escala la Iasi, acolo unde a inceput, de fapt, "cariera lui artistica" (cei doi ani urmati la Conservatorul de Arta Dramatica din Iasi, sub indrumarea celebrei, pe atunci, Agatha Bârsescu).

Asa ca, oarecum neasteptat si precipitat, am fost invitata cu expozitia omagiala dedicată tatei, la Cercul Militar Iasi, pe 24 octombrie 2018, ora 14, in preajma Zilei Armatei Române si a inaugurarii tot acolo, a Muzeului Militar National «Regele Ferdinand I» – Filiala Stefan cel Mare, din Iasi. Expozitia va rămâne până pe 15 noiembrie.”

 

Dragii mei, dacă nu aș avea grija celor opt căței și canonul pustniciei, astăzi aș fi fost la Iași! Cititori ai mei, din capitala Moldovei, duceți-vă la expoziție și apoi scrieți-mi ce ați văzut la [email protected] sunt tare curios. Dan Valentin Vizanty a fost născut la Botoșani, un moldovean de al nostru, cu aripi măestre.

 

Căpitanul Dan Vizanty, ”Mon Cher”, a fost instructorul de zbor al tatălui meu, locotenentul Liviu Stan Ștefănescu din aviația regală, nom de guerre ”Harry”. La școala de aviație din Cotroceni. Tata a fost întotdeauna foarte original și secretos. În război originalitatea sa a fost că a dorit neapărat să zboare pe un Focke-Wulf 190, un avion splendid, fratele mai mare și mai bine înarmat al lui IAR-80,81. Dacă IAR avea patru, rar șase, mitarliere belgiene Browning de 7,92 mm, FW-190 A-6, pe care a zburat tata, avea patru tunuri de 20 mm.  Spinteca, cu o rafală, un T-34, ca pe un pepene, sau tăia în două orice bombardier.

 

Am aflat doar acum câțiva ani de aventurile lui tata din război, pe ale instructorului lui de zbor, comandorul Dan Vizanty le-am citit din cărți și din presă. Pe 11 iunie 1944 tata a venit cu avionul lui, pe aerodromul Popești-Leordeni unde avea baza Grupul 6 de vânătoare ”Paris” condus de comandorul Dan Vizanty. În carnetul lui, tata, nu scrie dacă a venit împreună cu șeful lui de patrulă, dar așa se pare. I-au adus eroului zilei o sticlă mare de șampanie pentru sărbătorirea formidabilei victorii, cu o zi mai înainte. ”Mon Cher” i-a spus din nou tatălui meu să vină sub comanda lui, avea mare nevoie de piloți. Tata era un aviator excelent și mai mult decât atât, era un bun coechipier, mereu al doilea în patrulă, nu avea pretenții de as. Dar oricine și-ar fi dorit un astfel de ”secund” care îi apăra spatele. În al doilea război mondial, aviatorii de vânătore și de asalt zburau în patrule, câte doi. Cel din față, ”asul” prindea ținta în vizor și o dobora, iar ”perechea” numărul 2 din patrulă, veghea ca ”asul” să nu fie atacat din spate în timp ce acesta manevra pentru a găsi o poziție optimă de tir. Tata a fost numărul doi. Asta nu l-a împiedicat să distrugă zeci de tancuri bolșevice, pentru că escadrila germană din care făcea parte avea această misiune, erau avioane de asalt, vânătoare de tancuri.

 

Mulți piloți, în WW2, au luptat sub alte steaguri decât cel național. Este celebră escadrila Normandie-Niemen, formată din francezi care au luptat sub culorile URSS, pe Iak-3 și polonezii din escadrila 303, formidabili piloți, care au zburat sub culorile britanice, pe ”Hurricane”. Sub steagul roșu al URSS au mai zburat cehi, sârbi și vreo doi norvegieni. În Luftwaffe au zburat mai toate națiile Europei. Și nouă români, ofițeri de legătură, ca tata, sau etnici germani. Americanii au zburat sub culorile britanice, înainte de a intra SUA în război, dar și în Extremul Orient, de partea Chinei naționaliste, împotriva Japoniei. Avioane se mai găseau, cu piloții era mai greu. Un pilot bun era format, în stare de război, în șase luni de instructaj și minim 50 de ore de zbor fără instructor, pe avioane de luptă. Spre sfârșitul războiului au zburat, este adevărat, foarte puțin, piloți scoși la indigou, cu numai 10 ore de zbor pe avioane militare. A fost un masacru inutil. De fapt, toate războiele sunt masacre inutile. După cum vedeți, Germania nu a pierdut, ci a câștigat, ea conduce jocul în acest al Patrulea Reich european, cu strategii și planuri ascunse, pe termen lung.

 

Da, Ana Maria, tăticii noștri zboară din nou, de câte ori ne amintim de ei! Parcă îi văd, pe cer, pe ”Mon Cher”, pe IAR-81 cu numărul, pe ampenajul vertical, 344, conducător de patrulă, asul, și pe tatăl meu ”Harry”, pe FW-190 A-6, zburând puțin mai în spate și în dreapta, protejându-și șeful. La mare înălțime face loopinguri ”Bâzu” Cantacuzino, pe al său Me-109 Bf, supraveghează patrula de luptă și le spune, prin radio, ce și cum, unde sunt țintele. Apoi o să vină și el în luptă!

 

Cred că o să văd un film polonez, poate găsesc varianta în engleză, ”Hurricane. Squadron 303” este despre mândrii polonezi care nu s-au lăsat niciodată. Chiar dacă țara lor era ocupată, ei au continuat să lupte. Ceea ce fac și eu, în felul meu, cu arma mea și vă invit și pe domniile voastre. Nimic nu este pierdut, totul este de câștigat, mereu avem o nouă șansă, doar mâine este o altă zi!

 

 

☼      ♂      ♀   

 

 

BERBEC Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină pauză nu strică, pentru ca relaxarea are şi ea virtuţile ei. Zi favorabilă corespondenţei, scrie, vorbeşte, socializează, comunică! Nu ai nicio planetă în zodie, dar acest lucru nu-ţi face viaţa mai simplă. Un aspect particular al stelelor fixe te invită la mai mult calm şi la practicarea unui hobby legat de ştiintă, sau tehnologie. Îţi place muzica bună şi lucrurile de calitate şi nici astăzi nu faci rabat la standardul tău. O zi bună, dacă vrei tu să fie aşa. Liberul Arbitru astăzi prevalează faţă de Destin. Poţi să iei masa cu prietenii, poţi să te duci la sală cu aer condiționat, la film, sau la un spectacol, sau pur şi simplu să te simţi foarte bine, acasă, cu căţeluşul, sau pisica! Tu decizi, stelele doar arată!

 

TAUR O zi obositoare şi aglomerată. Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Relaxeză-te seara, poate la un film nou, poate muzică bună. Nu mai aștepta o minune, sau un dezastru, totul rămâne la fel, la constanant fix, nu-ți mai face griji inutile, situaţia ta financiară rămâne ca înainte. Stelele îţi indică o mare energie vitală şi o carismă la cote maxime, aşa că foloseşte-le pe amândoua în relaţia ta de dragoste! Iţi place viaţa senină şi senzuală. Inconjoară-te de lucruri placute, de artă bună şi de mobilă veche. Sigur, dacă poţi…

 

GEMENI  Disensiunile cu partenerii de afaceri, sau cu partenerii de viaţă, le poţi transforma în propuneri de afaceri şi proiecte pentru viitor. Azi eşti dinamic şi convingător, trebuie să reuşeşti! Astăzi trebuie să vorbești calm și frumos cu persoanele la care ții, cu familia, anturajul apropiat. Lasă ironia și cinismul pentru altădată, ai nevoie de suportul sentimental al familiei. Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi aspectele mai puţin favorabile care influenţează semnul zodiacului. Cu o configurație complexă și nesigură trebuie să fii atent la comunicare, în general şi la idei şi tehnologii mai sofisticate. In orice caz nu te poţi baza pe nici un ajutor: rezolvă problemele singur(ă). Informaţiile contradictorii creează probleme. Planifică un pic. Gîndeşte-te la viitor, ca la un lut pe care poţi să-l modelezi după bunul plac…

 

RAC Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Tacerea este mai importantă uneori decât un discurs elocvent, absenţa înseamnă dezaprobare. Veştile pe care le primesti astăzi iţi dau o imagine bună asupra situatiei financiare şi a rezultatului eforturilor tale sau ale familiei tale. Pentru un procent dintre Raci: solutia legala pe care o asteptati o sa mai intirzie ceva timp, din cauze "obiective", dar nu-ţi face griji, în ziua de astăzi lipsa veştilor este o veste bună! Un prilej excelent să pui la punct unele probleme legate de casă, sau proprietaţi. Sună-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Nicio configuraţie negativă şi nicio grijă importantă…

 

LEU O veste bună sau folositoare. Una din zilele favorabile pregătirii sau finalizării unor proiecte. Poziţia Soarelui, protectorul zodiei şi a Lunii indică succes şi pe plan sentimental. Astăzi conjunctura astrală avantajează în special domeniul sentimental. Și cum cine are noroc la dragoste nu are noroc la bani, este bine să eviți astăzi orice are de a face cu banii. Nu ţi se întâmplă prea des să faci ce ţi-ai dorit, confiscat de obligaţiile cotidiene şi de convenţiile sociale – dar astăzi poţi să dai curs unei vechi dorinţe. Poate este vorba de o schimbare majoră în înfăţişare „look”-ul tău, poate o atitudine curajoasă – este la latitudine ta până la urmă, pentru că stelele arată, nu obligă. „Cum vă place” – vorba lui Shakespeare. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.

 

FECIOARĂ Domeniul sentimental este favorizat, aşa că nu mai ezita! Sănătatea este bună, dar trebuie să eviţi schimbările bruşte de temperatură şi supraveghează regimul alimentar. O veste bună. Domeniul sentimental este favorizat. O dimineaţă foarte dinamică, cu multă activitate în ideea că se pot finaliza vechi proiecte şi idei, sau concepe unele noi. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Dedică ziua familiei, cuplului şi încearcă să descifrezi relaţiile şi scopurile fiecărui membru al familiei. Oferă-le ajutorul. Prietenii, familia, anturajul apropiat este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor. Totuşi, ziua pare delicată. Adică, pe muche de cuţit. Se pot întâmpla, statistic vorbind, evenimente neprevăzute, informații, vești neașteptate.

 

BALANŢĂ  Fereşte-te să iei decizii bazându-te pe informaţiile aduse de cei care poartă vorbele, dar nu ştiu pe ce lume sunt. Poate, o veste de departe. Organizează-ţi o seară plăcută, relaxantă. Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună, sau, un film interesant pot crea un climat confortabil. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita în discuțiile cu anturajul apropiat. Seara relaxantă, poate la mall, poate la un spectacol, film, concert – sau pur și simplu acasă, cu o carte.

 

SCORPION   O zi mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi al prietenilor reflectând asupra modului cum ultimele evenimente influenţează viaţa ta. Ai o dimineață densă, cu multe surprize și vești. O parte dintre vești par că îți schimbă planurile tactice. Analizează cu atenție, nu te repezi și așa poți lua hotărîrea optimă.  Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată perioada este sub semnul, care, de fapt nici nu este negativ, al amânării şi al întârzierii. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie, dar trebuie să analizezi cu atenție când intuiția ta tace.

 

SĂGETĂTOR Evită deciziile care duc la schimbări majore. Nu judeca cu asprime colegii sau prietenii. Unele lucruri sau persoane pot fi neperformante din cauze obiective, aşa este destinul lor! O zi mai deosebită, în care tot ceea ce spui poate fi important. Nu te lăsa purtat de vorbe, fii organizat în discurs, adu argumente și dovezi. Fii generos doar cu cine merită într-adevăr. Astăzi este o perioadă în care eşti mai tot timpul în grabă. Atenţie sporită la mijlocul zilei, mai ales dacă conduci ceva, bicicletă, automobil, locomotivă, avion, farfurie zburătoare… Dacă eşti nevoit să călătoreşti, evită să o faci după cădera întunericului. Atenţia îţi este atrasă de nevoia de a stabili şi/sau tranşa anumite chestiuni între tine şi un prieten. Configuraţia astrologică arată că ai toate şansele de reuşită, dar nu trebuie să întreci măsura, folosindu-te de influenţele favorabile!

 

CAPRICORN O zi întreagă de aspecte favorabile – profită de ele, dar cu masură, pentru ca stelele arată, nu determină desfăşurarea unui eveniment.  Ceea ce cumperi astazi va face mare placere celor dragi. Poți convinge astăzi cu ușurință, așa că nu ezita. Totuși evită semnele de foc, pentru că nu vei cădea de acord, în niciun fel, nici asupra fondului, nici asupra formei. Evită lucrurile importante, schimbările de strategie şi întâlnirile hotărâtoare. Ca direcţie principală a dezvoltării viitorului, configuraţia astrologică indică păstrarea unui statu quo şi acumulări sigure, dar lente. În ziua de azi, în discuţie,  urmăreşte cu atenţie banii pe care trebuie să-i încasezi, ca să nu ai întârzieri. Casa familiei şi a rudelor este mai slab aspectată, probabil mici probleme de rutină, dar fii atent la acest domeniu. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare. Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale.

 

VĂRSĂTOR Este bine să eviţi, dacă poţi, subiectele cu caracter emotiv. Lămureşte programul tău şi unele neânţelegeri cu anturajul.  Posibile disensiuni dimineaţa, care pot fi evitate prin amânare. Astăzi ești luat mai în serios decât de obicei. Poate unde nu mai eşti infantil, ai lăsat utopiile deoparte și pari a fi un om bun. Chiar dacă nu eşti mulţumit, nu strica ziua! Pentru tine este o perioadă complexă, dar care poate fi pentru un procent din zodie chiar monotonă. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane importante, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proiecte de viitor, proprietăţi sau posesiuni comune.  Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale. Dragostea este bine aspectată, interesul tău pentru acest domeniu are o dinamică pozitivă. Proiectele începute mai ales dimineaţa, dar şi după ora amiezii, au toate şansele să fie benefice. Puterea rodnică a toamnei îţi aduce noroc în afaceri şi în dragoste.

 

 

PEŞTI Cu toate ca şi tu suferi din aceleaşi motive iţi arăţi compasiunea şi iţi oferi sprijinul unei persoane din anturajul tau. Nu lua şi nu da bani cu împrumut, finanţele nu sunt bine aspectate. Ai multe idei cum să-ți îmbunătățești activitatea profesională, sau cum să petreci mai bine seara liberă. Trebuie să mai ții cont și de posibilități, în special financiare. Lasă lucrurile să se întâmple. Este bine să amâni tot ce este nou şi neînceput, mai ales în a prima parte a zilei. Ar trebui să fie o zi liniştită, în care poţi înregistra realizări cu dinamică pozitivă, atât în mijloace financiare cât şi în trăiri existenţiale. Din punct de vedere emoţional eşti pe lungimea de undă a anturajului şi în special a celor dragi şi apropiaţi, cărora, ţi se pare că în această perioadă, le înţelegi mai bine atitudinile, scopurile şi motivaţiile. Seara plăcută, poate te duci în oraș, la un spectacol.

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscoă horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscoă horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: