Evenimentul Zilei > Horoscop > Astrologia a fost prima religie şi cea mai avansată ştiinţă. Orice ştiinţă-religie exprimă un adevăr. Horoscop
Astrologia a fost prima religie şi cea mai avansată ştiinţă. Orice ştiinţă-religie exprimă un adevăr. Horoscop

Astrologia a fost prima religie şi cea mai avansată ştiinţă. Orice ştiinţă-religie exprimă un adevăr. Horoscop

Horoscop La începutul civilizaţiei, în Sumer, astrologia a fost prima religie şi cea mai avansată ştiinţă. Orice ştiinţă-religie exprimă un adevăr. Adevărul Astrologiei tradiţionale este că Pământul, orice se găseşte pe această planetă, fiinţele, de exemplu, sunt influenţate de Cosmos, de Soare, Lună şi cele cinci planete clasice. În diferite moduri şi în diferite grade!

19 februarie

 

Horoscop Pe 19 februarie s-au născut Nicolaus Coopernic, Lee Marvin, Istvan Szabo, prinţul Andrew, Merle Oberon, Falco, Maria Ploae, Arthur Gorovei, Constantin Brâncuși.

 

Horoscop Pe 19 februarie în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Arhip, Evghenie, Macarie, Filimon şi soţia sa Apfia. Nimic în "Kalendar"!

 

 

Horoscop Foarte de dimineaţă Soarele a intrat în mod convenţional în zodia Peştilor. Totuşi, tradiţional, 19 februarie este ultima zi din zodia Vărsătorului. De ce acesată nepotrivire?

 

Simplu, este vorba de timpul sideral şi de timpul convenţional. Simplificând la maximum – trebuie să vă amintiţi că la patru ani se adugă în februarie încă o zi, 24 de ore, anul bisect, dar acest timp se strânge treptat, gradat în toţi cei patru ani. De aici diferenţele, în fiecare an, de trecere dintr-o zodie în alta.

 

Horoscop Astrologia este o ştiinţă socială – are o metodă, legi, cazuistică. Nu este exactă ca matematica, sau fizica, este o știință statistică socială.

 

La începutul civilizaţiei, în Sumer, astrologia a fost prima religie şi cea mai avansată ştiinţă. Orice ştiinţă-religie exprimă un adevăr. Adevărul Astrologiei tradiţionale este că Pământul, orice se găseşte pe această planetă, fiinţele, de exemplu, sunt influenţate de Cosmos, de Soare, Lună şi cele cinci planete clasice. În diferite moduri şi în diferite grade!

 

Astrologia, pornind de la acest adevăr, a luat diverse forme după gândirea majoritară în locul respectiv de pe Pământ.

 

Horoscop În Europa s-a edificat (urmaşa astrologiei caldeene) astrologia elenistică, carteziană, geometrică, ştiinţifică, creştinată prin intervenţia cardinalului Pierre D’Ailly, în secolul XIV.

 

Chinezii şi tot Orientul Îndepărtat au alt timp de astrologie cu alte nume de zodii, un zodiac anual. Astrologie bazată pe modul de gândire Oriental, care este sincronic, nu logic.

 

Horoscop Aztecii aveau un zodiac cu 20 de zodii, iar deşertul Nazca poartă, trasate pe distanţe foarte mari şi vizibile doar din spaţiu, simbolurile unui zodiac uitat de toată lumea. Pe unele dealuri din sudul Marii Britanii se găsesc alte simboluri, un cal, o suliţă etc, tot urmele unui zodiac din vremuri străvechi. Se ştie că profeţia astrologică a mândrilor Inca s-a îndeplinit exact la momentul precizat.

 

Până pe 22.12.2012 multă lumea a stat cu inima strânsă așteptând "profeţia" Sfârşitului Lumii făcută după o interpretare aiurea a calendarului astrologic mayas. Bineînţeles, o escrocherie, dar puteai să fii sigur? Asta a fost reacția generală, eu eram sigur că nu se întâmplă nimic, astrologia mi-a spus acest lucru!

 

Horoscop Astrologia vedică are o metodă proprie reflectând filozofia şi religia budistă, modul de viaţă indian. Face greşeala majoră să considere "poziţia reală" a Soarelui în constelaţii, confundând constelaţiile, cu zodiile. Greşeală? Poate, nu, este un mod, în concordanţă cu religia budistă, mai poetic şi mai frumos să vezi lumea, să faci astrologie! Să crezi că, undeva, departe, ţi se face destinul, numai în stele, că nu aparții deloc Pământului, că suntem făcuți din pulbere de stele. Foarte frumos și poetic, dar greșit! Cute, but wrong, vorba celor doi căței!

 

Horoscop Din nefericire, astrologia a fost folosită uneori, mă tem că deseori, ca o armă. Să poţi prevede viitorul, ce avantaj fantastic pentru o armată! Sau, în politică! De exemplu, momentul debarcării aliaţilor din Normandia a fost stabilit de astrologul Louis de Wohl, iar Statul major aliat a respectat data respectivă, contrar cu buletinul meteorologic şi alte rapoarte. Şi, astrologul a avut dreptate…

 

De ce va spun toate acestea? Dintr-un motiv evident. Publicul român nu prea cunoaşte exact ce este astrologia şi la ce serveşte ea, cum se consultă un horoscop şi la ce este folositor. Persoane primitive și ignorante confundă astrologia cu vrăjitoria şi pe astrologi cu ţigăncile care ghicesc, numerologii fac horoscoape și moldovencele au părăsit centura Chișinăului (o avea Chișinăul centură?) ca să facă astrologie la tv. Comprenez, vorba Piratului din Caraibe!

 

Horoscop Mai mult, publicul a fost dezinformat şi corupt de persoane dubioase care se autointitulează “astrologi” sau ”numerologi”. Este greu să dregi, să repari, este o muncă de Hercule, să curăţi grajdurile regelui Augias! Astrologia nu se pune la vot, nu este o democrație, nu cei mai mulți și cu mai multă audiență au dreptate, ba din contră. E greu să faci un public obișnuit cu manele țigănești să aprecieze muzica simfonică a secolului XXI, ”epic music”!  

 

Începând să dezvolt subiectul, nu pot să închei fără să mă refer la o ţară cu o tradiţie bine stabilită în astrologie, medium, clarviziune, tarot, yoga, spiritualitate orientală, medicină alternativă, etc. Este vorba despre Franţa. Am în fața mea o cărticică. Este scrisă de Nicolas Ponse și se numește ”L’ésotérisme à Paris”. Un ghid al clarvăzătoarelor, spiritiștilor, magicienilor, astrologilor etc. Dar, ultimul capitol este destinat masonilor. Un ghid al muzeelor, al templelor și al străzilor și cabinetelor practicanților. Da, se face și puțină reclamă, de unde să iasă banii, altfel?  Este vorba despre credulitate, prostie, depresie, lipsa de speranţă, sau altceva… mult mai neliniştitor?  Bună întrebare!

 

Acum vă rog să mă scuzați am primit prin bunăvoința unui călător o carte. De la un prieten vechi și drag, tot din Franța. O carte rară, scrisă de un ucenic al lui Georges Ivanovici Gurdjieff, pe nume Serge Marcotoune. Scrisă în anul 1929, o carte îngrijită la timpulul ei, tipar înalt pe hârtie scumpă, nu este deloc îngălbenită. Nu a fost citită niciodată, sunt multe foi netăiate. Are 378 de pagini și se numește ”La Science Secrète des Initiés”. În noaptea aceasta o să văd cât de importantă este. Sper să nu fie o manea țigănească.

 

Horoscop Dar aș dori să văd lucrurile puse la loc în țara asta, să fie o țară normală, sunt multe țări normale, dar care nu au licurici. Aceasta manie periculoasă a românilor de a lua, fără a înțelege, sau aprofunda, cultura, modul de viață al altora, este păguboasă și vicioasă. Acum ascult ”Radio Trinitas” și mă pregătesc pentru canonul de noapte. Sunt supărat, Miki iarăși nu se simte bine, ține lăbuța dreaptă din spate în sus și tropăie caraghios în trei lăbuțe. Acum stă sub biroul la care lucrez și mi-a luat un picior în brațe, cățelește. Mâine trebuie să mă duc neapărat la doctorul Cristi Bobu, dacă pentru mine nu mă duc la doctor, pentru cățelușă este musai!

 

Mereu mâine, mâine, mâine – este nevoie de timp, mult timp, chiar dacă mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

NOTĂ  Așa cum am promis, marți la ora 08:00 o să public pe EvZ Special-Conexiuni, articolul meu: ”Vimana lui Hitler, Operațiunea ”Highjump” și asasinarea unui secretar de stat”. Ultimile informații pe care le-am primit rezolva elegant și logic problema ”farfuriilor zburătore”. Este important!

 

                                                  

                                                      ⃰    ⃰    ⃰

 

 

horoscop

 

BERBEC   Planetele rapide nu au nimic cu zodia ta şi de aceea, ziua de astăzi, o zi de luni oarecare, nu va rămâne memorabilă. Pare că nu se întâmplă nimic, nimic rău, nicio grijă. Dedică ziua planurilor de viitor. in relaţiile amoroase, in familie sau in cuplu nu te lăsa condus numai de propria incapatanare, incearca sa negociezi şi să aflii şi parerea celui drag, celor dragi. Sănătatea este în general bună, dar protejează-ţi capul care în mod tradiţional este de natura zodiei Berbecului. Traieşte în prezent, fii mai pragmatic şi mai realist, lasa planurile complicate şi strategiile iscusite. In a doua parte a zilei cumpărăturile şi vizitele sunt avantajate.

 

horoscop

 

TAUR  Există un procent de încăpăţânare taurină în caracterul tău, dar astăzi trebuie să fii mai flexibil, încercă să convingi anturajul prin paşi mici, fără exagerări, încet, pe rând, dar sigur! Influenţe astrale puternice te favorizează in ceea ce priveste sanatatea si intretinerea corpului tău. Tratamente cosmetice, proceduri de fizioterapie, acupunctură, masaj, bazin, sauna sau prozaica sală de forţă. Ai de unde alege şi nu fă economie când este vorba de corpul tău. Nu uita că nu ai un suflet, ci eşti un suflet care are un corp. De care trebuie să ai grijă! Zâmbeşte şi uită-te în ochii oamenilor şi nu uita ca momentul de faţa este cel mai important.

 

horoscop

 

 

GEMENI  Ziua bună se cunoaşte de dimineaţă iar tu te simţi bine. Astăzi trebuie să faci un efort şi să-ţi organizezi mai bine timpul. Planifică, anticipează, verifică, nu te lăsa folosit de alţii! In perioada menționată trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi. Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent(ă) la noii furnizori sau clienţi. Trebuie să începi să faci economii, fără să-ţi schimbi esential felul in care traiesti – economia este arta prin care obtii maximum de la viata. Concentrează-ţi atenţia asupra sănătăţii – evită expunerea inutilă la frig. Banii sunt bine aspectaţi – poţi valorifica obiectele inutile, de care nu mai ai nevoie!

 

horoscop

 

RAC   Vrei sa pari mai tare şi mai important decât eşti. Este foarte bine, pentru că aparenţele contează, dar nu ţi-ai ales bine momentul! Azi este o zi plată, densă şi fără avantaje pentru tine. Nu lăsa nicio schimbare să te tenteze – nu vinde, nu cumpăra, nu investi, nu-ti face noi prieteni! Lasa lucrurile aşa cum sunt şi înţelept te veţi numi. Racii creatori, artişti şi/sau educatori sunt ceva mai avantjaţi, mai ales în a doua parte a zilei. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  Un semn de foc îți poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Se pare că ai noroc. Atenţie la frig – protejează-ţi in special mâinile, poartă mănuşi, dar fereşte-ţi şi pieptul.

 

horoscop

 

LEU   Dimineaţa ai o veste bună, dar pe seară poţi să întâlneşti o opoziţie din parte celor apropiaţi. Ideile tale energice nu sunt foarte populare. Poate că ai exagerat un pic, mai gândeşte-te! Mici schimbări, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Începe să se contureze un nou concept, o nouă idee sau proiect. Dă-i înainte, nu te opri pentru treburile girafelor! Tu eşti Leu! Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale.

 

horoscop

 

FECIOARĂ Eşti avantajat în relaţiile umane. Dacă ai de negociat, bănci, leasing etc. dar şi relaţii sentimentale de lămurit atunci azi trebuie să îndrăzneşti, să insişti. Norocul este de partea îndrăzneţilor! Evită astăzi discuţiile seriose şi strategice cu cei dragi, de orice sex ai fi. Cu un compliment bine plasat poţi schimba cursul discuţiei. O informaţie în legătură cu nişte bani, dar nu spera că se rezolvă imediat. Toată perioada este sub semnul, care, de fapt nici nu este foarte negativ, al amânării şi al întârzierii. Seara relaxantă.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  O zi monotonă, plată de genul celor de care mai târziu nu-ţi mai aduci aminte. Nu-ţi adormi vigilinţa, în caz contrar ţi se poate întâmpla ceva de care să-ţi aduci aminte foarte mult timp! Posibile disensiuni dimineaţa, care pot fi evitate prin amânarea unor întâlniri sau vizite. O zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului. Pare a fi o criză, dar gestionează totul cu mare grijă, stelele arată că poate fi vorba de o păcăleală. Seara plăcută, favorabilă relaţiilor sentimentale şi emoţiilor pastelate.

 

horoscop

 

SCORPION   De toate pentru toţi! O zi furtunoasă ca un uragan la tropice. Te asaltează din toate părţile emoţii, veşti, idei, conflicte, împăcări, întâmplări – în orice caz, astăzi nu te plictiseşti! Nu da curs propunerilor extravagante, odihneşte-te şi relaxează-te. O carte bună sau un film interesant pot crea un climat confortabil. Ceea ce s-a pierdut se va găsi. Regăseşti fie un obiect pierdut, fie ceva ce ai rătăcit, poate chiar sentimente sau trăiri. Evită incidentele domestice şi nu supralicita in discuţiile cu anturajul apropiat.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR  Veştile pe care le primeşti te îngrijorează. Sunt exagerate, bineînţeles, dar este bine să pui ordine în sistemul tău, în proiecte, idei, să planifici, să anticipezi. Aşa poţi să prevalezi! Astazi nu uita că vorba dulce mult aduce şi că o rugăminte poate fi mai uşor ascultată. Perioada favorizează nativii care activează  în transporturi, educaţie şi comerţ. Banii sunt aspectaţi favorabil. Venituri apar şi din nişte surse mai puţin obişnuite: poate din dividente, poate din valorificarea unor active. Fereşte-te de posibile greşeli sau erori la şcoala, serviciu sau în bucătărie. Întâi gândeşte, apoi acţionează. Veşti bune de departe, care te fac să-ţi reajustezi unele proiecte ale tale pe termen foarte lung.

 

horoscop

 

CAPRICOR  Conjunctura arată că ai o mare putere de concentrare pe termen scurt. Poţi să rezolvi problemele profesionale sau sentimentale fără să te laşi intimidat, sau, deranjat de bruiajul cotidian. O zi bună. Trebuie să nu exagerezi în această idee, că totul este bine, pentru că este riscantă: poţi să faci gafe şi cheltuieli extravagante. Ziua este de asemenea favorabilă nativilor din Capricorn cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie.  Gândeşte-te cum să faci lucrurile cum trebuie, cu tragere de inimă, cu suflet, nu-i lăsa pe alţii să-şi bată joc şi să le facă strâmbe. Trebuie să evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus.

 

horoscop

 

 

VĂRSĂTOR  Cu Venus în aspecte bune pentru tine, domeniul sentimental este favorizat. Nu foarte mult, dar suficient ca să ai o zi plină de aluzii şi încercări galante. Nu pleca, pe seară, la drum lung! Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Astăzi lasă analizele sofisticate pe altă dată. O zi de cumpărături sau de lenevit acasă, pe seară. Nu-ţi fă nici un program, în aparenţă. Lasă lucrurile să se întâmple. În activitate, la munca de zi de zi, eşti creativ şi inspirat în a găsi metode care să-ţi simplifice şi să-ţi uşureze viaţa profesională. Nu exagera problemele de sănătate şi nu lua aiurea medicamente neprescrise de medic.

 

horoscop

 

PEŞTI   O zi dinamică, densă şi o mare dorinţă de comunicare. Marte şi Mercur din zodie cooperează şi îţi sugerează idei şi soluţii îndrăzneţe. Trebuie să-ţi optimizezi consumul de energie. Mare atenţie la bani, cum îi foloseşti şi mai ales unde îi pui! În această perioadă eşti deosebit de rapid – toată lumea pare a se mira de viteza ta!  Parţial adevărat este faptul că astăzi eşti foarte grăbit, ce vrei, se mai întâmplă. Nimeni nu este perfect! Iarna asta nehotărâtă şi cam nesimţită te face sa te iriţi repede. De fapt mai toata lumea este cu capsa pusă, sau cu fitilul aprins. Nu spera şi nu ai teamă, ziua trece repede pentru că pe seară ai o întâlnire. Importantă! Poate fi şi o reuniune de familie cu probleme importante.

 

horoscop