Evenimentul Zilei > Horoscop > HOROSCOP Ascendentul, mai lăsați-l în pace, pentru Numele Lui Dumnezeu! Ereziile prind mai repede decât învățătura bună.
HOROSCOP  Ascendentul, mai lăsați-l în pace, pentru Numele Lui Dumnezeu! Ereziile prind mai repede decât învățătura bună.

HOROSCOP Ascendentul, mai lăsați-l în pace, pentru Numele Lui Dumnezeu! Ereziile prind mai repede decât învățătura bună.

HOROSCOP Ascendentul este gradul de zodiac care arată exact punctul cardinal Est în momentul nașterii. Este important deoarece este ambreiajul, cum îi spun eu, face legătura dintre macro și microcosmos, dintre zodii, planete și casele astrologice.

 

 

 

 

HOROSCOP  Pe 30 septembrie s-au născut Euripide, Pompei, Deborah Kerr, Michel Aoun, Hans Geiger, David Oistrah, Udo Jürgens, Monica Bellucci, Iuri Liubimov, Martina Hingis, Constantin I. Brătescu, Ion Vova, Elie Wiesel, Dem Rădulescu, Ricky Dandel, Teodora Enache, Martin Cazacu, Andreea Răducan, Marius Urzică. Pe 1 octombrie s-au născut Julie Andrews, Jimmy Carter, Richard Harris, Walter Matthau, Annie Besant, Coca Bloos, Constantin C. Nottara, Gheorghe Vitanidis, Cristian Tudor Popescu, Angelo Niculescu, Alice Gabrielescu, George Matei Cantacuzino.

 

În calendarul creştin ortodox sunt, pe 30 septembrie Sfinţii: Grigorie Luminătorul, Episcopul Armeniei, Ripisima, Gaiani şi alte 32 de fecioare. Pe 1 octombrie este Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare mare, Anania, Roman Melodul, Iosif și Chiriac de la Bisericani.

 

În „Kalendar” continuă Berbecarii, sărbătorile Lupilor. Lumea ducea de mâncare, lupilor, în pădure, ca să reînoiască legământul cu ei peste iarna grea ce va să vină. Doamna mitologiei româneşti, Antoaneta Olteanu, spune, în „Calendarele” ei referindu-se la ultima zi din septembrie: „Este rău de lupi!”, citîndu-l pe marele Speranţia.

 

HOROSCOP  Un weekend călare pe două luni, semn rău. Octombrie, Brumărel, nu începe bine, duminică. Era mai bine dacă începea de luni, ca o lună cumsecade și cu frică de Dumnezeu. Dar, nu o să ne supărăm din atâta, să ne vedem liniștiți de treburile nostre, superstiții sunt multe…

 

HOROSCOP  "Evenimentul Zilei" din 30 septembrie 1955, acum exact 62 de ani, a fost accidentul mortal al actorului american James Byron Dean. "The Rebel Without Cause" era la volanul unei maşini de curse, un Porche Spyder 550 şi se deplasa către Salinas, unde avea loc o cursă. Mecanicul lui l-a sfătuit să facă puţin antrenament pe drum, să se familiarizeze mai bine cu volanul.

 

După ce au luat amendă pe autostradă, pentru exces de viteză, Dean şi mecanicul Wütherich au luat-o pe drumul curselor 166/33, ajungând pe 466, astăzi 46. La intersecţia lui 46 cu 41 un Ford Tudor Coupe i-a taiat calea lui Dean. Accidentul nu a putut fi evitat şi a cauzat moartea lui James Dean şi rănirea gravă a mecanicului Wütherich.

 

James Dean nu a jucat decât în trei filme mari, dar este mai celebru decât actori care au jucat în o sută de filme. Pentru că el nu a jucat decât un rol – rolul lui, al unui rebel imortal! A fost idolul unui tineret care se ridica împotriva sistemului. Astăzi, uitat, ca mai toate valorile importante. Decât o sută de ani ca un bou, muncind din greu pentru sistem, mai bine douăzeci de ani, trăind periculos și iubind din plin, ca un leu! James Dean avea doar 24 de ani!

 

HOROSCOP  Ereziile mor greu! A spus-o papa Pius al VI-lea, eu doar repet. În corespondența mea am dat de nu mai puțin decât de patru doamne drăguțe și nedumerite care mă întrebau de la ce vârstă ascendentul devine mai important ca zodia, ba una dintre ele, cea mai drăguță, era îngrijorată de faptul că fiind născută prematur, ascendentul s-ar putea să-i facă probleme.

 

HOROSCOP  Ascendentul ăsta mă urmărește ca un asasin plătit. Degeaba am explicat ani întregi și la tv, zilnic, degeaba am adus argumente și citate, erezia este mai puternică decât o învățătură bună și cinstită. Între timp spionii mei, agenții siniștrii ai Astrology Trust al răposatului Jonathan Cainer și-au făcut treaba și au aflat numele întemeietorului minciunii astrologice, cea cu ascendentul mai important ca zodia. Este vorba de un român, mai precis de o moldoveancă. Mai mult, mi-au prezentat un dosar întreg, al numitei. Am pus dosarul în bibliotecă, lângă celelate dosare. La un moment dat o să le public pe toate, oricum vor fi publicate după înălțarea mea, are grijă notarul paraguayan de asta.

 

HOROSCOP  Până atunci să vă mai explic încă odată, foarte pe scurt, m-am săturat de treaba asta până peste cap.

 

Ascendentul este gradul de zodiac care arată exact punctul cardinal Est în momentul nașterii. Este important deoarece este ambreiajul, cum îi spun eu, face legătura dinre macro și microcosmos. Hai să o luăm practic, așa fac eu. Avem o foaie, un formular de horoscop. După metoda lăsată de cardinalul Pierre d’Ailly calculăm poziția ambreiajului, a ascendentului, ASC. Trasăm o linie orizontală un diametru, care, normal, trece prin mijlocul horoscopului și facem o săgeată în stânga, acolo punem, de exemplu ASC 10 grade 20 minute în Săgetător. Având acest punct stabilit trasăm zodiile și casele, după metoda caselor egale. Deci, ascendentul face legătura dintre partea obiectivă, naturală, zodii, planete, etc și cea convențională, artificială, casele solare. De la ASC începe prima casă și el închide, delimitează și pe a 12-a.

 

Un program de calculator, ”Kepler” de exemplu, eu am altceva, ”Expert Astrologer 7.1” face imediat tema astrologică, horoscopul, dacă se dau momentul precis al nașterii, an, lună, zi, oră, minut și coordonatele locului nașterii. Să nu se uite să se adauge corecția timp de vară, sau de iarnă.

 

HOROSCOP Pe de altă parte iată ce scrie în ”Corpus Astrologicus” a 485-a paradigmă, regulă:

 

485. Aspectele pe care le formează Ascendentul şi Mijlocul Cerului cu planetele se iau în consideraţie numai în cazul cunoaşterii exacte a orei şi minutului naşterii. În cazul cunoaşterii cu precizie a momentului naşterii, aspectul care se foloseşte la interpretare este conjuncţia, având “ o orbită” (aproximaţie, plajă, ecart) de 5° de o parte şi de alta a ASC şi MC.

– Planetele care aspectează Ascendentul influenţează aspectul fizic, modul de integrare în mediul ambiant, şi felul în care acţiunile nativului sunt judecate de ceilalţi.

– Planetele care aspectează Mijlocul Cerului au o influenţă asupra alegerii tipului, profesiei sau meseriei, asupra situaţiei sociale (sau a lipsei ei) sau a abilităţii (sau inabilităţii) de a se integra şi contribui la dezvoltarea societăţii.

Ca orice aspect, conjuncţia ASC şi MC cu planetele se interpretează în corelaţie cu celelalte aspecte, considerând  horoscopul ca un întreg.

 

HOROSCOP  Este evident, dragi lupi, padawani și hobbiți că ascendentul se ia în considerare, cu prudență, numai dacă se cunoaște exact momentul nașterii, sau al evenimentului. Deci, nu are ce căuta la un horoscop pe zodii, generalist. Nici nu se poate calcula, doar unii astrologi, foarte rudimentari, consideră, luînd în considerare reciproca, că ASC este gradul 0 al zodiei în cauză. Dacă printre cei care mă citesc sunt și astrologi profesioniști, îi rog să-mi scrie la dom.profesor@gmail.com ca să le dau toate aspectele ASC cu planetele, din ”Corpus Astrologicus” o lucrare pe care, pun pariu pe ce vreți domniile voastre, nu o mai are nimeni în Europa. Am verificat pe ”Dimineața Astrologilor”. Da, dimineața a înviat, ca și Jana nu a murit, s-a transformat. Este doar de două ori pe săptămână, cu foarte puțini astrologi, cam două duzini, dar cred ca sunt la crème de la crème.

 

HOROSCOP  Este ceva care mă neliniștește, dragi lupi, padawni și hobbiți, animalele de pe aici, de lângă Vrancea, sunt nervoase. Am văzut șerpi trecând șoseaua, trebuiau de mult să se refugieze sub pământ. Am fost în pădure. Lupii nu au venit la sfat, cu toate că venisem cu daruri, cârnați de curcan, asta le place cel mai mult. Vulpile au fugit, nici urmă de ciute și urși. Prin râpe adânci mirosea a pucioasă, apele sunt tulburi, ciupercile sunt rare și povestesc lucruri îngrozitoare. Pădurea este speriată, carpenul meu, cel vorbitor, a fost mut, ca un mormânt proaspăt. Doar scârția a pagubă.

 

Prietenul meu, cel de la Observatorul Mauna Kea unde este și centrul seismologic mi-a dat un răspuns evaziv: We shall see!

 

Probabil, sper eu cu optimismul meu invincibil, este doar toamna, cu frigul ei instalat prea devreme.

 

We shall see, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                     ⃰    ⃰    ⃰  

 

 

 

 

 

 

HOROSCOP

 

 

BERBEC   În weekend ca şi mai tot anul, nu ai decat pe Uranus cel ciudat și retrograd in zodie, dar asta nu înseamnă că lumea a uitat de tine.  Weekend-ul este o perioadă ceva mai complicată în care nativii şi frumoasele native din Berbec se întrebă „cum să fac să am o viaţă mai armonioasă?!” Sâmbătă, e de bine! Viaţa e o permanentă infruntare de interese, aşa incât trebuie sa dai dovada de multa inteligenta şi sa ai putin noroc in promovarea scopurilor. Sâmbătă, ai! Duminică – obstacole şi enervări! Ce ne vine împotrivă – un tren cu locomotivă, aşa încât nu insista să-l arunci de pe linii, reaminteşte-ţi că cel mai inteligent, cedează! Adică poţi avea o discuţie cu cineva din anturaj atât de încăpăţînat ca o locomotivă. Probabil alt Berbec sau un Peşte…

 

HOROSCOP

 

TAUR    O perioadă care pare relaxantă, chiar bună. Sâmbătă eşti în criză de timp! Ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reuşi sa le faci pe toate, dar esti aproape de o soluţie pentru rezolvarea unei probleme sentimentale mai dificile. Duminică, Cosmosul te informează că planurile pe care le-ai făcut şi le urmăreşti de ceva timp, încep să se materializeze. Nu chiar cum le-ai visat, dar oricum, ceva-ceva începe să se mişte.  Duminică, probabil, o să te trezeşti la prânz, aşa că abia dacă ai timp să pregăteşti programul de săptămâna viitoare. Pentru că în jungla asta de beton cine nu are un plan – este devorat de monştrii.

 

HOROSCOP

 

GEMENI   Mult entuziasm şi o privire mai sportivă asupra vieţii te ajută să te bucuri din plin de deliciile sezonului încă cald, dar care se răcește, evident. Sâmbătă, comunicarea este punctul tău forte, dar astăzi nu trebuie sa insişti prea mult cu aceasta abilitate pentru ca să nu zăpăceşti oamenii cu dinamismul tau şi să dai naştere la confuzii. Duminică este o zi bună de relaxare sau de aprovizionare de la țară. Duminică trebuie să faci, neapărat, ceva care îţi place mult, poate să te duci la un concert, poate o prăjitură cu cafea scumpă, sau pur şi simplu să stai în pat.

 

HOROSCOP 

 

 

RAC   Loialitatea şi adevărul înseamnă foarte mult pentru tine, mai ales în acest weekend. Sâmbătă nu prea ai ţinere de minte în relaţiile sentimentale. Inţelegerile trecute trebuie mereu reinnoite, atat in afaceri cât şi in dragoste, altfel partenerii işi cam "uită obligaţiile"!  Duminică trebuie să ai curaj. Ai noroc la dragoste si stelele te sfatuiesc sa faci tu primul pas, mai ales dacă este inceputul unei relatii. Mobilul e la indemana. Sună, acum! Cu anturajul – discreţie şi prudenţă! Duşmanii din dragoste sunt o categorie aparte de inamici, a caror motivatie creşte proporţional cu succesele tale in amor, aşa că fii discret.

 

HOROSCOP

 

LEU  Eşti într-o perioadă în care eşti plin de energie. Profită şi realizează ceva, finalizează un proiect, termină lucrurile începute. Sâmbătă este o zi care pare bună şi relaxantă pentru leul sentimental şi generos din tine. Iti prieste orice discutie la o cafea si faci planuri pentru viitor. Prietenii te ajuta azi făra să-i baţi la cap. Duminică este o zi plină de satisfactii pentru tine. Cei din jur recunosc ca ai dreptate si iti accepta argumentele. Experienţa şi abilităţile tale inving!  Treci printr-o perioada de reevaluare a propriei condiţii, adică ţi-au crescut cheltuielile şi pretenţiile.

 

HOROSCOP

 

FECIOARĂ  Acest ultim weekend din luna septembrie, de fapt călare pe două luni, septembrie și octombrie, odată cu Soarele şi Mercur, protectorul zodiei, planete bine aspectate, (în astrologie şi Soarele şi Luna se numesc tot planete) îţi este favorabil în domeniul emoţional – realizări mici, dar necesare.  Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât ca grup social cât şi în dragoste. Călătorii scurte şi prietenii trecătoare. Sâmbătă  ai nevoie de ajutor! Nu prea ai dormit bine şi gândurile nu îţi dau pace. Situaţia pare complicată. Nu ai linişte pentru că eşti şi în urmă cu multe treburi. Fă-ţi un plan, cere sprijin! Duminica trece repede pentru că nu se întâmplă nimic care să te intereseze foarte mult. Puţintică răbdare! Ai mare nevoie de un consilier de taina, dar nu ştii în cine poti avea incredere. Sfatul horoscopului este să mai aşteapţi o perioada de timp.

 

HOROSCOP

 

BALANȚĂ    În acest weekend nu trebuie să aştepţi să te ajute anturajul, trebuie să te descurci singur. Atenţie la mijloacele de transport în comun.  Sâmbătă trebuie sa continui cu aceleaşi metode verificate de până acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele. Tenacitatea şi răbdarea aduc succes! Duminică elementele aleg! Astăzi ai toate şansele să te întelegi bine cu semnele de foc si apă, dar nu prea te poţi înţelege cu cei născuţi sub semne de pământ şi aer. Pauză! Este încă prea târziu și prea frig ca să faci ceva ca lumea. Poate fi şi o bun weekend la mare, marea poate fi încă cladă. Poate, ultima vizită la mare! Dacă rămâi în oraş stelele spun să te duci doar pe înserat cu prietenii la o terasa cu cartofi prăjiţi şi bere rece.

 

HOROSCOP

 

SCORPION  Weekend-ul nu este o perioadă indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Este o perioadă de relaxare şi distracţie. Sigur, dacă ai ceva de treabă prin casă, trebuie s-o faci, că nu este nimeni care să muncească în locul tău! Sâmbătă trebuie să respecţi legile, scrise sau nescrise! Nu încerca să impui anturajului propriul tău sistem de referinţă, ci mai bine respecta regulile jocului ca să obţii ceea ce vrei. Duminică nu lăsa pe mâine! Trebuie să te ocupi mai mult de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Stai, calm şi discută cu membrii familiei, cu cei dragi. Poate în jurul mesei de prânz de duminică, reinventează acest obicei micburghez atât de eficient.

 

HOROSCOP

 

SĂGETĂTOR    Idealizează mai puţin situaţia în care te afli şi vei avea o viaţă mai fericită. Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie bine. Cum îţi aşterni, aşa o să dormi! Sâmbătă este zi de cumpărături. Stelele spun să te plimbi prin Mall, sau măcar printr-un supermarket local in cautarea unui obiect draguţ, util şi poate chiar şi ieftin. Neapărat ceva de in sau bumbac şi lână de calitate dacă te pregăteşti de toamnă-iarnă. Duminică atenţie mărită! Oarecare prudenţă nu strică astăzi. Nu cochetezi cu dezastrul, dar cineva, ceva, cumva, ar vrea să ai informaţii greşite. În ceea ce priveşte domeniul emoţional, relaţiile sentimentale. Adică, auzi o bârfă!

 

HOROSCOP

 

CAPRICORN   În acest weekend poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, scurte călătorii. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să eviţi o eventuală decepţie sentimentală.  Adică, se recomandă bună dispoziţie şi optimism! Sâmbătă trebuie să dai dovadă de discreţie.  Nu te baga in chestiuni care nu te privesc, mai ales daca este viaţa intimă a unui membru al familiei, a unei persoane din anturaj. Duminica este o zi relativ favorabilă, marcată de oboseala cronică. Toată „informarea asta politică” te irită cumplit şi te gândeşti că te distrage de la adevăratele tale scopuri şi idealuri.

 

HOROSCOP

 

VĂRSĂTOR   În acest weekend este timpul unor decizii mai mult sau mai puţin importante. Ceea ce este esenţial este să iei hotărârile la momentul potrivit. Nu amâna şi nu lăsa lucrurile să se rezolve de la sine. Nu se rezolvă! Te simţi gata de cele mai mari trăznăi, de ceva petreceri şi evenimente importante. Sâmbătă eşti bine-dispus şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Tot azi poţi primi un răspuns favorabil pentru una dintre problemele la care te gândeşti mult. Duminică poţi să stai acasă! Stelele zic să nu te deplasezi, mai ales cu un mijloc de transport rapid. Relaxează-te, distrează-te, leneveşte!

 

HOROSCOP

 

PEŞTI   În weekendîn privinţa legăturilor romantice în această perioadă trebuie doar să alegi. Poţi să o faci cu ochii închişi, tot aia este! Nu sta în curent şi nu zăbovi peste măsură în spaţii largi, în aer liber – şi atenţie la frigul de seară! Banii sunt puţini, dar siguri. Sâmbătă se poate şi mai bine. Viaţa ta sentimentala nu este suficient de intensa pe cat ai dori. Astăzi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţă în relaţiile sentimentale. Duminică fă o surpriză. Fă-i soţiei, sau iubitei un cadou – un buchet de flori, sau o bijuterie mică, drăguţă, aşa, fără nici un motiv, numai ca să-i spui că este aleasa ta şi o iubeşti. Sigur şi pentru doamne este valabil!

 

HOROSCOP

 

END