Editura Evenimentul si Capital

În anul 2014 a avut un salariu anual de 285 milioane dolari, anul acesta primește doar un dolar! Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7412 Vizualizari

Horoscop Pentru Nick Woodman, fondatorul și PDG al GoPro, salariul corect în anul 2014 a fost de 285 de milioane de dolari. Era anul în care cotațiile la bursa din New York ale acțiunilor GoPro au înregistrat o dinamică pozitivă extraordinară. Patru ani mai târziu, în anul 2018, GoPro înregistrează o cădere de peste 80% a valorilor acțiunilor.

Horoscop Pe 30 aprilie s-au născut: Franz Lehar, Joachim von Ribbentrop, Robert Shaw, Ion Popescu-Gopo, Ilie Oană, Mina Minovici.

Horoscop Pe 30 aprilie sunt Sfinţii: Iacob, fiul lui Zevedeu şi Donat din Evria.

Horoscop Tradiţional, în ”Kalendar” astăzi este ajunul de Arminden - nu se coase şi nu se munceşte la câmp.

Arimin-den - o explicaţie etimologică recentă creştină este că provine din slavonă şi ca ar fi „ziua profetului Ieremia”. Fonetic, unii lingviști purişti gen mister Higgins din „My Fair Lady” (poate o să revăd musicalul în noaptea asta, ce regal!) ar obiecta că vocalele migrează de la cele deschise spre cele mai închise, în decursul timpului, probabil din cauza lenii poporului de a mai deschide gura.

Horoscop Aşa, că la fel ca şi profesorul Radu Florescu pe care l-am întâlnit, de mult, la Boston, mare istoric, mare om, cred că este vorba de evocarea unui zeişor nordic, pe nume Armen, sau Armin, un zeu minor, cel care îi călăuzea pe vikingi în navigaţie şi bătăliile pe mare şi, ceea ce este mai important, îi aducea acasă!

Realizaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, că religia strămoşilor noştri a fost sincretică, bogată şi naturală. Dar cum a ajuns un zeu al vikingilor la „marea cea mare”, la Marea Neagră? Simplu, l-au adus cu ei vikingii! După ce au fondat regatul rus, aşa se numeau triburile acelea de nordici după cum alţii nordici se numeau „sued” sau „dane”, deci este vorba despre vikingii ruşi cu capitala la Kiev, prin secolul IX, unii spun că mai devreme puţin, chiar.

Horoscop În orice caz „Tagma ton Varangion” superb corp de elită format numai din vikingi, asigura prin secolul X, paza împăratului roman, bizantin, de la Constantinopole. Se spune că era un corp de 6.000 de războinici, o legiune, deci, care făceau prăpăd oriunde, oricum, oricând! Stefan Zweig regretă stingerea acestui corp de viteji care, după cum spune, melancolic și cu mare tristețe, ar fi pus cu botul pe labe pe turcii cei nemernici, stricători și nedemni. Apoi, probabil că varengii nu ar fi lăsat deschisă o portiţă în zidul de apărare, după o bătălie victorioasă - Kerka Porta, greşeală impardonabilă, care a năruit un imperiu, a distrus o civilizaţie şi a nenorocit multe popoare europene, printre care şi pe noi, pe daco-români!

Nu fiţi nesimţiţi, dragi oameni politici, vorbiţi prea uşor despre crize și război, ca şi când ar fi o excursie la Ibiza şi lăsaţi mereu câte o Kerka Porta în urma voastră, grăbiţi la îmbogăţire şi trai uşor. Ce v-aş fi dat pe mîna varengilor, ei nu-și ratau niciodată ținta!

Horoscop “Ajunul Armindenului – cel de al doilea moment, după Sf. Gheorghe, cea de a doua sărbătoare consacrată naturii renăscute, pline de vitalitate, cuprinde numeroase practici apotropaice îndreptate în principal asupra vrăjitoarelor, care încearcă să fure energiile vitale ale vegetaţiei şi ale animalelor! Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 218.

Legenda spune: cu mai multe săptămâni înainte strămoşii noştri plecau, din toate colţurile, de pe câmpia cotului Dunării, de pe cele două maluri ale ei, de departe, din stepele Estului şi din pădurile munţilor, de la toate aşezările fortificate şi din toate triburile: ale lupului, ale şarpelui, ale zimbrului, ale caprei, ale vulturului, ale corbului, ale focului, ale stejarului, ale... multe erau triburile şi puternice! Dar, plecau mai ales tinerii, cei care nu făcuseră drumul acesta niciodată!

Trebuia, neapărat, să se ajungă în noaptea de Arminden, cu Carul Mare deasupra capului, la Marea cea Mare.

Horoscop Sângele lor mai curge prin vinele noastre şi adesea rămânem pe gânduri în faţa unui simbol dintr-un muzeu, dintr-o carte, sau a unei imagini la televizor. Sau la ceea ce vă scriu eu, acum, aici, da, da...

Este ceva însemnat, dar am uitat... şi uitând numele, ne pierdem stăpânirea asupra lucrurilor, asupra pământului, asupra timpului – ne prostim și ne sălbăticim. Totuşi, ceva-ceva ne mai aduce aminte de când eram într-adevăr liberi şi stăpâneam pământuri de peste jumătate de milion de kilometri pătraţi. Aşa cum ceva ne face să plecăm la mare, neapărat, să fim acolo de Arminden!

Legenda spune că a fot și este un obicei vechi, ritual, al Primilor Strămoşi şi al Marilor Zei.

Agatârșii, tracii, dacii, geţii, nu contează denumirea, să lăsăm lucrurile acestea pe seama învăţaţilor celor mari, aveau acest obicei. Lucrurile importante se simt cu inima, nu se văd cu ochii!

Ei bine, strămoşii noştri aveau ca ritual oblogatoriu, la răsăritul Soarelui, în ziua de Arminden, să se scalde în Marea cea Mare. Se spune că războinicii se spălau doar pe mâini, având grijă să bage întâi mâna dreaptă în apă. Aşa se spălau de păcate şi de preţul sângelui vărsat. Iar tinerii aveau sănătate şi noroc în anul ce urma, fetele îşi găseau dragostea şi perechea.

Se mai spune că de undeva, de pe o dună de nisip, sau de pe o corabie părăsită a grecilor, veghea Lupul Şchiop. Iar tinerii se îngrozeau la auzul urletului Lupului. „Nu vă fie frică, este doar vântul!” spuneau încercaţii războinici, cei plini de cicatrici şi mototoliți de războaie și destin. Dar şi ei se uitau unul la altul şi se dădeau mai aproape de săbii şi de suliţe.

Lupul Şchiop cerea preţul păcatelor. Uneori marea îşi lua singură preţul şi Lupul era împăcat. Pe unii îi luau sirenele apei celei mari. Alteori, în cetăţile greceşti sau în corturile de piele ridicate, câte un tânăr, poate doi-trei, plecau la Zamolxe. Aveau un zâmbet enigmatic pe feţele de ceară, ca vechile statui greceşti, pictate. Nu aveau nicio rană, nimic. Pur şi simplu plecaseră într-o lume mai bună, prilej de veselie pentru cei rămaşi.

Şi astăzi, mereu şi mereu, preţul sângelui este plătit. Accidente auto, sau altceva, care ne îngrijorează, pentru că nu are nume. Şi în zilele acestea se va plăti preţul,

Preţul sângelui... chirie pentru speranţă!

Dar puteţi face un simulacru de ritual dacă nu ajungeţi la Marea cea Mare, în dimineaţa zilei de Armindeni, spălaţi-vă cu apă rece pe faţă şi pe mîini fără săpun sau chimicale şi lăsaţi să se usuce, nu vă ştergeţi cu prosopul. Gândiţi-vă... concentraţi-vă! Poate subconştientul, memoria colectivă a rasei noastre de zei, va aduce la lumina conştiinţei, trăiri, sentimente, amintiri uitate, „flash”-uri! Am fost un neam de zei! Amintiţi-vă, iar dacă nu a fost așa păcatul să fie al meu. Trebuie să fim mândri de ipoteticii strămoși curajoși și onorabili, ”cei mai viteji și drepți dintre traci” cum îi descria Herodot. Mama, tata, strămoșii, toți trebuie idealizați. Poate au fost leneși și bețivi, dar nu asta este important, ci faptul că ne tragem din ei și că trebuie puse în lumină calitățile bune, onorabile, să ne fie exemplu bun, nu să ne justificăm prin ei, prin moștenire, păcatele prezentului.

Horoscop Dacă totuşi vă hotărâţi să plecaţi în călătoria cea veche de mii de ani, pe drumul către mare, mare atenţie, Lupul Şchiop pândeşte şi are colţii ascuţiţi! Nu iartă pe nimeni, dacă nu se plăteşte preţul... măcar daţi de pomană înainte ce plecaţi la drum, este minimum ce puteţi face!

Întotdeauna, orice ai face, trebuie să plăteşti preţul corect!

Horoscop Sau, să primești salariul corect. Pentru Nick Woodman, fondatorul și PDG al GoPro, salariul corect în anul 2014 a fost de 285 de milioane de dolari. Era anul în care cotațiile la bursa din New York ale acțiunilor GoPro au înregistrat o dinamică pozitivă extraordinară. Patru ani mai târziu, în anul 2018, GoPro înregistrează o cădere de peste 80% a valorilor acțiunilor. Camerele video și alte gadgeturi produse de GoPro nu mai au căutare, moda s-a schimbat. Ca urmare, după cum informează ”Financial Times” : ”adunarea acționarilor prin comitetul de remunerare și conducere nu a considerat satisfăcătoare prestația domnului Woodman în anul 2017 și din multe și variate considerente a stabilit salariul anual al susnumitului în anul 2018 la 1 (un) dolar și a anulat plata a 1,7 milioane de dolari primă pentru anul 2017 cât și cedarea, cu titlu gratuit, către domnul Woodman a 3,17% din acțiunile GoPro.”

Horoscop Nu mă îngrijorează deloc bunăstarea domnului Nick Woodman, o logică elementară îmi spune că mai are multe sute de milioane de dolari, ca avere, că nu o fi fost prost să cheltuiască toți banii primiți în anii anteriori! Problema este la noi, la noi ceilalți, cei 95% din populația globului care trăim din salarii și pensii, care abia ne ajung de la lună la lună. O nouă criză ne-ar fi fatală.

Spectrul crizei și al blocajelor economice-financiare-industriale îngrijorează liderii responsabili, dar discreți, din Occident, de pe ambele maluri ale Atlanticului. Aceste probleme dar și altele, la fel de importante, vor fi discutate la întâlnirea Bilderbeg, în curând. Sper că se vor găsi și soluții. Sper, pentru că orice situație poate avea soluție, numai moartea este definitivă!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI