Evenimentul Zilei > Horoscop > Aglaia Gheorghe, Răzvan Ionescu și Radu Boeru într-un spectacol de neuitat, la Muzeul Storck. Horoscop
Aglaia Gheorghe, Răzvan Ionescu și Radu Boeru într-un spectacol de neuitat, la Muzeul Storck. Horoscop

Aglaia Gheorghe, Răzvan Ionescu și Radu Boeru într-un spectacol de neuitat, la Muzeul Storck. Horoscop

Horoscop Doamne, parcă a fost ieri! V-am mai povestit și altădată de ”nemuritorii de la Suzana” de tribul condus de venerabilul Prager care se aduna vară de vară la Sf. Mânăstire Suzana, nu foarte departe de pustnicia mea prezentă. De recitalurile de poezie, seara la focul de tabără când coceam cartofi și beam vin liturgic, ale lui Răzvan Ionescu, actorul nepereche cu studii teologice și un doctorat, acompaniat la dulcea chitară spaniolă a neegalatului Radu Boeru. Parcă a fost ieri…

21 februarie

 

Horoscop  Pe 21 februarie s-au născut Robert Mugabe, Hubert de Givenchy, Ann Sheridan, Harold al V-lea, Sacha Guitry, Anton Bacalbaşa, Timotei Cipariu, Ilie Boca, Ana Maria Sireteanu.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii Timotei şi Eustatie. Canonul cel Mare (partea a III-a). Post. Nimic în ”Kalendar”.

 

A nins din nou în Prahova submontană. Miki tot șchiopătă caraghios în trei lăbuțe, mi-e tare milă de ea, așa grăsulie și răsfățată cum este. Este supărată și eu la fel.

 

Horoscop Dar am găsit în bibliotecă, ca semn într-o carte, un bilet de intrare la muzeu. La Muzeul Storck din București. Amintirile m-au cuprins și m-am lăsat lângă Miki să o scarpin pe creștet. Am început să zâmbesc amintirilor și Miki a început să dea din coadă!

 

Horoscop Doamne, parcă a fost ieri! V-am mai povestit și altădată de ”nemuritorii de la Suzana” de tribul condus de venerabilul Prager care se aduna vară de vară la Sf. Mânăstire Suzana, nu foarte departe de pustnicia mea prezentă. De recitalurile de poezie, seara, la focul de tabără când coceam cartofi și beam vin liturgic, recitaluri ale lui Răzvan Ionescu, actorul nepereche cu studii teologice și un doctorat, acompaniat la dulcea chitară spaniolă a neegalatului Radu Boeru. Parcă a fost ieri…

 

Horoscop Tot ieri mi s-a părut a fi o altă zi de februarie de acum aproape 40 de ani. Era moda recitalurilor ad-hoc, declanșată de Pino, de Caramitru. Să zicem că erai la o bere la Hanul lui Manuc. Iată, vin niște haiduci îmbrăcați în costume de epocă și cântă din cobze și din gură ceva frumos, strecurându-se printre mese. De amorul artei, doar așa, pentru amintirea iscusinței lăutarilor celor adevărați. Să fi fost Tudor Gheorghe? Mâncai o prăjitură într-o cofetărie fițoasă pe Calea Victoriei. Iată, intră o artistă la modă, cu un buchet mare de flori și dă câte o floare fiecărei femei de acolo. Recitând o poezie de dragoste. Să fi fost Carmen Stănescu? Ești într-o sală de cinematograf. Filmul parcă nu mai începe. În schimb, printre rânduri, apare un comic care spune bancuri (nepolitice) și face pe toată lumea să râdă, dar un râs sănătos, în hohote, cum nu se mai aude astăzi. Să fi fost Dem Rădulescu?

 

Horoscop  Într-o seară, actorul Răzvan Ionescu trece pe la noi acasă. Avea o casetă HVS cu un film la modă. Parcă ”White Nights” sau altceva, nu-mi amintesc acum. Videocasetofonul lui nu citea caseta, al meu era un National universal, PAL/SECAM. Mă uit la el acum, un aparat vetust, anacronic, mărturie a unei tehnologii depășite, dar câte bucurii nu ne-a făcut acum aproape 40 de ani. Era modul nostru de a constitui o lume a alegerilor noastre, respingând imixtiunea oficială în viața noastră. Noi alegeam ce, cum și când ne uitam la filme.

 

După film am discutat de una, de alta. Atunci s-a născut ideea spectacolului de la Muzeul Storck. Nu, încă nu știam de Muzeul Storck, dar m-a cucerit entuziasmul lui Răzvan, să facă și el un spectacol ad-hoc. Eu am zis că fac producția, soția mea a spus că se ocupă de regie, a vrut să fie regizoare, dar…  

 

Horoscop Dragii mei lupi, padawani și hobbiți poate credeți că producerea unui spectacol este o treabă ușoară și plăcută. Rămâneți cu credința asta, eu știu cât de greu, dificil și aproape umilitor este să produci un spectacol cu bani puțini. Pentru că banii investiți în producție au fost banii mei. Cu ajutorul tatălui meu, nimeni din sistem nu îl uitase că el a făcut muzeele în România și că s-a luptat pentru salariile muzeografilor, acum 40 de ani suficiente, astăzi niște salarii de mizerie, am găsit locația, Muzeul Storck, într-o zonă discretă a Bucureștilor, dar ce clădire fabuloasă și ce exponate extraordinare!

 

Horoscop Aranjamentul era ca toți spectatorii să cumpere bilet de intrare în muzeu, o sumă derizorie, 2,50 lei. De la un depozit de mobilă de pe Colentina am închiriat 50 de scaune pliante la prețul total de zece lei pe săptămână. Plus două bilete de favor, în fiecare seară. Iar de la Teatrul Bulandra, unde juca Răzvan, am primit pentru două luni, trei proiectoare-spot, cu filtre colorate. Apoi o stație de amplificare mai puternică și mai fidelă, pentru sistemul muzeului. Într-o camera alăturată marelui hol al muzeului transformat în sală de spectacol, am adus de acasă noptiera cu oglindă de cristal, pe care am denumit-o  necesar de machiaj. Și multe altele, nu mai stau aici să le înșir, este meserie și nu doresc să-mi fie furată.

 

Horoscop A venit și ziua premierii. Habar nu aveam cum este spectacolul, eu fugisem de colo-colo cu producția, nu asistasem la repetiții. Sala, arhiplină, mai mulți bărbați stăteau în picioare pe lângă pereți. Sale era în așteptare, curioasă, dar binevoitoare, erau destui prieteni și rude pe acolo.

 

Lumina se stinge gradat, mă costase ceva reostatul, masa de regie, se aprind gradat reflectoarele… începe spectacolul! Doamne, ceva mai frumos și mai inspirat nu am mai văzut de atunci, poate doar Shah Namé în pădurea de lângă Teheran, de Now Ruz! Răzvan recita ca și când urma să moară a doua zi, Aglaie Gheorghe, tânără și frumoasă, părea că desfide gravitația, într-un dans al dragostei și al bucuriei, iar chitara lui Radu Boeru răsuna, răsuna…

 

Horoscop  Am rămas stană de piatră lângă un perete. Nici nu am știut cum au trecut cele 45 de minute ale spectacolului. Când cei trei au făcut, ținându-se de mâini, plecăciunea de la revedere către public, a fost un moment de tăcere generală, câteva secunde. Cred că atunci inima mi s-a oprit. Apoi toată lumea s-a ridicat în picioare și a aplaudat, fluierat și strigat cam un sfert de oră, ca la o partidă de fotbal. S-au făcut două ”bisuri”, apoi lumea a plecat mulțumită și cu zâmbetul pe buze. Eu am rămas să strâng scaunele și echipamentele. Când, iată că vine încurcată directoarea muzeului și mă roagă să vin cu ea. Ce s-o fi întâmplat, mă neliniștesc. Directoarea, amuzată și cu o figură ca a pisicii după ce a înghițit canarul, mă duce la o amfora care era cam în dreptul intrării în ”sala de spectacol”. Ia uitați-vă înauntru, mă îndeamnă. Mă uit și fac ochi de melc. Amfora, deloc mică, era aproape plină cu bancnote, cu bani. Multe hârtii de 25 de lei și destul de multe de o sută de lei. Prețuirea publicului pentru calitatea de excepție a spectacolului…

 

Horoscop Cred că am făcut o împărțire ca a lui Solomon, în fiecare seară la fel, am făcut casa împreună cu directoarea, apoi am împărțit toți banii, la toată lumea. După câteva reprezentații am dezlegat taina amforei. La ”rupt biletele” îl angajasem pe Cristescu, fiul celebrului Cristescu, care era cu BDS-ul, unde lucram. Mai făcea și el un ban în plus. Dar, când rupea biletele spune cu zâmbetul pe buze: bine ați venit, dacă vă place foarte mult spectacolul… și arăta cu ochii amfora!

 

Horoscop  Doamne, cât îmi lipsesc oamenii acești cu care am lucrat și am izbândit în multe lucruri! Oameni de calitate, oameni excelent pregătiți, mereu cu zâmbetul pe buze și gata să treacă peste cele mai mari obstacole. Oameni de omenie, care nu făceau din bani un scop, doar îi aruncaseră într-o amfora, ca un mesaj secret și anonim de prețuire și bucurie. Oameni care prețuiau cultura și arta românească, făcută de români, pentru români. Măcar eu am amintiri, dar acum sunt și ale domniilor voastre!

 

Cred că nu o să mai văd un film, trebuie să intru pe Skype cu niște prieteni, ei zic că au ceva extrordinar pentru mine.

 

Așa o să treacă timpul repede și o să ajung în ziua de mâine, pentru că nu-i așa, mereu mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

 

                                                                 ⃰    ⃰    ⃰    

 

 

 

horoscop

 

BERBEC  Nu da crezare celor care vor să-ţi strice ziua cu veşti proaste.  Trebuie să verifici informaţiile şi să nu te bazezi pe alţii. Evită să te enervezi din lucruri de nimic. Seară obişnuită. Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi aspectele nefavorabile care influenţează semnul tau.  In orice caz nu te poţi baza pe nici un ajutor: rezolvă problemele singur(ă). Cu dragostea stai binişor dar poţi sta şi mai bine dacă eviţi reprosurile şi discuţiile în contradictoriu. În familie este bine să zâmbeşti mult şi să vorbeşti puţin, mai ales dacă te referi la planuri de viitor sau la ceea ce te aştepţi tu să facă cutare sau cutare membru al familiei.

 

horoscop

 

TAUR Intri într-o periodă foarte aglomerată care nu este deloc pe placul tău şi te face să oftezi. Învaţă să ceri frumos ajutor, adică să-i mai pui şi pe alţii la treabă. Păstrează-ţi umorul! Ziua de astăzi îţi este favorabil moderat. Este, de asemenea, o perioadă buna pentru afacerile şi reuniunile de familie. Singurul aspect negativ se referă la risc, atenţie la incidente sau accidente casnice, gen opărit cu cafeaua sau ceaiul sau scăpat ţigareta pe covorul persan.  Pentru o mică parte dintre Tauri banul pare vine şi el, nu foarte numeros, dar suficient. Sau măcar ai veşti că o să primeşti banii aceia, până la urmă.

 

horoscop

 

GEMENI  Eşti deprimat pentru că te-ai sprijinit prea mult pe oameni care nu îşi ţin cuvantul. Ia agenda şi caută, poate vei găsi şi oameni de bună-credinţă la care nu te-ai gândit până acum. Conjunctura astrală de astăzi poate aduce unora dintre nativi din Gemeni şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Nu te implica în conflicte deschise cu Leii sau Berbecii.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o mica pierdere, sau uiţi un lucru.  Atenţie la cumpărături.  Limitează cheltuielile la strictul necesar. Trebuie să ajuţi pe cineva din familie să rezolve o situaţie. Nu te grăbi, nerăbdarea şi graba au dărâmat imperii.

 

horoscop

 

RAC Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în rezolvarea rapidă a unor situaţii. Lasă timpul să lucreze. Conjunctura astrologică arată că timpul lucrează pentru tine!  In scenariul pe care-l construieşti lipsesc unele amanunte, dar fiind vorba de afaceri si bani nu trebuie sa uiti nici un detaliu. Sigur, viaţa este mult mai complicată decât poţi tu să faci strategii. Veşti de departe, vezi de e-mail, reţea, sau mai prozaica cutie de scrisori.  Sănătatea nu-ţi este afectată, dar este bine să fii prudent cu vremea capricioasă. Dacă poţi evită aglomeraţia şi expunerea prelungită la frig.  Pe seară poti  finalizeza în condiţii bune problemele de relaţie care ţi-au dat atâta bătaie de cap.

 

horoscop

 

LEU   Ziua de azi poate fi plină de veşti. Dar fii atent cum le interpretezi. Nu toată lumea îţi vrea binele. Cu gândul la rezolvarea unei probleme, poţi să uiţi ceva. Odihneşte-te mai mult! Ziua de astazi te găseşte în postura plăcută nativilor zodiei să conducă şi să dea ordine. Leul trebuie neapărat să conducă ceva, să fie oarece şef.  Foarte bune rezultate în domeniul financiar şi al relaţiilor sociale. Seara îţi este favorabila, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. În sensul că trebuie să te întinzi cât ţi-e plapuma, mai ales cu banii. Puţină economie nu a omorât pe nimeni. Perioada este, de asemenea, favorabilă pentru începerea unor proiecte sau afaceri noi, dar numai după un bilanţ adevărat, mai ales în faţa oglinzii. Mă refeream la spectacole – la teatru, concerte şi la muzee.

 

horoscop

 

FECIOARĂ  Ai adunat multe frustrări, ai muncit mult, dar împrăştierea şi lipsa de efort concentrat, te face să te învârteşti în cerc. Astăzi ai nevoie de o bună gimnastică a minţii şi a trupului! Atenţie mare la ce spui şi mai ales cui spui. Fecioarele şi flăcăii sunt mari amatori de adevăruri fundamentale, dar nu prea au tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total.  O surpriză plăcută în a doua parte a zilei. Eşti într-o perioadă bună, profită şi promovează-ţi interesele, mai ales în propria familie. Stabileşte clar cine cumpără pâine, cine duce gunoiul, cine se joacă cu pisica, cine duce căţelul afară, cine dă de mâncare la papagal – asta daca ai menajeria menţionată – şi viaţa îţi va fi mai uşoară şi mai frumoasă.

 

horoscop

 

BALANŢĂ  Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. De multe ori lucrurile sunt dezarmant de simple, ca în cazul zilei de astăzi! Lasă analizele sofisticate şi filozofia pe altă dată. Configuraţia de astăzi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi. O veste te interesează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni, sau rude, la cei apropiaţi. În general lumea bârfeşte din lipsă de ocupaţie, ca să-şi dea importanţă, să fie în centrul atenţiei, foarte rar din reacredinţă sau cu cine ştie ce scopuri diabolice. Aşa că nu te lăsa păcălit şi continuă să ai relaţii bune cu cei în cauză. Totuşi, prevenit înseamnă pregătit – iar dacă nu este foc, nu iese fum!

 

horoscop

 

SCORPION   Oportunist şi inspirat, azi poţi găsi cuvintele şi ideile care îţi trebuie. Totuşi, în demersul tău, eşti prea dur, trebuie să înlocuieşti forţa cu seducţia, dacă chiar doreşti să ai succes. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Este posibil sa primeşti nişte veşti şi să te nelinişteşti din cauza unor probleme cu proprietăţi şi/sau moşteniri, sau taxe şi impozite. Totul se rezolvă cu bine, din fericire. Pe seară trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci.  Atenţie la regimul alimentar, unde mănânci, şi la băuturile reci. Urmare unei zile amestecate poţi să ai o insomnie – un pahar cu lapte cald (cu un pic de whiskey) salvează situaţia.

 

horoscop

 

SĂGETĂTOR   O situaţie care pare cam încurcată! Şi nici nu ştii cum s-o descurci. În orice caz aşteaptă sau oferă explicaţii. Motivaţia problemei poate duce la găsirea soluţiei. Nu pleca la drum lung!  Nu-ţi face griji inutil, nu ai niciun motiv! Trebuie doar să treci peste depresia de iarnă-primăvară – o mică criză existenţială de tipul, vai cine sunt, de ce, de ce mi se întămplă tocmai mie, nimeni nu mă iubeşte, viaţa este o mare plictiseală etc. etc.  Trebuie să realizezi că şi mâîne este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregătit. Aşa încât, rade-te sau machiază-te, după caz, pune-ţi un zâmbet de învingătoar-oare şi aruncă-te în lupta vieţii.  Dacă este ca lupta vieţii să se reducă la probleme culinare, adică te apuci cu tupeu să găteşti, este bine să eviţi prăjeala şi rântaşul – aşa zic stelele.

 

horoscop

 

CAPRICORN   Prezența lui Saturn și a lui Pluton în zodie nu este aşa de importantă astăzi, dar îţi subliniază seriozitatea şi sobrietatea. Azi poţi să iei deciziile care trebuie, când trebuie, conjunctura te favorizează. Astrele arată că azi este un bun prilej ca să-ţi iei recuperare sau restul de concediu din vară (dacă mai ai) şi să te bucuri de căldura căminului. Asta dacă vrea şeful. Nu da şi nu lua bani cu împrumut, nu juca la jocurile de noroc – în această perioadă eşti sănătos dar nu şi norocos. Dacă nu-ţi iei recuperare poţi face mici schimbări, acasă şi la serviciu, chiar să te gândeşti cum să-ţi rearanjezi apartamentul. O zi în care nostalgia iernii pe terminate te îmbie la amintiri şi la un ceai fierbinte. Dacă tot ai luat-o pe panta amintirilor nu este oare bine să dai telefoane pe la prieteni şi prietene, doar aşa, să vezi ce mai fac?

 

horoscop

 

VĂRSĂTOR   Dimineaţa eşti un pic cam lent pentru gustul şefilor, al anturajului şi chiar pentru al familiei, dar astăzi poţi replica că eşti un perfecţionist cu imaginaţie şi că faci lucrurile temeinic! Nu te îngrijora, viitorul este favorabil. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung. Cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, o să evitiţi neplăcerile.  Poate este mai bine să amâni cumpărăturile, poate afli mai multe lucruri despre situaţia care te ingrijorează. Oricum, nu este nimic serios sau grav. Uneori ne facem griji fără motiv şi astăzi este una dintre acele zile.

 

horoscop

 

PEŞTI O zi senină, la figurat! Poate fi chiar ziua ta de naştere! Sinceritatea şi modul tău de a fi îţi pot aduce astăzi rezultate bune. Nu schimba, nu modifica, nu încerca să joci un rol! Atenţie la incidente, dacă este ziua ta de naştere. Ziua de astăzi, 21 februarie, îţi este moderat favorabilă în mai toate toate domeniile, exceptând riscul. Dacă ieşi la cumpărături mare atenţie la vremea capricioasă, la frig şi umezeală, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie bine! Totuşi trebuie să dai dovadă de atenţie, trebuie să te fereşti de incidente sau accidente cauzate de foc, sau metal. Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Este bine să ceri un sfat competent, mai ales dacă doreşti să cumperi obiecte de folosinţă îndelungată, în special electrocasnice.

 

horoscop

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: