8,9 decembrie

 

Horoscop Pe 8 decembrie s-au născut Horaţiu, Jean Sibelius, Sammy Davis Jr., Maximilian Schell, David Carradine, Jim Morrison, Kim Basinger,  Hortensia Papadat-Bengescu, Constantin I. Moisil, Elena Drăgulinescu-Stinghe, Ioanel Sinescu, Constantin Foamete, Ştefan Hruşcă iar pe 9 decembrie John Milton, Johann Joachim Winckelmann, Elisabeth Schwarzkopf, Kirk Douglas, John Cassavetes, Mircea Vaida, Vasile N. Velican, Dan Diaconescu.

 

Horoscop În calendarul creștin-ortodox pe 8 decembrie sunt Sfinţii Patapie, Sofronie din Cipru, Tihic, Cezar şi Onisifor. Sinaxar, 9 decembrie este Zămislirea Sfintei Fecioare Maria, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, de către Sf. Ana. Proorociţa Ana.

 

Tradiţional în ”Kalendar” pe 9 decembrie este Ana Zacetenie, Simicoară, Sim-Nicoară, Sf. Nicolae Mic, Sora Sfântului Nicolae.

 

Pe stil vechi, în ziua care acum corespunde zilei de 9 decembrie, era ziua solstiţiului de iarnă. Iată că există speranţă! Peste nouă luni de zile, în septembrie, Naşterea Sfintei Fecioare promitea Minunea şi Mântuirea viitoare prin Fiul ei asemenea lui Dumnezeu. Când întunericul este stăpânitor iată că din el apare Lumina. Mereu şi mereu ciclurile cosmice sunt lângă noi, ne spun ceva, dar noi nu le înţelegem. Orientalii au arătat bine că întotdeauna lucrurile nu sunt pure, nu sunt definitiv rele sau absolut bune. „În Yang există mereu un pic de Yin şi în Yin câte puţin Yang” spunea Confucius.

 

Horoscop  Popular se crede că ultima zi a festivalului Sf. Nicolae, Sf. Nicolae cel Mic, 9 decembrie, este nefastă. Fiind ziua dracului, care se ascunde în mori ca să facă rău oamenilor. Acum, alte mori decât hidrocentralele, nu mai avem. Nu știu de unde înverșunarea asta împotriva hidrocentralelor, care produc energia cea mai ieftină, într-un mod cel mai prietenos cu mediul, fără poluare, fără consum de combustibil fosil, și fără participare la încălzirea globală, aproape fără emisii de gaze de lac, foarte puțin hidrocentrale, la nivel global, au lac de acumulare în lume, cele mai mari hidrocentrale sunt în China, pe curs de fluviu, echipate cu turbine Kaplan sau bulb. Am rămas uimit de atâta agresivitate nejustificată în România împotriva hidroenergeticii. Apoi am început să râd. Presa anarhistă isterică de stânga este majoritară, Rupert Murdoch spune că este 97%, nu contează minciunile colosale pe care le spune, pentru că sunt repetate și traduse de alți jurnaliști de stânga, sau persoane cu înclinații comuniste, șeruite pe FB, devin adevăr, prin repetare obsesivă. Trei surse? Sigur că da, găsești sute de surse, pe subiect, toate false, minciuni patentate repetate. Trebuie să ai ceva mai mult – decât să scrii corect – să ai propriul filtru, construit din cunoștințe solide, bun simț și echilibru psihic. Nimeni nu mai verifică, nimeni nu mai știe, doar se învârtesc niște păreri, cu cât mai rele, mai isterice și ofensatoare, cu atât mai bine!

 

M-ați întrebat, mulți dintre domniile voastre, când o să public horoscopul pe 2019. V-am informat la echinocțiul de toamnă că l-am terminat. De atunci tot public, câte o parte, câte un fragment. Așa fac munca celor care mă copiază, mai interesantă, domniile voastre ați semnalat multe cazuri, și îi fac să citească mereu rubrica mea, așa poate o să învețe câte ceva despre astrologie. Nu mă supăr, cu toate că o mențiune: ”după o idee a lui Radu Ștefănescu, sau Dom Profesor, din EVZ” ar salva obrazul la mulți. Îi înțeleg pe cei care mă copiază. Eu public la miezul nopții. Respectabilii ”astrologi” se trezesc, își beau cafeau, intră pe EVZ și fac copy-paste. Mai schimbă pe ici pe colo și hai cu horoscopul la televiziune sau la radio, pentru matinale. Munca, calculele, consultarea efemeridelor, cercetarea istorică asupra zilei în cauză, le-a făcut amărâtul de subsemnat. Nu mă supăr, înseamnă că au încredere în mine, în profesionalismul și în metoda mea astrologică!

 

În anul 2019 sunt cinci eclipse, trei de Soare și două de Lună și un tranzit de planetă interioară, Mercur. De aici, din Prahova submontană se vor vedea unele eclipse și un tranzit mai rar, al lui Mercur peste Soare. Sursa NASA. Astfel:

 

5-6 ianuarie 2019Eclipsă parțială de Soare, vizibilă în Estul Asiei și Pacific. Nu se poate observa de la noi.

 

20-21 ianuarie 2019Eclipsă totală de Lună, se poate observa de pe o mare parte a globului, inclusiv de la noi.

 

2 iulie 2019 – Eclipsă totală de Soare, în Sudul Atlanticului, nu se poate observa de la noi.

16 – 17 iulie 2019 – Eclipsă parțială de Lună, vizibilă mai de oriunde de pe Pământ, mai puțin America de Nord. Se poate observa și de la noi.

 

11 noiembrie 2019 – Tranzitul lui Mercur, un punct, peste discul Soarelui. Se poate observa de la noi, parțial.

 

26 decembrie 2019 – Eclipsă inelară de Soare, se poate observa de la noi.

 

În astrologia clasică eclipsele au fost întotdeauna asociate cu evenimente negative. Afectează zodia în care au loc, locul geografic de unde se poate observa eclipsa și celelate zodii care au planete care fac un anumit tip de aspecte cu luminariile eclipsate. Dacă o să fiu sănătos și în putere o să vă avertizez la timpul respectiv, ce și cum, în horoscopul zilnic, pe zodii. Cel de aici!

 

Acum vă rog să mă scuzați, mă îngrijorează seria de cutremure mici, dar insistente, de la adâncimea infernală de peste 120 de kilometri. O să încerc să intru în conversație cu prietenii mei de la USGS și din Mauna Kea. Acum, ca să fiu cinstit, Luna, nu este, în acest weekend, în poziția clasică de trăgaci al cutremurelor, dar după cum spunea tutorele meu în ale astrologiei, Derek Parker: ”…de când oamenii au ajuns pe Lună, a început și Luna să mintă!”

 

Am tare multă treabă în acest weekend, o să treacă repede, dar tot o să văd un film vechi cu Laurence Olivier, am de unde alege. Păcat că nu mai sunt astăzi actori de talia lui! Acum ascult muzică căzăcească, de pe Don, o plăcere. Un amic al ucrainianului Anatoli, care era cu prietenul meu când acesta, de pe Skype, mi-a urat cele cuvenite de Sf. Nicolae, și eu la fel, ei bine, ucrainianul cu mustăți de hatman, mi-a spus să ne luăm cazacii înapoi! Era asupra mai multor pahare de votcă, dar am luat aminte la ceea ce spunea, este un etnograf și folclorist celebru în Ucraina. A mai spus el multe despre vlakhii cei războinici alungați de lângă Carpați, de către cumani și pecenegi, care au vrut sa le ia locul, până pe Don și cum s-au luat la harță acolo cu puternicii varengi rus. Apoi dând pe gât încă un shot membrul corespondent al Academiei din Kiev mi-a spus… ei, este altă poveste o să v-o spun de Sf. Ignat, până atunci mă documetez, am comanadat mai multe cărți și am de discutat cu niște profesori.

 

Păcat că a trecut ziua așa de repede, dar am speranță că mâine este o altă zi!

 

☼      ♂       ♀

 

BERBEC Este momentul unui mic bilanţ personal. Ce ai făcut, ce mai ai de făcut, câţi bani îţi trebuie, pe cine mai suni… treburi din acestea de contabilitatea sufletului.  Stabileşte priorităţile. Weekend-ul te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi. O veste te influenţează mult. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă sunt de la televizor.  Nu te repezi imediat ce auzi o intrigă. Uneori, adeseori poate, din prea multă viteză Berbecii ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflecteaza cui prodest (cui foloseşte) toată ingineria asta şi nu vei cădea în cursă. Duminică seară, stai puţin, fă-ţi un ceai şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine… Ai uitat de tine, de visurile tale – preocupat mereu de problemele cotidiene.

 

TAUR Nu te înşela singur, nu-ţi face scenarii grandioase care cu siguranţă vor fi contrazise mai târziu de realitate. Modestia nu a omorât pe nimeni şi drumul de o mie de leghe începe cu un pas! O situaţie din familie te îngrijorează, dar azi poţi lucra la rezolvarea ei.  Perioada îţi este favorabilă în mai toate domeniile. Atenţie la vreme, la schimbările de temperatură şi presiune, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie bine! Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine.

 

GEMENI Păstrează-ţi zâmbetul pe buze şi reprogramează toate deciziile importante şi întalnirile decisive! Dacă eşti hotărât să pleci la drum în weekend, mai bine lasă pentru altă dată. Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, concert, film sau la un club pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

 

RAC Zodiacul benefic, cu Luna favorabilă, te îndreptăţesc să speri in rezolvarea favorabila a problemelor tale sentimentale care trenează de mai mult timp. Trebuie, doar, să vrei să te implici! Ai timp, in sfârşit, în acest weekend să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa. Poţi face mici schimbări, acasă, scurte vizite, loco, însă nu te aventura să pleci la munte.  Primeşti, poate, ajutorul solicitat de la rude şi prieteni.  Atenţie la un partener sau “prieten”. Saturn, afectat, din Capricorn indică o indiscreţie!

 

LEU Prietenul la nevoie se cunoaşte, dar nu încerca să ceri ajutor, verificând proverbul, sâmbăta asta. Mai bine ajută-i tu, fără iluzii şi obligaţii, pe cei pe care îi consideri prieteni. Sâmbătă nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Duminică ideile tale sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. Nu pleca urechea la scenariile catastrofice şi la pesimiştii de serviciu. Văietatul şi cobitul, la români, sunt virtuţi naţionale! Duminică, lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene iţi vor arăta că eşti un norocos şi un rasfăţat în cursa vieţii. Pe total, aproximativ doua zile bune!

 

FECIOARĂ O zi de sâmbătă obositoare, dar până la urmă foarte plăcută. Seară deosebită. Dacă eşti cu prietenii, un plus de distracţie. În general, lucrurile devin mai dinamice, evenimentele mai dese. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Sâmbătă ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele tale sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decăt de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate.  Duminică întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste sau reprinderea unei legături mai vechi.

 

BALANŢĂ Majoritatea planurilor de viitor, mai ales în viata personală, suferă din cauza întârzierilor produse, probabil, de Saturn. Astăzi poţi avansa un pic în rezolvarea problemelor sentimentale.  Sâmbăta îţi este favorabilă, dar nu trebuie să-ţi supraapreciezi forţele. Stai acasă sau învârteşte-te prin apropiere. Perioada este, de asemenea, favorabilă pe plan emoţional pentru începerea unor proiecte sau relaţii noi, dar numai după ce reflectezi, te gândeşti, măcar un pic. Duminică este dedicată micilor aranjamente în camera, căminul, apartamentul, casa, vila, palatul tău. Unde locuieşti. Puţină curăţenie şi puţină ordine de sărbători, că doar nu o să aştepţi pe cei trei Crai de la Răsărit să facă curat în locul tău!

 

SCORPION Anumite informaţii te descurajeză, dar cu puţin bun simţ şi refuzând complicatiile inutile, o s-o scoţi la capat! Concentrează-te pe problemle urgente şi distrează-te, este sâmbătă! Nu-ţi face griji inutil, viitorul îţi este favorabil! Trebuie doar să treci peste criza din perioada acestui weekend – o mică criză existenţială – de identitate şi pasaj. Dacă laşi şi sticla… Trebuie să realizezi că orice zi este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregăti. Duminică – lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul astăzi degeaba – rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci! Distrează-te sau odihneşte-te, nu te mai tortura cu gânduri fixe şi păguboase.

 

SĂGETĂTOR O sâmbătă senină şi frumoasă, cum nu ai mai avut de mult timp. Astăzi norocul este prietenul tau cel mai bun, care te ajută să uiţi obstacolele şi necazurile şi să te simţi bine şi oprimist. Cumpărăturile sunt fructoase ori se dovedesc foarte plăcute. În această perioadă a weekendului poţi să îmbini plăcutul cu utilul. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales sâmbăta. În această perioadă, mai ale sâmbătă, trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci. Duminică, stelele te favorizeaza in achizitionarea unor obiecte de imbrăcaminte de sezon pe care o să le porţi cu placere, pentru că iţi stau bine.

 

CAPRICORN Stelele iti sortesc o zi bună, nu te mai doare spatele şi nici genuchii, iar cu o sumă modestă poţi rezolva şi problemele cotidiene de sîmbătă, cum ar fi cumpărăturile şi curăţenia. În acest weekend te găseşti în postura plăcută nativilor zodiei să se simtă bine şi să fie într-un anturaj favorabil, mai ales că este vorba de o petrecere. Foarte bune rezultate la cumpărături, la piaţă sau supermarket. Depăşeşti planul, la cheltuieli, dar nu ştiu dacă este de bine sau de rău. Duminică, posibile vizite la prieteni sau în anturaj şi veşti plăcute de departe. În registrul mediu spre neinteresant. Nimic foarte important nu pare că se întâmplă în această perioadă!

 

VĂRSĂTOR Dacă ai luat o hotărâre, sâmbăta aceasta ţine-te de ea. De fapt, o veste primita spre sfârşitul zilei te fac să speri într-o posibilă îmbunătăţirea a situaţiei financiare, dar nu te grăbi! Domeniile favorizate în acest weekend sunt cele ale familiei şi relaţiile de amor, cele defavorizate privesc sectorul financiar si relatiile sociale. Adică cine are noroc la dragoste nu are noroc la bani!  Atenţie mare la ce spuneţi şi mai ales cui spuneţi, asta mai ales sâmbătă. Balanţele, mai ales cele „dezechilibrate”, nu prea au tact sau diplomaţie. Trebuie să ai încredere în promisiuni, dar să nu te implici total.  Duminică, probabil una sau câteva surprize plăcute. Sufletul tău bun te împinge azi spre facerea de bine şi ajutorarea prietenilor. Este şi aşa bine, dar fii generos cu cine merită.

 

PEŞTI O sâmbătă favorabilă, în sensul că dacă te limitezi la activităţile obişnuite, se poate să nu ai niciun necaz. O situaţie din familie te îngrijorează, dar azi poţi lucra la rezolvarea ei.  Sâmbăta poate aduce unora dintre nativi şi o îmbunătăţire a situaţiei materiale.  Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii sau Berbecii.  Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O veste bună urmată de o pierdere, sau mai curând rătăceşti un lucru, sau ai impresia că ai uitat ceva.  Atenţie la cumpărături.  Duminică seara se poate să ai de luat o decizie. Atenţie, însă, aparenţele trebuie intotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi daca vrei să fii apreciat mereu de anturajul tău, de familie, prieteni şi colegi.

 

 

horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop   horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop  horoscop 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: