Fii informat!


Editura Evenimentul si Capital

181 de milioane euro pentru a intensifica lupta împotriva fraudei. Ajutor de stat pentru Aeroportul din Bacău. România digitală. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 5943 Vizualizari

Horoscop Nu are importanţă semnificaţia, originea, faptul că în alte părţi, în metropolă, marele licurici, de exemplu, nu se sărbătoreşte acum ziua copiilor. Sărbătoare copiilor de la începutul lui iunie este un lucru bun şi trebuie continuat. Şi iar să nu uit, sfatul meu este să luaţi copiilor jucării şi nu obiecte, sau îmbrăcăminte care, oricum, urmau să fie cumpărate. Nu înşelaţii copiii, sunt mult mai deştepţi și emoțional capabili decât credeţi! Făceţi-le o surpriză plăcută, nu gesturi formale!

Horoscop Pe 1 iunie s-au născut: Marlyn Monroe, Brigham Young, Morgan Freeman, Mihail Glinka, Mircea Cărtărescu, Monica Anghel.

Horoscop Astăzi, pe 1 iunie, în calendarul creștin-ortodox sunt Sfinţii: Justin Martirul şi Filosoful, Hariton, Firm şi Valerian.

Horoscop 1 iunie este zi fastă. ”Kalendarul” lung indică, simbolic, ziua Cireşei. Probabil unde toată luna iunie se numeşte „Cireşar”. Armoniosul fruct seamănă, tot simbolic, cu o inimă foarte mică, cu o inimă de copil. Aluzia este evidentă, este doar Ziua Internaţională a copiilor. Protejaţi copiii, cinstiţi bătrânii şi aveţi îngăduinţă cu cei nevolnici! Viaţa este scurtă şi este loc pentru toată lumea. Aşa sună, aproximativ, una dintre Legile Junglei, ale lui Kipling.

Horoscop Nu are importanţă semnificaţia, originea, faptul că în alte părţi, în metropolă, marele licurici, de exemplu, nu se sărbătoreşte acum ziua copiilor. Sărbătoare copiilor de la începutul lui iunie este un lucru bun şi trebuie continuat. Şi iar să nu uit, sfatul meu este să luaţi copiilor jucării şi nu obiecte, sau îmbrăcăminte care, oricum, urmau să fie cumpărate. Nu înşelaţii copiii, sunt mult mai deştepţi decât credeţi! Făceţi-le o surpriză plăcută, nu gesturi formale. Nu uitaţi dulciurile, cu ciocolăţi şi pungi de bomboane. Viața, când o să fie adulți, o să le fie amară, așa ca măcar să-și aducă aminte de dulcea copilărie!

Horoscop Dar, am primit noul curier de la Bruxelles și al 21-lea buletin al Comisiei Ue la București, înainte să-l termin de citit pe cel de săptămâna trecută. La prima vedere, mi-au atras atenția:

Horoscop Bugetul UE: 181 de milioane euro pentru a intensifica lupta împotriva fraudei care afectează bugetul UE

„Noul program al UE de combatere a fraudei va aduce o contribuție tangibilă la intensificarea luptei împotriva fraudei și a corupției care sunt în detrimentul bugetului UE. Consolidarea cooperării dintre autoritățile responsabile cu aplicarea legii din statele membre și punerea la dispoziția acestora a unor instrumente de investigare de ultimă generație pot fi factori decisivi în ceea ce privește identificarea fraudatorilor, combaterea contrabandiștilor sau prevenirea corupției în cadrul procedurilor de achiziții publice”, a declarat Günther H. Oettinger, comisarul european pentru buget și resurse umane.

Obiectivele specifice ale programului vor fi triple, astfel cum se indică mai jos:

Noul program va înlocui programul Hercule III, care a avut deja un impact pozitiv asupra luptei împotriva fraudei care afectează bugetul UE la nivel național și local în ultimii ani. Printre exemplele de proiecte de succes se numără finanțarea de echipamente criminalistice digitale, care s-au dovedit esențiale pentru a le permite autorităților vamale franceze să rămână în linia întâi în cadrul operațiunilor vamale ce au vizat contrabanda și frauda în materie de TVA în 2016; finanțarea formării de câini detectivi, care au ajutat autoritățile vamale elene să confiște 250 de milioane de țigări ilicite în 2016; și dezvoltarea unor instrumente informatice avansate, care au permis autorităților responsabile cu aplicarea legii din întreaga Europă să detecteze anomaliile din fluxurile comerciale și să depisteze cazuri grave de fraudă referitoare la importul de produse textile și de încălțăminte în 2017.

Fondurile care urmează să fie puse la dispoziție în cadrul noului program al UE de combatere a fraudei vor finanța proiecte similare, precum și acțiuni de formare și conferințe cu experți care vor favoriza schimbul de informații și cooperarea transnațională. De asemenea, programul va sprijini eforturile comune în materie de investigare ale autorităților vamale din statele membre, având în vedere că astfel de operațiuni comune sunt esențiale pentru dezmembrarea rețelelor infracționale care își desfășoară activitatea la nivel transfrontalier. Se preconizează că programul va aduce o valoare adăugată semnificativă prin completarea și sprijinirea eforturilor naționale de combatere a fraudei și a corupției.

Este esențial să se ajungă la un acord rapid cu privire la bugetul global al UE pe termen lung și la propunerile sale sectoriale pentru a asigura faptul că fondurile UE încep să producă rezultate pe teren cât mai curând posibil.

Întârzieri similare celor întâmpinate la începutul actualei perioade bugetare 2014-2020 ar însemna că echipamente criminalistice și de investigare importante nu ar putea fi achiziționate și că autoritățile responsabile cu aplicarea legii din statele membre ar avea la dispoziție un sprijin mai redus. Acest lucru ar avea un impact negativ asupra luptei împotriva fraudei, în detrimentul contribuabililor din UE.

Ajungerea în anul 2019 la un acord privind următorul buget pe termen lung ar asigura o tranziție fără probleme între actualul buget pe termen lung (2014-2020) și noul buget pe termen lung, precum și previzibilitatea și continuitatea finanțării, în beneficiul tuturor.

Pe lângă activitățile finanțate anterior în cadrul programului Hercule III, noul program al UE de combatere a fraudei va oferi sprijin pentru activitățile operaționale și de investigare, inclusiv prin furnizarea de sisteme informatice securizate, și va facilita raportarea neregulilor de către statele membre și gestionarea riscurilor la nivel național. Programul va fi gestionat și pus în aplicare de către Oficiul European de Luptă Antifraudă, OLAF.

Propunerea de legată de noul program al UE de combatere a fraudei face parte din propunerea Comisiei pentru următorul buget al UE pe termen lung, adoptată de Comisie la 2 mai 2018.

Acțiunea de a proteja interesele financiare ale Uniunii prin intermediul noului program de finanțare consolidat și raționalizat face parte dintr-o abordare mai amplă care urmărește același obiectiv. Următorul buget al UE pe termen lung va fi pus în aplicare în contextul unor modificări semnificative ale cadrului legislativ și instituțional în vederea protejării intereselor financiare ale Uniunii.

De exemplu, propunerea Comisiei din 23 mai 2018 de modificare a „Regulamentului privind OLAF” (*) vizează asigurarea unei colaborări strânse între OLAF și Parchetul European (EPPO) (**) nou instituit în ceea ce privește detectarea și investigarea fraudei referitoare la interesele financiare ale UE pe întreg teritoriul Uniunii. Alte acțiuni includ punerea în aplicare a Directivei privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal („Directiva PIF”) (***).

(*) Regulamentul (UE, Euratom) 883/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 septembrie 2013 privind investigațiile efectuate de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1073/1999 al Parlamentului European și al Consiliului și a Regulamentului (Euratom) nr. 1074/1999 al Consiliului

(**) Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European.

(***) Directiva (UE) 2017/1371 a Parlamentului European și a Consiliului din 5 iulie 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal (JO L 198, 28.7.2017, p. 29).

Horoscop Ajutorul de stat acordat drept compensare pentru serviciu public Aeroportului Internațional Bacău, aprobat de Comisia Europeană

Compensația pentru serviciu public, acordată Regiei Autonome Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău pentru operarea aeroportului din această localitate, a fost apreciată de Comisia Europeană ca fiind în linie cu normele UE privind ajutorul de stat. Aeroportul în cauză este situat în partea de nord-est a României, în apropierea graniței cu Republica Moldova.

Fondurile publice vor facilita conexiunile în regiune și vor contribui la dezvoltarea acesteia fără a distorsiona în mod nejustificat concurența de pe piața unică. Valoarea compensației publice aprobate se ridică la aproximativ 57 milioane euro, aceasta find acordată pentru un termen de 10 ani.

Comisia a evaluat măsura luată în baza Orientărilor privind ajutorul de stat pentru aeroporturi și companii aeriene din 2014 care permit statelor membre să acorde ajutor sub forma unor compensații aeroporturilor care joacă un rol important în asigurarea conexiunilor la nivel regional, precum și în dezvoltarea economică și socială a zonei pe care o deservesc.

Potrivit constatărilor Comisiei, compensația în cauză oferă condițile pentru furnizarea unui serviciu de interes economic general autentic, deoarece cele mai apropiate aeroporturi se află la mare distanță de fapt, la Iași și Suceava, într-o regiune în care infrastructura rutieră este deficitară și în care nu există trenuri de mare viteză. În plus, aeroportul din Bacău este important pentru mobilitatea locuitorilor săi și a numeroși cetățeni români care lucrează în străinătate și sunt originari din regiune.

Horoscop România aderă la inițiativele UE din domeniul digital

Aceste inițiative de cooperare între statele membre contribuie la crearea unei piețe unice digitale operaționale, astfel :

  • parteneriatul pentru tehnologia de tip ”blockchain” exploatează potențialul de utilizare a acestor tehnologii pentru consolidarea încrederii și securității în mediul on-line;
  • inițiativa privind inteligența artificială vizează creșterea cooperării între statele membre în vederea maximizării investițiilor și avantajelor pe care aceste tehnologii le aduc economiei și societății;
  • radarul inovării încurajează activitatea în domeniu prin intermediul unui nou instrument disponibil on-line.

23 de state membre UE fac deja parte din parteneriatul pentru tehnologia de tip ”blockchain”. De asemenea, 25 de state membre UE s-au alăturat până acum declarației privind cooperarea în domeniul inteligenței artificiale, iar 17 state membre au semnat declarația privind ”Radarul inovării”, luându-și angajamentul de a utiliza acest instrument pentru promovarea excelenței în inovare pe plan național.

Horoscop Acum vă rog să mă scuzați, dragi lupi, padawani și hobbiți mi-am făcut datoria informându-vă cu lucruri care nu prea apar în presa noastră, așa că acum o să revin la una dintre pasiunile mele, fizica, am primit un studiu destul de voluminos de la CERN despre ”The Standard Model” poate cea mai cuprinzătoare și elegantă teorie modernă. Abia aștept să-l citesc și să fac un rezumat pentru domniile voastre, pentru că, nu-i așa, întotdeauna mâine este o nouă zi!

Cresc pensiile, de la 1 martie! Este OFICIAL! Care sunt pensionarii ce vor primi BANI mai multi

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:37 KOVESI insistă și declanșează RĂZBOIUL cu Adina FLOREA. Amănunte INCENDIARE 16:20 6 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Kovesi, BOMBA ANILOR în Justiţie! Breaking news în România 16:18 BREAKING NEWS. Ce LOVITURĂ pentru KOVESI!... A venit de unde se AȘTEPTA MAI PUȚIN 16:14 BREAKING NEWS: Laura Codruța Kovesi este DĂRÂMATĂ! Chris Terhes, despre candidatura lui Kovesi: Nu este eligibilă! 12:57 VINE APOCALIPSA pentru Dragnea: PSD, în CĂDERE liberă din cauza lui Kovesi! Dezvăluiri în „Telefonul de la ora 9” 11:29 Kovesi și fuga de marile procese de la Înalta Curte. Comentariu de Simona Ionescu 11:29 DE CE este ROMÂNIA ASTFEL? Cazul Kovesi din perspectiva imposturii. Editorial de Dan Andronic 11:20 BREAKING NEWS. Avem NUMELE ZIARISTEI care a fost DATĂ AFARĂ de Sebastian GHIȚĂ la cererea Laurei Codruța KOVESI 11:12 Kovesi, TRĂDATĂ de Traian Băsescu: „Dacă atât a dus-o capul!” 10:20 Kovesi, fără SPP și salon oficial. FOTOGRAFIA care spune TOTUL despre fosta șefă a DNA 09:24 Fosta șefă a DNA, vizată în 19 dosare la Parchetul General 08:30 Aducerea lui Nicolae Popa în țară – parte dintr-o mai amplă Operațiune politico-mafiotă. România lui Cristoiu 08:27 IMAGINI EXPLOZIVE cu Laura KOVESI. UNDE a fost SURPRINSĂ înainte de ZBORUL în JAKARTA. Breaking news 07:20 Sebastian Ghiță o ÎNFUNDĂ pe Kovesi în propriile minciuni: „Kovesi a avut nevoie de bani în plus și mi-a cerut.” 07:11 Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi A FOST IMPLICATĂ în aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE ale fostului preşedinte Traian Băsescu 21:41 News alert: TOADER îi va ALEGE lui KOVESI subalternul, dacă va câștiga postul. „Trimit propunerile la Bruxelles!” 20:40 Nicolae Popa aruncă BOMBA despre extrădarea sa: „Traian Băsescu a fost implicat! Să plătească și el și Kovesi!” AMĂNUNTE INCENDIARE 18:03 Un politician important detonează BOMBA în STATUL PARALEL: „Coldea planifica și dădea comanda, iar Kovesi executa.” 23:12 Ce spune Poliția Română despre dosarul anti-Kovesi 11:20 BREAKING NEWS. TOADER, lovitură DECISIVĂ pentru KOVESI. Fosta șefă a DNA nu se aștepta la AȘA CEVA!