"Pentru mine este un sentiment minunat. Sunt onorat să fiu portdrapelul ţării mele", a scris Horia Tecău, jucătorul român care participă, în aceste zile, la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

"Cu drapelul în mâini, ştiu că îi voi avea alături pe toţi românii. Asta mă face să fiu mai puternic şi, de ce nu, să încerc să aduc o medalie României. Pentru mine, Londra este un loc cu o semnificaţie deosebită. Am jucat două finale la Wimbledon şi vreau să câştig în acest an", a adăugat Tecău.

Alături de partenerul său, suedezul Robert Lindstedt, constănţeanul va încrucişa azi racheta, în sferturile de finală, cu perechea austriaco-italiană Julian Knowle – Daniele Bracciali.

"Vreau să devni campion la Wimbledon şi să port drapelul României pe stadionul olimpic. Totul este încă un vis, dar sunt foarte aproape să îl transform în realitate", a mai scris campionul de la dublu-mixt la Australian Open.
Horia Tecău nu este singurul jucător de tenis care va purta drapelul ţării sale la Londra 2012. Roger Federer va fi portdrapelul Elveţiei, Novak Djokovici – al Serbiei, Rafael Nadal – al Spaniei, în timp ce Maria Şarapova va purta steagul Rusiei.