Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) urmează să se pronunțe în acest caz.

Solicitarea a fost făcută în baza deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completurilor de 5 judecători. Horia Simu a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru cumpărare de influență, iar Șerban Pop – la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Avocații celor doi au insistat pe decizia CCR în cazul completurilor de 5 judecători: concluziile sunt în sensul de a admite contestațiile în anulare.

„Admiteți contestația în anulare, desființați în parte deciziile de condamnare cu privire la cei doi condamnați. Se impune rejudecarea apelului.”, a spus astăzi procurorul DNA, conform Ziare.com.

Afaceristul Horia Simu a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat, în 26 iunie 2018, la patru ani de închisoare, fiind acuzat că i-a dat mită 230.000 de euro fostului șef al ANAF, Șerban Pop, pentru a interveni la conducerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în scopul soluționării favorabile a unui dosar penal. 

De asemenea, Șerban Pop ar fi primit mita cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

În această cauză, Alina Bica a fost achitată. De altfel, magistrații ÎCCJ au decis să suspende și pentru fostul șef ANAF pedeapsa de 4 ani cu executare, după ce avocații acestuia au formulat contestații față de formarea completurilor de 5 judecători.

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și: