Grey, în urmă cu 32 de ani cunoștea celebritatea cu dansul ei senzual, pe care îl executa alături de Patrick Swayze, într-o producţie de mare succes, „Dirty Dancing”.

Acela a fost și momentul său de răscruce în carieră, care i-a schimbat total viața. După prestaţia din cunoscuta producţie au urmat însă nenumărate intervenţii estetice. Grey şi-a operat de două ori nasul, şi-a pus botox, iar asta i-a pecetluit cariera în Cetatea Filmului. Prietenii abia o recunoşteau, iar succesul ei a dispărut tiptil.

Au trecut peste 32 de ani de la apariţia filmului, dar popularitatea filmului încă nu s-a estompat. Povestea adolescentei Baby, interpretată de Grey, şi idila ei cu instructorul Johnny Castle, întruchipat de Swayze, fac din „Dirty Dancing” unul dintre cele mai romantice filme din toate timpurile.

Dar timpul a trecut, iar Jennifer a recunoscut că schimbarea a costat-o scump.

„Am intrat în sala de operaţie ca o celebritate şi am ieşit o persoană anonim”, a spus actriţa, care a admis că pierderea popularităţii a traumatizat-o.

„A fost ca şi cum aş fi intrat într-un program de protecţie a martorilor, devenisem invizibilă.”, a spus Grey, care astăzi are 59 de ani.

Cu un look nou şi fără oferte de joburi, Jennifer s-a gândit la un moment dat să-şi schimbe numele şi să îşi înceapă din nou cariera, dar în cele din urmă a abandonat acest plan.

Din cauza intervenţiilor chirurgicale, actriţa începuse să semene cu tatăl ei, actorul Joel Grey, cunoscut din filmul „Cabaret”, din 1972, iar asta a făcut-o teribil de nefericită.

Dar nu numai operațiile estetice au fost cauza declinului artistei. Jennifer se afla într-o maşină cu actorul Matthew Broderick, cu care avea o relaţie secretă, când a intrat într-un vehicul în care se aflau două persoane, o mamă cu fiica ei. Impactul a fost unul devastator, iar cele două au murit din cauza rănilor.

Grey a mai avut relaţii cu actorul Johnny Depp şi jurnalistul George Stephanopoulos. Actriţa este căsătorită cu actorul şi regizorul Clark Gregg din iulie 2001 şi are o fiică, Stella, potrivit okmagazine.ro