Evenimentul Zilei > Social > Hercule vechi de mii de ani, găsit în locuinţa unui bărbat din Alba. Unde intenționa bărbatul să plaseze artefactul
Hercule vechi de mii de ani, găsit în locuinţa unui bărbat din Alba. Unde intenționa bărbatul să plaseze artefactul

Hercule vechi de mii de ani, găsit în locuinţa unui bărbat din Alba. Unde intenționa bărbatul să plaseze artefactul

Un artefact de epocă antică, reprezentând o divinitate greco–romană, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural national, a fost recuperate de oamenii legii din Alba din locuința unui bărbat. Artefactul îl reprezintă pe Hercule și pare a fi de o importanță covârșitoare, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Poliţiştii din Alba au reușit să recupereze un artefact de epocă antică, reprezentând o divinitate greco–romană, susceptibil să aparţină patrimoniului cultural naţional.

La data de 12 decembrie a.c., poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au recuperat unui artefact de epocă antică, reprezentând o divinitate greco-romană (Hercule), susceptibil să aparțină patrimoniului cultural național.

Sculptura a fost descoperită la domiciliul unui bărbat, de 57 de ani, din Alba Iulia, care ar fi încercat să o valorifice.

Aceasta a fost indisponibilizată de polițiști şi urmează să fie supusă unei expertize muzeografice de specialitate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili împrejurările concrete în care artefactul a ajuns în posesia bărbatului din Alba Iulia, în cauză fiind întocmit şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi tăinuire.