Faimosul fizician a lăsat în urmă câteva predicții cu adevărat uimitoare în ultima sa carte publicată. Una dintre predicțiile lui îndrăznețe este că o specie extraterestră ar putea distruge planeta noastră dacă o găsim.

Înainte de moartea sa, profesorul Hawking făcea parte dintr-un proiect cunoscut sub numele de Breakthrough Listen – o organizație care studia spaţiul în speranța că va a primi un mesaj de la o altă civilizație. Fizicianul era convins că extratereștrii ar putea fi extrem de avansați faţă de noi și că ne privesc ca o pe specie primitivă.

O altă previziune a profesorului Hawking este că Dumnezeu nu există şi că nici viață după moarte

Profesorul Hawking a scris în cartea recent publicată: "Suntem liberi să credem ce vrem și cred că cea mai simplă explicație este că nu există niciun Dumnezeu". "Nimeni nu a creat Universul și nimeni nu ne îndreaptă destinul".  "Aceasta mă aduce la gândul  nu există nici paradis". "Cred că credința în viața de apoi este doar o dorință a fiecăruia".

Reamintim că profesorul Hawking a murit la vârsta de 76 de ani, în primele ore ale zilei de 14 martie, după o lungă bătălie împotriva  unei scleroze amiotrofice (ALS) cu progresie lentă, cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig. El a fost diagnosticat în 1963 la vârsta de 21 de ani. Doctorii se așteptau să trăiască încă doi ani, dar a avut o formă de boală care a progresat mai încet decât de obicei ajungând  la vârsta de 76 de ani, notează Express.

Te-ar putea interesa și: