Evenimentul Zilei > Social > Haosul Cardurilor de Sănătate continuă şi azi. A patra zi de cozi la casele de sănătate din ţară
Haosul Cardurilor de Sănătate continuă şi azi. A patra zi de cozi la casele de sănătate din ţară

Haosul Cardurilor de Sănătate continuă şi azi. A patra zi de cozi la casele de sănătate din ţară

Mii de români se îmbulzesc şi azi la casele de sănătate pentru a patra zi la rând în tentativa de a-şi lua cardul de sănătate. Sistemul informatic al CNAS, care trebuie să valideze aceste carduri, a funţionat în ultimele zile cu sincope severe

Haosul cardurilor de sănătate continuă şi zi. Românii stau pentru a patra zi la rând la cozile caselor de sănătate din ţară pentru a ridica aceste carduri.

Pe lângă faptul că sistemul informatic al CNAS a avut grave probleme, în aceste zile s-a mai creat şi o dezinformare pornită de la mai multe redacţii care au scris că sute de carduri sunt blocate în bancomate, în încercarea românilor de a scoate bani.

Potrivit informaţiilor EVZ, furnizate de reprezentanţii băncilor din România, niciun card de sănătate nu a fost găsit blocat în bancomate. În hora acestei legende urbane a intrat şi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, care a declarat ieri în presă că romînii au încercat să introducă aceste carduri în bancomate.

Se plâng operatorii bancari că sunt carduri de sănătate în bancomate. Mulţi cred că sunt bani acolo şi se duc să-i retragă. Nu ştiu că poate fi folosit doar în sistemul medical şi merg la bancomat cu cardul de sănătate”, a declarat Costel Lupaşcu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani., potrivit adevarul.ro.

În ultimele zile pe internet au circulat tot felul de informaţii potrivit cărora românii ar fi încercat să bage în bancomat cardurile de sănătate. Un caz concret nu a fost confirmat de nicio bancă sau de reprezentanţi ai Poliţiei.

Românii care îşi pierd cardurile de sănătate dacă vor altul trebuie să plătească. Un card de sănătate nou costă 2,74 euro.