Evenimentul Zilei > International > Hamza bin Laden, fiul liderului al-Qaida, s-a CĂSĂTORIT cu fiica lui Mohammed Atta, principalul deturnator al atacurilor teroriste din 11 septembrie
Hamza bin Laden, fiul liderului al-Qaida, s-a CĂSĂTORIT cu fiica lui Mohammed Atta, principalul deturnator al atacurilor teroriste din 11 septembrie

Hamza bin Laden, fiul liderului al-Qaida, s-a CĂSĂTORIT cu fiica lui Mohammed Atta, principalul deturnator al atacurilor teroriste din 11 septembrie

Am auzit că s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, a spus Ahmad al-Attas: Nu suntem siguri unde se află, dar ar putea fi Afganistan. Hamza bin Laden, fiul liderului târziu al-Qaida, s-a căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta, principalul deturnator al atacurilor teroriste din 11 septembrie, potrivit familiei sale, notează The Guardian.

Evenimentul a fost confirmat de frații lui Osama bin Laden în timpul unui interviu pentru Guardian. Ahmad și Hassan al-Attas au declarat că au crezut că Hamza a preluat o funcție de conducere în cadrul al-Qaida și intenționa să răzbune moartea tatălui său, împușcat mortal în timpul unui raid militar american în Pakistan, acum șapte ani.

Hamza bin Laden este fiul uneia dintre cele trei soții supraviețuitoare ale lui Osama bin Laden, Khairiah Sabar, care locuia împreună cu soțul ei într-un complex din Abbottabad, lângă o mare bază militară pakistaneză, când a fost ucis. De atunci, el a făcut declarații publice îndemnând adepții să provoace un război împotriva Washingtonului, Londrei, Parisului și Tel Avivului.

"Am auzit că sa căsătorit cu fiica lui Mohammed Atta", a spus Ahmad al-Attas. "Nu suntem siguri unde se află, dar ar putea fi Afganistan".

Alți fii ai lui Bin Laden, Khalid, au fost uciși în raidul american din Abbottabad. Un al treilea, Saad, a fost ucis în Afganistan în 2009. Scrisorile lui Osama bin Laden care au fost confiscate sugerează că îl pregătea pe Hamza să-l înlocuiască, în parte, pentru a răzbuna moartea lui Saad.  Soțiile lui Bin Laden și copiii supraviețuitori s-au refugiat în Arabia Saudită, primiţi de Mohammed bin Nayef. Femeile și copiii rămân în strânsă legătură cu mama lui Bin Laden, Alia Ghanem, care ar fi spus unu gardian că a rămas în contact regulat cu membrii familiei care au supraviețuit.
 
Hassan al-Attas a declarat: Dacă Hamza era acum în fața mea, i-aș spune: Dumnezeu să te ghideze. Gândiți-vă de două ori la ceea ce faceți. Nu pașii pe urmele tatălui tău". Familia a afirmat că nu au mai auzit de Hamza bin Laden și nici nu au primit vreun mesaj de la el.  Oricum, statul american l-a numit în ianuarie 2017: terorist mondial. Ceea ce înseamnă că i se recunoaștere statutul în cadrul al-Qaida şi că nu este doar un zvon.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: