Editura Evenimentul si Capital

UNDE MERGEM. Hamlet – drama familiei care face mai mult decât să emoționeze

Autor: | | 0 Comentarii | 92 Vizualizari

Teatrul Metropolis invită bucureștenii sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 19.00, la spectacolul Hamlet. În viziunea domnului Victor Ioan Frunză, este un „Kammerspiel”, o dramă de familie.

Constrâns de dimensiunile reduse ale sălii sau, mai degrabă, respingând monumentalul sălilor mari, spectacolul sondează în profunzime ceea ce i se refuză în orizontalitate. Personajele răsuflă, transpiră, speră și suferă lângă spectator, dureros de aproape.

În acest „Hamlet”, publicul nu „privește viața desfășurându-se prin gaura cheii”. E în miezul evenimentelor. Martorul cel mai de aproape. Confidentul personajelor. În final, judecătorul crimelor. Departe de livrescul caracteristic altor montări, textul „are vână”. Personajele trăiesc acut, parcă în criză de timp, această tragedie a memoriei.

Ritmat perfect de muzica live, spectacolul respiră o viață „mai mare ca viața”, reușind să compună tragedia din gesturi mărunte, din fapte cotidiene, din refuzul artificiului. Perfecta verosimilitate a întâmplărilor, senzația de puternică empatie a spectatorului nu numai cu protagonistul, ci cu toate personajele purtate de „timpul ieșit din matcă” spre tragicul deznodământ, sunt piloni ai reușitei spectacolului. „Hamlet” face mai mult decât să emoționeze: cutremură, trezește. Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani! Durata spectacolului: 2 ore și 45 minute, cu o pauză.

Distribuția spectacolului

● Versiune scenică: Victor Ioan Frunză

● Dramaturg: Adrian Nicolae

● Hamlet: Andrei Huțuleac

● Claudius: George Costin

● Stafia defunctului rege: Alexandru Pavel

● Gertrude: Mirela Zeța / Andreea Grămoșteanu

● Polonius: Alin Florea

● Laertes: Codrin Boldea

● Ophelia: Nicoleta Hâncu

● Horațio: Andrei Redinciuc

● Rosencrantz: Carol Ionescu

● Guildenstern: Voicu Aaniței

● Muzica: Tibor Cári

● Decorul și costumele: Adriana Grand

● Direcția de scenă: Victor Ioan Frunză

Sărbătorește primăvara la Berăria H

De mărțișor poți petrece sărbătorind primăvara cu muzică bună la Berăria H. Pe 1 martie, începând cu ora 23.15, sunteți invitați să fredonați alături de PEPE și band-ul său cele mai cunoscute hit-uri ale aristului: „Numai iubirea”, „Sentimente intense”, „Cine, cine”. Accesul la show se face începând cu ora 20.00. Petrecerea primăverii continuă și pe 2 martie, când sunteți invitați la o petrecere de zile mari alături de Gipsy Kings cu Paco Baliardo, co-fondatorul trupei. Sunt recunoscuți la nivel mondial pentru multe hit-uri precum „Djobi, Djoba“ „Bamboleo“, „Volare” sau „Escucha me” și au dobândit un succes global la sfârșitul anilor ’80. Cu peste 18 milioane de albume vândute în toată lumea și cu un premiu Grammy câștigat pentru cel mai bun album din lume - „Savor Flamenco” din 2014, Gipsy Kings este astăzi probabil cea mai importantă trupă de flamenco și salsa. Acces se poate face începând cu ora 19:45, iar show-ul va fi deschis oficial la ora 22:45. Pentru bilete și rezervări, contactați Berăria H.

Gabi Tamas, ARESTAT in Israel! Fostul stelist a condus BEAT! Incredibil! Ce se intampla ACUM

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI