HALUCINANT. Cum își bate joc ANAF-ul de milioane de români. Ce proiect de act normativ a fost abrogat la o săptămână de la intrarea în vigoare

HALUCINANT. Cum își bate joc ANAF-ul de milioane de români. Ce proiect de act normativ a fost abrogat la o săptămână de la intrarea în vigoare

Stupefiant! La doar șapte zile de momentul în Declarația Unică, actul normativ ce poartă semnătura de initiator al ANAF-ului, a intrat în vigoare, Agenția Națională de Administrare Fiscală își dă singură la gioale, punând în dezbatere publică un proiect de act normativ prin care abrogă propriul proiect.

„La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 49/2019 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice», publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 43 din data de 16.01.2019”, arată un proiect de Ordin al președintelui ANAF publicat miercuri pe site-ul instituției, potrivit stiripesurse.ro.

Mai de neînțeles e faptul că în referatul de aprobare al noului act normativ scrie negru pe alb că decizia a fost luată pentru a simplifica sistemul de impozitare.

„Având în vedere decizia de simplificare a sistemului declarativ cu privire la impozitul pe venit și contribuțiile sociale obligatorii datorate de persoanele fizice, precum și decizia de abrogare a Ordinului președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală 49/2019 prin care a fost aprobat modelul și conținutul formularului «Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice» este necesară parcurgerea etapelor legislative pentru punerea în aplicare a acestor decizii”, menționează referatul citat.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, prologul proiectului de act normativ menționează că noua decizie a fost luată în temeiul prevederilor din Hotărârea Guvernului nr.520/2013 privind organizarea şi funcţionarea ANAF și având în vedere dispozițiile din Codul de procedură fiscală, precum și ca urmare a unui aviz al Ministerului Finanțelor Publice.

Această declarație trebuia depusă până la 15 martie de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuțiilor pentru sănătate și pensii.